5/12/15

Φλαμπουράρης: Μην ασχολείστε με το «πόθεν έσχες» μου, γιατί θα σας μηνύσω

Αμετανόητος εμφανίστηκε στη Βουλή - Παρέμβαση και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου
Χρήστος Μπόκας
«Μην συνεχίζετε τον λασποπόλεμο που ξεκίνησε πριν από τις εκλογές από γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας 
Αμετανόητος εμφανίστηκε στην Βουλή ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης απειλώντας με αγωγές και μηνύσεις όποιον αναφέρεται στην υπόθεση του προβληματικού του πόθεν έσχες για το οποίο μάλιστα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής τον παρέπεμψε σε ορκωτούς λογιστές για περαιτέρω έρευνα,.

Η αρχή έγινε όταν ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς μίλησε για Συνταγματικό ασυμβίβαστο μεταξύ της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Φλαμπουράρη και της παράλληλης όπως φαίνεται από την αρχική δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης συμμετοχής του σε ιδιωτική εταιρία που αναλαμβάνει έργα του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη τα μέλη της επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής αποφάσισαν να παραπέμψουν για αυτό το λόγο τον κ. Φλαμπουράρη στους ορκωτούς λογιστές προκειμένου να ερευνήσουν την προβληματική υπόθεση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την όποια δημόσια συζήτηση είπε: «Θα παρακαλούσα να  αναζητήσετε περισσότερο τα επίσημα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή πόθεν έσχες για 1 και 2η φορά. Μην συνεχίζετε τον λασποπόλεμο που ξεκίνησε πριν από τις εκλογές από γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα. Αυτό τον πόλεμο δυστυχώς τον συνέχισαν και κάποιοι από εσάς και είχε ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό και μια δύσκολη κατάσταση στο σπίτι μου» για να προειδοποιήσει: «Μην συνεχίσετε γιατί θα προχωρήσω σε πράξεις που δεν θεώ αλλά είμαι αναγκασμένος να τις κάνω».

Ο κ. Σαλμάς επανήλθε και εξήγησε ότι δεν αναφερόταν στο «πόθεν έσχες» αλλά στο ασυμβίβαστο των δύο ιδιοτήτων του υπουργού ενώ η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου παραδέχθηκε ότι «είναι εξαιρετικά περίπλοκο θέμα» και κάλεσε τους βουλευτές να μην ασχολούνται γιατί «συνδέεται με το πόθεν έσχες».
Πρώτο Θέμα

13 σχόλια:

