29/1/16

Δέκα στοιχεία τα οποία θα έπρεπε ο καθένας να ξέρει για το Ισραήλ

Anthony Bellchambers, Global Research (Καναδάς)
1. Από τα 14,2 εκατομμύρια Εβραίων στον κόσμο (το 2016), μια μειοψηφία του 43% ζει στο Ισραήλ.
2. Παρά το γεγονός ότι το 75% των Ισραηλινών είναι Εβραίοι, το 21% είναι γηγενείς Άραβες των οποίων τα πολιτικά δικαιώματα είναι περιορισμένα.
3. Το Ισραήλ έχει τα υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον ανεπτυγμένο κόσμο, με μέσο όρο τρία παιδιά ανά γυναίκα.
4. Η κυβέρνηση Νετανιάχου λαμβάνει σήμερα πάνω από έξι δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από το Κογκρέσο των ΗΠΑ και την AIPAC (το ισχυρό φιλο-ισραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ), ήτοι το ισοδύναμο των $ 1.000 ετησίως για κάθε Ισραηλινό Εβραίο, με την ευγενική χορηγία των Αμερικανών φορολογουμένων.
5. Το Ισραήλ έχει οδηγήσει πάνω από 500.000 πολίτες του να εγκατασταθούν παράνομα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την προσπ’αθεια του ΟΗΕ να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος για πέντε εκατομμύρια αυτόχθονες Άραβες.

6. Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο με πυρηνικά όπλα που δεν έχουν δηλωθεί, του οποίου το μυστικό οπλοστάσιο φέρεται να περιλαμβάνει έως και 400 πυρηνικές κεφαλές. Δεν είναι συμβαλλόμενο κράτος στη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (NPT), στην οποία η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και ακόμη και το Ιράν υποχρεώνονται, η οποία προβλέπει επιθεωρήσεις από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) του ΟΗΕ.
7. Η Άνγκελα Μέρκελ παραχώρησε μονομερώς στο Ισραήλ, την πυρηνική ικανότητα για μια δεύτερη θανάσιμη επίθεση  υπό τη μορφή ενός στόλου γερμανικών υποβρυχίων της κλάσης Dolphin, ο οποίος είναι τώρα πιο ισχυρός από ό, τι διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας, Μεγάλης Βρετανίας ή της Γερμανίας, καθιστώντας το σύνολο της Ευρώπης επικίνδυνα ευάλωτο.
8. Ο Νετανιάχου προσέβαλε απευθείας την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) αυτή την εβδομάδα εγκρίνοντας άλλη μια απαλλοτρίωση της γης στα κατεχόμενα εδάφη, η οποία παραβιάζει τις διατάξεις της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών, καλώντας έτσι την ΕΕ να επιβάλει δασμούς στις ισραηλινές εξαγωγές στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.
9. Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες στατιστικές, το Ισραήλ είναι το πιο επικίνδυνο μέρος για να ζήσει ένας Εβραίος, σε σύγκριση με τη Βρετανία, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά.
10. Ο πατέρας του σημερινού Ισραηλινού Πρωθυπουργού ήταν ο προσωπικός γραμματέας του Βλαντιμίρ Zhabotinsky, ιδρυτή της Irgun, μιας ρεβιζιονιστικής σιωνιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης. Δύο από τις πιο γνωστές επιχειρήσεις του Irgun ήταν ο βομβαρδισμός του ξενοδοχείου King David στην Ιερουσαλήμ στις 22 Ιουλίου 1946 και η σφαγή του Deir Yassin, μαζί με το Λεχί, στις 9 Απριλίου 1948.

* Όλα τα παραπάνω πραγματικά στοιχεία είναι επαληθεύσιμα και διατίθενται στο κοινό.

Μετάφραση από τα γαλλικά, Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά, 29.01.2016

Anthony Bellchambers


Σημειώσεις

Αρχικό άρθρο στα αγγλικά:  Ten Facts Everyone Needs To Know About Israelδημοσιεύθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2015.
Μεταφράστηκε από τα αγγλικά στα γαλλικά από τον Daniel για τη Mondialisation.ca

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι Mondialisation.ca
Copyright © Anthony Bellchambers, Mondialisation.ca, 2016



8 σχόλια:

  1. Υπάρχουν ωραία έργα για το πως απέκτησε το Ισραήλ το πυρηνικό οπλοστάσιο.Πολλά είναι και στο youtube.Αλλά κυρίως για το πως έπιασε στη Ρώμη το Βανούνου Μορδεχάι τον πυρηνικό μηχανικό που αποκάλυψε το στρατιωτικό μυστικό του Ισράηλ σε βρετανική εφημερίδα,τον οποίο πρόδωσε στη Μοσσάντ η ίδια η αδερφή του ! Έχεις πυρηνικά σήμερα ? Είσαι υπερδύναμη.Βλέπε Βόρειο Κορέα,Ισραήλ μικρά σε πληθυσμό μεγάλα σε γεωπολιτική αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως σκεφθεί κανείς περισσότερα πράγματα για την εξέλιξη του κόσμου, αν διαβάσει στο βιβλίο του Στρατηγού J.F.C. Fuller "The Decisive Battles of the Western World 1792-1944", που το εξέδωσε ο Άγγλος Ιστορικός John Terraine, στο Χρονικό 11 (Chronicle 11), όσα αναφέρει ο συνεκδότης Terraine για την "Άνοδο του Τρίτου Ράϊχ και τα Αρχικά Αίτια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου", κυρίως δε την αναφορά στις 12 Ιανουαρίου 1939 του Πολωνού Πρέσβυ με διπλωματικό ταχυδρομείο στην πατρίδα του κόμη Ποτότσκι .

    Ευμένης Καρδιανός

    Υ.Γ. Το βιβλίο αυτό έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Ιωάννη Κολλιόπουλο. Το συνιστά ενθέρμως και ο έγκριτος επιστήμων Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτης ΄Ηφαιστος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοβαρό κράτος ,σε αντίθεση με άλλους στην περιοχή (ονόματα δε λέμε ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το 3,4,6,7 είναι προς μίμηση. Τα 10 αυτά στοιχεία αποκτούν νόημα όταν γίνεται γνωστό και το υπόβαθρο τους φυσικά. Εμείς έπρεπε να θέλουμε να πάρουμε στοιχεία από το Ισραήλ που είναι σοβαρό κράτος όντως. Κατανοώ πως οι Παλαιστίνιοι έχουν πρόβλημα με αυτή την κατάσταση αλλά από την άλλη δεν το κατανοούν φαίνεται το ζήτημα οι υπόλοιποι Άραβες...Η Μέση Ανατολή είναι πολύ περίπλοκη περιοχή οπότε καλό είναι να μην βγάζουμε μεμονωμένα συμπεράσματα. Ως Έλληνες που υπερασπιζομαστε την πολιτική έκφραση του Ελληνισμού το ελληνικό και το κυπριακό κράτος δηλαδή πρέπει να προσπαθούμε να κερδίσουμε το βέλτιστο από όλους για αυτά τα κράτη. Η προκατάληψη εναντίον του Ισραηλ δεν ωφελεί πουθενά όπως δεν ωφελεί και το να συμπαραταχθουμε τυφλά μαζί του. Δεν χρειάζονται τα άκρα. Προχθες ένας Παλαιστίνιος πρώην υπουργός διαμαρτυρήθηκε για την αλλαγή στάσης των ελληνικών κρατών ωστόσο δεν έγραψε για το ότι οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι είναι διασπασμενοι και η συμπεριφορά τους έναντι των Ελλήνων είναι υπερβολικά αντιφατική ειδικά στο κυπριακό. Εκείνο που θα πρέπει να διδαχθουμε από το Ισραήλ και τους Εβραίους γενικότερα και πάνω από όλα τόσο εμείς οι Ελληνες οδό και οι Παλαιστίνιοι και οι Κούρδοι είναι το ποσο ισχυρό όπλο είναι η ενότητα και ή ομόνοια για ένα έθνος. Μπορεί το 67% να ζει εκτός Ισραήλ αλλά το 100% μάχεται για το Ισραήλ όπου και αν βρίσκονται. Μεταξύ τους υπάρχει τεράστια αλληλοβοήθεια ακόμα και αν δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα, όπου και αν βρίσκονται οργανώνονται για να μπορούν να επηρεάσουν πολιτικά την τοπική κοινωνία υπέρ του Εβραϊσμού και του Ισραήλ. Αυτά πρέπει να τα βλέπουμε όλοι εμείς τα κοροιδα του διαίρει και βασίλευε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "2. Παρά το γεγονός ότι το 75% των Ισραηλινών είναι Εβραίοι, το 21% είναι γηγενείς Άραβες των οποίων τα πολιτικά δικαιώματα είναι περιορισμένα"

    Σε ποιον ακριβώς περιορισμό υπόκεινται;

    Οι Ισραηλινοί Αραβες

    Εβραίοι, Μύθοι & Αλήθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κάνω λάθος, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα πριν την τωρινή πρέσβειρα, ήταν Αραβικής καταγωγής!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.