22/9/19

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΟΗΤΟΙ

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία" τις 31-1-2016
Σάββας Καλεντερίδης
Στο Μεταναστευτικό, με άλλα λόγια, έγινε αυτό που λέει ο λαός «μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας»
Ολες οι ελληνικές κυβερνήσεις ως τις 25 Ιανουαρίου 2015, με εξαίρεση την πρώτη του Γιώργου Παπανδρέου, ακολούθησαν ένα συγκεκριμένο δόγμα στη διαχείριση του Προσφυγικού, σε λεπτομέρειες του οποίου δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε σαφή αναφορά δι' ευνόητους λόγους - και ο νοών νοείτω.
Οσο ήταν στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του ότι γκρέμιζε κάθε μέρα τον φράχτη του Εβρου, που κατασκεύασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και περιόρισαν τις ροές κατά 98% από τη συγκεκριμένη περιοχή, διά της αρμοδίου τομεάρχου, της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, με δημόσιες δηλώσεις της, κάρφωνε εν ψυχρώ την Ελλάδα και το λιμενικό στους ξένους γιατί ακολουθούσε παράνομες πρακτικές στο ζήτημα της αναχαίτισης και επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών και των προσφύγων που επιχειρούσαν να μπουν στην Ελλάδα διά θαλάσσης.
Οταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα λέγαμε ότι ο μόνος τομέας στον οποίον εφάρμοσε την πολιτική που είχε εξαγγείλει προεκλογικά ήταν αυτός που σχετίζεται με το Μεταναστευτικό. Η τομεάρχης, η οποία έγινε πλέον υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, προτού καν ορκιστεί η ίδια και αναλάβει νόμιμα τα καθήκοντά της, άρχισε να κάνει δηλώσεις περί πολιτικής ανοικτών συνόρων. Από τις πρώτες μέρες οι συνεργάτες -ιδές της, προτού καν διοριστούν με ΦΕΚ, διαπράττοντας εν ψυχρώ το αδίκημα της αντιποίησης αρχής, μπούκαραν στην κυριολεξία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και απαίτησαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες το άμεσο κλείσιμο των κέντρων κράτησης μεταναστών, που ήταν ένα μέσο διαχείρισης του θέματος και ταυτόχρονα αποτροπής.

Ακολούθησε η δημοσίευση της διαταγής με την οποία έκλειναν τα κέντρα κράτησης και το ανήθικο και άνανδρο «άδειασμα» του αξιωματικού που το συνέταξε.
Μετά ακολούθησαν το άδειασμα των κέντρων κράτησης και οι περίφημες δηλώσεις για τους μετανάστες που «λιάζονται» και άλλες γελοιότητες, για τις οποίες καλείται τώρα να πληρώσει τεράστιο τίμημα η πατρίδα μας.

Μετά αδρανοποιήθηκαν το Λιμενικό και η Frontex, για να ακολουθήσει η ψήφιση του νόμου περί χορήγησης ιθαγένειας σε μετανάστες, ενέργειες που κατέστησαν τη χώρα μας ελκυστική για πρόσφυγες και επίδοξους λαθρομετανάστες.
Μετά ακολούθησαν οι δηλώσεις Καμμένου, Κοτζιά, ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα γεμίσουμε την Ευρώπη με πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους θα υπάρχουν φυσικά και τζιχαντιστές.

Αν καθίσει κανείς και κάνει το ακριβές χρονοδιάγραμμα των δηλώσεων και των ενεργειών της κυβέρνησης Τσίπρα στο Μεταναστευτικό και το Προσφυγικό, και δίπλα από κάθε δήλωση και ενέργεια βάλει τον ρυθμό εισόδου προσφύγων και λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, θα διαπιστώσει ότι ο ρυθμός αυξάνεται σε απόλυτη αρμονία με τις δηλώσεις.
Με άλλα λόγια, έγινε αυτό που λέει ο λαός μας «μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας».

Και το χειρότερο, επειδή δεν έχουν μάθει να κάνουν αυτοκριτική, όχι μόνο ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους -κλασική μέθοδος των ανεύθυνων ιδεοληπτικών αριστεριστών-, όχι μόνο δεν αναλογίζονται την τεράστια εθνική ζημιά που έχει υποστεί και την ακόμα μεγαλύτερη που κινδυνεύει να υποστεί η χώρα, ακόμα και σήμερα, που κινδυνεύει να διαλυθεί η Ελλάδα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τρέχουν στον Εβρο και θέλουν να γκρεμίσουν τον φράχτη.

Επειδή στην κυριολεξία έχει χαθεί η μπάλα στον τομέα του στρατηγικού σχεδιασμού και της άσκησης πολιτικής και επειδή οι ζημιές που πρόκειται να υποστεί η πατρίδα μας από το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό μπορεί να πάρουν τον χαρακτήρα εθνικής καταστροφής, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όλα ανεξαιρέτως, πρέπει να πάρουν πρωτοβουλία και να προκαλέσουν μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα.

Να μιλήσουν όλοι υπεύθυνα, να κρατηθούν πρακτικά και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στην Ιστορία.
Είναι κρίμα να έχει χυθεί τόσο αίμα για να απελευθερωθεί τούτος ο τόπος, είναι κρίμα να έχουν αφιερώσει τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες για να υπάρχει η Ελλάδα, έστω στην κατάσταση που είναι σήμερα, και να χάσουμε την πατρίδα μας χωρίς καν να πέσει μια ντουφεκιά.

Θα πρέπει δε να έχουμε βαθιά χωμένο μέσα στο μυαλό μας, πολίτες και πολιτικοί, ότι οι ιδεοληψίες και η αφέλεια δεν συγχωρούνται στο σκληρό περιβάλλον της διεθνούς πολιτικής και ότι νομοτελειακά οδηγούν σε εθνικές συμφορές.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα χθες, για να παρακολουθήσουμε οι πολίτες τις θέσεις όλων και να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Σάββας Καλεντερίδης
κυριακάτικη δημοκρατία

78 σχόλια:

  1. Δηλαδή το ISIS δεν έπαιξε κανένα ρόλο; Οι Σύριζα-Ανελ έχουν δεκάδες άλλες αμαρτίες να τους προσσάψουμε,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους χρεώσουμε και το προπατορικό!!!

    Σάββα,το προσφυγικό ΔΕΝ είναι δικό μας πρόβλημα για να θέλετε ορισμένοι,με καλή πίστη,να το υιοθετήσουμε. Αυτοί που το δημιούργησαν πραγματικά να κόψουν το λαιμό τους να δούνε τι θα κάνουν,δικό μας πάντως ΔΕΝ είναι.

    Είναι τελείως παράλογο να κρατάμε με το ζόρι στη χώρα μας τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια-δεν ξέρω- για να είμαστε οι καλοί για τους ευρωπαίους, έλεος δηλαδή.

    Λυπάμαι αλλά διαφωνώ,οι βλακείες της Τασίας και των άλλων βλαμμένων απλά όξυναν το πρόβλημα αλλά δεν το δημιούργησαν. Δεν γίνεται να παραβλέψουμε ολόκληρη τη δράση του ISIS στην περιοχή τη χρονική εκείνη περίοδο.

