23/1/16

Εθνικά εγκλήματα Τσίπρα-Βαρουφάκη - Ποιος εισαγγελέας θα κινηθεί εναντίον τους;

Ελλάδα, μια χώρα χωρίς δίχτυ ασφαλείας
Του Σάββα Καλεντερίδη
Πριν από λίγες μέρες ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης, προέβη σε σειρά αποκαλύψεων, σχετικά με ενέργειες και μεθοδεύσεις στις οποίες προχώρησε, μετά από οδηγίες που του έδωσε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας.
Μια από τις μεθοδεύσεις ήταν η συγκρότηση ομάδας, με επικεφαλής την ίδιο, με αποστολή που καθορίστηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, να επεξεργαστεί σχέδιο, το οποίο ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης αποκάλεσε «Σχέδιο Χ», δανειζόμενος το γράμμα «Χ» από το αγγλικό αλφάβητο –ίξ το αποκάλεσε ο ίδιος στη συνέντευξή το-, προφανώς μέσα στην παραζάλη και τη γενική σύγχυση που τον διακατέχει ως προσωπικότητα.
Η ομάδα αυτή επεξεργάστηκε το ως άνω σχέδιο, συνέλεξε ευαίσθητα και άκρως απόρρητα στοιχεία από διάφορα υπουργεία, στοιχεία που σχετίζονται με τη λειτουργία της χώρας σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως π.χ. αυτές του πολέμου, με στόχο να προετοιμαστεί η Ελλάδα για το ενδεχόμενο να συγκρουστεί με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και να περάσει στη δραχμή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Επίσης, τα μέλη της πενταμελούς αυτής ομάδας, έγιναν αποδέκτες ηλεκτρονικού αποθηκευτικού χώρου (stick) στον οποίο ήταν καταγεγραμμένες όλες οι συνομιλίες των υπουργών της ευρωζώνης που συμμετείχαν τουλάχιστον σε ένα Eurogroup, αυτό της Ρίγας.
Τέλος, τα άτομα αυτά, κατά πάσα πιθανότητα, ήταν εκείνοι που συνέλεξαν τα στοιχεία για τα μετρητά που φυλάσσονταν στο εθνικό θησαυροφυλάκιο (Νομισματοκοπείο), με στόχο την «απαλλοτρίωσή» τους, σύμφωνα με την επαναστατική ορολογία των επαναστατών του… γλυκού νερού του ΣΥΡΙΖΑ, και την τροφοδοσία με μετρητά του τραπεζικού συστήματος, μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή το κύριο μέρος του «Σχεδίου Χ».
Ο κ. Βαρουφάκης, πέραν των ανακριβειών και των απίστευτης ελαφρότητας αναφορών του σε δάνεια και συμφωνίες της πλημμύρας με Κίνα και διάφορους άλλους… δράκους, παραδέχτηκε για πρώτη φορά ξεκάθαρα και κατηγορηματικά, ότι υπέκλεπτε τις συνομιλίες και τα διαλαμβανόμενα στο Eurogroup, για να είναι σε θέση να ενημερώνει τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο, λες και δεν μπορούσε να κρατά σημειώσεις δημοσίως και να ενημερώνει με βάση αυτές τον κάθε ενδιαφερόμενο στην Ελλάδα. (Ποιός ξέρει τι άλλες συνομιλίες έχει καταγράψει με τον Τσίπρα και τα άλλα τζιμάνια του ΣΥΡΙΖΑ και τους κρατάει αιχμαλώτους ο Βαρουφάκης!).
Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης, είπε άλλο ένα τερατώδες ψέμα με ψυχραιμία επαγγελματία δολοφόνου, για το κλείσιμο των τραπεζών, για το οποίο την ευθύνη επέρριψε στους Ευρωπαίους δανειστές και τον ELA, όταν όλοι γνωρίζουν και πρώτα απ’ όλους ο ίδιος αλλά και ο πρωθυπουργός, ότι τις τράπεζες τις έκλεισε ο κ. Τσίπρας, με την απόφασή του για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Το έχουμε γράψει σ’ αυτήν τη στήλη και θα το ξαναγράψουμε. Την Δευτέρα, δυο μέρες μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, ακόμα και αν μετέφεραν με αεροπλάνα και βαπόρια οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ευρώ στην Αθήνα, το πολύ σε τρεις μέρες οι τράπεζες θα άδειαζαν από μετρητά, αφού το σύνολο των καταθετών, η μητέρα της πούρας επαναστάτριας του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργού κ. Βαλαβάνη το είχε κάνει μέρες πριν (προφανώς μέσω της επιφοίτησης του... Αγίου Πνεύματος, αφού η κόρη λέει ότι δεν ειδοποίησε τη μαμά), θα απέσυραν το σύνολο των καταθέσεων, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Άρα, τις τράπεζες τις έκλεισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και πιο συγκεκριμένα το δίδυμο της καταστροφής Τσίπρα-Βαρουφάκη, με την αυτοκτονική τακτική της λεγόμενης διαπραγμάτευσης που ακολούθησε επί εξάμηνο και με την απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Από τα παραπάνω, πέραν του ότι προκύπτει μια σειρά εγκληματικών ενεργειών, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν, ανακύπτουν και μερικά ερωτήματα:
  • Με βάση ποια απόφαση συγκροτήθηκε η πενταμελής ομάδα του «Σχεδίου Χ» που αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης;
  • Υπάρχει αυτή η απόφαση υπό μορφή υπηρεσιακού χαρτιού και σε ποια υπηρεσία του ελληνικού κράτους βρίσκεται καταγεγραμμένη και καταχωρισμένη;
  • Αν εντοπιστούν εγκληματικές ενέργειες αυτής της ομάδας, σε ποια υπηρεσία του κράτους είναι γνωστά τα άτομα, για να απαγγελθούν κατηγορίες;
  • Ποια είναι η τύχη των απορρήτων στοιχείων που είχαν στην κατοχή τους τα άτομα αυτά, συμπεριλαμβανομένου του κ. Βαρουφάκη; 
  • Παραδόθηκαν πουθενά, ή τα πήραν μαζί τους, σαν να  πρόκειται για προσωπικό τους αρχείο;
  • Πού βρίσκεται το περίφημο "Σχέδιο Χ" και γιατί τώρα δεν μπορεί να παραδοθεί τουλάχιστον στους ηγέτες των κομμάτων, για να έχουν κι αυτοί άποψη και γνώση για τα όσα έκανε η κυβέρνηση και το δίδυμο της συμφοράς Τσίπρας-Βαρουφάκης;
Μέχρι να δοθούν οι απαντήσεις, εμείς να υπογραμμίσουμε ότι από τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά και από τη στιγμή που ένα δίδυμο της καταστροφής, αποφασίσει να οδηγήσει το χώρα στον όλεθρο, λειτουργώντας ως στελέχη του δεκαπενταμελούς, χωρίς να υπάρχει ένας θεσμός να τους ελέγχει, για να αποτρέψει την καταστροφή, και χωρίς να υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία λογοδοσίας για το καταστροφικό τους έργο, αυτό σημαίνει ότι η πατρίδα κινείται χωρίς δίχτυ ασφαλείας.
Θα έλθει η στιγμή που η πατρίδα θα αποκτήσει ένα τέτοιο δίχτυ ασφαλείας.
Πριν είναι αργά...
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"

