23/11/15

Λέσβος: Από χθες σταμάτησε η ροή προσφύγων-μεταναστών στο νησί

Πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν με φουσκωτή βάρκα σε ακτή της Λέσβου. Από χθες, για πρώτη φορά, δεν αποβιβάστηκαν πρόσφυγες στο νησί. Φωτογραφία αρχείου.  ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν με φουσκωτή βάρκα σε ακτή της Λέσβου. Από χθες, για πρώτη φορά, δεν αποβιβάστηκαν πρόσφυγες στο νησί. Φωτογραφία αρχείου. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Για ένα θαύμα που ζητά ερμηνεία μιλάνε οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών αρχών της Λέσβου προσπαθώντας να ερμηνεύουν το φαινόμενο των μηδενικών ροών μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο.

«Από χθες Κυριακή το βράδυ έλεγε ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, για πρώτη φορά στη Λέσβο δεν έχει αναφερθεί άφιξη μεταναστών».
Βέβαια οι ροές από τις απέναντι Μικρασιατικές ακτές στο νησί είχαν μια τάση μείωσης αυξανόμενη βέβαια τις τελευταίες μέρες, αλλά «σήμερα είναι σα να έκλεισε κάποιος τη βρύση» λέχθηκε χαρακτηριστικά από το στέλεχος της ΕΛΑΣ.
Πάντως οι νοτιάδες έντασης έξη μποφόρ που φυσάν τις τελευταίες μέρες δεν είναι η αιτία της μείωσης των ροών. Με ανάλογης έντασης ανέμους και μερικές φορές ισχυρότερους, μέσα στον Οκτώβριο υπήρχαν ροές μεταναστών της τάξης των έως και 5.000 ατόμων τη μέρα.
Το Κέντρο καταγραφής και Ταυτοποίησης Μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια όπως και ο καταυλισμός στον καρά Τεπέ είναι άδειοι. Άδειο είναι και το λιμάνι της Μυτιλήνης ενώ θεωρείται βέβαια ότι με δεδομένη αυτή την κατάσταση με τα βράδυνα πλοία προς Πειραιά θα αδειάσει εντελώς το νησί από μετανάστες και πρόσφυγες.

Σ. Μπαλάσκας, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Λέσβος

5 σχόλια:

  1. Na Wow! Θα πίεσε - φαίνεται - ο Γιάνης Βαρουφάκης (με το κύρος του!) τον Ντάϊσελμπλουμ, για την άμεση εκταμίευση (εκ του «Κοινού Ευρωπαϊκού Ταμείου») της υποδόσης των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στον Σουλτάν Ερντογάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τούρκοι δείχνουν στη Γερμανία οτι όταν η Ελλάδα πειστεί να υποχωρήσει στις αξιώσεις τους θα σταματήσουν τις ροές των προσφύγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νέο κύμα προσφύγων καταφθάνει στη Λέσβο λόγω βελτίωσης του καιρού

    Τα ΜΜΕ (ο Θεός να τα κάνει!) ασχολούνται με το τι γίνεται στην συμμορία τής ΝΔ, παραλείποντας την ουσιαστική ενημέρωση, η οποία θα έπρεπε να ενδιέφερε περισσότερο τον Έλληνα πολίτη, αν δεν ήταν αποβλακωμένος με τα κομματικά.

    Πρόβλεψη Κομισιόν: Τρία εκατομμύρια λαθρομετανάστες θα έρθουν στην Ελλάδα το 2016!

    ΚΑΙ ΤΑ «ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ» ΤΟΥ ΝΕΠΑΛ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΟΥΝ… ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.