4/11/15

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αγκαλιά με τους γενοκτόνους;

Αφιερώνεται πρωτίστως στον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γιάννη Αμανατίδη, υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και σε όλους του Πόντιους, Μικρασιάτες, Θρακιώτες και πραγματικούς πατριώτες, ανεξαρτήτως καταγωγής, που συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση, όσο αυτή δεν εκπαραθυρώνει τον κ. Φίλη.
Του Σάββα Καλεντερίδη
Η τελευταία πράξη μιας γενοκτονίας, είναι η άρνησή της. Κι αυτό γιατί όσοι εργάζονται στην κατεύθυνση της άρνησης μιας γενοκτονίας, είναι σαν να τοποθετούν την ταφόπλακα σε όλους εκείνους που χάθηκαν, αποενοχοποιώντας ταυτοχρόνως τους πρωταγωνιστές και τους δράστες.
Σε διάφορες ομάδες της Αριστεράς στην Ελλάδα, επικρατεί η άποψη ότι η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής δεν υπήρξε ποτέ και ότι τα δυο ψηφίσματα της Βουλής των Ελλήνων,αποτελούν μια συνωμοσία κάποιων εθνικιστικών κύκλων, που παρέσυραν το πολιτικό σύστημα τη δεκαετία του 1990, το οποίο ψήφισε ομοφώνως τους δυο νόμους για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου και της 14ης Σεπτεμβρίου ως ημέρες μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Πάντα σύμφωνα με την άποψη αυτή, οι κύκλοι αυτοί είχαν ως στόχο να χρησιμοποιήσουν τα ζητήματα αυτά ως ένα μέσον και εργαλείο για την παρέμβαση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Ένα μέρος των ομάδων αυτών, που μέχει πριν από λίγα χρόνια ήταν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής του τόπου, ενσωματώθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τις απόψεις αυτές ενστερνίζεται και ο σημερινός υπουργός Παιδείας της χώρας, ο οποίος, σημειωτέον, ως υπεύθυνος για τη μόρφωση των Ελλήνων, ο ίδιος είναι αμόρφωτος και εννοούμε την έλλειψη πανεπισημιακού τίτλου σπουδών.
Την άποψη αυτή εξέφρασε σε άρθρο του με τίτλο «Παλαιοκομματισμός και "Γενοκτονία"», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αυγή», τις 20.08.2014, ο κ. Φίλης, αναφέροντας σε κάποιο σημείο του άρθρου ότι ο νόμος 2193 της 8/11/3/94, που ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων, «ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας.».
Την άποψη αυτή υποστήριξε και πρόσφατα ο κ. Φίλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Μόνο που τη φορά αυτή υπάρχει ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο κ. Φίλης είναι υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, και οι απόψεις που εκφράζει ένας υπουργός, στην ουσία δεσμεύουν και αντικατοπτρίζουν τη θέση και την πολιτική της κυβέρνησης.
Και από τη στιγμή που παγκοίνως είναι γνωστόν ότι η τελευταία πράξη μιας γενοκτονίας, είναι η άρνησή της και ότι οι αρνητές είναι κι αυτοί στην ουσία γενοκτόνοι, τότε μπορούμε να πούμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, από προχθές που έγιναν οι συγκεριμένες δηλώσεις, είναι αγκαλία με τους γενοκτόνους.
Είναι πράγματι τραγικό, ένας υπουργός της κυβέρνησης να είναι δημοσίως αρνητής της γενοκτονίας, και η Ελληνική κυβέρνηση να τον καλύπτει, όταν κυβερνήσεις και κοινοβούλια ξένων χωρών, με κόστος στις σχέσεις τους με την Τουρκία αλλά και σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις, αναγνωρίζουν τη γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους.
Και επειδή αναμασά κάποιες δικαιολογίες περί επιστημονικών απόψεων ο κ. Φίλης, πέραν του ότι ο ίδιος δεν είναι επιστήμων, να σημειώσουμε ότι η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία που έγινε εναντίον των Ελλήνων (Ποντίων, Θρακών, Ιώνων), και σίγουρα, η επιστημοσύνη όλων αυτών των ακαδημαϊκών, έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και εγκυρότητα από εκείνη του… κ. Φίλη και των συντρόφων του.
Η πατρίδα μας έχει κατρακυλήσει τα τελευταία χρόνια πολλά σκαλοπάτια στο βάραθρο της οικονομικής κρίσης. Όμως οι δηλώσεις του κ. Φίλη και η συνεχιζόμενη στήριξή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αποτελούν μέγιστη ηθική κατάπτωση και κατρακύλα, που αγγίζει -αν δεν τα έχει ήδη ξεπεράσει- τα όρια της εθνικής προδοσίας.
Αιδώς.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ IAGS:
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΌΤΙ  η άρνηση της γενοκτονίας αναγνωρίζεται ευρέως ως τελικό στάδιο της γενοκτονίας, που φυλάσσει την ατιμωρησία για τους δράστες της γενοκτονίας, και προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές γενοκτονίες
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΌΤΙ η γενοκτονία ενάντια στους χριστιανικούς πληθυσμούς από το οθωμανικό κράτος κατά τη διάρκεια και μετά από του πρώτου παγκόσμιου πολέμου απεικονίζεται συνήθως ως γενοκτονία ενάντια σε Αρμενίους μόνο, με μερική μονο αναγνώριση των ποιοτικά παρόμοιων γενοκτονιών ενάντια σε άλλες χριστιανικές μειονότητες της οθωμανικής αυτοκρατορίας
ΕΙΝΑΙ πεποίθηση της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών ότι η οθωμανική εκστρατεία ενάντια στις χριστιανικές μειονότητες της αυτοκρατορίας μεταξύ 1914 και 1923 αποτέλεσε μια γενοκτονία ενάντια σε Αρμένιους, Ασσύριους και Έλληνες.
Η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών ζητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας για να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες ενάντια σε αυτούς τους πληθυσμούς, για να εκδώσει μια επίσημη συγγνώμη, και για να λάβει τα γρήγορα και σημαντικά μέτρα προς την αποκατάσταση.

Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Εστία"

26 σχόλια:

  1. Εφόσον δεν εκδιωχθεί από την κυβέρνηση αυτό το αποβρασμα της κοινωνίας είναι υποχρέωση όχι μόνον των ποντίων αλλά όλων των Ελλήνων υπουργών να παραιτηθούν από την κυβέρνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου,
      Δεν είναι θέμα μόνον Φίλη.
      Είναι θέμα του εναπομείναντα νεοταξικού ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά,
      Ο Φίλης και η ΣΙΑ του (Αναγνωστοπούλου) επελέγησαν στο υπουργεί (τέως Εθνικής) Παιδείας για να κάνουν αυτό που ακριβώς κάνει ο Φίλης. Εθνική αποδόμηση.
      Οι νυν κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ, άξιοι ομοϊδεάτες της χανούμ (κυρίας τουρκιστί) Ρεπούση έχουν διαπρέψει υπογράφοντες στο «θα τη λέμε Μακεδονία», στο «μοίρασμα" του Αιγαίου (Δούρου, και επικείμενη επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία και ο Θεός ή ο Καθηγητής ΥΠΕΞ Κοτζιάς Βοηθός ) στον εκτουρκισμό της Κύπρου με το σχέδιο Ανάν ή άλλως πως κτλ.
      Μύρια κακά θα πρέπει να αναμένονται από τους νυν γενοκτόνους των Ελλήνων νεοταξικούς ψευτοαριστερούς.
      Συνεπώς κακώς αναφέρονται πολλοί στον Τσίπρα.
      Με την έγκριση του προφανώς κάνουν ότι ο κάνουν ο Φίλης και η ΣΙΑ του (που είναι απείρως «καλύτερη» του Φίλη και ίσως στην νεοταξική ιεραρχία, ανώτερη και του Τσίπρα)

      Διαγραφή
  2. Σάββα, σκαλιά σίγουρα κατρακυλήσαμε όπως σωστά λες, και οικονομικά και ηθικά.

    Αλλά με ευκαιρία τον ανιστόρητο Φίλη (από όλες τις απόψεις) κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε και να αναρωτηθούμε ποιοι είμαστε και που πάμε αλλιώς θα χαθούμε από κάτι φασιστερούς σαν τον ΣΥΡΙζΑ, ας πούμε.

    Κάπου πρέπει να κάνουμε απολογισμό. Να αρχίσουμε από κάπου την καταμέτρηση αυτών που κάναμε, να καταγράψουμε το αποτέλεσμα τους για να δούμε (προγραμματίσουμε το λένε παντού εκτός Ελλάδος, που είναι άγνωστη λέξη) τι θα κάνουμε στο μέλλον.

    Μια καλή ευκαιρία είναι το θέμα με την γενοκτονία των Ποντίων (δεν είμαι Πόντιος, το ξεκαθαρίζω).

    Βγήκε ο Υπουργός Παιδείας (;) και την αμφισβήτησε. Λογικός ο αντίλογος που ακολούθησε αλλά δεν είδα που θεά πράξη. Αντίδραση στην δράση του υπουργού (με μικρό ύψιλον).

    Μόνο η ΧΑ αντέδρασε.

    Οι Πόντιοι που είναι;

    Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αντιπαραβάλω την αποπομπή του κου Καμμένου με μια απλή αναφορά στο Άουσβιτς (νομίζω, μπορεί να κάνω και λάθος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μην ξεχνάμε και την ακραία φιλότουρκη δεξιά του ΟΙΚΑΔΕ, του κεμαλιστή Μεταξά, του διακτάτορα Παπαδόπουλου που ζητούσε ένωση με την Τουρκία το 1968 και έλεγε ότι μια μέρα θα γίνει οποσδήποτε, των βασιλικών γενικά που και αυτοί ξεπούλησαν τους Μικρασιάτες και Πόντιους και στο παρασκήνιο έκαναν όνειρα για ένα μεικτό κράτος ελλήνων και Τούρκων Ισλαμιστών. Ας μη ξεχνάμε τον εθνοπροδοτικό ρόλο και της δεξιάς.