 1. Ἄν ὄντως εἶπε «Μην συνεχίσετε γιατί θα προχωρήσω σε πράξεις που δεν θέλω αλλά είμαι αναγκασμένος να τις κάνω», δέν νομίζω ὅτι εἶπε, ἁπλῶς, ὅτι θά κάνῃ μηνύσεις!
  Θά ἔπρεπε νομίζω νά ἦταν πιό σαφής, διότι ὄντας σέ μία Κυβέρνηση τοῦ μόνο 22% σέ πραγματικές ψήφους , οἱ φραστικές ἐντάσεις καί δή οἱ τυχόν ἔμμεσες ἀπειλές, ἀκόμη καί ἄν στήν πραγματικότητα ἀναφέρονται ἁπλῶς σέ νόμιμα δικαιώματα , εἶναι παρανοήσιμες ὡς προμηνύματα ἐνδεχόμενης καταστροφικῆς ἀσάφειας. ....
  Καί μόνο γι' αὐτό, καί εἰδικότερα, ἐπειδή δέν εἶναι καιρός γιά παρανοήσεις καί πρόσθετες ἐνδοσυστημικές συγκρουσιακές καταστάσεις , θά πρέπει τό 22% νά καταλάβει πόσο πολύ συνιστᾶ μία θεσμική ἀνωμαλία ἡ "αὐτοδυναμία" του , καί νά παύσῃ νά "κυβερνᾶ" μόνο του.
  Ἀλλά ποιός ἀκούει πλέον - ἀφοῦ στήν πατρίδα μας παραμερίζεται, συστημικά καί συστηματικά, κάθε ἐχἐφρονας εὑρισκόμενος καί δρῶν εἴτε ἐντός εἴτε ἐκτός συστήματος - τήν κοινή λογική ;
  _ Κύριε Φλαμπουράρη, χωρίς καμία σχέση μέ καμία λάσπη, ἐπιτρέψτε μου νά σᾶς ρωτήσω, πῶς ἀκριβῶς πεισθήκατε ὅτι ἔχετε σχέση μέ τήν πολιτική, δηλαδή τήν αἴσθηση δημοσίου συμφέροντος, τήν διορατικότητα περί τῶν εθνικῶν κινδύνων, τό θυσιαστικό φρόνημα γιά τόν λαό....; Ἀπαντῆστε μέ τίς πολιτικές πράξεις σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Aπίστευτο θράσος, δεν έχουν τσίπα και συγγνώμη για την έκφραση, έχουν καβαλήσει άσχημα το καλάμι, δεν έχουν αίσθηση όχι μόνο τι κάνουν, τι ψηφίζουν - τι εφαρμόζουν, αλλά έχουν την απαίτηση να συμφωνούμε μαζί τους, να μην υπάρχει αντίλογος, να θεωρούν εαυτούς τους, βασιλικότερους τους βασιλέως. Και κερατάδες και δαρμένοι; Είναι νομίζω το χειρότερο πολιτικό προσωπικό, που έχει περάσει ποτέ από την ελληνική Ιστορία. Φοβάμαι, ότι αν δεν γίνει κάτι, από τους "σοβαρούς", "υπεύθυνους" και "μεγάλους" 'Ελληνες, δεν θα αποφύγουμε την εθνική περιπέτεια. Άνθρωποι, ανεπάγγελτοι, ανίδεοι από πολιτική, ανίκανοι να πάνε ως στη λαϊκή να ψωνίσουν 2 λεμόνια, που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών μέσα σε 1 χρόνο, που έχουν βάλει σε πλήρη σύγχυση εαυτούς και αλλήλους,αλλά κυρίως την ίδια την κοινωνία (2 εκλογές και 1 δημοψήφισμα μέσα σε λιγότερο από 7 μήνες..πώς να μην κέρδιζαν; πολύ σύντομος χρόνος για να φανούν οι συνέπειες, αλλά και για να αντιληφθεί ο κόσμος την κωλοτούμπα - κοροϊδία; + η ουσιαστική απουσία ουσιαστικής εναλλακτικής λύσης), δεν είναι μόνο ότι δεν έχουν αίσθηση των εγκλημάτων που κάνουν, αλλά νομίζουν ότι είναι και Μεσσίες, ότι πρέπει να τους προσκυνάμε και να τους φιλάμε τα χέρια.Η κατάσταση δεν πάει άλλο....Χρειαζόμαστε ουσιαστική λύση στην κρίση, με υπεύθυνους πολιτικούς και όχι μαθητευόμενους μάγους, που απλά εδώ και 6 χρόνια εφαρμόζουν ως μόνη πολιτική τους τα Μνημονία....Όλες οι κυβερνήσεις έχουν πάρει αγκαλιά τα Μνημόνια και τα βλέπουν ως Ευαγγέλια....Κακά τα ψέματα, αρέσει δεν αρέσει σε πολλούς, το Μνημόνιο οφείλεται για αυτή την μεγάλη Πολιτική κρίση που ζούμε...το Μνημόνιο και οι καταστροφικές του συνέπειες έφεραν στην εξουσία τύπους σαν τον Φλαμπουράρη, Σταθάκη, Θ.Φωτίου, Τσίπρα, Καμμένο και το Λεβέντη στη Βουλή.....Αν δεν υπήρχαν τα Μνημόνια, θα τους προσπέρναγε η Ιστορία σαν καρικατούρες.....σαν γελοτοποιούς.....αλλά δυστυχώς αυτοί αποφασίζουν για το μέλλον των παιδιών μας....Αυτό πρέπει να αλλάξει και ελπίζω να αλλάξει για να ξαναχαμογελάσει και να ελπίσει, να οραματιστεί η κοινωνία, το Έθνος και η Πατρίδα μας...Ο Αγώνας, θα είναι δύσκολος και ο δρόμος ανηφορικός,αλλά σε αυτόν τον τόπο μας αρέσουν τα δύσκολα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Πύργος της Μίζας,παρατηρούμε,έχει απροσδόκητον διάρκειαν αλλά και διανθίζεται ποικιλοτρόπως.Ο Κάφκα 'στα παρανο'ι'κώτερά μας όνειρα!Πού να 'φανταζόταν την πολυνομία των ημερών,το ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΕΚΑΣΤΩι ΚΑΙ ΕΚΑΣΤΗι ΕΚΔΙΚΑΖΕΙΝ(ΑΠΟΔΟΥΝΑΙ ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩι ΚΑΙΣΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩι ΘΕΩι..),το ΜΗΔΕΝΙ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΗιΣ ΠΡΙΝ ΑΜΦΟΙΝ ΜΥΘΟΝ ΑΚΟΥΣΗιΣ νόμον α λα καρτ(κρίσις με δυο μέτρα και με δυο σταθμά..),πως και αυτό το Σύνταγμα εξυπηρετεί τους ψηφίσαντας και θεσπίζοντας αυτό(ότι και συναποτελεί προ'ι'όν εκδουλεύσεως..)και εκδιώκει,αποδιώκει τους νομοταγείς και νομιμόφρονας;!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/634617/h-alitheia-poy-mas-kryvoyn-gia-to-politiko-xrima-kai-ta-kommata
  http://www.periodista.gr/greece/item/18129.htm
  http://www.inthecity.gr/index.php/eidiseis/politiki/23338-2015-12-17-20-24-08.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η «Αλήθεια για το Δημόσιο Χρέος»
  Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Σεπτεμβρίου 2015