    Και να σας πω και κάτι; Μπορεί να πέρασαν και άθλια στοιχεία μαζί με τους πολλούς αλλά πιστεύω ειλικρινά ότι γλύτωσαν πολλοί άνθρωποι απο την κόλαση εκεί πέρα,και αυτό οφείλαμε να το κάνουμε,εγώ δε νοιώθω άσχημα για αυτό.

    Περισσότερο ντρέπομαι για την ΕΕ, που μόνο σαπούνια που δεν πρότειναν να τους κάνουμε τους ανθρώπους,τα ζώα με τις γραβάτες...!!!!

    Δεν θα γίνω εγώ κάφρος για να με αποδεχτούν ως ευρωπαίο.

    Ή μήπως δεν γνωρίζαμε ότι όταν διαλύεις μια χώρα ξεκινάει ένα μεταναστευτικό ρεύμα;

    Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ως ΕΕ έπρεπε να δράσουμε στο έδαφος της Συρίας προστατεύοντας τους πληθυσμούς απο τις ισλαμικές ορδές των ανθρωποφάγων,αλλά δεν συνέφερε αυτό βλέπεις. Και πάλι καλά που πήγε η Ρωσία και περιόρισε τη ζημία.

    ΥΓ
    Ελπίζω οι θάλαμοι αερίων να είναι έτοιμοι εντός του 16,να μην αργούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο
      κοίτα τον πίνακα και βγάλε συμπεράσματα.
      Αν παρ' όλα αυτά δεν πείθεσαι, νομίζω ότι έχεις μπει στο "λούκι" του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο έχει παρασύρει πολλούς Έλληνες, το οποίο νομίζω ότι είναι εθνοκαταστροφικό.
      "Δια του λόγου το αληθές - Ο πίνακας που επαληθεύει το εθνικό έγκλημα Τσίπρα-Χριστοδουλοπούλου-Μουζάλα"
      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/02/blog-post_1.html

      Διαγραφή
    2. Χρήστο,

      Ασφαλώς γνωρίζεις ότι είμαι απ' αυτούς που κατέκριναν τον Σάββα για μονομέρεια. Όμως, στο άρθρο του αυτό νομίζω ότι έχει δίκιο.

      Και βέβαια αυξήθηκε ο αριθμός προσφύγων λόγω ISIS, αλλά αυτό δεν αναιρεί την πραγματικότητα, ότι η Ελλάδα τού ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε πολιτική ανοικτών συνόρων, με αποτέλεσμα να κατακλυστούμε όχι μόνον από δύστυχους φυγάδες, αλλά και από κάθε καρυδιάς καρύδι, όπως γινόταν βεβαίως και παλαιότερα, με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Μονάχα, που εδώ κι έναν χρόνο, αυτό έγινε επίσημη πολιτική τού κράτους, με τα γνωστά αποτελέσματα.

      Ο Πανούσης δεν άνοιξε την Αμυγδαλέζα, για να πει εκ των υστέρων ότι ήταν λάθος; Η Τασία δεν τούς ... έλιαζε και τούς ... εξαφάνιζε στην συνέχεια; Τα βλέπουν αυτά Ευρωπαίοι και θέλουν να μάς απομονώσουν και με το δίκιο τους. Άλλωστε, δεν νομίζω ότι αυτοί τούς κάνουν σαπούνια, όπως λες. Απλώς, είδαν τα "καλά" τής συμβίωσης με τούς μουσουλμάνους, είδαν οι κυβερνήσεις των τις αντιδράσεις των λαών των και άλλοι μεν σήκωσαν φράκτες ευθύς εξ αρχής, άλλοι δε τούς σηκώνουν τώρα. Ενώ εδώ οι Συριζαίοι, όπως σωστά αναφέρει ο Σάββας, ζητούν ακόμη την κατεδάφιση τού φράκτη τού Έβρου, το οποίον μάλιστα χαρακτηρίζουν ως έγκλημα!

      Έχουν, λοιπόν, τεράστιες ευθύνες οι κυβερνώντες για την πολύ κακή και επικίνδυνη πορεία που έχει πάρει το προσφυγικό/μεταναστευτικό για την πατρίδα μας, διότι στο τέλος θα μάς μείνουν αμανάτι όλοι δαύτοι που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας-Ελλάδος.

      Αν έχεις χρόνο, διάβασε κι αυτό το ενδιαφέρον άρθρο τής Κύρας Αδάμ: Προσφυγικό: Η άσκηση της κακής διπλωματίας

      Διαγραφή
    3. Η πολιτική ανοικτών συνόρων που λέτε,για να το ξεκαθαρίσουμε,αφορά την έξοδό τους απο τη χώρα.

      Ήταν καλύτερα η Ελλάδα όταν τους κρατούσαμε εμείς; Με κοροιδεύετε;

      Απο που και ως που να τους κρατάμε όλους εμείς; Τι είμαστε;

      Και αν θύμωσαν οι ευρωπαίοι ΔΕΝ με ενδιαφέρει.

      Στο μόνο που συμφωνώ είναι να τους καταγράφουμε,αυτό μάλιστα.

      Ξεχάσατε την εποχή που τους κρατούσαμε όλους εδώ; Τι θέλετε να υπερασπιστώ,τις άθλιες συμφωνίες του Δουβλίνου;

      Που ακόμη και την αναλογική κατανομή τη θεωρούν παράλογη;

      Που ακόμη και σήμερα,ολόκληρη ΕΕ δεν έχει μεταναστευτική πολιτική της προκοπής,παρά μόνο απαιτούσαν να το επωμιστούμε ΟΛΟ αυτό εμείς μόνοι μας.

      Μήπως κάνετε κάποιο λάθος. Απλά εμένα δεν με ενδιαφέρει η οποιαδήποτε Τασία ή ο κάθε Τσίπρας ή Σύριζα. Είναι τόσα πολλά τα κενά τους,τα ψέματα τους,τα λάθη τους,τα εγκλήματα τους,που δεν θα μου χρειαζόταν το προσφυγικό για να τους πλήξω πολιτικά. Στο προσφυγικό εγώ βλέπω οφέλη για την Ελλάδα.

      Διαγραφή
    4. Χρήστο Χατζησαββίδη,
      είχα σκοπό να απαντήσω στα γραφόμενά σου κομμάτι κομμάτι, μέχρι που διάβασα την τελευταία πρόταση.
      "Στο προσφυγικό εγώ βλέπω οφέλη για την Ελλάδα"!
      Το τερμάτισες.

      Διαγραφή
    5. Όχι, Χρήστο, διότι η έξοδός τους από την χώρα δεσμεύεται από τους Κανονισμούς "Δουβλίνο Ι, ΙΙ, ΙΙΙ". Ο τελευταίος (ΙΙΙ) νομίζω ότι δεν εφαρμόστηκε, τού δε δευτέρου την προσωρινή αναστολή είχε αποφασίσει η Γερμανία. Τώρα τον επανέφερε υπό την πίεση των γεγονότων. Η Ελλάδα εφάρμοσε τα ανοικτά σύνορα για τούς πρόσφυγες. Είδες να εμπόδισε την είσοδό τους κατά κανέναν τρόπο; Άφησε την ΕΕ να αποφασίζει με την Τουρκία για λογαριασμό μας. Διάβασες το άρθρο, που σού έδωσα; Επίσης, δεν λειτούργησε κέντρα κράτησης, αλλά τούς μετέφερε στην Αθήνα, αφήνοντάς τους ασύδοτους.
      Μα εμείς θα τούς κρατήσομε πάλι, έτσι που πάμε, διότι το παρακάναμε με την χαλαρή πολιτική στην είσοδο και τώρα οι άλλοι κτίζουν "τείχη", με ή χωρίς εισαγωγικά.

