6/12/15

Σάββας Καλεντερίδης: Το Ελληνικό έθνος δεν θα πεθάνει αμέριμνο, θα σωθεί, γιατί θα αντιδράσει!

 Στην εκπομπή Take the money and run (4/12/2015) προσκεκλημένος της οικονομολόγου Φωτεινής Μαστρογιάννη ήταν ο Σάββας Καλεντερίδης.
Ο Σάββας Καλεντερίδης στη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης ανέφερε σχετικά:
Σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας
Το ενδεχόμενο επίθεσης της Τουρκίας στην Ελλάδα φαίνεται, προς το παρόν, ότι έχει απομακρυνθεί. Η Τουρκία ενδέχεται να ομοσπονδιοποιηθεί σε καντόνια Κούρδων, Αλεβίδων, Βοσνίων που ζουν στην Τουρκία, Τσερκέζων και Αρμενίων οι οποίοι δεν θα στηρίξουν τα επιθετικά σχέδια του Ερντογάν για την Ελλάδα.

Προσφυγικό
Στο θέμα των προσφύγων η Ελλάδα έκανε σοβαρά λάθη:

  • Αλλαγή του νόμου για τις υπηκοότητες
  • Δηλώσεις της κυβέρνησης για το γκρέμισμα του τοίχους στον Έβρο
  • Κλείσιμο του κέντρου κράτησης μεταναστών
  • Εξαγγελία πολιτικής ανοικτών συνόρων

Τα λάθη της Ελληνικής κυβέρνησης μετέτρεψαν την Τουρκία σε προνομιακό συνομιλητή της ΕΕ ωστόσο μεσομακροπρόθεσμα η ΕΕ θα καταλάβει το δόλιο ρόλο της Τουρκίας, ο οποίος μεσομακροπρόθεσμα θα της γυρίσει μπούμερανγκ.
Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ έγινε για πολιτικούς και γεωπολιτικούς ρόλους και την προστάτευσε από το να αποτελέσει μέρος της τρέχουσας γεωπολιτικής κρίσης στην οποία ενδογενείς και εξωγενείς δυνάμεις θα την παρέσυραν σε επικίνδυνη περιδίνηση.
Η Ελλάδα με σωστή προετοιμασία μπορεί σταδιακά να αλλάξει το πλεονέκτημα της Τουρκίας. Εκπομπές όπως το Take the money and run, η αρθρογραφία και άλλες εκπομπές στα θέματα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση ότι η τρέχουσα πολιτική είναι λανθασμένη.

Μεταναστευτικό
Η Ελλάδα θα έπρεπε να κρατήσει έναν αριθμό Σύριων προσφύγων λόγω της σχέσης με τη Συρία που χρονολογείται από το ελληνιστικό βασίλειο των Σελευκιδών. Οι Σύριοι είναι πολιτισμικά και φυλετικά συγγενείς με τους Έλληνες. Η κίνηση αυτή θα προετοίμαζε και τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Συρία την επόμενη ημέρα και η Ελλάδα θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Συρίας.
Για τους υπόλοιπους μετανάστες ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι τα λάθη πληρώνονται. Ένας αριθμός αυτών θα πρέπει να ενσωματωθεί και οι υπόλοιποι να επαναπατρισθούν με τη βοήθεια του ΟΗΕ και της ΕΕ. Εάν συνεχισθεί η πολιτική των ανοικτών συνόρων που ακολουθεί η κυβέρνηση, το 2020 οι ξένοι θα είναι περισσότεροι από τους Έλληνες και αυτό θα είναι η καταστροφή του Ελληνικού έθνους.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η έννοια του κράτους είναι ταυτόσημη με το θέμα των συνόρων - «άλλο ΜΚΟ άλλο το κράτος. Δεν μπορείς να βοηθάς τους άλλους καταστρέφοντας το λαό σου».

