31/7/15

Η τελική «εξεταστική» για το τρίτο Μνημόνιο

Δείτε τι γράφαμε στις 13 Μαρτίου
Του Σάββα Καλεντερίδη
Την άνοιξη του 2009 ο Κώστας Καραμανλής απηύθυνε έκκληση στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον πολιτικό κόσμο να συναινέσει σε περικοπές και περιστολή δαπανών του κράτους, με σκοπό, εν όψει της επερχόμενης κρίσης, να οχυρωθεί η ελληνική οικονομία και να μην διολισθήσει στο δρόμο που είδαμε να παίρνει με το πρώτο μνημόνιο…
Τότε ο Γιώργος Παπανδρέου -αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου- όχι μόνο αρνήθηκε την εθνική συναίνεση για να αποφύγουμε μείζονες κινδύνους, αλλά με τη στάση του "όχι σε όλα" επιδείνωσε την κατάσταση και όταν ανέλαβε τη ηνία της χώρας έχωσε ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στην καυτή αγκαλιά των δανειστών, ήγουν του ΔΝΤ και των χωρών της Ευρωζώνης.

Χωρίς σχόλια... Περιττεύουν


Ο Νετανιάχου επικοινώνησε με τον Αμπάς μετά το θάνατο του βρέφους στη Δ. Όχθη

REUTERS/AMMAR AWAD
Παλαιστίνιοι μεταφέρουν το  σώμα του βρέφους που σκοτώθηκε μετά τον εμπρησμό του σπιτιού του από Ισραηλινούς εποίκους.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς με πρωτοβουλία του Νετανιάχου μετά το θάνατο ενός βρέφους Παλαιστινίων από τον εμπρησμό του σπιτιού του από Ισραηλινούς εποίκους.

Σοκ στην Παλαιστίνη: Έκαψαν ζωντανό αγγελούδι 18 μηνών στο σπίτι του

Στους τοίχους του σπιτιού ήταν γραμμένο το σλόγκαν «Price Tag»

Αιτία πιθανός εμπρησμός Εβραίων εξτρεμιστών - Από τη φωτιά τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι -ένοικοι του ίδιου σπιτιού- οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ισραηλινά νοσοκομεία, σύμφωνα με αξιωματούχους

Ένα βρέφος 18 μηνών έχασε τη ζωή του σήμερα, Παρασκευή, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι της οικογένειάς του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, η οποία φέρεται να οφείλεται σε εμπρησμό από Εβραίους εξτρεμιστές, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.Από τη φωτιά τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι -ένοικοι του ίδιου σπιτιού- οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ισραηλινά νοσοκομεία, σύμφωνα με αξιωματούχους.  

Βενιζέλος: Θρασύδειλος, χυδαίος και μικρός συκοφάντης ο Τσίπρας

Σκληρές εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού 

Κάλυψε τον Βαρουφάκη «γιατί τον φοβάται ως συνεργό του» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Με σκληρές εκφράσεις σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τα όσα είπε σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση της Φώφης Γεννηματά για το plan B του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «θρασύδειλο» και τόνισε ότι «φτάσαμε να ακούμε μαθήματα δημοκρατίας από αυτόν που εξευτέλισε τη διαδικασία του δημοψηφίσματος».  

Αλέξης στη Φώφη: Δεν μπορείτε να κατηγορείτε τον Βαρουφάκη

Αλέξης στη Φώφη: Δεν μπορείτε να κατηγορείτε τον Βαρουφάκη
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάνης Βαρουφάκης προσέρχεται στη Βουλή προκειμένου να συμμετάσχει στην Ώρα του Πρωθυπουργού, Αθήνα, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ  
Αντ. Πανέλλη
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντά στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικώς με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το plan B της κυβέρνησης. 

Ολόκληρη η συνομιλία Βαρουφάκη στα ελληνικά

Μόνο στο Δρόμο: Ολόκληρη η συνομιλία Βαρουφάκη στα ελληνικά
Η συνομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη με τους Νόρμαν Λαμόντ και Ντέιβιντ Μαρς προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και πρωτοφανών επιθέσεων στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Κομισιόν: Το ΔΝΤ είναι παρόν και συμμετέχει πλήρως στις διαπραγματεύσεις

Το ΔΝΤ είναι παρόν και συμμετέχει πλήρως στις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα διαβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα. 