      Έλα ντε; Πήγαμε όμως και υπογράψαμε τα "Δουβλίνα". Τι είμαστε; Γείτονες των Τούρκων και ο σκουπιδοτενεκές τής ΕΕ. Για καινούριο το 'χεις;

      Κάποιο λάθος έχεις κάνει με το "Δουβλίνο". Η Γερμανία, όπως έγραψα, είχε αναστείλει μονομερώς τον κανονισμό μόνο για τούς Σύρους. Τον επανέφερε, όμως, εξαιρώντας την Ελλάδα. Τώρα μάς παζαριάζει και σ' αυτό, ακριβώς επειδή δεν κάνομε τίποτε να προστατεύσουμε τα σύνορά μας.

      Η ΕΕ δεν έχει ενιαία μεταναστευτική πολιτική. Όσο και να θέλει να παρουσιάζεται ως "ενωμένη", μόλις δουν τα δύσκολα, θυμούνται ο καθένας το κράτος και σύνορά του και τελικά, το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, θα την πληρώσομε εμείς.

      >Απλά εμένα δεν με ενδιαφέρει η οποιαδήποτε Τασία ή ο κάθε Τσίπρας ή Σύριζα<

      Κι όμως θα έπρεπε να σ' ενδιαφέρουν, διότι αυτοί με τις ιδεοληψίες των δεν είναι συνεργάσιμοι και δίνουν πάτημα στην ΕΕ, να μάς τούς ξεφορτώσει όλους.

      Διαγραφή
    6. Και αλήθεια, Χρήστο, το οφέλη βλέπεις στο προσφυγικό;

      Κριστιάν, θερμή παράκληση: Μπορείς να αναστείλεις, έστω για το παρόν νήμα, τον μετριασμό, διότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος έτσι; Να, πώς ανέστειλε η Γερμανία το "Δουβλίνο" το περασμένο καλοκαίρι; :-)

      Διαγραφή
    7. 1) Για πρώτη φορά,αντί να μπαίνουν μόνο στη χώρα,βγαίνουν κιόλας,πολλοί.

      2) Επίσης για πρώτη φορά η ΕΕ αποφάσισε έστω και με το δικό της μοναδικό κολοβό τρόπο,να ασχοληθεί εντατικά με το ζήτημα.

      3) Όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως έχουν αντιληφθεί ότι το πρόβλημα παραείναι μεγάλο για να το φορτώνουν στην Ελλάδα.

      4) Οι συμφωνίες του Δουβλίνου ακυρώθηκαν στην πράξη.

      Όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα έπρεπε ή πρέπει να συνεχίσει να τους εγκλωβίζει στο εσωτερικό της,αποδεχόμενη το ρόλο της αποθήκης,να το πούνε ανοιχτά και ξεκάθαρα δίχως μισόλογα,για να ξέρουμε όλοι τι λέμε.

      Διαγραφή
    8. Και κάτι ακόμη. Το πρόβλημα αυτό θα λυθεί ΜΟΝΟ στη Συρία και τις γύρω περιοχές,όλα τα άλλα είναι επικίνδυνα ημίμετρα.

      Ως Ευρωπαίοι,με προφανή συμφέροντα γύρω απο το Συριακό ζήτημα θα έπρεπε να αναλάβουμε δράση, αλλά βλέπεις, δεν κλάνει ο πεθαμένος. Αλλού είναι τα συμφέροντα ορισμένων και τώρα απαιτούν να επωμιστούμε εμείς μόνο τα βάρη,και η πλάκα είναι ότι βρίσκουν υπερασπιστές αυτής της άποψης και στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    9. H απάντησή σου καλύπτει το ερώτημα τι οφέλη βλέπεις στο προσφυγικό; Ειλικρινά, κάπου χάνεσαι σε σχέση με την προηγηθείσα συζήτηση.

      "Όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα έπρεπε ή πρέπει να συνεχίσει να τους εγκλωβίζει στο εσωτερικό της,αποδεχόμενη το ρόλο της αποθήκης,να το πούνε ανοιχτά και ξεκάθαρα δίχως μισόλογα,για να ξέρουμε όλοι τι λέμε"

      Αυτό τώρα πού κολλά; Είπα εγώ κάτι τέτοιο;

      Διαγραφή
    10. Κυριε Χατζησαββίδη,νομίζω πως κάτι δεν έχετε καταλάβει καλά.Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων αφορά αυτούς που μπαίνουν όχι αυτούς που βγαίνουν. Όταν ανοίγουμε τα σύνορα και μπαίνει όποιος να 'ναι αυτοί εγκλωβίζονται στην Ελλάδα γιατί οι Ευρωπάιοι κλείνουν τα σύνορα τους και δεν έχουν που αλλού να πάνε. Άρα το αντίθετο από αυτό που καταλάβατε ισχύει. Επίσης μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η κρυφή επιθυμία και στόχος των κυβερνώντων είναι να μετατρέψουν όλη τη χώρα σε ένα τεράστιο hot spot. Είναι έτοιμοι να δεχτουν κλείσιμο των βορείων συνόρων με αντάλλαγμα μείωση του χρέους.
      Υ.Γ Ποιό ακριβώς είναι το καλό για την Ελλάδα στο προσφυγικό;

      Διαγραφή
    11. Χρήστο,

      Μέχρι στιγμής, ο Σάββας, ο Κωνσταντίνος κι εγώ προσπαθούμε να σού δώσομε να καταλάβεις ότι κάπου κάνεις λάθος. Μία σοφή ρήση, που δεν θυμούμαι ποιος την έχει πει, λέει ότι, αν ένας σού πει ότι κάνεις κάτι λάθος, μπορεί να έχει δίκιο, μπορεί και όχι. Αν δύο σού πούνε ότι κάνεις κάτι λάθος, τότε κοίταξε να το διορθώσεις! Κι εμείς είμαστε τρεις, για να μην συμπεριλάβω και όλους τούς άλλους.

      Κωνσταντίνε,

      Είναι σωστό αυτό που γράφεις:

      "Επίσης μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η κρυφή επιθυμία και στόχος των κυβερνώντων είναι να μετατρέψουν όλη τη χώρα σε ένα τεράστιο hot spot". Είναι έτοιμοι να δεχτουν κλείσιμο των βορείων συνόρων με αντάλλαγμα μείωση του χρέους."

      FT: Σχέδιο σοκ για ανταλλαγή προσφύγων με μείωση του χρέους – Στρατόπεδο στην Αθήνα πρότεινε ο Βέλγος ΥΠΕΣ.

      Διαγραφή
    12. Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι κάνετε λάθος,ειδικά ως προς το ότι βγαίνουν απο τη χώρα.

      Nativist να σου θυμίσω πόσοι αρθρογράφοι και σχολιαστές υποστήριζαν ότι επίκειται βομβαρδισμός των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και εγώ υποστήριζα το αντίθετο; Αν περίμενα απο τους πολλούς να βγάλω συμπεράσματα.....

