24/11/15

FT - Wolfgang Münchau - Να σταματήσει η τρέλα μιας Ευρώπης χωρίς σύνορα

Ενώ ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στη Σένγκεν και τα μέλη της αδυνατούν να διορθώσουν τον τρόπο λειτουργίας της, η πιο ακριβή αλλά αποτελεσματική λύση της επιστροφής στα εθνικά συστήματα ίσως αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική.
Μία από τις αναπόφευκτες συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού είναι ότι η Γαλλία θα χρειαστεί να ξοδέψει περισσότερα για την ασφάλεια και ιδιαίτερα για τις μυστικές υπηρεσίες. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και τα περισσότερα κράτη μέλη της περιοχής Σένγκεν.
Η Σένγκεν είναι η ζώνη ελεύθερης διέλευσης που αποτελείται από 26 ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένων 22 μελών της ΕΕ. Την περασμένη εβδομάδα κατέστη σαφές πως το δίκτυο ασφαλείας που υποτίθεται που λειτουργεί μυστικά και αποτελεσματικά στο φόντο της Σένγκεν, δε λειτουργεί.
Ο θάνατος του Abdelhamid Abaaoud κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας στο παρισινό προάστιο του Αγίου Διονυσίου ήταν σε ένα επίπεδο, μια μεγάλη επιτυχία. Η αστυνομία έπιασε τον ύποπτο τρομοκράτη που συνδιοργάνωσε αυτή και άλλες επιθέσεις. Σε ένα άλλο επίπεδο, ο θάνατός του ήταν ένα δυσάρεστο σοκ. Τι λέει για τη Σένγκεν το γεγονός ότι ένας από τους πλέον καταζητούμενους εγκληματίες του κόσμου μπόρεσε να μετακινηθεί ελεύθερα μεταξύ Συρίας, Γαλλίας και Βελγίου; Αυτό δε θα έπρεπε να είναι δυνατό.

Για τη συνέχεια Euro2Day

2 σχόλια:

  1. http://greeknation.blogspot.com/2015/11/blog-post_574.html?m=1

    We win any competition in madness

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Να σταματήσει η τρέλα μιας Ευρώπης χωρίς σύνορα"

    Τώρα μάς λέει ο κύριος αυτός, αυτό που εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια φώναζαν και φωνάζουν τα ευρωσκεπτικιστικά/εθνικιστικά κόμματα, με προεξάρχον το γαλλικό FN. Tότε τούς κατηγορούσαν σαν "ξενοφοβικούς" και ... φασίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.