Ελλάδα, Παιδεία και Μεταναστευτικό
Η Ελληνική κυβέρνηση προωθεί μία παιδεία που δεν θα έχει καθαρά εθνικά χαρακτηριστικά προκειμένου να γίνει η ενσωμάτωση των μεταναστών.
Η άποψη αυτή σαφέστατα δεν είναι δημοκρατική και υποστηρίζεται από έναν αμόρφωτο Υπουργό Παιδείας που αποτελεί και παγκόσμια πρωτοτυπία (!!!), πρώην διευθυντή σε μία αντιδημοκρατική, σταλινογενούς χαρακτήρα εφημερίδας.  Κατά τον κο Καλεντερίδη, ο Υπουργός Παιδείας διέπεται από συμπλεγματική στάση λόγω της μη διάκρισής του σε κανένα πεδίο και γι'αυτό διόρισε έναν «αμόρφωτο επιστήμονα» τον κο Λιάκο που έχει μηδενικές διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις και η πρόσληψή του στο Πανεπιστήμιο κρίθηκε παράνομη από το ΣτΕ.
Ωστόσο το πολιτισμικό δυναμικό της Ελλάδας είναι ισχυρό αλλά οι πολίτες θα πρέπει να διδαχθούν από τις επιλογές τους.

Ρωσοτουρκική κρίση - Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος;
Η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να κλιμακώσει τα μέτρα εναντίον της Τουρκίας γιατί εάν δεν το κάνει δεν θα μπορεί να ισχυρισθεί ότι είναι μεγάλη δύναμη. Δεν θα πρέπει να παρασυρθεί σε πολεμικές ενέργειες. Εάν αντιδράσει η Τουρκία, η κατάσταση μπορεί να βρεθεί εκτός ελέγχου, η Ρωσία να κόψει το φυσικό αέριο προκαλώντας βιβλική καταστροφή στην Τουρκία και η Τουρκία να κλείσει τα στενά για τα ρωσικά εμπορικά πλοία και έτσι να ξεκινήσει ένας ρωσοτουρκικός πόλεμος που θα οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ελλάδα - Ισραήλ
Η σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου ξεκίνησε την προηγούμενη δεκαετία λόγω των κοιτασμάτων στις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ πιθανόν και της Ελλάδας. Το Ισραήλ μέσω της Ελλάδας και της Κύπρου αποκτά δίαυλο επικοινωνίας με την ΕΕ. Εάν η Ελληνική κυβέρνηση έχει επιδιώξει η σχέση αυτή να είναι αμοιβαίου οφέλους και όχι σχέση δουλικότητας τότε θα βγει κερδισμένη.
Ο κος Καλεντερίδης έκλεισε με το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει μία από τις ισχυρότερες χώρες στον κόσμο αρκεί να αποκτήσει ένα νέο εθνικό ελληνικό όραμα όπου συμπρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο απόδημος Ελληνισμός.
Τις απόψεις του κυρίου Σ. Καλεντερίδη μπορείτε να διαβάσετε και στο μπλογκ του «Ινφογνώμων» αλλά και στα βιβλία του που μπορείτε να προμηθευτείτε, μεταξύ άλλων βιβλιοπωλείων, και στο βιβλιοπωλείο του Ινφογνώμων. Φιλελλήνων 14, Σύνταγμα.




3 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πολύ τον Σάββα Καλεντερίδη για την χαρά που μου έδωσε εμφανιζόμενος στην εκπομπή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαββας Καλεντεριδης .......... Μια φωνη λογικης στον κοσμο του παραλογου που ζουμε .........

      Διαγραφή
  2. Όσον αφορά την ιδέα περί των Ελλήνων του εξωτερικού Και της συνεισφορά τουςείμαστε της ίδιας άποψης γευτώ κάναμε αυτή την προσπάθεια στον παρακάτω σύδεσμο

    ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ


    https://diktyoellinwn.wordpress.com/%ce%b5%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%cf%89%ce%bd%cf%80%ce%b5%ce%b5/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.