      Είναι και άλλα αλλά άστα καλύτερα.

      Διαγραφή
    13. Χρήστο,

      Προσωπικά πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική ανοικτών συνόρων που εισήγαγε στην αρχή της Διακυβέρνησής του, είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό ως μοχλό πίεσης - κρίσης για την Ομοσπονδοποίηση της Ε.Ε.

      Το πρόβλημα είναι πως δεν του βγήκε ή τουλάχιστον φαίνεται ότι δεν τους βγαίνει, γιατί ποτέ κανένας δεν πίστευε πραγματικά στην Ε.Ε. σαν Ηνωμένες Πολιτείες.

      Το αποτέλεσμα; Φτάνουν στο σημείο να εισέρχονται στη χώρα άνθρωποι από το Μαρόκο, δηλαδή διασχίζουν τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα για να μπουν στην Ελλάδα (αρα στην Ε.Ε.) ενώ οι ακτές της Ισπανίας ή της Γαλλίας είναι ακριβώς απέναντί τους, οι οποίοι (όπως και τόσοι άλλοι) ουδεμία σχέση δεν έχουν με το προσφυγικό πρόβλημα.

      Το αποτέλεσμα; Έχεις γίνει αποθήκη ανθρώπων, οι οποίοι είναι κολλημένοι και δεν μπορούν να πάνε πουθενά. Χώρες όπως η Γερμανία, έκαναν "διαλογή" μεταξύ των προσφύγων που έχουν κάποια μόρφωση - ειδίκευση και τους πήρανε στη Γερμανία, προκειμένου να διασώσουν το ασφαλιστικό σύστημα των γηρασμένου πληθυσμού της χώρας. Και σου άφησαν στην Ελλάδα τους λοιπούς πρόσφυγες και "πρόσφυγες", με την προειδοποίηση πως εάν δεν λάβεις συγκεκριμένα μέτρα, ότι θα σε βγάλουμε έξω από τη Συνθήκη Σέγκεν. Ο λόγος βέβαια είναι ότι έχουν δει την αλλαγή που επέρχεται στις κοινωνίες τους με την είσοδο των μεταναστών και είναι κάτι που τρομάζει τους πολίτες και έχει άμεσο αντίκτυπο στη ποιότητα ζωής τους.

      Και σε ρωτάω: Εφόσον η Ελλάδα είναι πολύ μακρυά από την Ευρώπη, αξίζει το ρίσκο της λογικής του ΣΥΡΙΖΑ, "ανοικτά σύνορα, ας βοηθήσουμε τους ανθρώπους που δοκιμάζονται", όταν τα βόρεια σύνορά μας μπορούν να κλείσουν και να έχεις 2.5 εκατ. εγκλωβισμένους στη χώρα, μέχρι το τέλος του 2016;

      Διαγραφή
    14. Χρήστο,

      Τώρα μόλις είδα το τελευταίο σχόλιό σου, μέσα στον χαμό που γίνεται εδώ μέσα.

      Δεν είναι ακριβώς το ίδιο αυτό που γράφεις, μ' αυτό που σού είπα. Πολλοί υποστήριζαν ότι θα γίνει βομβαρδισμός στο Ιράν, αλλά δεν ξέρω αν ήταν οι περισσότεροι. Κι εγώ υποστήριζα, αν θυμάσαι, ότι δεν θα γίνει κι εξηγούσα τούς λόγους.

      Διαγραφή
    15. Dear Christo,

      1.Europeans never wanted them and thats why they survided. While the Byzantines were building mosques forma them, un the west a muslim could spend up to 3 days conducting his business and leave
      2. We madre turkey the guardián of the EU borders and the recipiente of at least 3 billion un aid.
      3. We allowed Turkey to control islandés vital to our survival
      4. We are exposing our people to lethal virus es
      5. We are destroying tourism
      6. We are feeding racism. Yes! When you tale the last crumbs and give them away people will hate the recipiente
      7. And finally Christo, what is so wrong in polítics in taking advantage of a situación? I do not ser anybody jailing the Jews for supporting ISIS and basically prolonging the war.
      Greece Cristo has a culture worth preserving and the SYRIZA-minded should not forget that

      Διαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο σχολιαστή και θα συμπληρώσω τα εξής:
    - Πρώτον, είναι αντιφατικό να προτείνει ο Σάββας από τη μια μερία προ ημερισίας διατάξεως συζήτηση "για να έρθουν όλα στο φως" και από την άλλη να μιλάει για πρακτικές που εφαρμόζονταν και σταμάτησαν στις οποίες όμως "δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε σαφή αναφορά δι' ευνόητους λόγους - και ο νοών νοείτω". Αν είναι έτσι, τί θα συζητήσουν στην προ ημερισίας; θα μιλάνε με χρησμούς; Τελοσπάντων, αν κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται αλλά δεν λέγονται καλό είναι να μην αναφερόμαστε σε αυτά - και μάλιστα σε δημόσιες συζητήσεις - διότι μόνο ζημιά μπορούμε να κάνουμε στη χώρα.
    - Δεύτερον, περί της γελοιότητας / επικινδυνότητας κάποιων απόψεων εντός ΣΥΡΙΖΑ νομίζω δεν διαφωνεί κανείς. Ωστόσο, είναι τουλάχιστον υπερβολή να αναγάγουμε αυτές τις απόψεις και την όποια εφαρμογή τους σε βασικό αίτιο του προβλήματος που προέκυψε από το καλοκαίρι και μετά. Ο ρόλος δηλ. της Τουρκίας είναι αμεληταίος; Ισχύει ή δεν ισχύει ότι η εκθετική αύξηση της προσφυγικής ροής προκλήθηκε από την Τουρκία κατόπιν υπολογισμού και με συγκεκριμένες ενέργειες διεύκόλυνσης προς τους διακινητές; Διότι να μην ξεχνάμε ότι οι αθρόα μετακινούμενοι πρόσφυγες / μετανάστες των τελευταίων μηνών ΔΕΝ ξεκίνησαν απευθείας από τις εστίες συγκρούσεων στη Συρία ή αλλού αλλά από στρατόπεδα εντός Τουρκίας στα οποία διαβιούσαν για μήνες ή και χρόνια πριν αποφασίσουν να μετακινηθούν.
    - Τρίτο και σημαντικότερο: Η συζήτηση για της δικές μας, εσωτερικές ευθύνες είναι απαραίτητη και πρέπει κάποια στιγμή να γίνει (και να αποδοθούν και ευθύνες όπου υπάρχουν). Δεν προσφέρεται όμως για κομματική / πολιτική αξιοποίηση και - κυρίως - ΔΕΝ είναι τώρα ο κατάλληλος χρόνος να γίνει διότι θα την αξιοποιήσουν άμεσα προς όφελός τους τα ξένα κέντρα που επιδιώκουν διακαώς να φορτώσουν τις ευθύνες για το προσφυγικό στην Ελλάδα, συγκαλύπτοντας τους πραγματικούς ενόχους (με προεξάρχουσα την Τουρκία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη
      υπάρχει και η κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση.
      Όσο για τις ευθύνες της Τουρκίας, είναι σαν να αφήσουμε τις πόρτες ανοιχτές, να μην αμυνθούμε, να χάσουμε το μισό Αιγαίο και αντί να αναζητούμε τις ευθύνες εκείνων που άφησαν τις πόρτες ανοιχτές, να επιρρίπτουμε τις ευθύνες στους Τούρκους.
      Δεν θέλω να σας μειώσω, όμως πραγματικά απελπίζομαι με τις απόψεις του Χρήστου και τις δικές σου.
      Κάτι πρέπει να έχει συμβεί στους Έλληνες, δεν είναι δυνατόν!
      Χάνεται η Ελλάδα με τις ανοησίες των κυβερνώντων κι εμείς ρίχνουμε τις ευθύνες στην παγκόσμια αταξία, στην Ε.Ε. και την Τουρκία.
      Ειλικρινά απελπίζομαι.

