24/11/15

Πανικός στο Βελγιστάν - Στρατός παντού στις Βρυξέλλες

Soldiers patrol on Grand Place, the city's main square, in Brussels, Belgium, 23 November 2015. Brussels remained on high alert for a third consecutive day, with the subway closed and schools shuttered as police questioned 21 people taken into custody during anti-terrorism operations. There are fears that a key suspect in the November 13 shootings and bombings in Paris may be hiding in Belgium. EPA, OLIVIER HOSLETSoldiers patrol on Grand Place, the city's main square, in Brussels, Belgium, 23 November 2015. Brussels remained on high alert for a third consecutive day, with the subway closed and schools shuttered as police questioned 21 people taken into custody during anti-terrorism operations. There are fears that a key suspect in the November 13 shootings and bombings in Paris may be hiding in Belgium. EPA, OLIVIER HOSLET
Δρακόντεια παραμένουν τα μέτρα ασφαλείας στις Βρυξέλλες. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Βελγίου και σήμερα θα παραμείνει κλειστό το μετρό.
Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα πανεπιστήμια. Η κατάσταση θα αρχίσει να ομαλοποιείται από την Τετάρτη οπότε αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και προοδευτικά το μετρό.

Οι βελγικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε έναν ακόμη ύποπτο για συμμετοχή στις επιθέσεις στο Παρίσι, μία ημέρα μετά την ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση που διεξήγαγαν, ανακοίνωσε χθες η ομοσπονδιακή εισαγγελία σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

«Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και (τη διάπραξη) μιας τρομοκρατικής επίθεσης» στο Παρίσι, επισήμανε η εισαγγελία, που προσέθεσε ότι ο ύποπτος έχει προφυλακιστεί.

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί καμία επιπλέον πληροφορία σχετικά με την ταυτότητά του, ή τον ρόλο που είχε αναλάβει.

Πρόκειται για το τέταρτο πρόσωπο που συλλαμβάνεται στο Βέλγιο σε άμεση σχέση με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους και την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι διατηρεί το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στο υψηλότερο βαθμό στην περιοχή των Βρυξελλών λόγω του κινδύνου να διαπραχθεί μια τρομοκρατική επίθεση, τον οποίο χαρακτηρίζει «σοβαρό και επικείμενο».

Άλλοι 15 άνθρωποι που προσήγαγαν οι αρχές προχθες το βράδυ σε διάφορες κοινότητες των Βρυξελλών και του Σαρλερουά (νότιο Βέλγιο) αφέθηκαν ελεύθεροι, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Οι επιβάτες που αναμένεται να ταξιδέψουν με τα τρένα υψηλής ταχύτητας τα οποία αναχωρούν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς των Βρυξελλών και της Αμβέρσας όπως επίσης και οι επιβάτες των τρένων Thalys που αναχωρούν από το σιδηροδρομικό σταθμό Nord του Παρισιού παρακαλούνται να προσέρχονται στους σταθμούς μισή ώρα νωρίτερα από την αναχώρησή τους, καθώς έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας.

«Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι θα υποβληθείτε σε ελέγχους στοιχείων και αποσκευών πριν από την αναχώρηση από τους σταθμούς Bruxelles-Midi και Anvers-Central» επισήμανε η βελγική σιδηροδρομική εταιρεία SNCB στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, απευθύνοντας έκκληση στους επιβάτες των Thalys, των TGV και των διεθνών αμαξοστοιχιών ICE με κατεύθυνση προς τη Γερμανία που διέρχονται από το Βέλγιο.

«Λόγω των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας, η διαδικασία της επιβίβασης ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο. Παρακαλούμε να προσέρχεστε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την αναχώρησή σας» σημείωσε η εταιρεία Thalys στο Twitter.

«Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Bruxelles-Midi, Anvers-Central και Paris-Nord» εξήγησε η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών υψηλής ταχύτητας μεταξύ Άμστερνταμ και Παρισιού, σε μια σύσταση που απηύθυνε προς τους πελάτες της και περιέλθει στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η εταιρεία τους ζήτησε να «λάβουν υπόψη του μια επιπλέον καθυστέρηση διάρκειας 30 λεπτών μέχρι να φθάσουν στις αποβάθρες του Paris-Nord, Anvers-Central και Bruxelles-Midi».

 http://mignatiou.com/2015/11/stratos-pantou-stis-vrixelles-sinelifthi-ipoptos-gia-tis-epithesis-sto-parisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.