Ν.Δ.: Μετά την ομολογία του Πρωθυπουργού για το plan B ανησυχούμε περισσότερο

SOOC/Nikos Libertas
Μετά την ομολογία του πρωθυπουργού, ανησυχούμε ακόμη περισσότερο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ., σχολιάζοντας την παραδοχή του κ. Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής ότι ο ίδιος προσωπικά είχε δώσει εντολή στον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για plan B, για να προστατευθεί η χώρα και όχι για να βρεθεί εκτός ευρώ. 

Να κάνουμε δημοψήφισμα...


Τι σημαίνει η τουρκική μεταστροφή στο Κουρδικό;

Αλλαγή κλίματος προκάλεσε η διακοπή της ειρηνευτικής διαδικασίας Toυρκίας - PKK, την οποία ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο Ταγίπ Ερντογάν. Το κουρδικό ζήτημα αναμένεται να έχει άμεσες συνέπειες στη Συρία και το Ιράκ.
Πριν από μία εβδομάδα περίπου ο πρόεδρος της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν στο Β. Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί μίλησε για τη σχέση του με την Τουρκία αλλά και με το ΡΚΚ. «Εάν η Τουρκία προτείνει μία ειρηνική λύση και το ΡΚΚ την αρνηθεί, τότε είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα εναντίον του ΡΚΚ. Και εάν η Τουρκία χρησιμοποιεί το ΡΚΚ ως πρόφαση για να μας πολεμήσει, τότε είμαστε έτοιμοι να αμυνθούμε».

Επίθεση Κούρδων ενόπλων με τέσσερις νεκρούς στο νομό Αδάνων

Τέσσερις ένοπλοι Κούρδοι επιτέθηκαν, σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, σε κτήριο της Διεύθυνσης Ασφαλείας της πόλης Ποζαντί (πρόκειται για την αρχαία ελληνική Ποδανθό), που βρίσκεται στις Κιλίκιες Πύλες, στο νομό Αδάνων.

Ερώτημα που ζητεί απάντηση: Για ποιο λόγο πρέπει να είναι κρυφό ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη δραχμή;

Η Ελλάδα πρέπει να έχει εναλλακτικό σχέδιο για τη δραχμή.
Το σχέδιο αυτο πρέπει να καταρτιστεί με νόμιμες διαδικασίες, από τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, υπό την εποπτεία των πολιτικών.

Ειδύλλιο ΗΠΑ-Ρωσίας στη Μ. Ανατολή!

Γ. Καπόπουλος
Η διαπραγμάτευση της Ομάδας πέντε συν ένα (Τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας συν η Γερμανία) με το Ιράν, που οδήγησε μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις σε συμφωνία για τον έλεγχο του Πυρηνικού Προγράμματος της Τεχεράνης απετέλεσε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ένα παράδοξο: Παρά τη σφοδρή σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας στην Ουκρανία που έφθασε πολλές φορές να είναι Πόλεμος δι' Αντιπροσώπων, η συνεργασία της Ουάσιγκτον με τη Μόσχα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης των πέντε συν ένα με το Ιράν, όχι μόνον δεν διαταράχθηκε ποτέ, αλλά υπήρξε αποφασιστικός παράγων που κατέστησε δυνατή την εξεύρεση λύσης.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ «ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Tsipras_Alexis
Μετά την υπογραφή του Τρίτου και σκληρότατου Μνημονίου η μάσκα του Αλέξη Τσίπρα έπεσε. Τελικά αυτός ο νεαρός που «τόλμησε» να αναλάβει το βάρος να εκφράσει τους Έλληνες, αριστερούς και δεξιούς, που σήκωσε τους νέους από τις καφετέριες για να πάνε να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, αυτός ο νεαρός που από Βουλευτής έγινε απευθείας Πρωθυπουργός, χωρίς να έχει διοικήσει ποτέ στη ζωή του, δεν πρωτοτύπησε καθόλου.
Δεν τήρησε το λόγο του ώστε να δώσει την χαμένη υπερηφάνεια στο λαό του, να σώσει την Ελλάδα από το οριστικό ξεπούλημά της και τους πολίτες από την οδυνηρή και άνευ επιστροφής φτώχεια και ανέχεια.
Δεν πρωτοτύπησε καθόλου. Δεν τήρησε το λόγο του και έκανε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά για τα οποία εξελέγη.

