4/11/15

Πανηγυρίζει η τουρκική Sabah για τις δηλώσεις Φίλη

Την ώρα που όλος ο ποντιακός Ελληνισμός ζητά την παραίτησή του... 

«Γενναία παραδοχή» χαρακτηρίζει όσα είπε ο  Έλληνας υπουργός Παιδείας για τη γενοκτονία των Ποντίων - Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τη φωτογραφία Φίλη

Τη στιγμή που ο ποντιακός ελληνισμός ζητεί την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκο Φίλη, μετά τις δηλώσεις του για «εθνοκάθαρση» και όχι για γενοκτονία των Ποντίων, η είδηση πέρασε τα ελληνικά σύνορα και έφτασε στην Τουρκία.
Η τουρκική εφημερίδα Sabah, λοιπόν, με δημοσίευμά της στο πρωτοσέλιδό της, αλλά και στην ηλεκτρονική εκδοχή της αναφέρεται στην άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων από τον υπουργό Παιδείας.


«Μία γενναία παραδοχή από τον υπουργό Παιδείας», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος που μεταφέρει τις δηλώσεις του κ. Φίλη στις οποίες τόνισε πως παρότι αναγνωρίζεται «το αίμα, ο πόνος, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια».

Η τουρκική εφημερίδα, μάλιστα, επισημαίνει πως η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων από τον κ. Φίλη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την ελληνική αντιπολίτευση αλλά και τις Ενώσεις Ποντίων. 

Το δημοσίευμα δε, εξηγεί ότι ο υπουργός Παιδείας ήταν δημοσιογράφος πριν εκλεγεί βουλευτής, παραθέτοντας τις δηλώσεις του.

Πρώτο Θέμα

5 σχόλια:

  1. filis is an Embarrassment to his country, to the People and to his own mother.
    Sooner or later Greece should return the favor.
    filis is a backstabber traitor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα!! Στο καθαριο βλεμα του, διακρινει ευκολα κανεις μια υποβοσκουσα Γενναιοτητα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι μπορει να περιμενει κανεις απο εναν υπουργο ενος τοσο ευαισθητου υπουργειου της Παιδειας που αφορα στην τοσο ευελπη ομαδα της κοινωνιας που ειναι η νεολαια.Αντε να περιμενεις μετα τα παιδια αυτα -και οχι μονο - να αντιταξουν σθεναρα τις αποψεις τους με διαβρωμενη την συνειδηση αλλα και την γνωση , σε παντος ειδους επιβουλη του χωματος που πατανε.Η επομενη δηλωση απο επισημα στοματα αναμενεται να ειναι το οτι οι τουρκοι ειναι ευεργετες της Ελλαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρεις περιπτώσεις υπάρχουν:
    α) Ο κ Φίλης να είναι Έλληνας αλλά αδιάβαστος και ανιστόρητος, οπότε πρέπει να καθήσει να μελετήσει την ιστορία και να ζητήσει συγγνώμη.
    β) Ο κ Φίλης να είναι Έλληνας, αλλά προδότης ή υπάλληλος τρίτων, οπότε δεν υπηρετεί τον Ελληνικό λαό. Καλείται να μας πη για ποιόν δουλεύει και μετά να παραιτηθεί, δεν οφείλουμε να τον πληρώνουμε.
    γ) Ο κ Φίλης να ΜΗΝ είναι Έλληνας, οπότε πρέπει να μας ξεκαθαρίσει τί είναι και τι πιστεύει και μετά να παραιτηθεί.

    Σε κάθε περίπτωση, φάνηκε ασεβής προς τον λαό που τον ψήφισε και ιδιαίτερα προς τους Ποντίους, Οφείλει να επανορθώσει και μετά να παραιτηθεί, ή ακόμα και να δικαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε και τον φυλακίσαμε .... ξέρεις τι ζημιά είναι αυτή σε καιρούς μνημονίου; .... με την φυλάκιση του θα εκτοξευτούν τα έξοδα σίτισης του στα ουράνια ... απαπαπα ... δε συμφέρει φυλακισμένος ...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.