    Μικρασιάτες και Πόντιοι είναι προδομένοι και από την αριστερά και από τη δεξιά. Και οι δύο εμφυλιοπολεμικές και διχαστικές παρατάξεις υπήρξαν σχεδόν όλα τα χρόνια υπό τον έλεγχο ξένων υπηρεσιών. Ένας Πλαστήρας και ελάχιστοι άλλοι ήταν Ελληνικοί πολιτικοί. Όλους αυτούς τους έφαγαν, έναν έναν.

    Σαν κρεας σε χασάπη πούλησαν η δεξιά μας και οι αριστερά μας εκτομμύρια Ελλήνων.

    Η δεξιά και η αριστερά είναι χέρια ενός ξένου κεφαλιού, δίχως Ελληνικό μυαλό και δίχως Ελληνική καρδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο,
      αντιπαρέρχομαι τις ιστορικές σου ανακρίβειες και τούτο, διότι θέλω να σε ρωτήσω: Είναι ώρα για πολιτικές αντιπαραθέσεις και προσωποποιήσεις γεγονότων, όταν το θέμα μας είναι η ύπαρξη ενός Υπουργού Παιδείας, ο οποίος είναι αρνητής της Ελληνικής Γενοκτονίας, δηλαδή, προδότης;

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ, ψαξε καλύτερα και περισσότερο για τη φιλοτουρκική δράση και της αριστεράς και της δεξιάς στη χώρα μας. Ο Φίλης δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι από τους τελευταίους αριστεροδεξιούς του φιλοκεμαλικού σπορ, όχι ο πρώτος.

      Ο Μεταξάς και ο Δραγουμης θεωρούσαν τους Μικρασιάτες και τους Κρητικούς μεγαλύτερες απειλές για την Ελλάδα από ότι θεωρούσαν τους Τούρκους. Οι κομμουνιστές, μαζί με τους βασιλικούς, ενωμένοι στις εκλογές του 1920, θεωρούσαν άτιμη την ελληνική εκστρατεία που έγινε να να σταματήσει τη γενοκτονία που έκαναν οι Τούρκοι ενάντια σε όλους τους Χριστιανικους πληθυσμούς. Δεξιοί και αριστεροί τότε ζητούσαν μια Μικρή Ελλάδα, ήθελαν τον στρατό να σταματήσει να πολεμά τον Τούρκο, και πρόβαλαν τα δίκαια του Κεμάλ και του Τουρκικού λαού για να κρατήσει δική του τη Μικρά Ασία, ανατολική Θράκη, Πόλη, και τον Πόντο. Δες τον τύπο της εποχής εκείνης να φρίξεις. Δες και τον Μεταξά να προσκυνά τον Κεμάλ να χάσεις πάσα ιδέα. Μέχρι και την Αγίου Παύλου μετονόμασε σε οδό Κεμάλ για να τον τιμήσει, αρνούμενος ο Μεταξάς ότι ο Κεμάλ ηταν γενοκτόνος. Τέτοια ξεφτίλα να τιμάς τον δολοφόνο των Ποντίων και Μικρασιατών κύριε, που την έχεις ξαναδεί; Ο Φίλης σε αυτό το θέμα είναι καθαρά Μεταξικός.

      Ένα ΠΑΣΟΚ έφερε το θέμα των γενοκτονιών στο φως και τη βουλή. Μούγκα η χούντα, μούγκα η ΝΔ, μούγκα η ΕΡΕ, η ΕΔΑ και η Ενωση Κέντρου κτλ για δεκαετίες. Δίχως τον Πασόκο Χαραλαμπίδη ακόμα το ίδιο φιλοτουρκικό βιολί θα βάραγε η Ελλάς.

      Η ιστορία που έχουμε μάθει από δεξιούς και αριστερούς είναι απάτη. Τη σοβαρή ιστορία μας τη διδάσκουν άνθρωποι που δεν είναι ούτε αριστεροί ούτε δεξιοί, όπως ο Αγτζίδης, ο Χαραλαμπίδης. Οι δεξιοί και οι αριστεροί είναι φιλότουρκοι εθνοπροδότες. Να καταργηθούν άμεσα Σύριζα, ΝΔ, ΚΚΕ και ΧΑ και να πάνε φυλακή όλοι να ξεβρωμίσει ο τόπος. Αυτοί όταν δεν έχουν έναν Κεμάλ να λατρεύουν κάνουν εμφύλιους. Είναι εθνικά επικίνδυνοι και ανέκαθεν υπήρξαν πιστά όργανα ξένων μυστικών υπηρεσιών.

      Διαγραφή
    3. Λόγια πολλά για άσχετα,εν προκειμένω,θέματα,αλλά για τις ανθελληνικές δηλώσεις του Φίλη,εξακολουθείς να μη βγάζεις άχνα.
      Ξέρεις τι κάνεις.

      Διαγραφή
    4. Έχω γράψει πολλά ενάντια στον Φίλη και σε ορισμένους αγράμματους προχειρολόγους Συριζαίους οι οποίοι είναι οι πρωταθλητέ ανιστόρητοι. Τι θα πει ξέρω τι κάνω, είμαι πράκτορας του Φίλη; Η δεξιά και η αριστερά στην Ελλάδα έχουν φτιάξει μια ανθελληνική χώρα που την λέμε Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει κάποτε ένα κράτος φιλικό προς τους Έλληνες. Ο Σύριζα βαδίζει στον εθνοπροδοτικο δρόμο της δεξιάς και της αριστεράς, δεν είναι κάτι νέο.