Επιστολή κατά της Ζωής: Την κατηγορούν για χαφιεδισμό και τρομοκράτηση στο Κανάλι της Βουλής

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Με μια πύρινη επιστολή προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο σύμβουλος προγράμματος και αναπληρωτής συντονιστής του Καναλιού της Βουλής, Αριστείδης Φατούρος, την κατηγορεί για χαφιεδισμό, τρομοκράτηση, μισαλλοδοξία και δημιουργία μηχανισμού προπαγάνδας. 

Στον εισαγγελέα για 5,5 εκατ. ευρώ στενός συνεργάτης του Σαμαρά

ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση κλήθηκε να δώσει κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, για τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της φοροδιαφυγής. 

Τσίπρας: Ναι, είχα δώσει εντολή στον Βαρουφάκη για plan B

Δεν είχαμε σχέδιο Grexit, είχαμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης, εξήγησε ο πρωθυπουργός - Η Κομισιόν είχε σχέδιο 1.000 σελίδων γι' αυτό απάντησε στη Φ. Γεννηματά - Με εκφράσεις όπως «σαχλαμάρες» και «δεν είναι λαμόγιο» επιχείρησε να καλύψει τον τέως ΥΠΟΙΚ αναφερόμενος και στα πουκάμισά ή τις διακοπές του - Στη Βουλή και ο Γιάνης Βαρουφάκης 

Τουρκία: 30 μαχητικά αεροσκάφη F-16 βομβάρδισαν στρατόπεδα του PKK

 Μετά το θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτών και ενός αξιωματικού,  στην επαρχία Σιρνάκ, τριάντα μαχητικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν επιδρομές σε στρατόπεδα των Κούρδων ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, στο βόρειο Ιράκ τα οποία βομβάρδισαν με σφοδρότητα.

Ο Έντι Ράμα απειλεί για το θέμα της ΑΟΖ, δεν επιτρέπει έρευνες…

Ο Έντι Ράμα απειλεί για το θέμα της ΑΟΖ, δεν επιτρέπει έρευνες…
Ο Εντι Ράμα με τον Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ/ΑΠΕ

Στο θέμα της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στα Τίρανα, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, τονίζοντας ότι “εάν δεν υπάρξει συναίνεση μέσω των διαβουλεύσεων, όπως συμφωνήσαμε, τότε θα κριθεί από τρίτους, για τους οποίους θα αποφασίσουμε από κοινού”.

Ο Ερντογάν “κυνηγά” τον πολιτικό αρχηγό των Κούρδων, Ντεμίρτας

Ο Ερντογάν “κυνηγά” τον πολιτικό αρχηγό των Κούρδων, Ντεμίρτας
Τούρκος εισαγγελέας στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ ξεκίνησε χθες έρευνα σε βάρος του ηγέτη του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμίρτας με τις κατηγορίες της «διατάραξης της δημοσίας τάξης» και της «υποκίνησης σε βία», μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η Μόσχα θα παραδώσει στο Ιράν αναβαθμισμένα S-300

Στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2007
Η Ρωσία θα παραδώσει στην Τεχεράνη μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του αντιπυραυλικού συστήματος S-300, ανακοίνωσε σήμερα ο σύμβουλος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Βλαντίμιρ Κόζιν.

Η Ευρώπη μετά την ελληνική κρίση χρέους

Οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα πλήγωσαν την ιδέα της ευρωπαϊκής ενότητας και διεύρυναν το χάσμα μεταξύ των χωρών του Βορρά και του Νότου
Τι μορφή θα έχει η Ευρώπη μετά το θρίλερ της ελληνικής κρίσης; Πόσο επηρέασε το μέλλον και την ενότητα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος η «τοξική» ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ελληνική κρίση χρέους; Οπως γράφει σε άρθρο της στο αμερικανικό περιοδικό «Foreign Affairs» η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Κάθλιν Ρ. Μακναμάρα «η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ένα μοναδικό ιστορικό πείραμα διακυβέρνησης. Μια μοναδική προσπάθεια στη σύγχρονη Ιστορία μιας τόσο εντατικής προσπάθειας εγκαθίδρυσης μιας ειρηνικής, ευημερούσας πολιτικής κοινότητας πέρα από το έθνος κράτος».

Αριστερή Πλατφόρμα: Η σύγκληση συνεδρίου το Φθινόπωρο δεν έχει απολύτως κανένα νόημα

INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
«Η προσπάθεια να μην εγκλωβιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο μνημόνιο έχει μέγιστη σημασία για το ίδιο το κόμμα και την προοπτική του και κυρίως για το μέλλον του τόπου και του λαού» επισημαίνει η Αριστερή πλατφόρμα.
Η σύγκληση έκτακτου συνεδρίου το Φθινόπωρο δεν έχει απολύτως κανένα νόημα, υποστηρίζει σε γραπτή της ανακοίνωση, η Αριστερή Πλατφόρμα.

