24/3/16

Ξύπνα Ευρώπη - Ξύπνα Ελλάδα

Του Σάββα Καλεντερίδη
Την υπόθεση καταστροφής του κράτους που λέγεται Συρία, την ανέλαβαν από το 2011 οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
Η στρατηγικοί στόχοι που ήθελαν να πετύχουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, με τη συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν:
ü  Να περιοριστεί ή να εξαλειφθεί η επιρροή της Ρωσίας από την περιοχή.
ü  Να μην έχει φυσική συνέχεια ο χερσαίος και ο εναέριος χώρος του (σιιτικού) Ιράκ με το αλαουιτικό κράτος που θα ιδρυθεί στα παράλια της Συρίας, για να μην μπορεί να περάσουν αγωγοί ιρανικού ενδιαφέροντος και να μην έχει ελεύθερη αεροπορική πρόσβαση το Ιράν και η Ρωσία σ’ αυτό.
ü  Να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το Κατάρ-Σαουδική Αραβία, μέσω της περιοχής που κατέχει σήμερα το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, στην Τουρκία και εκείθεν στην Ευρώπη.
Για να επιτευχθούν οι ανωτέρω στόχοι, θα έπρεπε να διαλυθεί το κράτος της Συρίας και να δημιουργηθούν στη θέση του τέσσερα κράτη, ένα των Δρούζων, στη νότια Συρία, ένα των αλαουιτών, στα παράλια, ένα των σουνιτών, στις περιοχές που κατέχει το Ι.Κ., και ένα των Κούρδων, στη λωρίδα που διατρέχει τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.
Και αυτό γίνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με θύματα 250 χιλιάδες Σύρους και εκατομμύρια εκτοπισμένους στην Ιορδανία, το Λίβανο, την Τουρκία και από τις 25 Ιανουαρίου 2015 σε όλη την Ευρώπη.
Από την επιχείρηση καταστροφής του κράτους της Συρίας, μπροστά στα μάτια της πολιτισμένης ανθρωπότητας, το κράτος του Ισραήλ είχε ορισμένες παράπλευρες… ωφέλειες, όπως η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, που αποτελούσε στρατηγική απειλή για το Ισραήλ, ενώ πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αποτελεί στρατηγικό στόχο και για το Τελ Αβίβ ο περιορισμός της επιρροής και η αποκοπή από ξηράς και αέρος της πρόσβασης της Τεχεράνης επί της Δαμασκού, για να σταματήσει η μεταφορά οπλικών συστημάτων στη Χεζμπολλάχ του Λιβάνου, η οποία επίσης αποτελεί στρατηγική απειλή για το Ισραήλ.
Στο σχέδιο της καταστροφής μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας, νευραλγικό ρόλο ανέλαβε να παίξει η Τουρκία, η οποία φιλοξένησε τη λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση και Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ΕΣΣ), τον οποίο μάλιστα εκπαίδευσε και εξόπλισε.
Ενώ το σκηνικό ήταν στημένο, με στόχο να ανατραπεί σε μερικές εβδομάδες ο Άσαντ (αυτό έλεγε ο Νταβούτογλου, ενώ είχε «σηκωμένα τα μανίκια» για να λεηλατήσει η Τουρκία τη Συρία) και να προχωρήσει το σχέδιο, η αντίσταση του συριακού λαού και η ανθεκτικότητα των κρατικών δομών της Συρίας, ανέτρεψαν τα δεδομένα.
Έτσι σταδιακά άρχισε να φυλλοροεί η συριακή αντιπολίτευση και ο ΕΣΣ, και τα όπλα που είχαν δώσει οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και η Τουρκία στους Σύρους αντικαθεστωτικούς, άρχισαν να περνούν στα χέρια των φανατικών ισλαμιστών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δούμε να ενισχύονται με ταχείς ρυθμούς η Αλ Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα και στη συνέχεια το Ι.Κ.