24 σχόλια:

  1. κ. Σάββα εσείς ως εχέφρων και βαθύνους άνθρωπος προφανώς καταλαβαίνετε ότι τα ερωτήματα που θέσατε είναι ρητορικά και δεν επιδέχονται απαντήσεως. Επικυρώνουν όμως το συμπέρασμά σας στον υπερθετικό βαθμό, ότι δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας για τη χώρα.

    Ο κάθε ψυχοπαθής και τυχάρπαστος που θα αναδείξουν τα κέντρα εξουσίας, εξαπατώντας το λαό (που τέτοιοι του αξίζουν), εκμεταλλευόμενος τις αλητείες του εκλογικού νόμου, ενδχομένως τις παρανομίες των συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία (...) και την ξετσιπωσιά της αδυναμίας - απαγόρευσης καταλογισμού ευθυνών στους ηγέτες της χώρας, ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

    Δυστυχώς δεν έχουμε τίποτε να περιμένουμε από δαύτους, εκτός από την καταστροφή που οδηγούν την έρμη την πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποσο τιμολογειται το καθε έχεφρων΄και το καθε ΄βαθυνους' ? πραγματικη αηδια....ελεος

      Διαγραφή
  2. Προσωπικώς είμαι συγκλονισμένος με τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας, με τη συμπαιγνία, την αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό του καθενός προσωπικά.

    Αλλά το κύριο ερώτημα είναι πως είναι δυνατόν να εξηγηθεί η τρέλα, ο παραλογισμός, η ασυνεννοησία, η παράκρουση που μας έχει κυριεύσει ομαδικώς.

    Επιτρέψατέ μου να παραθέσω κάποιες σκέψεις που αντάλλαξα χθες με ένα φίλο για το θέμα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι δυνατόν να εξηγηθεί αγιογραφικά ο παραλογισμός, η τρέλα και η ασυνεννοησία της ελληνικής κοινωνίας;

    Σαφώς.

    Στο πρώτο κεφάλαιο της προς Ρωμαίους επιστολής του ο Απόστολος Παύλος, βαθύς ανατόμος της πνευματικής φύσης των όντων, την εξηγεί, παρουσιάζοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, με τη σχέση αιτίου και αιτιατού, πράξης και συνεπακόλουθης συνέπειας, ότι οι άνθρωποι:

    α) Δεν εδόξασαν τον αποκαλυφθέντα στη φύση Θεό, αλλά προσκύνησαν τα είδωλα που δημιούργησε ο σκοτισμένος τους νούς. Αυτοπαρουσιάζονταν ως σοφοί, αλλά ήταν στην ουσία μωροί και γελοίοι ανταλλάσσοντας την τελειότητα του απείρου και αφθάρτου Θεού, με φθαρτά και εφήμερα πράγματα.

    β) Για το λόγο αυτό απέστη ο Θεός και παραδόθηκαν μόνοι τους στα βδελυρότερα των παθών, μεταλλάσσοντας τη φυσική χρήση σε παρά φύση (ομοφυλοφιλίες και κάθε άλλη ασέλγεια, τις οποίες σεμνύνεται το ιερό κείμενο να περιγράψει δια το βορβορώδες αυτών)

    γ) Ποια η κατάληξη; "παρέδωκεν αυτούς εις αδόκιμον νούν, ποιείν τα μη καθήκοντα", και παραθέτεται στη συνέχεια ένας ολόκληρος κατάλογος κάθε πιθανής και απίθανης αμαρτίας, χρησιμοποιώντας ο ιερός Απ. Παύλος, τρεις (3) ολόκληρους στίχους, για να περιγράψει την κατάντια τους.

    Είναι δυνατόν η ιερή πατρίδα μας, αποστατημένη από τον Ουράνιο Πατέρα της, αποθρασυμένη και υβρίστρια, πράττοντας και νομιμοποιώντας τα αδιανόητα (ομοφυλοφιλίες, μοιχείες, εκτρώσεις, διαζύγια, αθεΐα, πλεονεξία - η οποία είναι ειδωλολατρία κτλ) να δει προκοπή;

    Της αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που συμβαίνει σήμερα;

    Και όμως ακόμη και σήμερα, οι πρεσβείες της Θεοτόκου και των Αγίων μας μάς χαρίζουν χρόνο να μετανοήσουμε. Ειδάλλως "ωσαύτως με τη Συρία, το Λίβανο και τη Νινευή θα καταστραφούμε".

