25/11/15

Η Ρωσία στέλνει το πυραυλοφόρο Moskva στα ανοικτά της Λατάκειας

Η Ρωσία, ως πρώτη αντίδραση στην κατάρριψη του μαχητικού SU-24, έστειλε στα ανοικτά της Λατάκειας, μόλις 60 χλμ από τις ακτές της Τουρκίας, το πολεμικό πλοίο "Μόσκβα", το οποίο διαθέτει ανταεροπορικό σύστημα μεγάλων υψών, παρόμοιων δυνατοτήτων με το πυραυλικό σύστημα S-300.

Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ εκτιμά την κίνηση αυτή ως πρόθεση της Ρωσίας να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα της αεροπορικής βάσηςν Hmeymim, που βρίσκεται στη Λατάκεια και την οποία χρησιμοποιούν τα ρωσικά αεροσκάφη που επιχειρούν στη Συρία, εναντίον των τζιχαντιστών τρομοκρατών.
Επίσης, η κίνηση της Ρωσίας εκτιμάται ως πρόθεση συνέχισης των αεροπορικών επιχειρήσεων σε περιοχές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπως η περιοχή Μπαγίρνταγι και Τουρκμένταγι, που αποτελούν στρατηγικό στόχο της Άγκυρας, με σχεδιασμό τνν ενσωμάτωση -εν ευθέτω χρόνω- της περιοχής αυτής στην τουρκική επικράτεια.
Τέλος να σημειωθεί ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα βομβαρδιστικά που δρουν στο ρωσικό εναέριο χώρο, από τούδε και στο εξής θα προστατεύονται από αεροσκάφη αναχαίτησης. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ρωσία διέκοψε κάθε στρατιωτική σχέση με την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.