      Οι δηλωσεις Φίλη έχουν ξαναειπωθεί από στόματα αριστερών και δεξιών ηλιθίων για δεκαετίες, οι οποίοι είναι νόθα παιδιά του Χιτλερ, του Στάλιν, του Τσώρτσιλ, των Βασιλιάδων, του Ζαχαριάδη, του Μεταξά. Όλοι φίλοι του Κεμάλ και της Τουρκίας, όλοι μια οικογένεια.

      Κυρ Γιάννη, και η ΧΑ έχει τη στήριξη ξένων νυστικών υπηρεσιών. Δεν στηρίζουν μόνο ΝΔ, Σύριζα, Ποτάμια και γκρεμούς, στηρίζουν και ΧΑ, διαφορετικά δεν θα τους ήξερε ούτε η μάνα τους. Κανένα καθαρό πατριωτικό ανεξάρτητο κόμμα δεν είναι σήμερα μέσα στη Βουλή μας. Υπάρχουν πατριωτικά στοιχεία μέσα σε όλα τα κόμματα, και μέσα στη ΧΑ, όμως σαν σύνολο το κάθε κόμμα είναι υπο έλεγχο.

      Κανένα καθαρό ανεξάρτητο ελληνικό κόμμα δεν κατάφερε ποτέ να επιβιώσει στην Ελλάδα. Κάθε καθαρή κίνηση έμεινε μικρή και έσβησε. Δείτε τα κόμματα που έφτιαξαν οι Ζιγδης, Παναγούλης, Πεσμαζόγλου, Στεφανόπουλος, Γιώργος Γράψας, Χαραλαμπίδης, Παπαθεμελής, Καζάκης και άλλοι πολλοί. Δεν τα έμαθε ο λαός. Πολλά υπήρξαν τα καθαρά πατριωτικά αδιάφθορα κόμματα και κινήσεις, οι υπηρεσίες προπαγάνδας όμως που έχουν όλα τα μεγάλα ΜΜΕ στα χέρια τους δεν τα προβάλουν ποτέ. Η ΧΑ έχει την ανοιχτή στήριξη συγκεκριμένων νατοϊκών υπηρεσιών. Δεν είναι βλάκες οι προϊστάμενοί μας, ξέρουν πως να κουμαντάρουν λαούς.