  Π​​αράγων πολιτικής ανελπιστίας στην Ελλάδα σήμερα είναι και η τέλεια αδυναμία να παραχθεί «καινούργια γενιά» πολιτικών – άλλη γλώσσα, άλλη νοο-τροπία, άλλη οπτική, διαφορετικός προβληματισμός, τόλμη καινοτομίας στο πεδίο της πολιτικής. Ηλικιακά το Κοινοβούλιο ανανεώνεται, αλλά οι νέοι άνθρωποι που προστίθενται είναι απελπιστικά ίδιοι με το πολιτικό προσωπικό το ανακυκλούμενο στα κόμματα τα τελευταία σαράντα χρόνια, πανομοιότυπες κόπιες.

  Αλλοτε, πολιτικοί όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Γεώργιος Ράλλης ή ο Ηλίας Ηλιού, είχαν μιαν άγρυπνη έγνοια να εντοπίζουν στον κοινωνικό τους περίγυρο νέους με στέρεα υποδομή σπουδών ή σοβαρά προετοιμασμένη επιχειρηματική εκκίνηση, προικισμένους με τον ζήλο να προσφέρουν στα κοινά. Και σχεδόν τους επιστράτευαν στον στίβο της πολιτικής. Σήμερα οι τακτικές που ακολουθούνται για να «κατέβει» κάποιος σε αυτόν τον στίβο, μάλλον έχουν αλλάξει ριζικά.


  Τα «επιτελεία» των κομμάτων αναζητούν κατά προτεραιότητα αστέρες της δημοσιότητας, πρόσωπα με την ευρύτερη δυνατή «αναγνωρισιμότητα». Και τα επαγγέλματα που τροφοδοτούν δαψιλώς τη δημοσιότητα με αστέρες είναι ο αθλητισμός, η δημοσιογραφία, η ηθοποιία του ελαφρού θεάτρου και της τηλεόρασης και οι συγκυρίες να έχει αναδειχθεί κάποιος γραφικός από οποιοδήποτε δημόσιο βήμα. Βρίθει τα τελευταία χρόνια η Βουλή των Ελλήνων και διανθίζονται τα Υπουργικά Συμβούλια με πρόσωπα προκλητικής έως και κωμικής ανικανότητας, αλλά μεγάλης «αναγνωρισιμότητας», περίπου συνώνυμης με τον αυτεξευτελισμό.