    Όσο είναι καιρός ας κλίνουμε εις τα γόνατα...

    (αφορμή για τον ανωτέρω διάλογο απετέλεσε το άρθρο του Θ. Μαυρίδη για το ίδιο θέμα με το δικό σας: http://www.liberal.gr/arthro/29528/apopsi/arthra/o-basilias-itan-gumnos-giani.html - Ο βασιλιάς ήταν γυμνός, Γιάνη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το κλείσιμο των τραπεζών και την γελοία διαπραγματεύση ας μην αθωώνουμε τους "φίλους" Ευρωπαίους.Έχουν συνευθύνη ! Και παρανόμησαν σύμφωνα με τον ευρωπαικό νόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ερώτημα δεν είναι αν αυτοί παρανομήσαν ή όχι, αλλά το τι κάνουμε εμείς.

      Διαγραφή
  5. Ποιός άραγε είναι ο μεγάλος απατεώνας στην υπόθεση και ποιός ο αφελής ή το θύμα; Μέσα στο γιούρογκρουπ ειπώθησαν εξευτελιστικά πράγματα για τον Ελληνικό λαό και καλά έκανε και τα έγραψε ο Βαρουφάκης. Να τα πει δημόσια να καταλάβουμε ότι υπάρχει σχέδιο εξαφάνισης της Ελλάδος διότι οι συνεταίροι μας ανοιχτά μας αποκάλεσαν υπάνθρωπους και σκουλίκια που πρέπει να τα πατήσουν μέχρι του τέλους. Η γλώσσα μέσα στο γιούρογκρουπ ήταν χακτηριστική ομίλου παιδεραστών και ανωμάλων. Το ότι προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Φάρατζ τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ.καλεντεριδη σας σεβομαι και με κανατε να την δω απο αλλη οπτικη γωνια τη συνέντευξη εχω καποιες αποριες;σιγουρα η συριζανελ ειναι αλρως επικινδυνη και πρεπει να απομακρυνθει συντομα αλλα δε μπορω να καταλαβω για τον βαρουφακη τοσο κατα;πιο μεγαλη ευθυνη και ο κυριος φταίχτης ειναι ο τσιρας ως ο πρωτος αρχων του τοπου παρα ο βαρουφακης κατ εμε.και τελος δε μορω να καταλαβω γιατι να εκμεταλλευτηκε(προδωθηκε) ο βαρουφ τον τσιπρα και οχι το αντίθετο..ειδαμε κ την ευθεια επιθεση κατα του τσιπρα(ελλαδας) απο τον Σόιμπλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. _ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ, ΠΟΛΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΗ ΑΝ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ, ΔΗΛΙΟΥΡΓΗΣΕ Ἤ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΗ ΔΙΧΤΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, καί ΔΗ ΟἸΚΟΝΟΜΙΚΌ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Ἤ ΓΙΆ ΤΊΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΆΠΕΖΈΣ "ΤΗΣ";
    _Νομίζω ὅτι εἶναι ἀδύνατον, διότι σέ ἐκ διαμέτρου ἀντίθετες ὀπτικές γωνίες, εὑρίσκεται τό εὐρώ τῆς χρηματοπιστωτικῆς "πραγματικότητας", ὡς "ἐθνικὀ" ἤ ὡς "ἐθνικῶς ἀναγκαῖο" νόμισμα, καί τό εὐρώ τῆς οἰκονικῆς καί πολιτικῆς πραγματικότητας ὡς ἕνα ξένο νόμισμα πού μάλιστα χρησιμοποιεῖται ἐναντίον τῆς οἰκονομικῆς καί ἐθνικῆς ἐπιβιώσεως τῆς Ἑλλάδος ἀπό τούς "δανειστές" καί τούς...."θεσμούς" τους.
