7/12/15

«Παίζουν» τα τουρκικά ΜΜΕ με τα ρωσικά πλοία που περνούν το Βόσπορο

Η τουρκική τηλεόραση NTV ανέφερε ότι ρωσικό πολεμικό πλοίο που διέρχονταν από τα Στενά με προορισμό το Αιγαίο σήμερα το πρωί, προκάλεσε τους Τούρκους με έναν Ρώσο στρατιώτη να κρατά ένα φορητό συγκρότημα αντιαεροπορικών πυραύλων, έτοιμος να εκτοξεύσει ρουκέτες.

Ο στρατιώτης είχε στον ώμο του το φορητό συγκρότημα καθώς το ρωσικό αποβατικό «Καίσαρ Κουλίνοφ» περνούσε από τον πορθμό.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ρώσος στρατιώτης κρατούσε σε θέση μάχης τον εκτοξευτή αντιπυραυλικών πυραύλων επί περίπου 40 λεπτά.

Ωστόσο, άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι ο Ρώσος στρατιώτης δεν φοράει καμία παραλλαγή του ρωσικού στρατού. Αυτό καθώς και η εικόνα που παρουσιάζεται, σχολιάζεται από τους ειδικούς ότι ο άνδρας με τον εκτοξευτή είναι τοποθετημένος με μοντάζ επάνω στο ρωσικό πλοίο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε την υπόθεση ως ‘προβοκάτσια’.
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Τσαβούσογλου: Προβοκάτσια στον Βόσπορο από ρωσικό πλοίο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μαβλούτ Τσαβούσογλου. Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝΟ Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μαβλούτ Τσαβούσογλου. Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Προβοκάτσια χαρακτήρισε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την ενέργεια Ρώσου στρατιώτη σε πολεμικό πλοίο της Ρωσίας να πάρει στον ώμο του ένα πύραυλο επιδεικνύοντάς τον την ώρα που περνούσε από τον Βόσπορο.
«Ναι εδώ υπάρχει πρόκληση», είπε ο Τούρκος Υπουργός προσθέτοντας ότι «είτε είναι ρωσικό είτε είναι άλλου έθνους, είναι γνωστό πως πρέπει να περνά ένα πλοίο από τον Βόσπορο».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι «δεν τίθεται λόγος για καμιά απειλή στο πέρασμά τους αλλά εμείς στην περίπτωση που θεωρήσουμε ότι υπάρχει απειλή θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση. Η διέλευση ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου με στρατιώτη ο οποίος μεταφέρει πύραυλο ή κάτι παρόμοιο είναι πρόκληση».
Για τις διαμαρτυρίες της Βαγδάτης σχετικά με την αποστολή τουρκικού στρατού στην Μοσούλη του Βορείου Ιράκ, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι οι τουρκικές δυνάμεις εκπαιδεύουν τις ομάδες που θα πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος. «Δεν είναι μόνο η Τουρκία που συμβάλλει στην εκπαίδευσή τους εκεί αλλά και οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Γαλλία», ανέφερε.
Στο μεταξύ το ΝΑΤΟ έστειλε ήδη στο Σαράιμπουρνου τρία πολεμικά πλοία, ένα πορτογαλικό, ένα ισπανικό και ένα καναδέζικο.

ΚΥΠΕ – Άννα ΑνδρέουΤουρκία-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
http://mignatiou.com/2015/12/rosos-me-forito-antiaeroporiko-ston-vosporoorgi-tourkias/
 http://mignatiou.com/2015/12/tsavousoglou-provokatsia-ston-vosporo-apo-rosiko-plio/

2 σχόλια:

  1. Αφου οι Τουρκοι κανουν "εκπαιδευση " εισβολοντας στο Ιρακ, πειραχτηκαν που ο ναυτης εφερε ολπικο συστημα επι σκαφους? Και ποιος καθοριζει τι συστημα πρεπει να φερει καθε πληρωμα ξενου σκαφους? Αν ηταν το νεο AK-12, παλι θα θυμωναν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φορητό αντιαεροπορικό δεν είναι αυτό; Πιθανότατα το Strela, με μια γρήγορη αναζήτηση η ομοιότητα είναι τέλεια.

    Τι φωνάζουν οι τούρκοι, ήθελαν να στείλουν ελικόπτερο με "δημοσιογράφους" πάνω απ'το πλοίο;

    Και ο ναύτης εκτελούσε εντολές, είναι βαρύς ο πύραυλος να τον έχεις 40 λεπτά στον ώμο. Πολύ θα ήθελε να τον αφήσει κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.