Η Τουρκία, βλέποντας τα σχέδιά της για λεηλασία της Συρίας να καταρρέουν και να εμφανίζεται ταυτοχρόνως ένα δεύτερο κουρδικό κράτος στο μαλακό της υπογάστριο, αρχίζει να εξοπλίζει φανερά τους τζιχαντιστές, στρέφοντάς τους εναντίον των Κούρδων της Ροζάβα, που σημειωτέον αποτελούν μείζονα και στρατηγική απειλή για την Άγκυρα. Ποιος δεν θυμάται τη δήλωση Ερντογάν που έλεγε επιχαίροντας με βάρβαρα ένστικτα ύαινας ότι «από μέρα σε μέρα πέφτει το Κομπάνι», τη στιγμή που όλος ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα των επικό και άνισο αγώνα των Κούρδων να κρατήσουν ελεύθερη την πόλη τους! Έτσι η Τουρκία, όσο έβλεπε να απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανατροπής του Άσαντ και να μεγαλώνει ο κουρδικός κίνδυνος που ακούει στο όνομα Ροζάβα, συνέχισε να εμπλέκεται και χώνεται όλο και πιο βαθιά στην υπόθεση που λέγεται ισλαμική τρομοκρατία.
Όλοι γνωρίζουν, και πρώτα απ’ όλους οι… αρμόδιοι των αμερικανικών υπηρεσιών,
ü  πώς και με ποιο τρόπο υποστήριξε και συνεχίζει να υποστηρίζει η Τουρκία τους τζιχαντιστές,
ü  πώς τους εξοπλίζει,
ü  πώς αγοράζει το πετρέλαιο του Ι.Κ., κερδίζοντας δισεκατομμύρια δολάρια και η ίδια και οι τζιχαντιστές,
ü  πώς τους περιθάλπει στα κρατικά νοσοκομεία,
ü  πώς τους φιλοξενεί σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές σε πεντάστερα ξενοδοχεία,
ü  πώς τους διευκολύνει να περνούν στα ελληνικά νησιά και εκείθεν να βρίσκονται στην καρδιά της Ευρώπης.
Το 2015, επωφελούμενη από την ακατανόητη πολιτική ανοικτών συνόρων της κυβέρνησης Τσίπρα, η Τουρκία άρχισε να παίζει με βυζαντινή επιδεξιότητα το χαρτί των προσφύγων, που η ίδια δημιούργησε με τις πολιτικές της. Έτσι, ξεσήκωσε από τους καταυλισμούς που υπάρχουν στην Τουκρία και έστρεψε με τους δικούς της μηχανισμούς στρατιές προσφύγων προς τα ελληνικά νησιά και την Ευρώπη, για να αποσπάσει υλικά και πολιτικά ανταλλάγματα από την Ε.Ε., την Ελλάδα και την Κύπρο.
Όλοι γνωρίζουν ότι η ίδια η Τουρκία με τους μηχανισμούς του τουρκικού κράτους υποδέχεται στα αεροδρόμιά της κατά χιλιάδες ισλαμιστές και οικονομικούς μετανάστες από χώρες της Ασίας και της Αφρικής και τους κατευθύνει, μαζί με δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην Ευρώπη και μέσα σ’ αυτούς φυτεύει τους τζιχαντιστές.
Όλοι γνωρίζουν το ρόλο της ΤΗΥ (Τουρκικές Αερογραμμές) και των αστυνομικών που ελέγχουν τα διαβατήρια στις εισόδους των αεροδρομίων, οι οποίοι έχουν εντολές να μην κάνουν ελέγχους στα διαβατήρια συγκεκριμένων χωρών.
Όσο για τη Γαλλία και το Παρίσι, η ανάγνωση ότι επιλέχτηκε ως στόχος από τους τζιχαντιστές γιατί συμμετέχει στους βομβαρδισμούς εναντίον του Ι.Κ., είναι απολύτως επιφανειακή.
Μια βαθύτερη ανάγνωση ίσως μας επιτρέψει να δούμε ότι η Τουρκία, που διατηρεί στενούς δεσμούς με τους τρομοκράτες, καθοδήγησε τους τζιχαντιστές να επιλέξουν το Παρίσι ως στόχο της τρομοκρατικής τους δράσης, για να τιμωρήσουν τον Ολάν, ο οποίος ακολουθεί φιλοκουρδική πολιτική, υποδεχόμενος μάλιστα τους Κούρδους της Ροζάβα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Την ίδια ανάγνωση μπορούμε να κάνουμε και στο ζήτημα της δολοφονίας των τριών Κουρδισσών και πάλι στο Παρίσι, ίσως και στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo.
Πρέπει, είναι αδήριτη ανάγκη εμείς οι Ευρωπαίοι να αντιληφθούμε μια νέα πραγματικότητα, που είναι η εξής:
Η Τουρκία, επωφελούμενη από το χαλαρό καθεστώς διοίκησης και ελέγχου της Ε.Ε., έχει μετατρέψει το Ισλάμ, το Ι.Κ. και την ισλαμική τρομοκρατία, σε ένα πυρηνικό όπλο το οποίο μπορεί να τινάξει στον αέρα τα ούτως ή άλλως αδύναμα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Ήλθε η ώρα να ξυπνήσει η Ευρώπη.