      Διαγραφή
    2. Σάββα, ευχαριστώ για την αμεσότητα του διαλόγου (είναι στα πολύ θετικά αυτού του ιστολογίου), ωστόσο δεν βλέπω το λόγο που απελπίζεσαι. Δεν διαφωνούμε ούτε στο ότι υπάρχουν ευθύνες δικές μας, ούτε στο ότι πρέπει να αποδωθούν. Απλώς, προσωπικά επιμένω ότι να σηκώσουμε δημόσια τους τόνους της εσωτερικής αντιπαράθεσης ειδικά σε αυτή τη χρονική φάση και δεδομένης της επίθεσης που δεχόμαστε εντός ΕΕ μπορεί να βλάψει σοβαρά τα συμφέροντα της χώρας. Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί πρέπει (χθες) να συνεδριάσει το εθνικο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής, κακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, και να λάβει άμεσ αποφάσεις για τη στάση της χώρας από δω και πέρα, τις οποίες θα στηρίξουν ομόφωνα όλες οι πολιτικές δυνάμεις, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Διότι - δυστυχώς - δεν είναι η κυβέρνηση που μπαίνει στο στόχαστρο των κακόπιστων εταίρων μας στην ΕΕ αλλά η Ελλάδα συνολικά. Εμένα αυτό που με απελπίζει είναι η αδυναμία του πολιτικού συστήματος συνολικά να αντιληφθεί τον κίνδυνο αυτό και να δράσει συντονισμένα και αποτελεσματικά.

      Διαγραφή
    3. Βρε Παναγιώτη
      η κυβέρνηση υπερηφανεύεται ότι έκανε το σωστό.
      Αν δεν παραδεχτεί το λάθος και αν δεν αλλάξει πολιτική, είναι ανώφελο να ρίχνεις τις ευθύνες στους άλλους.

      Διαγραφή
  3. Δυστυχως αν και τους εχω σιχαθει δεν βλεπω κανενα Ελληνα ικανο να θελει να σωσει την χωρα !!!! Πειτε μου τι να κανω , εγω , ειληκρινα δεν ξερω τι να κανω !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ολο το θαρρος φιλε μου, οι πολιτικοι ειναι παιδια μας. Οτι κανουμε εμεις στη καθε μερα πραξη αντιστοιχα κινουνται κι αυτοι. Μιλαω παντα για το μεσο ορο. ΑΡΑ : Βλεπεις η κοινωνια εξω να ειναι σωστη ; ΜΟΝΟ εγω βλεπω οτι θελουμε αυτοκριτικη και ΑΜΕΣΗ διορθωση πολλων μεινεκτηματων μας ; ΑΝ λεω ΑΝ, υπαρχει καπου ενας πολιτικος που θελει να σωσει τη χωρα ( φυσικα απο το εξωτερικο ) πως θα τον δεχομασταν ; Το συστημα θα τον ετρωγε. Εμεις θα τον λοιδωρουσαμε. Γιατι να ελθει λοιπον ; ΕΜΕΙΣ - ο λαος πρεπει ΟΛΟΙ ΜΑΣ, να διορθωσουμε τα κακως κειμενα. Αλλα οι διορθωσεις σε εναν ανθρωπο ειναι δυσκολες υποθεσεις. ΑΠΑΙΤΟΥΝ πρωτα να τα βρεις με τον εαυτο σου. Δεν παμε τυχαια οπως παμε. Ετσι πιστευω.