Γερμανικός Τύπος: Πιέζει το ΔΝΤ - Σε δύσκολη θέση η Μέρκελ

EPA/AXEL SCHMIDT POOL
«Η Μέρκελ σε δύσκολη θέση: Το ΔΝΤ αποχωρεί από τη διάσωση της Ελλάδας», είναι ο τίτλος του οικονομικού ιστότοπου Deutsche Wirtschafts Nachrichten.
Στην απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να μην συμμετάσχει για την ώρα στο νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.

Εκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

«Το μυστικό plan B σημαίνει πραξικόπημα» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης - Νάντια Βαλαβάνη: «Με αφήσατε να τα βγάλω πέρα μόνη μου» - Ο Δραγασάκης προτείνει διαδικασία επανίδρυσης του κόμματος Μπροστά στη διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ - Σκληρές συγκρούσεις στην Κεντρική Επιτροπή
Αθήνα 
Με τις τοποθετήσεις μελών συνεχίστηκε μέχρι μετά τις 12 τα μεσάνυχτα στο Σινέ Κεραμεικός η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, συνεδρίαση ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς δρομολόγησε τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε ξεκαθάρισμα του εσωκομματικού τοπίου. 

Tο μέλλον της χώρας σε δύο γραφήματα



Το ευρώ, η δραχμή και τα παραμύθια που μας κοιμίζουν

Το ευρώ είναι ένα ημιτελές νόμισμα, με πολλά προβλήματα, που προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν συνοδεύεται από μια δημοσιονομική και πολιτική ένωση. Ως κοινό νόμισμα, δε, ωφελεί κυρίως τις ισχυρές εξαγωγικά χώρες του Βορρά (και κυρίως τη Γερμανία), που αν είχαν το δικό τους, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν το κόστος της ισχυρότερης ισοτιμίας.
Το γεγονός όμως ότι τα οικονομικά προβλήματα δεν εντοπίζονται πια μόνο στο Νότο αλλά κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους και στον πυρήνα της Ευρώπης, ακόμη δε και στο Βορρά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Φινλανδία, δείχνει ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Στην ουσία αφορά όχι μόνον την Ευρώπη, αλλά συνολικά την αποκαλούμενη «Δύση».
Για κάποιες εκατονταετίες η Ευρώπη, στην αρχή μόνη της και στη συνέχεια μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στο παγκόσμιο στερέωμα. Ακόμη και τον 20ό αιώνα, η Δύση ήταν οικονομικά επικυρίαρχος του πλανήτη. Η κατάσταση όμως αυτή έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει με τρόπο που σήμερα μοιάζει αναπόδραστος.

Stratfor : Πώς η ελληνική κρίση αλλάζει τα δεδομένα στην Ευρώπη

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές έδωσε "φτερά" στα αντιμνημονιακά κόμματα της ευρωπεριφέρειας, όμως το αίτημα της Ελλάδας για τρίτο πακέτο διάσωσης οδηγεί σε πτώση της δημοφιλίας τους. Οι επερχόμενες εκλογές σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία, και οι εύθραυστες συμμαχίες. Το πρόβλημα του χρέους.

Όταν ξεκίνησε η ευρωπαϊκή κρίση, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα είχαν κεντροαριστερές κυβερνήσεις και στην Ιρλανδία κυβερνούσε ένας κεντρώος συνασπισμός. Για να αντιμετωπίσουν την κρίση, οι κυβερνήσεις αυτές αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν μέτρα βαθύτατης λιτότητας, που αποξένωσαν τους πολίτες τους. Καθώς αυξάνονταν η λαϊκή δυσαρέσκεια, οι λαοί εξέφρασαν την αγανάκτησή τους ψηφίζοντας κατά των κυβερνήσεων αυτών και υπέρ των συντηρητικών αντιπολιτεύσεών τους στον εκλογικό κύκλο του 2011-2012 –τον πρώτο εκλογικό κύκλο από τότε που ξέσπασε η κρίση. Στους μήνες που προηγήθηκαν των εκλογών, ή λίγο μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, και οι τέσσερις χώρες ζήτησαν χρηματοοικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κυπριακό: Φρενίτιδα ενθουσιασμού λύσης και οικονομικής έκρηξης

Άρης Πετάσης
Φαίνεται ότι όσο ξεσκεπάζεται η ανεδαφικότητα της διζωνικής τόσο αυξάνεται το ντελίριο ενθουσιασμού της συγκεκριμένης λύσης. Ακόμα και πλήθος ξένων διπλωματών έχει  επιστρατευτεί για δημιουργία κλίματος ευφορίας.  Κατά τραγική ειρωνεία, η κορύφωση του παραληρήματος συνέπεσε με την άφιξη του Προέδρου της Τουρκίας για τους πανηγυρισμούς της εισβολής.  

