30/1/16

Η Τουρκία καταγγέλει ότι ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της

Νέο επεισόδιο στην κόντρα των δύο χωρών
Δύο μήνες μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Τουρκίας-Ρωσίας σημειώθηκε το Σάββατο δύο μήνες μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τις τουρκικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ένα ρωσικό τζετ παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρ την Παρασκευή. Για το λόγο αυτό εκλήθη για εξηγήσεις ο Ρώσος πρεσβευτής στην Άγκυρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ απευθύνθηκαν προειδοποιήσεις προς τον πιλότο του αεροσκάφους τόσο στα αγγλικά όσο και στα ρωσικά πριν αυτός να παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Στην ίδια ανακοίνωση η Άγκυρα κατηγορεί την Μόσχα για κλιμάκωση της έντασης καθιστώντας την υπεύθυνη για κάθε τυχόν συνέπεια.

«Ένα αεροσκάφος Su-34 που ανήκει στη Ρωσία παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο στις 11:46 τοπική ώρα την Παρασκευή» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Πρώτο Θέμα

3 σχόλια:

  1. Einai sihamenoi ok tourkoi. Den tous akzizei na yparhoun .
    Paremeinan barbaroi ews twra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πανκοινα γνωστο χαρακτηριστικο των Τουρκων ειναι η θρασυβουλια. Πισω απο τις λεονταριστικες απειλες και κραυγαλεες δηλωσεις τους, κρυβεται ο μεγαλος τους φοβος για τα επικειμενα. Που παραπερα θα φτασει η Ρωσσια ? Τι θα γινει με τους Κουρδους, που με τοσες (επιτελους ) υποστηριξεις, κοντευουν να γεφυρωσουν τον δρομο προς την Μεσογειο εξοδο τους, ποσο θα μπορουν να βλεπουν τους "ειρηνικους Τουρκμενους χωρικους" (ορα ΜΙΤ )να ξεκληριζονται, η να ξαναπερναν αντιστροφα τα συνορα, ποσο πιο κοντα στην Αγκυρα και ακομα πιο βορειαθα φτασει ο αμεσος ελεγχος των S-400 και επιπλεον η Τουρκια καταφερε με την μεγαλομανη εξωτερικη της πολιτικη , να εχει γυρω της συνορα μονο εχθρων ?
    Οσον τωρα αφορα εμας, οι καθημερινα πολλαπλες παραβιασεις εναεριου (ας αφισουμε τις παραβασεις) χωρου μας εγιναν ενα αμετακινητο Status, για το οποιο η κανεις δεν διαμαρτυρεται (σε ποιους ??), αρκουμαστε στο να "παρακολουθουμε εκ του συνεγγυς" εδω που φτασαμε. Ας ειχαμε μια , αν οχι υπεροπλια, δυνατοτητα αντιστοιχης αντιπαραβολης και τοτε θα τους εβλεπα αν και ποσο θα τολμουσαν. Παρα ταυτα τα παιδια μας , με Scramble 2.5 λεπτων, βρισκονται ΕΚΕΙ πολλες φορες τη μερα και τη νυχτα.Μα δε φτανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.