18/12/15

Οι Κούρδοι επεκτείνονται στη βόρεια Συρία καθώς καταρρέει το Ντάες

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 11 μηνών, οι Κούρδοι μαχητές από τις «Λαϊκές Μονάδες Προστασίας»- YPG, έχουν διπλασιάσει αποτελεσματικά την επικράτειά τους στη Συρία, έχοντας υπό τον έλεγχό τους περίπου 10 με 15 τοις εκατό του εδάφους της χώρας.

Μετά την τελική επικράτησή τους στην πόλη Κομπάνι (Άιν αλ Αράμπ) τον Σεπτέμβριο του 2014, οι Κούρδοι αντάρτες κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο στην πόλη Ταλ Αμπιάντ, Άιν Ίσσα και μια τεράστια περιοχή που εκτείνεται νότια της αλ Χασάκα, με πολλούς οικισμούς.

Στις αρχές Ιουλίου του 2015, όπως σημειώνει η ‘Αλ Μασντάρ’ το Ντάες ξεκίνησε μια μεγάλη επίθεση μέσα στην πόλη της αλ Χασάκα, που είχε χωρισθεί -αυτή η επαρχιακή πρωτεύουσα- μεταξύ του Συριακού Αραβικού Στρατού και του YPG, μετά από μια συμφωνία μη επίθεσης, που υπεγράφη νωρίτερα.

Η οργάνωση Ντάες στοχεύει αποκλειστικά στις νότιες περιοχές της αλ Χασάκα, που ήταν ελεγχόμενες από την συριακή κυβέρνηση, έτσι αρχικά το YPG έμεινε έξω από τη σύγκρουση.

Μετά από πολλές ημέρες συγκρούσεων, το Ντάες κατάφερε να ανακαταλάβει πολλές περιοχές της Χασάκα από τον συριακό στρατό, που τώρα έχει αναγκασθεί να αναπτύξει στην περιοχή 400 στρατιώτες της προεδρικής φρουράς με επικεφαλής τον εξέχοντα υποστράτηγο Ισάμ Ζαρεντίν, γράφει το δημοσίευμα.
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.