15/11/15

Stratfor: Γιατί καταφέρνουν να ξεγλιστρούν οι τζιχαντιστές

Για ποιους λόγους οι τρομοκρατικές ομάδες καταφέρνουν να κινηθούν κάτω από την μύτη των μυστικών υπηρεσιών. Η τεράστια τεχνολογική υπεροχή των αρχών και οι πονοκέφαλος της διαχείρισης του όγκου πληροφοριών. Τι θα ανακαλύψουν οι γάλλοι... εκ των υστέρων.
Μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, οι οκτώ επιτιθέμενοι που ευθύνονται για τη νύχτα βίας στο Παρίσι ήταν απλώς μια χούφτα Ισλαμιστών σε ένα μεγάλο σύμπαν ακραίων Ισλαμιστών στη Γαλλία. Πολλοί από αυτούς τους ακραίους δεν είναι βίαιοι, ενώ ένα μικρό κομμάτι τους είναι εξτρεμιστές που υιοθετούν τη βία για να πετύχουν την ακραία ατζέντα τους – ο τύπος των ατόμων που αποκαλούμε τζιχαντιστές.
Ορισμένοι υποστηρίζουν πως η τζιχάντ θα πρέπει να εξαπολύεται μόνο αμυντικά, για στήριξη άλλων Μουσουλμάνων που καταπιέζονται ή δέχονται επίθεση σε περιοχές όπως η Συρία. Άλλοι τάσσονται υπέρ επιθέσεων σε χώρες της Δύσης όπως η Γαλλία. Ακόμα και σε αυτή την ομάδα, όμως, υπάρχουν αυτοί οι απειλές των οποίων είναι απλά «κούφια λόγια» και αυτοί που είναι πραγματικά πρόθυμοι να δράσουν. Ακόμα και μεταξύ αυτών που είναι πρόθυμοι να δράσουν, ο βαθμός στον οποίον συνιστούν απειλή, διαφέρει.

για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοι φιλοι, ας σοβαρευρουμε. Μυστικες υπηρεσιες φτιαχνουν αυτες τις "τρομοκρατικες" οργανωσεις ή τις χειραγωγουν για τους σκοπους τους. Σιγα μην ξεφυγαν.....Αυτο βεβαια θα αποδειχθει απο τα γεγονοτα που θα επακολουθησουν μετα την διασκεψη των G-20 στην Ατταλεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.