24/11/15

Σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης θα επέμβουν 10.000 Βρετανοί στρατιώτες

British Prime Minister David Cameron. EPA, WILL OLIVERBritish Prime Minister David Cameron. EPA, WILL OLIVER
Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να διπλασιάσει σε 10.000 τον αριθμό των στρατιωτών που βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν την αστυνομία σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης, ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον στο πλαίσιο της παρουσίασης της Αναθεωρημένης Στρατηγικής Άμυνας και Ασφάλειας.

Μιλώντας ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, ο Πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε επίσης σημαντικές αλλαγές στις δαπάνες για την εθνική άμυνα, οι οποίες, όπως τόνισε, αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της απειλής που συνιστά το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.

Η παρουσίαση της αναθεωρημένης αμυντικής στρατηγικής, που καλύπτει την επόμενη πενταετία, συνοδεύθηκε από την επιβεβαίωση από τα χείλη του κ. Κάμερον των πληροφοριών ότι την Πέμπτη θα προβεί σε δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων υπέρ της βρετανικής συμμετοχής στις αεροπορικές επιθέσεις κατά τζιχαντιστών στη Συρία.

Ο κ. Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθούν δύο επιθετικές ταξιαρχίες άμεσης αντίδρασης, καθώς επίσης ότι θα αγοραστούν 138 «αόρατα» μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35, με κόστος 12 δισεκατομμυρίων λιρών.

Επίσης είπε ότι το κόστος ανανέωσης του αποτρεπτικού πυρηνικού οπλικού συστήματος ‘Trident’ της Βρετανίας θα αυξηθεί σε τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια λίρες, από την προηγούμενη εκτίμηση περί 25 δισεκατομμυρίων.

Παράλληλα, ωστόσο, εξήγγειλε περικοπές στο Υπουργείο Άμυνας, με μείωση του πολιτικού προσωπικού κατά σχεδόν 30%.

Απευθυνόμενος στην ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος «δεν είναι κάποιο μακρινό πρόβλημα, χιλιάδες μίλια μακριά». Όπως σημείωσε, «η οργάνωση έχει ήδη αφαιρέσει τις ζωές Βρετανών ομήρων και έχει πραγματοποιήσει τη χειρότερη επίθεση σε βάρος Βρετανών πολιτών μετά την 7η Ιουλίου (2005) στις παραλίες της Τυνησίας, για να μην αναφερθούμε στις επτά τρομοκρατικές συνωμοσίες εδώ στη Βρετανία που έχουν αποτραπεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας τον τελευταίο χρόνο».

Αναφερόμενος στη δήλωση της Πέμπτης για την επέκταση των βρετανικών αεροπορικών επιχειρήσεων από το Ιράκ και στη Συρία, ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι θα εξηγήσει πώς η ανάληψη μιας τέτοιας δράσης θα είναι ένα στοιχείο μίας συνολικότερης και μακροπρόθεσμης στρατηγικής να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος, παράλληλα με μια μεγάλη διεθνή προσπάθεια να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία.
ΚΥΠΕ, Αθανάσιος Γκαβός – Βρετανία, Λονδίνο

 http://mignatiou.com/2015/11/se-periptosi-tromokratikis-epithesis-tha-epemvoun-10-000-vretani-stratiotes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.