    _Δέν εἶναι θεσμοί. Δέν εἶναι δημοκρατικοί θεσμοί. Δέν μποροῦν νά θεωροῦνται συνταγματικῶς ἄρα καί νά εἶναι, μέρος τοῦ δημοσίου χώρου, ἤ δημόσια ἐξουσία, τῆς Ἑλλάδος. Δέν εἶναι ἄρα πραξικόπημα καμία οἰκονομική πολιτική κίνηση τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως, ὁσονδήποτε ἀδέξιας, πού τούς ἀντιστρατεύεται. Ἀκόμη καί ἄν εἶναι τυπικῶς παράνομη. Ἀκόμη καί ἄν ἀποδειχθῆ ὅτι βλάπτει ΕΝ ΤΕΛΕΙ τό ἐθνικό συμφέρον. _Γιά τέτοια λοιπόν ἐνδεχόμενα, δίχτυ ἀσφαλείας ἔχει τό Σύνταγμά μας; Ναί, ἔχει δύο ΘΕΣΜΟΥΣ: Πρῶτα, ὡς ἁρμοδία τήν Κυβέρνηση, καί ὕστερα ὡς ἁρμόδιο τόν λαό καί κάθε μέλος του, ὑπό τίς ἐξαιρετικές προϋποθέσεις ὅμως τοῦ ἄρθρου 120 τοῦ Συντάγματος. _Καί ἐάν ἡ Κυβέρνηση σφάλλει, ἀποδεδειγμένως ὅμως, μέ ΔΟΛΟ ὡς πρός τό ἐθνικό συμφέρον; (τέτοια περίπτωση ἐγώ τοὐλάχιστον δέν βλέπω στά ἀνωτέρω δεδομένα, ἔτσι ὅπως παρουσιάζονται). Τότε, ὑπάρχει καί ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας γιά πολιτικές, ἀφανεῖς ὅμως κατ' ἀρχήν, ἀντιδράσεις του, πού φθάνουν μέχρι τῆς παραιτήσεως, ἀλλά καί ὁ λαός. Ὀπότε ὅμως πρέπεπι νά πρόκειται γιά βιαία κατάλυση τοῦ Πολιτεύματος ἀπό τήν Κυβέρνηση.
    _ Ἔ, πάλιν τό πρόβλημα εἶναι πῶς θά τό δεῖ κανείς αὐτό, τήν βιαία κατάλυσυη τοῦ πολιτεύματος: Ἔχοντας ὡς μεγενθυτικό φακό τό χρηματοπιστωτικό εὐρώ ὡς ἐθνικό κλπ νόμισμα, ἤ ἀντιθέτως ἔχοντας ὡς μεγενθυτικό φακό τό πολιτικο-οἰκονομικό καί ὑποδουλωτικό εὐρώ ὡς ξένο πραγματικά νόμισμα;
    _Συνεπῶς, τό εὐρώ ΔΙ-ΧΑ-ΖΕΙ. Κάνει ἐν δυνάμει Οὐκρανία κάθε χώρα ὅπου ἐπικρατεῖ, ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δὲν ὑπάρχει περίπτωσις ἀπαντἠσεως τῶν παραπάνω ἐρωτημἀτων ἢ τιμωρίας τῶν σχεδιαστῶν σὲ περίπτωσι εὐθυνῶν.
    Ἐδῶ στὴν κρίσι τῶν Ἰμίων δὲν χρησιμοποιήθηκε τὸ ΕΘ.Κ.ΕΠΙΧ. τοῦ ΥΠ.ΕΘ.Α. καὶ δὲν ἄνοιξε μύτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτός ο εισαγγελέας που κινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια της λεγόμενης μεταπολίτευσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα κριτήρια τού Χάρβαρντ.
    Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην Πατρίδα μας, πολύ φοβούμαι ότι θα πρέπει να μιλάμε όχι απλώς για μια «χώρα χωρίς δίχτυ ασφαλείας», αλλά ίσως για μια χώρα στα πρόθυρα τού εγκεφαλικού θανάτου . Δυστυχώς η έλλειψη αντανακλαστικών από οποιοδήποτε συντεταγμένο θεσμικό όργανο μπροστά στα όσα αδιανόητα συμβαίνουν, οδηγεί στην σκέψη ότι στον τόπο αυτό να ζωτικά όργανα τού πολιτεύματος (με την ευρεία έννοια) έχουν πια νεκρωθεί. Αυτά που καταγράφει με ρητορικά ερωτήματα ο αρθρογράφος (ο Σάββας Καλλεντερίδης) είναι μικρό, ελάχιστο μέρος μιας εκτεταμένης σήψης, σωστής γάγγραινας που κατατρώει τον τόπο . Όταν με την ασπίδα μιας απλής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ισοπεδώνονται τα πάντα χωρίς κανείς να αντιδρά, σίγουρα το Δημοκρατικό πολίτευμα έχει νεκρωθεί. Έχουμε π.χ. δεσμεύσεις λόγω των μνημονίων, αλλά και τής αδήριτης αλήθειας των αριθμών για αναδιάρθρωση τού ασφαλιστικού συστήματος ˙ ναι, αλλά γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο σφαγιαστικά; Κρίσιμο είναι πάνω απ’ όλα ότι δεν έχουμε πρόσωπο και αξιοπιστία για τίποτε ˙ και μάς χλευάζουν με την πεποίθηση ότι, στο τέλος θα τα καταπιούμε όλα.