 Δημοσιεύεται στην εφημερίδα "δημοκρατία"

22 σχόλια:

  1. το Ιραν είναι ο μεγάλος μας πονοκέφαλος. Το σιιτικό Ισλαμ θέλει να καταστρέψει ολόκλιρο τον κόσμο. Χαρει στο Ομπάμα θα έχει και τα λεύτα. Καλά είναι να τα βάλουμε όλα στην σειρά. Το Ισλαμ ειναι ενα ολοκλιροτικό συστημά και αδίνατο για αλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Σάββα,
    αν ακούγατε Ισραηλινούς στρατηγιστές, και ειδικά τον Μπάρακ, θα καταλαβαίνατε ότι αυτοί από την αρχή ήθελαν και τη Ρωσία και την Κίνα και τους Αμερικάνους και την Ευρώπη να στείλουν στρατεύματα κατοχής στη Μέση Ανατολή, και καλά κάνουν. Προ αρκετών ετών, αυτά έλεγα σε απλούς Ισραηλινούς πολίτες ότι πρέπει να γίνουν και τότε με έβλεπαν με ένα μάτι, δεν μπορούσαν να το διανοηθούν.

    Υπόψην ότι η εισβολή και κατοχή του Ισλαμικού κόσμου από μη Ισλαμικές δυνάμεις είναι στρατηγική που οφελεί κάθε μη Ισλαμική χώρα και μειονότητα της περιοχής, όπως είναι η Αρμενία, η Ελλάδα, το Ισραήλ και άλλοι.

    Όλοι οι αρχαίοι ναοί και μνημεία που κατέστρεψαν θα αναστηλωθούν στο ακέραιο με άριστα αντίγραφα, και στα σχολεία των χωρών αυτών θα εισαχθεί η μελέτη των αρχαίων πολιτισμών και θρησκειών. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει για να βρει τον εαυτό της η περιοχή. Η αναβίωση της αρχαίας ιστρορίας της περιοχής, προ της εμφανίσεως του Ισλάμ, θα γίνει νόμος απαράβατος και βασικός. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

    Εδώ και πολλά χρόνια αναφέρω σε απλούς και επώνυμους πολίτες διαφορετικών χωρών ότι το ζήτημα με το Ισλάμ μπορεί να λυθεί μόνο προς μια κατεύθυνση που είναι η αναβίωση και η εσαγωγή άλλων θρησκειών και ιδεολογιών σε όλες τις χώρες όπου επικρατεί το Ισλάμ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο με τα λόγια.

    Η ένωση και συμμαχία όλων των μη Ισλαμικών δυνάμεων είναι το ποθούμενο για το οποίο άπαντες πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε, μέσα από τη διάδοση μιας ιδεολογίας ενότητας όλου του μη ισλαμικού κόσμου.

    Γιατί εγώ τα λέω αυτά; Διότι είμαι απόγονος ανθρώπων που σφάζουν και κλέβουν οι φανατικοί της θρησκείας εδώ και πολλούς αιώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Interesting point, but Islam and other religions of the dark serve the elite much better. Before we see any of OUR temples restored, we will have mosques.
      Mona suggests an identity awakening, but I am afraid the elements have been ripped off long ago.....