30/7/15

Συνέντευξη του Σάββα Καλεντερίδη στο rethemnosnews: «Απαραίτητη η εθνική συναίνεση»

Ο Σάββας Καλεντερίδης με τον συγγραφέα του βιβλίου-
λευκώματος Αιμίλιο Γάσπαρη, στην παρουσίαση που έγινε
στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου.
Ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ, Αντισυνταγματάρχης Σάββας Καλεντερίδης, που τον Ιανουάριο του 1999, πρωταγωνίστησε στην υπόθεση Οτζαλάν βρέθηκε στην Κρήτη ως εκδότης «Ινφογνώμων», του βιβλίου του Αιμίλιου Γάσπαρη «Ατσιπόπουλο Τόπος και Άνθρωποι», το οποίο παρουσιάστηκε την π. Τετάρτη στο Ατσιπόπουλο.
Με την ευκαιρία αυτή, το «Ρέθεμνος» συνάντησε τον πρώην στρατιωτικό και νυν εκδότη αναλυτή και συγγραφέα, ο οποίος μίλησε τόσο για τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις όσο και για την εποχή που ως πράκτορας συνόδευσε τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν μέχρι την Κένυα, όπου πέρασε στα χέρια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. 
Ο Έλληνας πράκτορας, εκφράζοντας τη διαφωνία του για το χειρισμό του ελληνικού κράτους στην υπόθεση του Κούρδου ηγέτη, παραιτήθηκε από τις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, περίπου ένα χρόνο αργότερα. 
Σήμερα, ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή βιβλίων, ενώ έχει ιδρύσει τον εκδοτικό οίκο «Ινφογνώμων» εκδίδοντας τόσο ιστορικά και ταξιδιωτικά βιβλία όσο και χάρτες. 
Συνέντευξη στην Αθηνά Πετρακάκη

Ρωσία: Οι τουρκικές καθυστερήσεις θέτουν σε κίνδυνο την κατασκευή του TurkStream

EPA/MAXIM SHIPENKOV
«Εάν η κατασκευή δεν ξεκινήσει σύντομα, είναι προφανές ότι ο προγραμματισμός θα πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ (φωτ. αρχείου). 
Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Τουρκία βρίσκεται σε κίνδυνο να καθυστερήσει εάν η αρχική συμφωνία δεν υπογραφεί σύντομα από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας. 

Σωρεία παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικα αεροσκάφη

REUTERS/MURAD SEZER
Σε 16 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν επτά τουρκικά αεροσκάφη, δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα, στην περιοχή του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου. 

ΆΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ, ΤΙ «ΕΚΠΛΗΞΗ»: "Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΧΑΜΠΕΡΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ “ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΗ” ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ" και θέλει ... περισσότερα από τα ίδια.

Είναι γνωστή η εύστοχη παρατήρηση του Κονδύλη στο «Από τον 2ο στον 21 αιώνα» όταν λέει σαρκαστικά για όσους αεροβατούν στην διεθνή πολιτική πως όταν οι Αμερικανοί χαράσσουν την στρατηγική τους βαθιά στον 21 αιώνα δεν ερωτούν τον Χάμπερμανς ή τον Ρώλς. Στο «Πολιτικό και ο Άνθρωπος» ο Κονδύλης, επίσης, κυριολεκτικά αποδομεί τον Χάμπερμανς όπως και άλλους όπως τον Φουκώ. Προσωπικά εγώ επίσης, στηλίτευσα τον Γερμανό φιλόσοφο για το γεγονός ότι ο Χάμπερμανς νεφελοβατεί και ότι οι αναλύσεις του είναι ιδεολογικού χαρακτήρα στερούμενες οντολογικής αναφοράς.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ!