  Αλλο βασικό κανάλι εισροής νέων πολιτευτών στην πολιτική είναι οι κομματικές νεολαίες. Αυτές αγρεύουν πολύ έγκαιρα, ίσως και από τα σχολικά χρόνια (από το «δεκαπενταμελές») άγουρα παιδάρια θαμπωμένα από τη «μεγάλη ζωή» της δημοσιότητας και του άκοπου πλούτου ή απλώς αφιονισμένα από τα ιδεολογικά παραισθησιογόνα. Πάντως το ξεκίνημα πολιτικής καριέρας από την κομματική νεολαία εγγυάται το φορμάρισμα του νεοσύλλεκτου στο κομματικό καλούπι, πολιτευτές καταγωγικά μονοδιάστατους, με την αμάθεια να μετασκευάζει τις προκάτ «πεποιθήσεις» τους σε ψυχολογική στράτευση, μονόχνοτη.

  Πρόκειται για τυπικό φαινόμενο γενιτσαρισμού –πρώτος διδάξας σίγουρα το ΚΚΕ (και πιο πριν η χιτλερική νεολαία)– αλλά σήμερα το μοντέλο έχει γενικευτεί: ίδια η παραγωγή μονοδιάστατων κομματανθρώπων από κάθε κομματική νεολαία. Το μονοδιάστατο έγκειται και σε «πεποιθήσεις» (τυφλή πίστη σε δόγματα που απαλλάσσουν από τον μόχθο και τη διακινδύνευση της αναζήτησης), κυρίως όμως σε μια καταγωγικά στρεβλή, εξ υπαρχής διάστροφη εκδοχή της πολιτικής ως ανταγωνιστικού παιγνίου, στεγανά απογυμνωμένου από κάθε ίχνος κοινωνικού προβληματισμού, κοινωνικών στοχεύσεων. Στα «ηγετικά κλιμάκια», ακόμα και κομμάτων που οι αφελείς τα λογαριάζουν «συντηρητικά» ή και «παραδοσιακά», το λεξιλόγιο, όταν συζητάνε για τους αντιπάλους και τις τακτικές της αντιμαχίας, είναι ακριβώς το ίδιο που κυριαρχεί στον υπόκοσμο της ποδοσφαιρολαγνείας – μιλάνε μόνο με όρους κτηνώδους σεξουαλικότητας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θα μπορούσε άραγε να προβλεφθεί συνταγματικά ένα νομικό φίλτρο ελέγχου της κοινωνικής καλλιέργειας, της εξειδικευμένης κατάρτισης, του ηθικού (κοινωνικής ηθικής) επιπέδου, του γλωσσικού εξοπλισμού και της αισθητικής ευαισθησίας των υποψήφιων βουλευτών; Απαιτούμε όλοι αυτονόητα να έχουν κριθεί από το ΑΣΕΠ τα προσόντα ενός κλητήρα ή μιας καθαρίστριας σε υπουργείο. Ομως ανεχόμαστε στα βουλευτικά (και υπουργικά) έδρανα τον οποιοδήποτε αχρείο, αναιδή, χυδαίο βωμολόχο, με συμπεριφορές περιθωριακού, που μπόρεσε να υφαρπάσει την ψήφο χιλιάδων απερίσκεπτων ή εξηλιθιωμένων ψηφοφόρων.

  Παρακολουθεί απαθής η παρακμιακή μας κοινωνία ανθρώπους που τους τίμησε η εμπιστοσύνη και ψήφος εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, να μην ξέρουν να ξεχωρίσουν μια συνεδρία κομματικής «οργάνωσης βάσης» ή συνδικαλιστικής «συνέλευσης» από μια συνεδρία του Κοινοβουλίου: μετέχουν και στις δύο περιπτώσεις με την ίδια, την πιο συμπλεγματικά ατημέλητη ενδυμασία – ίσως και στο σπίτι τους να υποδέχονται καλεσμένους τους φορώντας μόνο «σκελέαν», αλλά εκεί ιδιωτεύουν, δεν ασκούν δημόσιο λειτούργημα.