    Ε! όχι!
    Δεν μπορεί να είναι έτσι, δεν μπορεί όλα να έχουνε πάει κατά κρημνού και να μην φαίνεται διέξοδος και παρά ταύτα όλα να είναι ήσυχα σαν το μουχλιασμένο τέλμα και κανείς να μην μπορεί να αντιδράσει ώστε να αλλάξει αυτή η παρακμιακή κατρακύλα.
    Αυτή η αφασία δείχνει κώμα . Δείχνει επερχόμενο εγκεφαλικό θάνατο .
    Όταν ξεκίνησε η προσπάθεια των μεταμοσχεύσεων κρίθηκε αναγκαίο να προσδιορισθούν με την κατά το δυνατόν εφικτή ασφάλεια οι προϋποθέσεις για να αφαιρεθούν ζωτικά όργανα προς μεταμόσχευση . Έτσι το 1968 συγκροτήθηκε στην Ιατρική Σχολή του Harvard, (Ad Committee of the Harvard Medical School 1968), Επιτροπή που καθόρισε κριτήρια ικανά να διαπιστώσουν τον εγκεφαλικό θάνατον, ο οποίος σιγά σιγά παγιώθηκε ως ισοδύναμος τού κατά την κλασσική προσέγγιση θανάτου ˙ όταν διαπιστωθεί με τις κατάλληλες ιατρικές – επιστημονικές μεθόδους η πλήρωση των “κριτηρίων τού Harvard” γίνεται πια δεκτό ότι έχουμε ήδη εγκεφαλικό θάνατο (-----://www.encephalos.gr/full/37-1-01g.htm) Κύριο, κεντρικό γνώρισμα των κριτηρίων αυτών είναι η έλλειψη αντιδράσεων τού οργανισμού.
    Με τέτοια παρατεταμένη έλλειψη αντιδράσεων τού πολιτεύματος σ’ αυτά όλα τα σωρευόμενα και αυξανόμενα αρνητικά συμπτώματα, πολύ φοβούμαι ότι ο “εγκεφαλικός θάνατός” του είναι πλέον επικείμενος , αν δεν έχει ήδη επέλθει. Μπορούν να μάς το πιστοποιήσουν τα κριτήρια τού Harvard…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυστυχώς από όλη την συνέντευξη βαρουφάκη κανένας δεν κατάλαβε ή δεν ήθελε να καταλάβει, κυρίως για μικροκομματικούς φαντάζομαι λόγους, τα βαθύτερα νοήματά της, που εσωκλείονται κατ εμε σε 3 λεπτά...7:30λεπτά πριν το τέλος έως 4:30 πριν το τέλος...Σε εκείνο το σημείο αναδεικνύεται περίτρανα το πως γίνονται οι αλλαγές κυβερνήσεων. Δυστυχώς πολλοί δεν έχουν ακόμη καταλάβει, ότι όποιο κόμμα, όποιος συνασπισμός κομμάτων και να μετέχει στις κυβερνήσεις αργά ή γρήγορα υποκλίνονται στους εκτός ελλάδος...στα πραγματικά αφεντικά... Και για να φρεσκαριστεί η μνήμη μας... Παπανδρέου από λεφτά υπάρχουν περάσαμε σε μνημόνιο 1, Σαμαράς από όχι στα μνημόνια περάσαμε σε μνημόνιο 2, Τσίπρας απο το όχι στα προδοτικά μνημόνια 1,2 στο επαίσχυντο μνημόνιο 3 και μια μικρή πρόβλεψη... Μητσοτάκης στο μνημόνιο 4...Δυστυχώς εθνικά εγκλήματα τελούνταν κατα συρροή εξ απανέκαθεν από τους δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικούς μας...