      Διαγραφή
  3. Κ. Καλεντερίδη, καλύτερα να λέτε αφυπνιστείτε Έλληνες και κοιτάξτε μέσα σας, αφήστε τα ξυπνήματα, είναι του κρεβατιού... και της ύλης.... Αφύπνιση μας λείπει, όλα τ' άλλα που λέτε, είναι του διεθνή λόμπι και δεν είναι για μας... Ως Ελληνίδα που είμαι κι όλοι οι οι Έλληνες δεν ανήκουμε εκεί.... διότι είμαστε μι' άλλη φυλή...

    Υ.Γ.
    Αφυστείτε Έλληνες και θυμηθείτε ποιοι είστε, αυτό και μόνο αυτό, σας φτάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιοι Ελληνες ν αφυπνιστούν ακριβώς :
    Αυτοί που προτιμούν να ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα;
    Αυτοί που έχουν ανοιχτές αγκάλες για κάθε λαθραίο έποικο αλλα για τον συμπατριώτη τους είναι μέσα στο μίσος;
    Αυτοί που ακόμα και σήμερα πιστεύουν σε κόμματα και αποχρώσεις ;
    Αυτοί που ενώ ξέρουν επ ακριβως ποιος έφαγε τι , ποιος πρόδωσε , ποιος ειναι διεφθαρμένος, παρ όλα αυτά προκειμένου να μη χάσουν τα οφίτσια κάνουν τα στραβά μάτια ;
    Αυτοί που επιτρέπουν εντός Ελλάδος να καίγονται σημαίες Ελληνικές και να μην ανοίγει μύτη;
    Αυτοί που μόλις τους πεις ότι έχουμε εισβολή απο ξένους και στο τέλος το τίμημα θα ειναι αιματηρό σε λένε ρατσιστές
    ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΛΑΤΕ ;;;;
    Λίγοι ήταν, παντα, λίγοι ειναι και λίγοι θα ειναι , οι Ελληνες .
    Και ως γνωστόν χειρότερος απο τον εχθρό ο προδότης...Καθώς οι αυτοκρατορίες αλλα γενικότερα οι ''Πολεις'' εκ των έχω πέφτουν....
    Οσο για την Ευρώπη να ξυπνησει απο τι; Αφού οι περισσότεροι στο ΝΑΤΟ ήταν
    Ολο αυτό στην Συρία στημένο ήταν...και ότι γινεται στην Γαλλία την 11/9 θυμίζει και εκ των έσω ήταν ..και αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο θα πω τούτο :
    Δεν ξέρω πολλούς που πάνε να ανατιναχτουν και κρατάνε το διαβατήριο μαζί έτσι για να αναγνωρίσουν το πτώμα το οποίο διαβατήριο βρίσκεται άθικτο μετά την ....ανατίναξη...(θα μπορούσα να πω κι άλλα αλλά δεν ειναι της παρούσης ) ή μήπως δεν ήξεραν, δεν σχεδίασαν δεν ..(πολλά δεν) τα έφτασαν εδώ που τα έφτασαν.
    Οι Τζιχαντιστές που μετά ο΄τι έγινε στη Γαλλία βγήκαν με στολές της Γαλλικής λεγεώνας των ξένων ολοκαίνουργιες και με αμερικανικά όπλα τελευταίες τεχνολογίας .
    Τι ακριβώς έκαναν και πως τα βρήκαν ;;; Κατέβηκαν στην αγορά του Αλ Χαλίλι και τα πήραν με τα λεφτά απο τη δουλειά τους;
    Ελάτε κ. Καλεντερίδη η πείρα σας είναι τεράστια σε πάρα πολλά θέματα....Η Ευρώπη έσπειρε ανέμους θα θερίσει θύελες . Και αν νομιζουν όλοι πως θα μπορέσουν να φάνε τους όποιους όπως τον Καντάφι γιατί ήταν αρεστός στον λαό όπως και ο Ασαντ ειναι γελασμένοι . Εχει να πέσει λεπίδι που το αίμα θ αλλαξει το χρώμα στους δρόμους απανταχού.
    Απλά στην Ελλαδα ακόμα κοιμούνται οι περισσότεροι ανάσκελα ...Σε λίγο θα το πάρουν στο μπρουμητα και θα συνέλθουν....Δεν πειράζει όμως έτσι ήταν πάντα αυτή η χώρα....Ατυχη στην πλειοψηφία των κατοίκων της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ποιά αφύπνιση μιλάμε; Γνωρίζουμε πόσα χρόνια η Αμμόχωστος είναι ακατοίκητη πόλη; Πόσοι Ελληνοκύπριοι ξεσπιτώθηκαν; Μήπως ξυπνήσαμε τότε; Δεν νομίζω, διότι προφανώς δεν μας ενδιέφερε...άλλωστε έπρεπε να επενδύσουμε στο κοινο ευρωπαϊκό μας σπίτι με τις μεγάλες του αξίες και τις φοβερές του ιδέες. Αφύπνιση σημαίνει διάθεση πολέμου. Βλέπουμε τους γύρω λαούς, ακόμα και τους Τούρκους, να πολεμούν. Όταν θα πάρουμε την απόφαση να πολεμήσουμε για τα ιερά και όσια του γένους τότε θα πράγματα θ' αλλάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καὶ ἄς μὴν ξεχνᾶμαι ὅτι, συμφώνως πρὸς τὰς συνθήκας ὑποδουλώσεως τῆς Κύπρου μὲ ὑπογραφὰς Κ.Καραμανλὴ (θείου) καὶ Μακαρίου, ἡ Ἑλλὰς εἶναι ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΙΣ.
      Μὲ τοιαύτας ἐγγυητρίας δυνάμεις κοιμώμεθα ὅλοι ἤσυχοι, ἠσύχως, τὸν "ὕπνον τοῦ Μακαρίου"...

