24/11/15

Η Τουρκία κατέρριψε μαχητικό SU-24 ! (Βίντεο)

«Προειδοποιήθηκε πριν καταρριφθεί», λέει Τούρκος αξιωματούχος
Μόσχα: «Ρωσικό το αεροσκάφος που κατέρριψαν οι Τούρκοι» 

Το αεροσκάφος ήταν ρωσικής κατασκευής και καταρρίφθηκε από το έδαφος, λένε οι Ρώσοι 
- Ένας από τους πιλότους, που πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν με αλεξίπτωτο, συνελήφθη από τους Τούρκους

Πολεμικό αεροσκάφος τύπου SU-24 κατερρίφθη στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, καθώς όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας και δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις.

Ακόμα δεν είναι γνωστό ποιας χώρας ήταν το αεροσκάφος, καθώς τον τύπο αυτό χρησιμοποιεί η ρωσική αεροπορία, αλλά και η συριακή του προέδρου Άσαντ. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει πως το μαχητικό ήταν ρωσικής κατασκευής και δηλώνει πως καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικά πυρά και όχι από τουρκικά F-16, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι. Επίσης οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως το μαχητικό δεν είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.



Το αεροσκάφος φαίνεται να γίνεται μια πύρινη «σφαίρα» και να χάνει ύψος με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ενώ συντρίβεται στην κορυφή ενός λόφου, στο έδαφος της Συρίας, με μαύρους καπνούς να υψώνονται αμέσως μετά. Οι δύο πιλότοι, σύμφωνα με το CNN Turk, πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν ενεργοποιώντας τα αλεξίπτωτά τους:


Πληροφορίες του CNN Turk αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο πιλότους έχει συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές.



Το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Εξωτερικών για τις εξελίξεις στα σύνορα, χωρίς να αναφερθεί στην κατάρριψη του αεροσκάφους.

Από επίσημες πηγές έγινε γνωστό ότι η Αγκυρα θα έχει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για το συμβάν.








http://www.protothema.gr/world/article/529993/sunetrivi-polemiko-aeroskafos-sta-sunora-tourkias-surias/

Μόσχα: «Ρωσικό το αεροσκάφος που κατέρριψαν οι Τούρκοι»

Ενα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος τύπου Sukhoi Su-24 κατερρίφθη από την Τουρκία, κοντά στα σύνορα με την Συρία, το πρωΐ της Τρίτης.

H Αγκυρα υποστηρίζει ότι παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο, αγνόησε τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις και κατερρίφθη από δύο τουρκικά F-16. Η Μόσχα, ωστόσο, διαψεύδει ότι το αεροσκάφος προειδοποιήθηκε, επιμένει ότι δεν παραβιάστηκε ο τουρκικός εναέριος χώρος και δηλώνει ότι η κατάρριψη έγινε από το έδαφος.

Ο Ρώσος υπουργός Αμύνης υποστηρίζει ότι η καταγεγραμμένη πορεία του αεροσκάφους αποδεικνύει ότι πετούσε πάνω από συριακό και όχι τουρκικό έδαφος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του τούρκου Πρωθυπουργού, ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να συντονιστεί με το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και όλες τις εμπλεκόμενες χώρες για την αντιμετώπιση των τελευταίων εξελίξεων στα σύνορα με την Συρία.
Το πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε βίντεο από την κατάρριψη στον λογαριασμό του στο Twitter.
Το NewsOnTheMin δημοσιεύει φωτογραφία δύο αλεξίπτωτων που εθεάθησαν στον τρόπο της συντριβής.

 http://www.kathimerini.gr/839735/article/epikairothta/kosmos/mosxa-rwsiko-to-aeroskafos-poy-katerriyan-oi-toyrkoi

5 σχόλια:

  1. Ωραια χριστουγεννα θα κανουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχάς θα πρέπει να έχει γίνει ξεκάθαρο ως τώρα σε όλους πως η τουρκικη ηγεσία είναι τρελοί, αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι! Υποστηρίζουν τους τρελούς του ISIS, φυλακίζουν αδιακρίτως κόσμο, κάνουν επιχειρήσεις δολοφονίας πολιτικών, αποκλείουν πόλεις στην Τουρκια και δολοφονούν αμαχους και προσπαθούν να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ στη Syria ακόμα και τώρα που έχει επέμβει η Ρωσία, και αψηφώντας μάλιστα την τελευταία! Άλλωστε έδωσαν χημικά όπλα στους τρομοκράτες ώστε να παραβιαστούν οι κόκκινες γραμμές του Obama, κατέρριψαν συριακά αεροπλάν που δήθεν παραβίασαν τον τουρκικο εναέριο χώρο και τώρα κατέρριψαν και ένα ρωσικο μαχητικό! Η που έγινε κατά λάθος και θα ζητήσουν γονατιστοί συγγνώμη η που θα εξαναγκαστούν να ζητήσουν γονατιστοί συγγνώμη. Κατά τη γνώμη μου είναι μια ενέργεια που δεν έγινε κατά λάθος βεβαια δεν ξέρουμε αν η απόφαση είναι των τρελών της Άγκυρας η κάποιος τους χρησιμοποίησε ως λαγούς για να δει πως θα κινηθούν οι Ρώσοι! Πάντως μην απορήσει κανεις αν το ΡΚΚ εφοδιαστεί με αντιαεροπορικά όπλα...και δει να πέφτουν τα τουρκικα ελικόπτερα σαν μύγες....Άσε που επειδή τα τουρκικα σύνορα με τη Syria φαίνεται να θεωρούνται ρευστά το ίδιο μπορεί να θεωρούνται και τα Συριακά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν το αεροσκάφος ήταν της ρωσικής αεροπορίας, τότε μάλλον η Τουρκία διέβη τον Ρουβικώνα. Συμφωνώ με τον Hummer!!! ωραία Χριστούγεννα θα κάνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως είναι απίστευτη η υποκρισία των Τούρκων: εδώ και δεκαετίες έχουν κάνει εκατοντάδες χιλιάδες παραβιάσεις του εθνικού μας εναερίου χώρου και τους πείραξε που ένα ρωσικό αεροσκάφος πέρασε για λίγο (αν πέρασε) από το τουρκικό FIR!
    Τρίβονται στη γκλίτσα του τσομπάνη για να φαν το κεφάλι τους και θα το φάνε επαληθεύοντας τις σχετικές προφητείες. Αμήν Παναγία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.