      Διαγραφή
  4. Οι τουρκοι εκτελεσαν τον Σολωμό Σολωμού επειδη επιχειρησε να κατεβασει τη σημαια. Ετσι κανουν τα σοβαρα κρατη. Δεν αφηνουν περιθωρια σε κανεναν.
    Η Ελλαδα που εχασε 350.000 ποντιους, χρυσωνει το χαπι. Φανταστειτε τι αντιποινα θα εκαναν οι Τουρκοι αν αυτοι εχαναν 350.000!! Οταν απο μονοι μας υποβιβαζουμε γεγονοτα και ωραιοποιουμε καταστασεις μετα περιμενετε σωτηρια?? Εδω οι σκοπιανοι απο το τιποτα επεισαν ολο τον κοσμο να τους αναγνωρισει ως...γυφτο μακεδονες και εμεις με την ιστορια με το μερος οτι αφορα τη Μακεδονια και τον Ποντο τα πουλαμε ολα.....
    Αν και δεν ειμαι ποντιος απορω οι χιλιαδες των ποντιων στην Ελλαδα γιατι τοσο πολυ ροχαλιζουν και ζουν στην κοσμαρα τους, στο ατελειωτο κωμα τους και δεν ξεσυκωνονται να γινει χαμος???Γιατι μπλεγμενοι στο κομματικο συμφερον και στη βολεψη τους δεν καναν ποτε ενα συλλατητριο στον Εβρο πανω στο ποταμι και να διατρανοσουν την θεληση τους να γυρισουν στον Ποντο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Χρόνος που έγινε η δήλωση από τον κ.Φίλη δεν μπορεί να είναι τυχαίος. Θέλω να θυμίσω ότι πριν λίγες εβδομάδες, ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ.Ερντογάν δήλωσε ότι μέχρι την Άνοιξη θα επιδιωχθεί λύση στο Κυπριακό, (όπου και εκεί γενοκτονία υπήρξε), αλλιώς θα προωθηθεί η διχοτόμηση. Την ίδια περίοδο, ο κ.Κοτζιάς ως Υπεξ, προωθούσε επιστολή σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ζητώντας να καταθέσουν γραπτώς (!!!!!!!!) τις προτάσεις τους για το όνομα των Σκοπίων. Άσχετα θέματα μεταξύ τους; ή μια αλληλουχία γεγονότων που συνδέονται γύρω από τα μείζονα εθνικά μας θέματα; την ίδια στιγμή, ακούμε προτάσεις για κοινές περιπολίες Τουρκίας - Ελλάδας στο Αιγαίο (όχι στα παράλια της Μικράς Ασίας), για την καταπολέμηση του προσφυγικού κύματος, αλλά και τις δηλώσεις της κ.Μέρκελ ότι στα Βαλκάνια υπάρχει κίνδυνος για ένοπλες συγκρούσεις. Αν στα παραπάνω συμπληρώσουμε τις κινήσεις του τουρκικού προξενείου, με την στήριξη κιόλας του ΟΧΙ, στο δημοψήφισμα που προηγήθηκε, μαζεύονται πολλά γεγονότα μαζεμένα, που δεν μπορεί να είναι τυχαία, ούτε συμπτώσεις,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σάββα, ο Γιάννης Αμανατίδης είναι Πόντιος ή συνοδοιπόρος του Θεοδωρίδη και υποστηρικτής της άποψης ότι και οι Πόντιοι το χρειαζότανε το κυνηγητό μια και δεν καθόντουσαν ήσυχοι όταν ζούσαν στην Τουρκία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σάββα θα μου επιτρέψεις να σου υπενθυμίσω ένα παλαιότερο άρθρο για την «Τεράστια Κοινωνική Σημασία των Βλακών στο Σύγχρονο Βίο».
    Η Τεράστια Κοινωνική Σημασία των Βλακών στο Σύγχρονο Βίο
    http://infognomonpolitics.blogspot.fi/2010/02/blog-post_2062.html
    Και μια αφιέρωση στον υπουργό Νίκο Φίλη: «Κι όταν ακόμη ο βλάκας με τη μορφή του επιτήδειου ή του απατεώνα, εξαναγκαστεί να δώσει μάχη, θα τη δώσει με τα πνευματικά ευκολότερα και συνεπώς ανηθικότερα όπλα: το ψέμα, τη διαστροφή, τη ραδιουργία και τη συκοφαντία. Από δω βγαίνει και το ακλόνητο δόγμα: η ανηθικότητα είναι αποκλειστικό προϊόν των βλακών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο κύριος Φίλης θα πρέπει να αποπεμφεί δια παντώς απο τον πολιτικό βιο της χώρας ως ιδιαίτερα επικύνδινος. Θεωρώ ότι η δήλωσή του αυτή είναι τελείως συνειδητοποιημένη και έχει απώτερους σκοπούς. Δεν συνομοσιολογώ, θεωρώ άλλωστε μια πραγματικότητα πλέον το γεγονός ότι κύκλοι ή συνιστώσες ή όπως αλλιως θέλει να το πει κανείς, εργάζονται συστηματικά για αυτούς τους ακοπούς και πρέπει όσο είναι καιρόσ ακόμα να περιθωριοποιηθούν.

    Υ.Γ. Χαίρομαι που στο άρθρο αναφέρθηκε και η Θράκη την οποία πολύ ξεχνούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Φίλης, όπως ακριβώς και οι άλλοι Βουλευτές και Υπουργοί, έδωσαν όρκο (αυτός μάλλον πολιτικό, διότι ο Χριστιανισμός τον ενοχλεί όσο και ο Ελληνισμός και τα Δίκαιά του) να φυλάττουν Πίστη στο Σύνταγμα και στους Νόμους του Κράτους.
    Αφού αναιρεί τον όρκο του, αρνούμενος να εφαρμόσει τους Νόμους της Πολιτείας, πρέπει να αποκαθηλωθεί από τον υπουργικό θώκο και να χαραχθεί στην ελληνική συνείδηση, ως αρνητής των Δικαίων του Ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια ζωή η χώρα αυτή δίνει επιχειρήματα στους εχθρούς της.Από αρχαιότατων χρόνων.Είναι η αυτοκαταστροφή και η αυτοκτονία στο DNA μας! Η Ελλάς όντως είναι ψυχιατρική περίπτωση.Φανταστείτε ο Αρμένιος υπουργός παιδείας να αρνηθεί τη γενοκτονία των Αρμενίων και ο Ισραηλινός να αρνηθεί το Ολοκαύτωμα ! Μιλάμε για τραγέλαφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς η βλακεία σήμερα δεν έχει όρια. Ο Νετανιάχου έβγαλε λάδι τον Χιτλερ για την εβραϊκή γενοκτονία. Σαν να λέμε έδωσες μια περιουσία που είχες να αγοράσεις ένα πολυβόλο για να σώσεις με αυτό την οικογένειά σου σε περίπτωση επίθεσης του εχθρού, και μετά την αγορά το δοκιμάζεις πάνω σου να δεις μήπως είναι ελατωματικό, ώστε σε περίπτωση που δεν δουλέυει καλά να το επιστρέψεις και να πάρεις πίσω τα λεφτάκια που έδωσες.