      Διαγραφή
  6. Το Παρίσι, η Συρία και οι πρόσφυγες της Μέρκελ και του Τσίπρα
    http://www.berlin-athen.eu/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστίνα. Συμφωνώ μαζί σου κι λέω για τους λίγους, άσε τι λένε οι αναλυτές, κάνουν τη δουλειά τους κι οι λίγοι πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει... Η αφύπνση σπάει κάποια δεσμά, που δεν είναι αυτά που ξέρουμε...

    ---

    P.G. Είμαι με τον πόνο σου αδερφέ, ξέρω τι έχει γίνει... Αφύπνιση σημαίνει βλέπω μέσα μου ποιος είμαι, ο πόλεμος μετά θα γίνει από άλλες δυνάμεις... Ποιες δεν θα το αναλύσουμε εδώ, έτσι δεν είναι;

    ---

    Xanthi Thraki. Ακόμα κι πρόσφυγες είναι θύματα... και δεν λέω για τους επιτήδειους που εισχωρούν ανάμεσα τους, αλλά για το κόσμο που τρέχει μ' ένα μωρό στην αγκαλιά...



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και η Χριστίνα και ο P.G. καλά τα λένε. Απλά να θυμίσω ότι οι Σπαρτιάτες για 10 χρόνια καιροφυλακτούσαν πότε θα γυρνούσε ο Εφιάλτης για να του αποδώσουν τιμωρία. Εμείς πολύ φοβάμαι ότι θα καλούσαμε τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού ή του Τάσου Ισαάκ να μιλήσουν σε κάποιο Πανεπιστημιακό μας Ίδρυμα. Φυσικά ούτε λόγος να στέλναμε δυο γενναίους να απέδιδαν δικαιοσύνη όπως έπραξαν οι Σπαρτιάτες. Όπως ξέρει άλλωστε και ο συγγραφεύς του άρθρου παραδώσαμε ΕΜΕΙΣ τον Οτσαλάν στα χέρια των εχθρών του. Φοβάμαι ότι η αφύπνιση βρίσκεται πολύ μακριά. Για να μην ρίξω όμως μαύρη αυλαία, ας πω ότι Κι αν είν' κοντά η καταχνιά, κάπου μακριά είναι ο ήλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομως στην Σπάρτη αγαπητέ Ποντιοκαππαδόκη υπήρχε η Κρυπτεία, τα άτομα της οποίας ήταν πάντα επίλεκτα .
      Αλλωστε η κρούση πραγματοποιείται είτε στο λυκόφως είτε στο λυκαυγές...όταν δεν σε περιμένουν.
      Ισως ο ήλιος να μην είναι και κάπου μακριά, αρκεί ν' ανοίξουμε τα μάτια μας .

      Διαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι Τούρκοι δεν συνετίζονται με τα λόγια, καταλαβαίνουν μόνο από ισχύ. Γι' αυτό και έχουν βάλει την ουρά στα σκέλια μπροστά στην ισχύ της Ρωσίας στην Συρία. Γι' αυτό η Ελλάδα πρέπει να αφήσει τις συναντήσεις και τα λόγια και να περάσει στις πράξεις. Να ξεσκεπάσει με ντοκουμέντα τα σχέδια της Τουρκίας για την ισλαμοποίηση της Ευρώπης και να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία (χερσαία και θαλάσσια). Ακολούθως να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συνεργασία Ρώσων και Ευρωπαίων με σκοπό την αποκατάσταση της ειρήνης στην Συρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το άρθρο του κ. Καλεντερίδη εκτιμώ, ότι παρουσιάζει συνοπτικά, αντικειμενικά αλλά και με σαφήνεια το φλέγον θέμα , που υπέβοσκε και ανέκυψε (Ισλάμ-Χαλιφάτο) και το οποίο αγγίζει άμεσα την χώρα μας.
    Θέλει μεγίστη προσοχή , όπως και σοβαρούς – αταλάντευτους χειρισμούς, διότι διαφορετικά οι κίνδυνοι που διατρέχουμε, είναι πολύ μεγάλοι και καθοριστικοί…
    Όσον αφορά την Ε.Ε , από την μέχρι τούδε στάση της, σχετικά με εμάς τα τελευταία χρόνια, έδειξαν, ότι εκείνο που τους απασχολεί είναι , ο προσπορισμός οικονομικών ωφελειών και μόνον. . Αγνοούν παντελώς την διαφύλαξη των συνόρων των κρατών μελών της. Δέχονται τελείως στωικά την στρατιωτική κατοχή εδαφικών τμημάτων μέλους της, από άλλη χώρα εκτός της Ε.Ε. Δεν αντιδρούν σε άμεσες απειλές πολεμικής σύρραξης (Casus belli) εναντίων κρατών μελών της, αλλά αντιθέτως συνομιλούν για την ένταξη του απειλούντος στην Ε.Ε.
    Αυτά τα ελάχιστα.
    Αναφέρομαι και πάλι στον κ. Καλεντερίδη και επιχαίρω για το γράφημά του, που είναι πλήρως κατατοπιστικό και παρουσιάζει ανάγλυφα και διαυγή την ήδη διαμορφωθείσα σήμερα κατάσταση στη μέση ανατολή και τις προεκτάσεις, που διαγράφονται άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μελλοντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Ελλάδα έχει μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει την αντίπαλη τουρκική στρατηγική, η οποία όπως ξεδιπλώνεται, αποδεικνύεται πολυπλόκαμη και εξαιρετικά ευέλικτη.
    Κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος,η τουρκική στρατηγική στηρίζεται στην ισλαμική πλατφόρμα. Το βασικό όπλο που φέρει η ισλαμική πλατφόρμα είναι αυτό το οποίο είναι γνωστό στους μαχητές του Ισλάμ ως .......πληρώνοντας το τίμημα.
    Πρόκειται για ενεργοποίση σε αδιάφορο ή οριοθετημένο χρόνο και τόπο της ισλαμικής συνείδησης η οποία, ενεργοποίση, αποσκοπεί στην απόδοση αντιποίνων.
    Η ενεργοποίση αντιποίνων γίνεται από μικρές καλά συντονισμένες ομάδες, βλέπε Παρίσι,οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν κάνουν κατανάλωση του συνολικού αποθέματος σε όπλα-πυρομαχικά και εκρηκτικά που υπάρχουν και διατηρούνται σε κατάλληλα σημεία για μελλοντική χρήση.
    Η χώρα έχει επομένως μια καλή ευκαιρία να μελετήσει το δίδυμο Ισλάμ και Μαχητές και να διαγνώσει πιθανές απειλές και τρόπους αντιμετώπισης.
    Η Βασική αρχή εκπαίδευσης των ισλαμιστών είναι η συνεχής ψυχολογική και κοινωνική πίεση που πρέπει να εξασκείται εναντίων κάθε αντιπάλου.
    Η χώρα είναι εξαιρετικά ευάλωτη στην ισλαμική απειλή και η κυβέρνηση , συνολικά ο πολιτικός κόσμος,να θέσει επί τάπητος την απειλή καθώς και τις επιπτώσεις από αυτήν στην καθημερινότητα της χώρας.
    Το λεγόμενο apetite που σχετίζεται με την διαχείριση και εκτίμηση κινδύνου είναι εξαιρετικά περιορισμένο για την ελληνική πραγματικότητα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το αντίστοιχο Γαλλικό, ενώ απέχει παρασάγγες από το αντίστοιχο Ρωσικό.
    Καλή ευκαιρία είναι να διαγνωσθεί και το αντίστοιχο Τουρκικό και συγκριθεί-γίνει αντιστοίχιση, με το Ελληνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οσο η χωρα ειναι παγιδευμενη στο ευρωατλαντικο μαντρι χαιρι δεν θα δει. Θα συμβει αυτο που θελουν οι Νατοικοι (δηλ. οι Αμερικανοι) και η ιουδαιοπροτεσταντικη κλικα που τους ελεγχει.....Επομενως προκυπτει το ζητημα της αποχωρησεως απο το μαντρι αυτο.....Ποιος θα το κανει και πως θα γινει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι ακριβώς θα ωφεληθεί η χώρα αποχωρώντας από το ΝΑΤΟ; Αν για παράδειγμα οι Αμερικανοί δώσουν το πράσινο φως στην Τουρκία, όπως έκαναν και με την Κύπρο, να καταλάβουν "αμφισβητούμενες ζώνες" (=> νησιά), η Ελλάδα πώς θα τα προστατέψει;

