4/10/15

Stratfor: «Η Ρωσία δείχνει την ικανότητα ενός παγκόσμιου παίκτη»

Η Ρωσία επιτυγχάνει τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής της στη Μέση Ανατολή, και όλο και περισσότερο γίνεται παγκόσμιος ηγέτης στην επίλυση της συριακής κρίσης. Η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών αυτό επιβεβαιώνει, πιστεύουν οι αναλυτές του αμερικανικού ερευνητικού κέντρου Stratfor. 
«Η στήριξη της συριακής κυβέρνησης του προέδρου Μπάσαρ αλ Άσαντ είναι ένα στοιχείο μιας ευρύτερης στρατηγικής», γράφει το Stratfor.
Ένας άλλος στόχος, κατά την άποψη των αναλυτών, είναι η επέκταση της σφαίρας ενδιαφέροντος γενικά στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, όπως τονίζουν οι αρθρογράφοι, θα γίνει η ενίσχυση της ρωσοιρανικής συνεργασίας σχετικά με το συριακό ζήτημα.
Οι αναλυτές πιστεύουν ότι μέχρι αυτό το σημείο, η Ρωσία πλησιάζει την επίτευξη των περισσότερων στόχων της, και οι «ενέργειές της, φαίνεται ότι θα οδηγήσουν τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία».
Επιπλέον, η Ρωσία δείχνει σαφώς την ικανότητά της να είναι ένας παγκόσμιος ηγετικού παίκτη, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει το Stratfor.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία συμβάλλουν έμμεσα στην επίτευξη των άλλων στόχων της, όπως η εμβάθυνση των διαπραγματεύσεων για την ουκρανική κρίση.
«Οι Ρώσοι είναι σκακιστές, και δεν παρατηρούν μόνο ένα πεδίο στη σκακιέρα. Οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία σχετίζονται επίσης με την άλλη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, στην κρίση στην Ουκρανία».
Κατά την άποψη των αναλυτών, η δημιουργία των στρατιωτικών επαφών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας στη Συρία δίνει επίσης στη Μόσχα μια πλατφόρμα για συζήτηση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία, όπου ξεκίνησε η εκεχειρία την 1η Σεπτεμβρίου. 

2 σχόλια:

  1. Η κινησις ρουα-ματ στη σκακιερα της περιοχης ειναι η μεταφορα του ιππου στο τετραγωνακι των στενων (ευρωπαικη Τουρκια). Απο που θα περνουσαν τοτε αγωγους απο την περιοχη οι Αμερικανοι προς Ευρωπη?????Ενδιαφερουσα κινησις ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρω οτι μια νεα Γιάλτα ειναι προ θυρών,για να επέλθει μια ισορροπια εςτω προσωρινή.Ηδη στο μέτωπο της Ουκρανία αποσύρθηκαν τα βαρέα όπλα και απο τις δυο μεριές ,οπως και η ρητορική της ουκρανικής κυβέρνησης εχει μαλακώσει κατα πολυ.Κινηση σκακιστική ηταν η αποστολή κινεζικών δυνάμεων στην περιοχη κατόπιν συνεννόησης με τους Ρώσους.Αν ο αντιδυτικοί συνασπισμός καταφέρει να εδραίωση μια βιώσιμη κατάσταση στο Τρακ,Συρία και να απεμπλακεί εγκαίρως θα ειναι μεγάλη νίκη του.Ομως δεδομένης της πρόθεσης τους να πετάξουν το δολλαριο απο νόμισμα των μεταξυ τους συναλλαγών αναμένω νέες κινήσεις της άλλης πλευρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.