      Διαγραφή
  11. Αν ένα πολιτικό σύστημα και ένας λαός δεν μπορεί να εξαφανίσει πολιτικά ένα τόσο επικίνδυνο στοιχείο τότε η μοίρα μας είναι προδιαγεγραμμένη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  12. Τὸ ἕτος 1952 κατὰ τὸ ὁποῖο ἡ Ἑλλάς καὶ ἡ Τουρκία προσχώρησαν στὸ ΝΑΤΟ, ὁ Πρωθυπουργὸς Πλαστήρας,στὰ πλαίσια ὁλιγοήμερης ἐπισκέψεως τοῦ Τούρκου πρωθυπουργοῦ Ἀντναν Μεντερές,ὁ Πλαστήρας συμφώνησε σὲ μιὰ στενὴ στρατιωτικὴ συνεργασία μὲ τὴν Τουρκία,καὶ πρότεινε ἀκόμα καὶ τὴν ὑλοποίηση μιᾶς "Ἑλληνοτουρκικῆς Ἑνώσεως".

    Τὸ κείμενο ἔχει καὶ ἀναγουλιαστικὴ συνέχεια ,διότι οἱ διανοούμενοι (δεξιοὶ καὶ ἀριστεροί) ἰσχυρίζονταν ὅτι παρά τὴν διαφορά γλῶσσας καὶ θρησκείας Ἓλληνες καὶ Τοῦρκοι εἶναι φορεῖς ἑνὸς ἰδίου πολιτισμοῦ τοῦ Ἀνατολικοῦ.

    Φαίνεται πώς σὲ αὐτὸν τὸν λαὸ ὑπάρχουν πολλοὶ τουρκολάτρες,ἀπό κάθε χρῶμα.
    Τὶ μέλλον λοιπὸν νὰ ἔχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι μηνύσεις για το ποινικό παράπτωμα τού υπουργού κατέθεσαν μόνον κάποια μεμονωμένα (4 ή 5) άτομα . Σύμφωνα με το άρθρο 2 τού ν.4285/2014 «1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, …. που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις … της Βουλής των Ελλήνων και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους της που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή,…. όταν η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που …. ενέχει … υβριστικό χαρακτήρα κατά μίας τέτοιας ομάδας ή μέλους της, τιμωρείται με τις ποινές της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου (δηλαδή : φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 - 20.000) ευρώ) .
    2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου τελέστηκε από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων, επιβάλλεται φυλάκιση έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως είκοσι πέντε χιλιάδων (10.000 - 25.000) ευρώ.». Η Βουλή το 1994 αναγνώρισε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου .
    Επομένως ο Φίλης διέπραξε το αδίκημα είτε τής παραγράφου 1 ή ίσως και τής παραγράφου 2,αφού ι τα όσα λέει δύσκολα μπορούν να αποκοπούν από την ιδιότητά του ως δημόσιου λειτουργού.
    Αυτό που επίσης κάνει αλγεινή εντύπωση είναι η νερόβραστη αποστασιοποίηση των ΝΕΛ τού Βοϊδάγγελου -μεσήλικα Παιδοβούβαλου- Brulè , ο οποίος θα έπρεπε να ζητήσει την αποπομπή τού θλιβερού Φίλη από το αξίωμά του.
    Η ενόχλησή μας από το έγκλημα τού υπουργού Παιδείας (τρομάρα του) δεν έχει να κάνει με ύπαρξη ή μη δεσμών καταγωγής από τον Πόντο ("Καππαδόκης" είναι προσωνύμιο επιλογής & όχι καταγωγής). Τιμάμε την παρουσία και την αξία τής προσφοράς όλων των με την ευρύτερη έννοια συμπατριωτών μας και πονάμε και ευλαβούμαστε τον πόνο και τα όσα υπέστησαν όπουδήπτε και οποτεδήποτε: Πόντιοι, Ιώνες, Μικρασιάτες και ό,τιδήποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσέξτε τι λέει ο νόμος και δεν το παρουσιάζεις επειδή έχεις βάλει τις τελείες:
      οι ενέργειες να προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες βίας κ.α...
      Αυτό είναι το κλειδί που κανείς δεν ανέδειξε.
      Κανένας δεν αντιδρά βίαια, οπότε για τον Φίλη δεν υπάρχει αδίκημα, κάτι που θα τον καταδίκαζε σίγουρα αν είχαμε επεισόδια.... Διαβάστε καλά και σκεφτείτε καλύτερα!