      Διαγραφή
  4. Αυτά είναι αποδεκτά πλέον από όλους. Αυτά όμως καθ' εαυτά τα παραπάνω δεδομένα δεν συνιστούν από μόνα τους λόγο αύξησης τής εισόδου των φυγάδων αυτών στην Ελλάδα.
    Διότι καίρια λεπτομέρεια είναι ότι οι πρόσφυγες αυτοί εγκαταβιούν στην τουρκική επικράτεια ήδη περίπου τρία με τέσσερα χρόνια . Δεν υπάρχει καμιά αντιστοιχία στην αύξηση τής εξόδου των φυγάδων από την Συρία και στην αύξηση τής εισόδου τπυς στην Ελλάδα: οι άνθρωποι αυτοί ενώ επί τρία χρόνια σχεδόν τέσσερα διέμεναν σε τουρκικά στρατόπεδα προσφύγων, αρχίζουν ξαφνικά από τον Φεβρουάριο τού 2015 να σπεύδουν, να έρχονται "προτροπάδην" στα Ελληνικά νησιά με ροή αποβατικού στόλου.
    Ναι η τουρκική πολιτική θέλει να εξαγάγει τούς πρόσφυγες, αλλά αυτό το προωθεί με πυρετώδεις ρυθμούς από την εποχή τής Τασίας και τού Τσίπρα.
    Ποιός δεν καταλαβαίνει ότι το όσο και αν απώτερη αιτία είναι τα σχέδια των τούρκων, η δραστική αφορμή εισόδου των προσφύγων στην Ελλάδα είναι η πολιτική ανοικτών συνόρων;;
    Αυτή ακριβώς έκανε τούς πρόσφυγες που επί χρόνια διαβιούσαν σε τουρκικά στρατόπεδα να αποφασίσουν να μετακινηθούν.
    Πριν από τον Τσίπρα δεν προσδοκούσαν εύκολη πρόσβαση σε Ελλάδα. Από την Τασία και ύστερα η πρόσβαση αυτή έγινε "σχολική εκδρομή". Αρκεί κανείς να δεί τις φωτογραφίες πολλών αποβιβαζόμενων στα παράλια με εφόδια και αποσκευές ως επί το πλείστον αδικαιολόγητα για τυχαίους πρόσφυγες και εμπερίστατους φυγάδες. Αυτήν την διαπίστωση δεν αλλάζει η εγκληματική εξόντωση από τούς δουλέμπορους που διενεργούν τις μεταφορές αυτές, απίστευτα μεγάλου αριθμού τραγικών ανθρώπινων απωλειών.
    Και ξεκινούν ως δια μαγείας πλήθη ολόκληρα να σπεύδουν προς Ελλάδα, έστω και με απώτερες βλέψεις για την Κεντρική Ευρώπη.
    Μα υπάρχει συμφωνία "επαναποστολής" των προσώπων αυτών στην τουρκική επικράτεια από την οποία ήλθαν, χωρίς νόμιμα έγγραφα εισόδου. Άκουσε κανείς να πιέζει η Τασία ή ο διάδοχός της ή ο "μάγος Αλέξης" τούρκικες αρχές για τήρηση των υποχρεώσεών τους;
    Και επι τέλους για όποιον θέλει να τού το ζωγραφίσουν, ας πούμε ένα παράδειγμα: έγκλημα είναι η κλοπή, έγκλημα είναι και η κλεπταποδοχή. Με την δική της απαξία. Ακόμα και αν τελεστεί κλοπή κανείς δεν γίνεται αυτόματα κλεπταποδόχος άν δεν συντρέξει τον κλεφτη.
    Οι αριθμοί βοούν.
    Ακόμα και εάν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να περάσουν στην Ευρώπη, στην περίπτωση που τα Ελληνικά σύνορα ελέγχονταν, θα επιχειρούσαν να βρούν άλλες εισόδους, π.χ. από την Βουλγαρία. Από την στιγμή όμως που ο καλός Αλέξης Τσίπρας και τα τσι(π)ράκια του τούς άνοιξαν ορθάνοιχτα τις πόρτες, αφ' ενός αποφάσισαν οι πρόσφυγες να έλθουν προς Ευρώπη, και αφ' ετέρου επέλεξαν οι άνθρωποι την πιό βολική διαδρομή, εισερχόμενοι ως οιονεί τουρίστες στα νησιά μας.
    Με receptionists τήν Τασία και τον Μουζάλα.
    Εν ονόματι τού Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιτάξτε να δείτε παιδιά είναι αδύνατο να μιλάμε απλώς για μια σύμπτωση το ότι οι ροές δεκαπλασιάστηκαν με το που ανέλαβε υπουργός η κυρια Τασία. Οι προσφυγες ήταν απέναντι πολλά χρονια αλλα κάποιοι προφανώς έλαβαν το μήνυμα και άρχισαν να τους παίρνουν όχι από τα παραλια αλλα από τα σύνορα με τη Syria να τους μεταφέρουν στα "παραλαια" και μετά να τους στέλνουν εδώ. Επομένως ο Σύρριζα και συγκεκριμένα άτομα ευθύνονται. Κατά την άποψη μου δε όχι μόνον ευθύνονται αλλα είναι απαραίτητο να διερευνηθεί και τι είδους σχέση έχουν αυτά τα άτομα με τα δίκτυα σωματεμπορίας και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που βοηθούν τέτοια δίκτυα αλλα και το αν και τι είδους συνεννόηση υπήρξε με την τουρκικη κυβέρνηση πιο πριν. Δεν γίνεται να μετακινούνται 1 εκατομμύριο άνθρωποι από την Αλεξανδρέττα στα παραλια της Μικράς Ασίας εν αγνοια της Τουρκικης κυβέρνησης και δεν γίνεται να πιάνουν βάρκες και σωσίβια σε 4 σημεία και τα σημεία αυτά να μην φυλάσσονται! Εντέλει η πολιτική αυτή είχε σαν αποτέλεσμα πέρα από την οικονομική ενίσχυση των δικτύων σωματεμπορίας που είναι τα ίδια με τα τρομοκρατικά δίκτυα, την ενίσχυση τους εν γένει ως θεσμούς στον ισλαμικό κόσμο αλλα και τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στο Αιγαίο. Η πολιτική αυτή λοιπόν ήταν καταστροφική από όλες τις απόψεις. Είναι σαφές ότι η πολιτική αυτή ήταν επιλογή της σημερινής κυβέρνησης! Η Χριστοδουλοπουλου έκανε τεραστια ζημια στην πατρίδα μας και μάλιστα το δήλωσε και η ίδια ξεδιάντροπα λίγο πριν την κρύψει και την καλύψει ο Τσίπρας λέγοντας ότι θέλει να γραφτεί έστω και με maura γράμματα στην ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εάν για την ακρίβεια είναι κάτι που πρέπει να κατηγορήσουμε τον Σύρριζα αποκλειστικά είναι το προσφυγικό! Στην οικονομία έχουν τεραστια ευθύνη όλοι, αλλα στο προσφυγικό και στο μεταναστευτικό οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά αυτή την κυβέρνηση! Μην ξεχνάτε ότι οι προσφυγες αποτελούν το 60% των ροών οι υπόλοιποι 40% προέρχονται από όλη την Αφρική και την Asia που σταμάτησαν ne στοχεύουν την Ιταλία και προτιμούν να πάνε στην Τουρκια με την Turkish Airlines και να περάσουν μετά απέναντι! Πως άραγε μπορεί να συνδέονται αυτά με τις περιουσιες ορισμένων Ελλήνων πολιτικών....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολλὰ μποροῦν νὰ γίνουν, ἂς τὰ ξαναποῦμε μὲ παραδείγματα.
    Πᾶμε ξανά, πᾶμε μαζί:
    Ξέρετε ποιὸ εἶναι τὸ μήνυμα πρὸς τοὺς παρανόμως εἰσερχομένους στὴν Δανία; Ἐὰν ἔρθετε στὴν Δανία, θὰ σᾶς τὰ πάρουμε καὶ θὰ δουλέψετε κι ἀπὸ πάνω, διότι κοινωνικὸ κράτος τζάμπα δὲν ἔχει, συνεπῶς τραβᾶτε ἀλλοῦ, π.χ. στὴν Μέρκελ (Γερμανία) ποὺ σᾶς θέλει. Ὅλα τὰ ἄλλα εἶναι λόγια, διότι ὅσο μεγαλώνει τὸ πρόβλημα τόσο πέφτουν τὰ προσωπεῖα.
    Ἐδῶ παρομοίως στὴν Ἑλλάδα πρέπει νὰ γίνουν πράγματα στὴν ξηρά καὶ στὴν θάλασσα.
    1) Διώξιμο ὅλων τῶν Μ.Κ.Ο. ὑπόπτων καὶ μή, οἱ ὁποῖες ἀσχολοῦνται με την διάσωσι, ἀλλὰ στὴν οὐσία ὁλοκληρώνουν τὸ ἔργο τῶν λαθροδιακινητῶν. Καμμία Μ.Κ.Ο. στὶς ἑλληνικὲς νήσους.
    2) Κάνουμε αὐτὸ ποὺ εἶπαν οἱ βέλγοι, παρανομῆστε, μὴν φοβᾶστε. ἐντάξει δὲν θὰ τοὺς πολυβολίσουμε (δὲν ταιριάζει στὴν ψυχοσύνθεσι τοῦ ἕλληνα), οὔτε θὰ τοὺς πετάξουμε στὴν θάλασσα. Θὰ σπρώξουμε καμμιὰ βάρκα πίσω, ἁπλὰ πράγματα στὴν ἀρχή.
    3) Προτεραιότητα στὴν συλλήψεις διακινητῶν καὶ ἀδίκημα ἡ παράτυπη εἴσοδος στὴν χώρα, δεῖτε τὶς ἀναλογίες συλλήψεων διακινητῶν ἀνὰ παράτυπη εἴσοδο τοῦ 2014 καὶ τοῦ 2015 καὶ θὰ καταλάβετε.
    3) Ἀλλαγὴ τάχιστα νομοθετικοῦ πλαισίου γιὰ τὴν ἰθαγένεια καὶ ἀλλαγὴ τοῦ ὅρου στὸ σωστὸ ποὺ εἶναι ὑπηκοότητα.
    Πάρα πολλὰ ἀκόμη μποροῦν νὰ γίνουν, πιστεύω λιμενικὸ καὶ στρατὸς τὰ γνωρίζουν κάλλιστα. Ἁπλὴ λογικὴ χωρὶς ἰδεοληψίες θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Καλεντερίδη, αν θέλετε, απαντάτε ή σχολιάζετε!
    Για μένα τα πράγματα είναι απλά!
    Αμερικάνοι (που συστηματικά βοηθούν τη χειμαζόμενη Ελλάδα, και με Σαμαρά και με Τσίπρα, επιλεκτικά και όχι, φαντάζομαι, χωρίς αντάλλαγμα), Ερντογάν, και από πίσω Σαουδάραβες, Κατάρ κλπ., σε εφαρμογή σχεδίων αποστολής μουσουλμάνων προσφύγων στην Ευρώπη (σχέδια που ούτε κατανοώ ούτε ασπάζομαι χωρίς επιφύλαξη), σε συνεννόηση με, το ιδεοληπτικό σύστημα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ, με την επίνευση και σύμφωνη γνώμη Μέρκελ, απλά άνοιξαν τα θαλάσσια σύνορα, όπως περιγράφετε. (Έτσι, πήγε ο πρωθυπουργός Τσίπρας στην Τουρκία, για να λάβει κάποια αντίδωρα, τύπου ηρεμίας στο Αιγαίο ή τέλος πάντων, ό,τι ζητάνε οι ηγέτες μας από τους γείτονες, διαχρονικά, με εξαιρέσεις, βέβαια). Με άλλα λόγια, πούλησε και ο Τσίπρας, άλλο ένα κομμάτι από Ελλάδα, όπως τόσοι άλλοι πριν από αυτόν, και δεν μου φαίνεται να κερδίσαμε κάτι!
    Τουλάχιστον ο Παπανδρέου είπε κι ένα mea culpa και αυτοπεριορίστηκε και άφησε κάποιο μήνυμα. Αυτή τη φορά, δεν ξέρω πόσο βαθιά είναι ο πάτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη
      έχω απαντήσει εδώ και βδομάδες με το άρθρο
      Ξύπνα Ευρώπη - Ξύπνα Ελλάδα
      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/11/blog-post_412.html