Τουτέστιν κ. καλεντερίδη για να υπάρξει δίχτυ ασφαλείας σε τούτη τη χώρα, θα πρέπει πρωτίστως να κυβερνηθεί αυτή η χώρα από πατριώτες κυβερνήτες και όχι από ανθρώπους που θα βοηθούν αλλότρια συμφέροντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν υπάρχει κι ούτε μπορεί να υπάρξει δίχτυ ασφαλείας στη ¨δημοκρατία" μας αφού ο κάθε τυχάρπαστος, μωροφιλόδοξος, ψεύτης και μη έχων το γνώθι σ' αυτόν μπορεί να κάνει κόμμα και μια μέρα να κυβερνήσει. Δίχτυ ασφαλείας θα υπήρχε μόνο εάν ο λαός ήταν ώριμος και υπεύθυνος και δεν παρασυρόταν από δημαγωγούς και ψεύτες. Δεν φταίει ο κάθε Τσίπρας. Φταίει ο λαός που στέλνει ανδρείκελα στην εξουσία. Φταίνε και τα ΜΜΕ που με εντολές "άνωθεν" προπαγανδίζουν υπέρ τέτοιων ανδρεικέλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σάββα, η ανάλυσή σου είναι εμπαθής. Φορτώνεις στο Βαρ. πράγματα που δέν είπε.Το σχέδιο Χ, που τόσο θέλεις να τονίσεις, είναι μια σωστή ενέργεια προκειμένου να εξασφαλίσεις τα μετόπισθεν και την οποιαδήποτε ακραία κατάσταση. Και σε εσένα, βασικά, σαν παληός Συνταγματάρχης, δεν δικαιολογούνται τέτοια λάθη. Επίσης, το γεγονός που ανάφερε για την «ιδιωτική» στοιχομυθία που είχε με τον Σιόιμπλε, του ανέφερε, εάν αυτός (ο Σιόιμπλε) θά υπέγραφε μια τέτοια συμφωνία που απαιτούσε να υπογραφεί από την Ελλάδα. Αντέγραψε μόνος σου την απάντηση του Σιόιμπλε γιατί είναι χαρακτηριστική για γερμανό πολιτικό και θα ήταν ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟΝ αν η χώρα μας είχε τέτοιους κυβερνήτες και όχι τους κολαούζους που έχουμε φορτωθεί. Και, προσοχή, η μαρτυρία αυτή είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗ!
    Επίσης, προσπάθησε να πληροφορηθείς, η Ελλάδα (και όλες οι χώρες της ευρωζώνης) έχει παραδώσει την κυριαρχία της κεντρικής Τράπεζας στην ΕΚΤ. Η Ελληνικη κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να ορίσει κεντρικό Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, και, αν θέλει να το κάνει χρειάζετε την έγκριση από την ΕΚΤ. Τα περί Δραχμής είναι, βασικά, δικές σου φαντασιώσεις. Ο άνθρωπος δεν είπε τίποτα σχετικό. Για την Κίνα είπε ότι έγιναν νύξεις, αλλά, με ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο τελείωσε η ίστορία.
    Από έναν καλό αναλυτή απαιτώ, -εγώ τουλάχιστον- πολύ ΝΗΦΑΛΙΟ και καθαρό μυαλό, ώστε να έχει την ικανότητα να οδηγείτε σε σωστά συμπεράσματα και προβλέψεις.
    Η εμπάθεια είναι η κοκαΐνη που δηλητηριάζει το μυαλό κα τον οργανισμό.
    Απόστολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Apostolos Katsioulis
      ή δεν διάβασες το άρθρο ή είσαι ενσυνειδήτως εκτός θέματος.
      Δεν μπορεί κανείς να κάνει σχέδια, αν αυτά δεν εντάσσονται σε κάποιο νομιμοποιητικό πλαίσιο.
      Ερωτώ, πού είναι τώρα το Σχέδιο Χ, σε ποιον κρατικό φορέα φυλάσσεται και ποιοι είναι οι κρατικοί λειτουργοί που συγκροτούσαν την ομάδα.
      Μην κουράζεσαι.
      Δεν υπήρχε κάνενα σχέδιο και καμία ομάδα.
      Οι άνθρωποι είναι άσχετοι με αυτό που λέγεται διακυβέρνηση και κατέστρεψαν τη χώρα.
      Γι' αυτό πρέπει να τιμωρηθούν σκληρά, αντί να παριστάνουν τους τιμητές και ο ένας και ο άλλος.
      Και μην αναφέρεις ως επιχείρημα τους προηγούμενους.
      Θα είσαι και πάλι εκτός θέματος.