      Διαγραφή
    2. Δεν συμπληρώνετε σωστά τις τελείες και αφού το θεωρήσατε αναγκαίο ας το πράξω εγώ. Στο τμήμα που χάριν συντομίας και εστιάζοντας στην κύρια πράξη αντικατέστησα παραπάνω με τελείες, αναφέρεται : «όταν η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά μίας τέτοιας ομάδας ή μέλους της».
      Το παρέλειψα δε για τον πρόσθετο λόγο ότι αυτές οι διαζευκτικά τιθέμενες εκδοχές περί τις προεκτάσεις των αμέσων πράξεων τού Φίλη, είναι αυτό που θα ερευνήσει η δικαστική αρχή ˙ δηλαδή αν οι δηλώσεις αυτές μπορούν να υποκινήσουν βία ή μίσος ή άλλως αν ενέχουν απειλητικό χαρακτήρα ή άλλως αν ενέχουν υβριστικό χαρακτήρα ˙ εφ’ όσον τίθενται διαζευκτικά αρκεί και μόνον μίας η συνδρομή για την διαπίστωση του αδικήματος.
      Πουθενά δεν αναφέρεται ότι πρέπει οι δηλώσεις να προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες βίας και αναρωτιέμαι για την σκοπιμότητα αυτής τής σφήνας και τον τρόπο που τίθεται, ώστε να δημιουργεί την αβάσιμη ψευδή εντύπωση ότι μόνον αν οι δηλώσεις προτρέπουν σε βία, μόνον τότε συντρέχει αδίκημα. Μήπως ο κ. Ματθαίος Π. δεν θεωρεί αρκούντως υβριστική την αμφισβήτηση τής Γενοκτονίας; Αλλά για εμέ και πάρα πολλούς άλλους είναι βλασφημία στην μνήμη των νεκρών μας το να παρουσιάζεται η Γενοκτονία ως απλά “κάποιοι ακόμα φόνοι σε εποχές έντασης και αντιπαραθέσεων” όπως λένε οι τούρκικοι ισχυρισμοί και ο Φίλης (υποστηριζόμενος πλέον και από την Μεδουσόφατση Σία) .
      Τελικά αυτό που επιχειρείται να παρουσιασθεί ως τάχα “το κλειδί που κανείς δεν ανέδειξε”, είναι απλά το αντικλείδι υπεράσπισης τού Φίλη, που περιφρονεί την μνήμη των θυμάτων τής Γενοκτονίας και θέλει να πείσει ότι, η αμφισβήτηση τού γενοκτονικού χαρακτήρα των τουρκικών ενεργειών σε βάρος των Ποντίων (εν προκειμένω) δεν είναι αδίκημα εκ μόνου τού λόγου τού υβριστικού χαρακτήρα των δηλώσεών του , αφού αυτές δεν προτρέπουν σε βία, ή δεν προκάλεσαν βίαιες αντιδράσεις. Οι συλλογισμοί τού κ. Ματθαίου Π. οδηγούν στο παράδοξο να ισχυριστεί κάποιος ότι αφού ουδείς αντέδρασε με βίαιες αντιδράσεις κατά τού Φίλη για τις υβριστικές δηλώσεις του, που αρνούνται την Γενοκτονία, αυτός δεν υπέπεσε σε αδίκημα!!
      Όσο πιο πολύκαι όσο πιό καλά διαβάζω τις διατάξεις και την παραπάνω απάντηση και όσο καλύτερα τα σκέπτομαι, τόσο πιο πολύ πείθομαι για τον άδικο και ποινικά κολάσιμο χαρακτήρα των δηλώσεων του Φίλη και απορώ και αναρωτιέμαι για την σκοπιμότητα της “απάντησης” .

      Διαγραφή
  14. Αγαπητέ, και που να δεις πόσο λάτρεψαν στα κρυφά και φανερά τον Κεμάλ και τους Τούρκους τόσο ο Μεταξάς, ο Γούναρης, ο Καραμανλής, ο Παπαδόπουλος χουντικός και πολλοί άλλοι δεξιοί και αριστεροί άσχετοι εντελώς με την ιστορία. Η Ελλάδα αντί να επιδιώξει την διάλυση της Τουρκίας, έκανε τα πάντα για πολλές δεκαετίες για να τη στηρίξει. Αυτή ήταν και είναι ακόμα η πολιτική μας. Το βαθύ μας κράτος ζητά ακόμα ένωση με την Τουρκία και υποταγή στην Τουρκία. Αυτή είναι η στρατηγική που φύτεψαν Γερμανοί στρατηγιστές στα ελλαδικά κεφάλια μας. Στην Ελλάδα έβαλαν δεξιούς και αριστερούς να υπηρετούν τις δικές τους στρατηγικές επιδιώξεις για εξαφάνιση του Χριστιανικού στοιχείου από την ανατολική Μεσογειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Knowing your opponent,

    Η γενιά των «δήθεν» επιστημόνων και «δήθεν» προοδευτικών: Φίλης, Δραγώνα, Ρεπούση και αμέτρητοι άλλοι.....
    http://mignatiou.com/2015/11/nikos-filis-exechon-melos-tis-genias-ton-dithen-aparadektos-os-ipourgos-pedias/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://aftokathorismos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_95.html

    Ο Φίλης και οι φίλοι του..