      Διαγραφή
  9. Και εγώ με την σειρά μου απορώ και εξίσταμαι για όσα αντιλαμβάνονται οι αναγνώστες του, από το άκρως πετυχημένο άρθρο του κ. Καλεντερίδη!

    Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρώ την ανικανότητα των αναγνωστών να συλλάβουν το νόημα όσων γράφει ο κ. Καλεντερίδης.

    Δείχνουν ασύγνωστη αμέλεια να εντρυφήσουν στο τι συνιστά το πολιτικό Ισλάμ και τι μεθοδεύει η Τουρκία, αυτό το εγκληματικό κράτος (Διαβάστε την υπόθεση Σουσουρλούκ, το βιβλίο το αφιερωμένο στην Τουρκική Μαφία στο οποίο ο σύζυγος της μαντάμ Τσιλέρ έχει καταδικαστεί από Ανώτερο Γερμανικό δικαστήριο για εμπόριο όπλων και ναρκωτικών και άλλα σχετικά δημοσιεύματα!) και αναφέρονται σχεδόν όλοι σε αερολογήματα!

    Ξεχνούν ότι ο Turgut Özal είχε πει πως η Τουρκία σεν έχει λόγο να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα, αρκεί να τις στείλει 10 εκατομμύρια υποτιθέμενους Τούρκους, και άλλες από τις εθνότητες που ζουν στην Μικρά Ασία.

    Το άρθρο του κ. Καλεντερίδη είναι απόλυτα σωστό και αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα!

    Η έλευση του «Γιωργάκη» και του ΣΥΡΙΖΑ απετέλεσε το έναυσμα της καταστροφής της χώρας μας από την ανεμπόδιστη αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών.

    Όποιος δεν το βλέπει αυτό, δεν θέλει να το δει!

    Ου με πείσεις καν με πείσεις!


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς ούτε απλά μαθηματικά δεν ξέρει ο κόσμος. Σε μια εξίσωση ή ένα κλάσμα που το ένα μέρος παραμένει σταθερό (τουρκία, συρία, αραβική "άνοιξη" κτλ) - δε νομίζω ότι έχει κανείς αντίρρηση ότι άλλαξε σε αυτό το κομμάτι

    και το άλλο μέρος, ήτοι η δική μας αντίδραση ως κράτος, είναι το μόνο που άλλαξε, τότε ας μη ψάχνουμε μακρυά τις ευθύνες.

    οι εχθροί είναι εντός των πυλών, έχει πάρει φωτιά το σπίτι μας και εμείς δεν μπορούμε να κουνηθούμε αφού ασχολούμαστε μόνο με τους ευρύπρωκτους, αει σιχτίρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ἄν δὲν γίνη κάτι νὰ σταματήση τὸ κακὸ καὶ νὰ ἀδειάση ἡ χώρα ἀπὸ τοὺς λάθρο,νὰ εἶστε σίγουροι ὅτι θὰ γίνουμε Συρία καὶ ἐνῷ θὰ εἶναι ἀγῶνας πλέον ἀπελευθερώσεως τῆς χώρας μας ἀπὸ τὸ Ἰσλάμ(ἀφ᾿οὗ ἡ πρώτη φορὰ δὲν μᾶς ἔγινε μάθημα)οἱ εὐρωπαῖοι θὰ τὸ ἀναγνωρίσουν ὡς ἐμφύλιο.

    Τὶ στὸ καλὸ θέλουμε νὰ ἀνήκουμε σὲ μιὰ Ἕνωσι ὅπου ὅλοι μᾶς ἀντιπαθοῦν καὶ τό δείχνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tha htan poly xrhsimo kyrie Kalenteridi an mporousate na breite kai ton arithmo twn nekrwn sto Aigaio to 2014 kai to 2015 kai an ton prosthesoume sta paidia pou erxontai xwris goneis pou einai toulaxiston 10000 gia na fanei poso anthrwpistikh htan h politikh ths kyrias Tasias...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρε, δεν φταίει η Τασία και για τούς νεκρούς! Έλεος, ρε φίλε, δεν τούς πουλά αυτή τα σκάρτα πλωτά.

      Διαγραφή
    2. Nativist,
      όταν γνωρίζεις ότι προσεγγίζοντας τα δικά μας χωρικά ύδατα τους έχουν πει οι διακινητές - αν και συνήθως τσιράκια των διακινητών είναι μέσα στις βάρκες για να εγγυηθούν την επιτυχία της αποστολής - να αναποδογυρίζουν τις βάρκες, και επιτρέπεις να συντηρούνται οι συνθήκες αυτές, έχεις ευθύνη και για τους θανάτους.

      Διαγραφή
    3. Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. Πάρα πολλοί, που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα, αγοράζουν φουσκωτά, σωσίβια κλπ. από την Σμύρνη. Η παραλία έχει γεμίσει από τέτοια μαγαζιά, που έχουν κάνει την προσφυγιά επιχείρηση.

      Αυτά που γράφεις εσύ είναι τα κλασσικά, γνωστά. Το πράγμα έχει προχωρήσει. Μάλιστα, για να δείξει η Τουρκία ότι τάχα κάτι κάνει, έκλεισε κάποια απ' αυτά, για να ... εμποδίσει τον διάπλου τού Αιγαίου.