      Διαγραφή
  14. https://www.facebook.com/panos.sozos/videos/10207147714763852/
    ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΠΟΝΤΙΕ ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αντέχω, έχουν λυγίσει τα γόνατά μου...
      Και από τη διάνοια του Βαρουφάκη και από τη γενναιότητα του Σώρρα...

      Διαγραφή
  15. Λογικα οι ιδιοι εισαγγελεις που κινηθηκαν εναντιον του Κωστακη , του Γιωργακη , του Βαγγελακη του χοντρου και του Αντωνακη ..τι δεν καταλαβαινεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καθολου εκτος θεματος και δεν καταλαβαινω με ποια σκοπιμοτητα το λες αυτο...ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΔΥΣΜΟΙΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωμιακή ολέ
      δεν υπάρχει απολύτως καμία σκοπιμότητα.
      Άλλης τάξης λάθη και εγκλήματα έκαναν αυτοί που λες και άλλης τάξης έγκλημα είναι αυτό που έκανε το δίδυμο της καταστροφής Τσίπρα-Βαρουφάκη.
      Γι' αυτό λέω ότι είσαι εκτός θέματος.

      Διαγραφή
  17. Σχέδιο δεν υπήρχε διότι δεν υπάρχει άνθρωπος τέτοιων δυνατοτήτων που να μπορεί να επιλέξει, να πείσει, να συντονίσει και να κατευθύνει αξιόλογους και συνάμα πατριώτες επιστήμονες στην δημιουργία ενός τέτοιου σχεδίου. Επειδή έχω διαβάσει διάφορα τέτοια σχέδια (όπως τα έχουν ονομάσει) μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι αυτά είναι προσωπικές ιδέες που βασίζονται σε πολλά εφόσον και όχι σχέδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.