24/11/15

Μαζική φυγή ελληνικών εταιρειών στα Βαλκάνια


Ο κώδων κινδύνου έχει χτυπήσει προ πολλού. Εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, πρωτίστως όμως μικρομεσαίες που είναι και πιο ευέλικτες, ανοίγουν... πανιά για τις γύρω χώρες –Βουλγαρία, Αλβανία, Κύπρο– αναζητώντας καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον και λιγότερους φόρους ακόμη και για τα... Ι.Χ. τους.
Στοιχεία της βουλγαρικής υπηρεσίας εμπορικού μητρώου δείχνουν ότι μόνο μέσα σε μια χρονιά (από το 2013 στο 2014 και πριν προκληθεί το μείζον πρόβλημα με τα capital controls) οι επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων έφτασαν στις 11.500 – αυξημένες κατά 28%. Πληροφορίες φέρνουν Ελληνες να έχουν καταθέσει περισσότερες από 60.000 αιτήσεις είτε για να προχωρήσουν στη σύσταση επιχείρησης είτε για να αποκτήσουν προσωπικό ή εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό, ενώ περί τις 10.000 φέρονται να είναι οι αντίστοιχες αιτήσεις στην Κύπρο.
Βλέποντας τις πιθανότητες υποψήφιοι εργοδότες από την Ελλάδα να μετακομίσουν, στελέχη από τις γύρω χώρες επισκέπτονται συχνά-πυκνά τη χώρα μας, απευθύνοντας «επενδυτικό προσκλητήριο».


Για τη συνέχεια Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.