      Διαγραφή
    2. Η Ελλάδα πρόκειται στο προσεχές μέλλον να αναλάβει τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ρωσίας για ένα τεράστιας κλίμακας νεο αποικιοκρατικό πόλεμο ενάντια σε όλες τις Ισλαμικές χώρες οι οποίες θα συντριβούν και θα ξαναχτιστούν από Χριστιανούς μόνο.
      Αυτά που θα ακολουθήσουν ξεπερνούν κάθε φαντασία. Όποιος θέλει βάζω στοίχημα.

      Διαγραφή
    3. Η πληροφορία σου είναι εντελώς λάθος.
      Ήδη από το ΥπΕξ και το μυστικό κέντρο σχεδιασμού (άσε τούς αφελείς, σαν τον Anaconda, να πιστεύουν ότι δεν έχομε στρατηγικό σχεδιασμό) ετοιμάζεται η χώρα μας να διεκδικήσει πρώτα την Σικελία και την Καλαβρία (ξέρεις, αυτήν που έχει τα μεγάλα ... πορτοκάλια) και έπειτα την Κριμαία, η οποία αρχαιόθεν είναι ελληνική. Το έχει πει και ο Πούτιν.

      Υπάρχουν κι άλλα σχέδια, αλλά δεν μπορώ και δεν μού επιτρέπεται να γράψω περισσότερα. Μην βάζεις στοίχημα, διότι θα το χάσεις.

      Διαγραφή
    4. Το ξέρω ότι γνωρίζεις σε βάθος το στρατηγικό σχεδιασμό της μοναδικής κρυφης υπερδύναμης στον πλανήτη.

      Είμαι στην ευχάριστη θέση να βάζω ότι στοίχημα θέλεις διότι δεν έχω απολύτως τίποτα να χάσω. Εσύ που έχεις δόξα, κύρος και πλούτο να χάσεις, όλο φοβάσαι.

      Διαγραφή
  14. Από τις καλύτερες αναλύσεις των τελευταίων γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή. Ίσως και η καλύτερη που έχω διαβάσει τουλάχιστον εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.