    Δεν είμαι έκπληκτος με την κατάληξη αυτού του ιδεολογικού εκτρώματος που στην ελλάδα ονομάστηκε "ανανεωτική αριστερά".
    Αυτό που με εκπλήσσει και με εξοργίζει ταυτόχρονα είναι το συνεχιζόμενο ιδεολογικοποιημένο θράσος του χώρου αυτού να διεκδικεί κάθε σχεδόν ιδέα που κυκλοφορεί εντός αυτής της "δομής" την οποία ο μαρξισμός ονόμασε "εποικοδόμημα".
    Αν προσέξατε λίγο παραπάνω τους "λόγους" αυτού του λιπαρού ερειπίου θα βλέπατε πως ακόμα και αυτός διεκδικεί ακόμα και μια μορφή "εθνικισμού" πέρα από τον "κοσμοπολιτισμό" και τον "ευρωπαϊσμό" που τους έχει κατοχυρωμένους στα τρίσβαθα του αποτυχημένου εν γένει μεταβολισμού του.
    Ο Φίλης μίλησε κάποια στιγμή για τις "θηριωδίες των Τούρκων" (εντός της διαδικασίας της "εθνοκάθαρσης").
    ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΩ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΓΩ ΑΥΤΟ είμαι "εθνικιστής", και πρέπει να γράψω μιαν ολόκληρη σημασιολογική πραγματεία για να απολογηθώ στους βόθρους του ευρωκομμουνισμού, και να προσέχω και τους τρόπους μου (όχι όπως τώρα), όταν το λέει ένα αποτυχημένο μεταβολικά ον της ανανεωτικής κοπροδιανόησης δικαιούται να το λέει.
    Το είπε, γιατί όλα μπορεί να τα πει ένας ανανεωτικός, όλα να τα υποσχεθεί, με όλα να παίξει και όλα να τα τσαλακώσει, έννοιες αξίες ιδέες ιδεολογίες πάθη επιστήμες αγώνες. ΟΛΑ..
    Γενικά οι (πρώην) κκε-εσωτερικού παράφωνη φυσαρμόνικα, συνασπισμός, ανανεωτική αριστερά, αντιφασισμός μεταξύ Κολωνακίου και Εξαρχείων, μπορούν να είναι τα πάντα, να λένε τα πάντα, να ανοίγουν το στόμα τους και να μην παίρνουν καμμία ευθύνη για όλα αυτά για τα οποία ζητάνε τον Λόγο από τους όποιους άλλους.
    Ο Φίλης λοιπόν, και μην σας φαίνεται αυτό υπερβολικό, είναι ΚΑΙ εθνικιστής της χαμηλότερης υποστάθμης, αν και όταν με την λέξη-έννοια "εθνικισμός" εννοούμε τελικά την επιδερμική, χυδαία, φτηνή, χρησιμοθηρική και κυνική χρήση της έννοιας του "έθνους" κυρίως για την εκμετάλλευση, την εξαπάτηση, την χειραγώγηση του πόπολου.
    Το γεγονός πως πρέπει ο καθένας μας να απολογείται για τον δικό του "εθνικισμό" σε ένα τέτοιο αποτυχημένο ερωτικά, προσωπικά, ιδεολογικά, αξιακά, επιστημονικά, υπαρκτικά υποκείμενο, το οποίο έτυχε να είναι εξπέρ στους διαδρομισμούς της Αυγής και των μικροαστικών σπηλαίων της "αναν-εωτικής αριστεράς" μιας κάποιας αποικίας είναι ένα παραπάνω βάρος στην ύπαρξή μας, μια άσκοπη ενόχληση, ένας παραπάνω εξευτελισμός σε αυτούς που μας χαρίζει ο κάθε πικραμένος αποτυχημένος "αριστερός" ή "αντεξουσιαστής" της πλάκας αυτής της αποικίας.
    Κάποια στιγμή, το είπα και σε μια προηγούμενη δημοσίευση, η υπομονή μας θα εξαντληθεί, η ανοχή μας για το θράσος όλων αυτών των εξαπτέρυγων του ευρω-ιμπεριαλισμού και της δυτικής κυριαρχίας θα μετατραπεί σε πρακτική οργή, σε πρόθεση για σύγκρουση χωρίς άλλες ευγένειες.
    Το χειρότερο πράγμα στην ζωή αυτή που μας έλαχε είναι η συκοφαντία και η σπίλωση.
    Ο Φίλης και η παρεούλα του της Αυγής και της "Εφημερίδας των Συντακτών" (πρώην Ελευθεροτυπία, ιός κ.λπ) έχουν για καιρό καλυφθεί, όπως και πολλοί άλλοι εχθροί του λαού πίσω από το φόβητρο του "αντι-εθνικισμού", σείουν συνέχεια αυτό το φόβητρο και επικαλούνται το παράδειγμα της χρυσής αυγής, του φασιστικού κινδύνου για να καλύψουν τον δικό τους ανοιχτό αναθεωρητικό φασισμό, ο οποίος έγινε πλέον γνωστός σε όλη την επικράτεια.
    Ένα τελευταίο.
    Πριν τις εκλογές (όχι τις τελευταίες) σχεδόν όλοι οι μικροαστοί συνάδελφοι υπάλληλοι με ρώταγαν πως είναι δυνατόν εγώ που για χρόνια τους "έπρηζα" με τις "αριστερές-κομμουνιστικές" ιδέες μου να μην ψηφίσω σύριζα.
    Και τότε τους ρώταγα και γω:
    ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ; και συνέχιζα..γιατί εγώ τους ξέρω.



    Ι.Τζανάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι (σχετικα αοριστες ) τοποθετησεις για την Εβραικη Γενοκτονια,καποιου πολιτικου, τον απεβαλαν μεσα σε λιγες ωρες απο την Κυβερνηση.
    Η ιδια κυβερνηση , βουτηγμενη στις αναποφασιστες παλινοδιες της, σφυριζει αερημνη.
    Προφανως οι τοποθετησεις του πρωτου δεν ηταν αρκετα "επιστημονικες", οσο του βαθεως επιστημονικα μελετητου κκ φιλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.