Να γίνει σεβαστή από όλους η βούληση του ελληνικού λαού, όπως εκδηλώθηκε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και να διακοπεί η μνημονιακή πορεία «καταστροφής και υποδούλωσης», το «πρόγραμμα δολοφονίας της Ελλάδας» και «εξανδραποδισμού του ελληνικού λαού».

Αυτό ζητούν, με δραματική έκκλησή τους προς τον ελληνικό λαό και τους λαούς όλου του κόσμου, ο Μίκης Θεοδωράκης, o δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ο συνταγματολόγος Δημήτρης Μπελλαντής και δεκάδες γνωστές προσωπικότητες της κοινωνικής δράσης, της ακαδημαϊκής διδασκαλίας, της δημοσιογραφίας και της πολιτικής στην Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.

Φίλης για Βαρουφάκη: Το μυστικό plan B σημαίνει πραξικόπημα και ειδικό δικαστήριο

Συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση του Νίκου Φίλη - Τι είπε για τον Βαρουφάκη
«Το μυστικό plan B σημαίνει πραξικόπημα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος.
«Η συζήτηση για το πως θα προχωρήσει η Ελλάδα πρέπει να λαμβάνει υπόψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα υποσύνολο στην Ευρώπη», είπε ο κ. Φίλης και τόνισε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ψήφος ελπίδας και θα είναι μεγάλη αποτυχία να οδηγήσουμε το λαό στην περιθωριοποίηση.

Ερώτηση Αυγενάκη κατά Κορωνάκη: Είναι ανυπότακτος -Εδωσε ψευδή διεύθυνση για να μην τον βρίσκουν


Με ερώτησή του την οποία συνυπογράφουν 22 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, κάνει λόγο για ζήτημα μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων του Τάσου Κορωνάκη.

Δημοκρατία αλα Τούρκα: Ο Μπουλέντ Αρίντς κάλεσε βουλευτίνα, ως γυναίκα, να σιωπήσει

Νέο περιστατικό σεξισμού από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης
Αθήνα 
O αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης προκάλεσε την Τετάρτη σάλο καθώς απαίτησε χωρίς περιστροφές από μια βουλευτίνα του φιλοκουρδικού κόμματος, που προσπάθησε να πάρει τον λόγο στο κοινοβούλιο, «ως γυναίκα, να σιωπήσει». 

Πώς η συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν μπορεί να βοηθήσει στην ειρήνευση της Μέσης Ανατολής

Ψυχάρη Ειρήνη 
Ειδικοί εξηγούν τους λόγους για τους οποίους η Τεχεράνη έχει συμφέρον να λειτουργεί λιγότερο επιθετικά και να είναι πιο συνεργάσιμη
Πώς η συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν μπορεί να βοηθήσει στην ειρήνευση της Μέσης Ανατολής
Ιρανοί πανηγυρίζουν στην Τεχεράνη μετά τη συμφωνία για τα πυρηνικά
Η ιστορική συμφωνία μεταξύ του Ιράν και των έξι μεγάλων δυνάμεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στα ξένα μέσα, από καυστικές επικρίσεις ως ενθουσιώδεις επιδοκιμασίες. Επικριτές σε Μέση Ανατολή και Ουάσιγκτον υπογραμμίζουν τα κενά και τις αδυναμίες της, ενώ υπέρμαχοι της συμφωνίας εγκωμιάζουν τη νίκη της διπλωματίας ενάντια στην επιθετική πολιτική. 

Πλάνες και άγνοια συνοδεύουν τους θιασώτες της δραχμής

Καρακούσης Αντώνης 
Η εξάρτηση από τις εισαγωγές είναι μεγάλη, η υποκατάστασή τους απαιτεί χρόνο και κεφάλαια- Η μετάπτωση στο εθνικό νόμισμα θα προκαλέσει σοκ στην οικονομία, έκρηξη τιμών, ελλείψεις και βύθιση εντέλει της παραγωγής!
Οι θιασώτες της δραχμής επιμένουν πεισματικά στην άγνοιά τους παρά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και παρότι έχουν αναδειχθεί στο μέγιστο βαθμό οι πολλοί κίνδυνοι που απειλούν τη χώρα και τη θέση της στον κόσμο.
Προσπαθούν να πείσουν ότι η μετάπτωση στο εθνικό νόμισμα θα είναι απλή διαδικασία. «Κάποιες δυσκολίες για μερικούς μήνες και έπειτα η εθνική παραγωγή θα αναγεννηθεί, η ανεργία θα μειωθεί κι όλα θα βρουν το δρόμο τους» υποστηρίζουν μετά πάθους οι εμπνευστές του εγχειρήματος.