  Δεν πολεμάμε τον φορμαλιστικό καθωσπρεπισμό υιοθετώντας (και μάλιστα με «τουπέ») ενδυμασία και λεξιλόγιο του κοινωνικού περιθωρίου. Μπορεί έτσι να βαυκαλιζόμαστε ότι ελευθερωνόμαστε από συμβατικότητες και νεκρούς τύπους, αλλά δεν υποψιαζόμαστε, μέσα στην οιηματική μας αυτάρκεια, ότι η ρεαλιστική ελευθερία είναι η έμπονη αποδέσμευσή μας από την υποταγή στον εγωκεντρικό πρωτογονισμό.

  Και ότι χρειάστηκε να τετραποδίζουν νήπιοι στον πολιτισμό οι άνθρωποι, για πολλούς αιώνες, μέχρι να γευτούν την ποιότητα – προτεραιότητα του κοινωνείν και των υποχρεώσεων που επιβάλλει το κοινωνείν.

  Στις εκλογές που εγγίζουν καλούμαστε να ψηφίσουμε τα ίδια κόμματα (ή κάποιες σκόπιμες μεταλλαγές τους παρονομασμένες). Κόμματα παταγωδώς και κατ’ εξακολούθησιν αποτυχημένα, με τεράστιο βάρος ποινικών ευθυνών, τουλάχιστον για τον παρανοϊκό υπερδανεισμό της χώρας. Υπερδανεισμό για να εξυπηρετηθεί το πελατειακό κράτος και το συνδικαλιστικό παρακράτος. Είναι πραγματική συλλογική αυτοκτονία να ανεχόμαστε, κάτω από την εφιαλτική απειλή του Τρίτου Μνημονίου, τα ξεδιάντροπα αρειμάνια φληναφήματα της «Δεξιάς» ή τις τυχοδιωκτικής λογικής γενικολογίες της «Αριστεράς» διαιωνίζοντας με την ψήφο μας μιαν αυτοπροαίρετη τυφλότητα σαράντα χρόνια τώρα.

  Αυτές οι επικείμενες εκλογές θα είχαν νόημα (και θα κυοφορούσαν ελπίδα), αν ήταν δυνατό να αποφανθούμε οι με την ψήφο μας πολίτες (ή έστω να αντιπαραταχθούν οι κομματάρχες) για ένα πολύ συγκεκριμένο κείμενο: Την «Προκαταρκτική Εκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους της Βουλής των Ελλήνων» (Ιούνιος 2015). Τα πολύ συγκεκριμένα στοιχεία αυτής της Εκθεσης ή είναι έγκυρα και αξιόπιστα ή είναι χαλκευμένα και μυθώδη. Στην πρώτη περίπτωση ψηφίζουμε για να έχουμε μια κυβέρνηση σωτηρίας των Ελλήνων και της ιστορικής τους συνέχειας (όχι απλώς οικονομικής σωτηρίας) από έναν βάναυσο ξενικό ζυγό. Στη δεύτερη περίπτωση καταδικάζουμε αποκλείοντας με την ψήφο μας, μετά βδελυγμίας, τους πολιτικούς σχηματισμούς που παραχαράσσουν αδίστακτα τα δεδομένα της πραγματικότητας, για ψηφοθηρία. Tertium non datur – τρίτο ενδεχόμενο δεν χωράει.

  Ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι πια ελάχιστος, οι σπιθαμιαίοι ηγήτορες, σε απολειφάδια άλλοτε βαρύγδουπων κομμάτων ή ψευδεπίγραφων «κινημάτων», παλεύουν απεγνωσμένα για είσοδο στο κοινοβούλιο στοχεύοντας σε παραμυθιασμένους ή εξηλιθιωμένους ψηφοφόρους. Πού μυαλό για να συζητήσουν την Αλήθεια για το Δημόσιο Χρέος, την αλήθεια για την ιστορική συνέχεια ή εξαφάνιση ενός λαού – της γλώσσας, της ιστορικής ετερότητας, της απαρομοίαστης Τέχνης του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η ΝΕΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
  Βαρβιτσιώτης: Αυτά είναι όλα τα ονόματα συγγενών και φίλων που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ [λίστα]

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ 05|05|2015 13:01

  Στην Ολομέλεια της Βουλής παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υποστηρίζοντας πως σε ενενήντα μέρες η κυβέρνηση έχει κάνει όργιο τοποθετήσεων και διορισμών συγγενών και φίλων.