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση είτε στηρίζεται είτε πέφτει από αριστερούς βουλευτές

INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Υπεραμυνόμενος των ενεργειών της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τυπικά είχαμε την ελευθερία να επιλέξουμε μόνοι μας αν θα αποδεχθουμε τις προτάσεις των δανειστών ή αν θα επιλέξουμε μόνοι μας την καταστροφή μας.
Έκκληση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει ο «παραλογισμός του ιδιότυπου δυϊσμού» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. 

Ένας Τούρκος αξιωματικός και δυο στρατιώτες νεκροί στο Σίρνακ από επίθεση του ΡΚΚ

Ομάδα ανταρτών του ΡΚΚ επιτέθηκε εναντίον του φυλακίου της στρατοχωροφυλακής, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Γκαμπάρ, στο Γκιομέτς του Σίρνακ.
Η επίθεση έγινε σήμερα το πρωί.
Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα λέει τα εξής:

«Φωνές απόγνωσης» για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Ρόδου

«Αν δεν υπάρξει δραστική και άμεση 
μείωση του αριθμού των εργαζομένων, 
με οποιονδήποτε τρόπο, δεν υπάρχει γιατρειά»
 Με οικονομική κατάρρευση απειλείται ο Δήμος Ρόδου αν συνεχίσουν να παρουσιάζουν μείωση τα έσοδά του.
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε χθες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Περδίκης περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί με πολύ μελανά χρώματα.
Η  δραματική μείωση που παρουσιάζουν τα έσοδα του Δήμου αποτυπώνεται και στην έκθεση του δευτέρου τριμήνου του  τρέχοντος έτους για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
«Έχω κρούσει εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου στο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο  για την οικονομική κατάσταση. Εκτός από τα στοιχεία  για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, του έχω στείλει και σχετική επιστολή από τον περασμένο Μάρτιο», δήλωσε ο κ. Γιάννης Περδίκης και για πρώτη φορά δημόσια έκανε λόγο για την ανάγκη μείωσης του προσωπικού!
Όπως προκύπτει από την σχετική έκθεση, οι απώλειες από τα έσοδα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν  για γενικούς σκοπούς ανέρχονται σε 4.828.000 ευρώ.

Ενα δυσάρεστο συμπέρασμα

Πριν λίγες ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα για το δυστύχημα του ελληνικού F-16 της 341 Μοίρας στην ισπανική αεροπορική βάση του Albacete στις 26 Ιανουαρίου 2015, που κόστισε τη ζωή στους Σμηναγούς (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιο Ζάγκα, καθώς και σε εννέα Γάλλους στρατιωτικούς.
Το πόρισμα εντοπίζει ως αίτιο του δυστυχήματος την εσφαλμένη ρύθμιση (trimming) του αεροσκάφους για μέγιστη δεξιά εκτροπή (yaw) 12 μοιρών (επισημαίνεται ότι το αεροσκάφος έφερε στη μία πτέρυγα εκπαιδευτικό βλήμα αντιραντάρ τύπου HARM, όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία, με αποτέλεσμα να προκαλείται ανισοκατανομή βάρους). Επίσης εντοπίζεται το γεγονός ότι το πλήρωμα είχε ολοκληρώσει το checklist “Before Takeoff” 20 λεπτά πριν την απογείωση. Δεν θα σταθούμε εδώ στις τεχνικές λεπτομέρειες, ούτε είναι σκοπός μας η απόδοση ευθυνών.

Η πολιτική είναι πάντα θέμα επιμερισμού πεπερασμένων κονδυλίων...

Αφου προσλάβαμε ΕΡΤ και Κατρούγκαλους ανακαλύψαμε ότι δεν έχουμε λεφτά για δάσκαλους.  Κοίτα να δείς που οι κηπουροί δεν γίνονται εύκολα δάσκαλοι...




ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ

Νέο ωράριο για τους εκπαιδευτικούς

Το ενδεχόμενο να αυξηθεί το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, με δεδομένο ότι τα κονδύλια δεν επαρκούν για την πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στις σχολικές μονάδες για τη νέα χρονιά.

Μια καλοκαιρινή ανάσα με τον αείμνηστο Χρύσανθο στην "Ποντιακή Παράδοση"

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ο Κυριάκος Kούρος νέος Πολιτικός Προϊστάμενος της KYΠ

ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Τον Πρέσβη Δρ. Κυριάκο Κούρο αποφάσισε να διορίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως νέο Πολιτικό Προϊστάμενο της ΚΥΠ, μετά την πρόσφατη παραίτηση από τη θέση, του Ανδρέα Πενταρά. Αυτό αναφέρουν στη MAXHdefence.com καλά πληροφορημένες πηγές που πρόσκεινται στο Νίκο Αναστασιάδη και γνωρίζουν πολλά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καταλήξει στην απόφαση του και αναμένεται απλώς η τυπική πλέον δημόσια ανακοίνωση του διορισμού Κούρου στη θέση του Πολιτικού Προϊσταμένου της ΚΥΠ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κυριάκος Κούρος θα αναλάβει τα καθήκοντα του ως Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πληροφοριών του κράτους από την 1η Σεπτεμβρίου, 2015, αν και η απόφαση για τοποθέτηση του στη θέση έχει ήδη ληφθεί και θεωρείται τετελεσμένο γεγονός.

Ομόφωνα ενέκρινε το ΣΑ το ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ευκαιρία για διευθέτηση 
Νέα Υόρκη: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτηση ομόφωνα το ψήφισμα 2234 με το οποίο ανανεώνει για ακόμη 6 μήνες, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2016, τη θητεία της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Τουρκία: Ανοιξε για τις ΗΠΑ η βάση Ιντζιρλίκ (βίντεο)

Κλιμάκωσε τις επιχειρήσεις στο διπλό μέτωπο εναντίον Τζιχαντιστών και Κούρδων η Τουρκία, ενώ από χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στη διάθεσή τους τη βάση του Ιντζιρλίκ. Ο νέος τουρκικός πόλεμος κατά των Κούρδων μαίνεται πλέον και στο εσωτερικό, ενώ η Γερμανία προειδοποιεί για επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη.

Και αποστολή ιταλών βουλευτών στην Κριμαία

Sputnik
Μόλις μια εβδομάδα μετά την επιτυχημένη - και άκρως κατατοπιστική για τα δυτικά ΜΜΕ - επίσκεψη των γάλλων βουλευτών στην Κριμαία, σειρά έχει μια ιταλική αποστολή.
Μια ομάδα 8-10 ιταλών βουλευτών ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να επισκεφθεί τη ρωσική χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας. 

Έτοιμη η Μόσχα να αντιμετωπίσει μαζί με τις ΗΠΑ το Ισλαμικό Κράτος

Ελένα Τσερνιένκο, Kommersant
Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών για αντιτρομοκρατικά θέματα, στρατηγός Ολέγκ Σιρομόλοτοφ μιλάει για τα προβλήματα που υπάρχουν παγκοσμίως στον τομέα της ασφάλειας, και για τις δυνατότητες συνεργασίας Μόσχας-Ουάσιγκτον.
Ο στρατηγός Ολέγκ Σιρομόλοτοφ διορίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών για αντιτρομοκρατικά θέματα το φετινό Μάρτιο, αναλαμβάνοντας μια θέση, η οποία δεν υπήρχε μέχρι σήμερα. Πριν περάσει στο υπουργείο Εξωτερικών, ήταν επικεφαλής της Υπηρεσίας αντικατασκοπείας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας και ειδικότερα, ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια της Ολυμπιάδας στο Σότσι.

Ρωσία: Έθεσε βέτο στο Σ.Α. στη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για την αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία

Έντεκα χώρες τάχθηκαν υπέρ και τρεις απείχαν
Συντρίμια του αεροσκάφους, στο σημείο της συντριβής του Boeing, κοντά στον οικισμό Γκράμποβο στην περιοχή του Ντονέτσκ.    REUTERS/MAXIM ZMEYEV
Βέτο στην προσπάθεια ίδρυσης ενός διεθνούς ποινικού δικαστηρίου για την πτώση του Boeing 777 στην Ανατολική Ουκρανία, άσκησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ρωσία. 

Τζ. Γκαλμπρέιθ: Τι δουλειά μας είχε αναθέσει ο Γ. Βαρουφάκης (βίντεο)

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΤζ. Γκαλμπρέιθ: Τι δουλειά μας είχε αναθέσει ο Γ. Βαρουφάκης (βίντεο)
Ο πρώην σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη, James Galbraith  μίλησε αποκλειστικά στο Θάνο Δημάδη και την τηλεόραση του Alpha για το Plan B της δραχμής και επέμεινε πως η εξουσιοδότηση στην ομάδα είχε προέλθει από το Μέγαρο Μαξίμου.