  Μάλιστα, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις», ανέφερε και ολόκληρη λίστα με τα ονόματα συγγενών και φίλων που έχει διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα κατηγορεί την κυβέρνηση πως κατήργησε τη «Διαύγεια», γιατί δεν της αρέσει να φαίνονται τα ταξίδια της Προέδρου της Βουλής στο εξωτερικό.

  Διορισμοί συγγενών

  Γενικός γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών προσελήφθη ο α' ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Τσίπρας, υιός του αδερφού του πατέρα του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι διεθνολόγος και αρθρογράφος της εφημερίδας Αυγή.
  Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά τοποθέτησε ως ειδικό σύμβουλό της (επί πολιτικών θεμάτων) τον αδελφό της Νίκο Κουντουρά, ο οποίος έχει αναλάβει και τις σχέσεις της με τα ΜΜΕ.
  Άλλο ένα αντρόγυνο (πέραν των Δρίτσα και Χριστοδουλοπούλου) εντοπίζεται, επίσης, στην κυβέρνηση: Νέος Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο Κώστας Παπαϊωάννου του οποίου η σύζυγος, Κλειώ Παπαπαντολέων, είναι ειδική συνεργάτρια του υπουργού Δικαιοσύνης.
  Ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, τοποθέτησε ως σύμβουλό του τον αδερφό της Ρένας Δούρου, Π. Δούρο.
  Ο σύντροφος της Περιφερειάρχου, Δημήτρης Μπενίσης, έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής.
  Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τοποθέτησε στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης τη σύντροφο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιφιγένεια Καμτσίδου.
  Επιπλέον, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Ευάγγελος Καλπαδάκης, είναι ανιψιός του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση. Ο αδερφός του, Γιώργος Καλπαδάκης, είναι επικεφαλής του γραφείου του Aντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.
  Ο Θεόδωρος Μητράκος, νέος υποδιοικητής της ΤτΕ, είναι μνηστήρας της κόρης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.
  Η Πετρούλα Σαρτζετάκη, θυγατέρα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, διορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
  Η Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, διόρισε στο γραφείο του ΥΕΘΑ, Π. Καμμένου, την κόρη και την γραμματέα της. Συγκεκριμένα:
  Με το (Φ.470.1/87/192359/Σ,150/06,04,2015) διορίζεται η θυγατέρα της κυρίας Χρυσοβελώνη στο Υ.ΕΘ.Α (Παπαδοπούλου Μχαέλα – Ιωάννα του Κωνσταντίνου).
  Με το (Φ 470.1/71/192142/Σ.108/16.03.2015) διορίζεται ως ειδική συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο ΥΕΘΑ, η γραμματέας του πολιτικού γραφείου της, κυρία Κορομηλά –Βαλσαμή).
  Τέλος, τουλάχιστον τρεις υπουργοί έχουν φροντίσει να διορίσουν ως συμβούλους παιδιά ή ανίψια παλαιών στελεχών του ΚΚΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Διορισμοί φίλων και κομματικών στελεχών

  Μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Ρωμανιά στο Υπουργείο Εργασίας, με προσωπική παρέμβαση του Π. Καμμένου, από την πρώτη εβδομάδα της νέας Κυβέρνησης, ακολούθησε μια καταιγίδα διορισμών φίλων και κομματικών στελεχών:
  Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίστηκε ο Κωστής Παπαϊωάννου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
  Γενικός Γραμματέας Οικονομίας ανέλαβε ο Μανούσος Μανουσάκης, πρώην διευθυντής του Υπουργού Γιώργου Σταθάκη.
  Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τοποθετήθηκε ο Αντώνης Παπαδεράκης, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Χανίων.
  Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου ανέλαβε ο επικοινωνιολόγος Χριστόφορος Βερναρδάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθηνών το 2015 και συνεργάτης του κ. Τσίπρα όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση.
  Ο Σπύρος Κοκκινάκης, προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχει διοριστεί με προσωπική απόφαση του Υπουργού Υγείας ως Γενικός Γραμματέας Υγείας
  Αντίστοιχη θέση - ή κάποια άλλη στο Υπουργείο, μάλλον του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ- διεκδικεί και ο πρώην Βουλευτής, Οδυσσέας Βουδούρης.
  Ο Ανδρέας Νεφελούδης, στέλεχος της Αριστερής Προοπτικής, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας.
  Γενικός Γραμματέας της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Λιάκος, που συμμετείχε στη συγγραφή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
  Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Τ. Κουράκης, διόρισε στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπ. Παιδείας τον μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου του, Χρ. Πιλάλη.
  Ο Υπουργός Οικονομικών, Ι. Βαρουφάκης, προσέλαβε ως σύμβουλό του την πρώην Βουλευτή του ΠαΣοΚ, Έλενα Παναρίτη.
  Υποδιοικήτρια 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου) ορίστηκε η Ιωάννα Τσαπαρίκου, μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.
  Ο Γιώργος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε διοικητής της 6ης ΥΠΕ (Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων).
  Ο Θανάσης Καποτάς, Πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).
  Η Μαρίνα Κουτσούρη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε τη θέση της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας.
  Η Δήμητρα Χαλικιά, ένα από τα 30 στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είχαν αρνηθεί να αποχωρήσουν από τον κρατικό μηχανισμό όταν ο κ. Φώτης Κουβέλης απέσυρε τη στήριξη του προς την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, έχει διοριστεί στη θέση της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας.
  Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης ορίστηκε ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δημιουργείται θέση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στα Υπουργεία.
  Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανέλαβε ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ, Ιωάννης Γιαννέλης.
  Γενικός Γραμματέας Υποδομών αναλαμβάνει ο Γιώργος Δέδες, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με το συνδυασμό «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία».
  Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρώην Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
  Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών τοποθετήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης.
  Τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε ο Τάσος Μαυρόπουλος, πρώην στέλεχος και συνδικαλιστής του Λιμενικού Σώματος, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθηνών στις πρόσφατες εκλογές.
  Ο Τζανέτος Φιλιππάκος, υποψήφιος Βουλευτής των ΑΝΕΛ στις εκλογές του 2012 και 2015, διορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δημιουργείται θέση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στα Υπουργεία.
  Στη θέση του Γενικού Γραμματέα για την καταπολέμηση της διαφθοράς επιλέχθηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος είναι, παράλληλα, και Αναπληρωτής Συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο Νίκος Καρβούνης, υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Θεόδωρου Δρίτσα στις Δημοτικές εκλογές του 2014, τοποθετήθηκε διοικητής της 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου).
  Οι Παύλος Παπαδόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες και Αγάπιος Γαβριηλίδης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκαν Υποδιοικητές της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονίας – Θράκης).
  Ο Στρατής Πλωμαρίτης, υποψήφιος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε διοικητής της 4ης ΥΠΕ (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης).
  Υποδιοικητής ορίστηκε ο Ηλίας Θεοδωρίδης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ και, πλέον, είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.
  Στην 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) τοποθετήθηκε ο Νέστορας Αντωνίου, που αποτελεί στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Λάρισας το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές της Αυτοδιοίκησης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων».
  Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ ορίστηκε η Αγγελική (Αγγέλα) Βαγενά, υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές φλέρταρε με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
  Υποδιοικητές 6ης ΥΠΕ τοποθετήθηκαν οι Μίλτος Ζαμπάρας, υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτριος Κωστακιώτης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας.
  Ο Νίκος Ηγουμενίδης, που ορίστηκε διοικητής της 7ης ΥΠΕ (Κρήτης), ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Νομό Ηρακλείου, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη. Στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
  Ως υποδιοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής ορίστηκε η Χρυσάνθη Κισκήρα, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου.
  Διοικητής στο ΚΕΕΛΠΝΟ διορίστηκε ο πρώην Υπουργός και πολιτευτής των ΑΝΕΛ, Αθ. Γιαννόπουλος.
  ο Στυλιανός Πλιάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ).
  Ο Ανδρέας Κομματάς, υποψήφιος Βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, τοποθετήθηκε Πρόεδρος του ΝΑΤ.
  Ο Απόστολος Αλεξόπουλος, πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
  Ο Γιάννης Τόλιος, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  Ο Γιάννης Ταφύλλης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
  Η Μαρία Καραμεσίνη, υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε ως διοικήτρια του ΟΑΕΔ.
  Η Φωτεινή Κούβελα, πρώην Βουλευτής που δεν κατάφερε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων .
  Ο Μανώλης Παναγιωτάκης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ. (Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο 1991-1992 είχε διατελέσει πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, με τη στήριξη του τότε Συνασπισμού). Είναι παντρεμένος με την κυρία Μαρία Τολάκη, η οποία είναι επίσης στέλεχος της ΔΕΗ, ενώ σήμερα είναι διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΗ, τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ενώ για πρώτη φορά, επίσης, από τη μετοχοποίηση της επιχείρησης, η σύνθεση των μελών του Δ.Σ. που εκπροσωπούν το Δημόσιο, έχει τόσο άμεση σύνδεση με το κυβερνών κόμμα και τόσο στενό βαθμό «συγγένειας» με τη ΔΕΗ και ταυτόχρονα παντελή απουσία στελέχους της αγοράς. Από τα 6 μέλη του Δ.Σ. που προτείνει το Δημόσιο, τα 4 προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ΔΕΗ (Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, Παπαγεωργίου Χρήστος, Ανδριώτης Γεώργιος και Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης) και τα δύο από τον πανεπιστημιακό χώρο (Γούτσος Σταύρος και Πραματιώτης Παναγιώτης), ενώ στο σύνολό τους, είτε πρόσκεινται είτε είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο Αλέξης Χαρίτσης, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής του τομέα Ενέργειας του κόμματος ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ
  Ο οικονομολόγος και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τόλιος, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας.
  Ο Τζούλιος Συναδινός, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.
  Η Πέτη Πέρκα, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενική Γραμματέας Μεταφορών.
  Ο Γιάννης Μπασκόζος, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Υγείας.
  Η Ιφιγένεια Καμτσίδου, που έχει τοποθετηθεί Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, είναι, παράλληλα, μέλος της Κ. Ε του ΣΥΡΙΖΑ.
  Ο Γιάννης Θεωνάς, πρώην Ευρωβουλευτής Κ.Κ.Ε., μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ΚΕΔΑ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι Υποδιοικητής του ΙΚΑ εδώ και τρεις μήνες, αναμένοντας, παράλληλα, την τοποθέτησή του στη θέση του Διοικητή.
  Ο Παναγιώτης Σκούτας, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.
  Ο Γ. Αλμπάνης, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει διοριστεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού.
  Εφτά μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Περιφέρεια Αττικής και τη Ρένα Δούρου. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Αθανασιάδη, Γιάννη Βασιλείου, Γιώργο Γαβρίλη, Κατερίνα Θανοπούλου, Χρήστο Καραμάνο, Ερμίνα Κυπριανίδου και Αγγέλικα Σαπουνά.
  Για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ προορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», Σταύρος Καπάκος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Χωρίς διάθεση...αδικίας να 'πω ότι το πρώτο σοβιετικό καθεστώς από τις...εκλεκτές συντροφίες ψυχονευρωτικών,ιδεοληπτικών είναι ήδη...πραγματικότητα!Η πηγή που έχω χρησιμοποιήση είναι η http://www.iefimerida.gr/news/204884/varvitsiotis-ayta-einai-ola-ta-onomata-syggenon-kai-filon-poy-diorise-o-syriza-lista.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αναισχυντία και αδιαφορία έναντι των...ιθαγενών ή επανεγκαθίδρυση του πασοκικού λάιφ στάιλ 'στην παραδομένη πατρίδα(όλων)και χώρα;

  Δείτε και τα κάτωθι αισχρά:
  http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%83%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CF%81%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-500%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%AD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-instagram

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο.
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.