      Τώρα η Τουρκία ζητά € 5 δισ. αντί των τριών, που είχε συμφωνήσει. Δεν βρίσκεις άκρη με δαύτους και πάλι δεν ευθύνεται η Τασία γι αυτό.

      Όχι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση!

      Διαγραφή
    4. Ό,τι και να κάνουν οι Τούρκοι, κράτος και διακινητές, σημασία έχει πρωτίστως τι κάνουμε εμείς.
      Όταν εμείς συντηρούμε τις κατάλληλες συνθήκες, όλα τα άλλα είναι εύκολα για αυτούς.

      Καλό είναι να βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι.

      Διαγραφή
    5. Όντως, καλό είναι να βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι και να αποδίδομε τα τού Καίσαρος τω Καίσαρι. Γράψαμε κατά κόρον για τις ευθύνες αυτής τής κυβέρνησης, αλλά ας μην τής φορτώνομε κι ευθύνες άλλων. Στο τέλος θα τής προσάψομε ότι φταίει για το φαινόμενο τής προσφυγιάς/λαθρομετανάστευσης.

      Διαγραφή
    6. @Nativist. Μια πολιτική έχει θεωρία και πράξη. Η Χριστοδουλοπούλου και όλοι οι αριστεριστές έλεγαν "οι πολιτικές που ακολουθούνται από την Ελλάδα είναι φασιστικές και απάνθρωπες όσον αφορά το μεταναστευτικό" "εκείνο που πρέπει να γίνει είναι ανοιχτά σύνορα και ιθαγένεια σε όλους". Οι ροές λοιπόν με τις "απάνθρωπες" πολιτικές ήταν το 1% των σημερινών. Με τις ανθρωπιστικές ροές οι ροές έχουν γίνει ανεξέλεγκτες. Αν υπήρχε σχεδιασμένο ένα σύστημα μεταφοράς και καταγραφής και ένα σύστημα συλλογικό από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση του ζητήματος τότε ίσως να μπορούσε να εφαρμοστεί εν μέρει και πάλι η πολιτική Χριστοδουλοπούλου. Όταν όμως ξέρεις ότι δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά τότε ξέρεις και ότι τα δίκτυα σωματεμπορίας θα ενισχυθούν! Από όποια άποψη και αν το δεις ξέρεις ότι τα δίκτυα αυτά δεν είναι γραφεία ταξιδίων και εν γνώση σου ρισκάρεις τις ζωές των ανθρώπων αυτών για να παίξεις άλλα μεγαλύτερα πολιτικά παιχνίδια. Κάνεις τους ανθρώπους αναλώσιμα πιόνια! Θα μου πεις αυτό το κάνουν όλοι οι πολιτικοί λίγο πολύ. Μπορεί, αλλά η Τασία το έκανε με τον πιο αισχρό τρόπο. Όταν λοιπόν αποφάσιζε να ανοίξει τα σύνορα, ήξερε που έδινε σήμα, ήξερε ότι σωματέμποροι, τρομοκράτες, ναρκέμποροι, παιδεραστές θα ενισχύονταν γιατί αυτοί είναι το μέσο μεταφοράς, δεν είχε αλλάξει κάτι σε μια μέρα! Επομένως φέρει τεράστια ευθύνη και όχι μόνο δεν είναι φιλάνθρωπος, αλλά είναι και φασίστρια γιατί τα νομοσχέδια τα πέρασε νύχτα χωρίς καμία συζήτηση και ενώ όλοι ήταν απασχολημένοι με τα κόλπα το Γιάνη με ένα ν.
      Χρήστο, πιστεύεις ότι 1 εκατομμύριο που έχει μπει έχει βγει; Αλήθεια; Πιστεύεις ότι είναι πιο διαχειρίσιμοι οι 30000 ή οι 1 εκατομμύριο; Όχι μόνο δεν έχει καταργηθεί το Δουβλίνο, αλλά μάλλον έχει ενισχυθεί κιόλας ασχέτως αν αναβλήθηκε για λίγο. Έτσι κι αλλιώς το Δουβλίνο εφαρμόζεται με το κλείσιμο των συνόρων στα Σκόπια, Στην Ουγγαρία,, στην Αυστρία, στην Κροατία. Όχι μόνον είναι εγκληματικές οι πολιτικές Σύριζα μεταφορικά, αλλά είναι κυριολεκτικά και εγώ προσωπικά είμαι σίγουρος πως υπάρχουν άτομα εκεί μέσα με άμεσες διασυνδέσεις με τα δίκτυα αυτά! Οι πολιτικές αυτές δυο εξηγήσεις έχουν ή είναι πολύ αφελείς ή είναι εγκληματίες και μπλεγμένοι, στην αφέλεια δεν πιστεύω, για να είσαι βουλευτής δεν μπορεί να είσαι αφελής...

      Διαγραφή
    7. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μού επαναλαμβάνεις αυτά που είπαμε.
      Μήπως δεν τούς έδωσε θάρρος μόνον η Χριστοδουλοπούλου, αλλά κι ένας δικός σου, που πριν πολλά χρόνια τούς ευχαριστούσε που επέλεξαν την χώρα μας, για να δώσουμε ... τον κοινό αγώνα; (!!)
      Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς διαφωνείς (αν διαφωνείς) μ' αυτά που έγραψα.

      Διαγραφή
    8. "Στο τέλος θα τής προσάψομε ότι φταίει για το φαινόμενο τής προσφυγιάς/λαθρομετανάστευσης."
      Όχι.
      Θα προσάψουμε σε αυτήν και τους διαδόχους της, ότι επιτρέπουν την διακίνηση ανθρώπων, η οποία αρκετές φορές έχει καταλήξει σε θανάτους.

      Διαγραφή
    9. Ωραία, τότε αυτή επιτρέπει στους Τούρκους ή άλλους διακινητές να στέλνουν "απέναντι" ανθρώπους, με βάρκες και σωσίβια-μαϊμού. Δεν φταίνε οι Τούρκοι, αλλά η ... Χριστοδουλοπούλου.
      Μόλις απάλλαξες τους Τούρκους των ευθυνών των για τα ναυάγια. Εύγε!

      Διαγραφή
    10. Λυπάμαι που σου το γράφω,αλλά η απάντησή σου είναι μια φούσκα,για να μην πω τίποτε άλλο.
      Και δεν το περίμενα.
      Εγω έγραψα ότι ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ την διακίνηση η κυβέρνηση.
      Άρα,την διακίνηση την κάνουν άλλοι.
      Οι Τούρκοι και άλλοι.
      Αλλιώς θα έγραφα ότι την διακίνηση την κάνει η κυβέρνηση.
      Όμως,δεν είπα αυτό.
      Μην απαντάς λοιπόν στον αέρα.

      Όχι διαφωνία για την διαφωνία.
      Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

      Διαγραφή
    11. "Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά". Ακριβώς το ίδιο έγραψα παραπάνω (1 Φεβρουαρίου 2016 - 6:38 μ.μ), αλλά η κομματική σου εμπάθεια σε οδηγεί σε άτοπους ισχυρισμούς.

      Να το πω ακόμη μία φορά: Για τα θύματα στο Αιγαίο, δεν μπορείς να φορτώσεις το φταίξιμο στην Ελλάδα, διότι αυτό κάνεις, αν δεν το καταλαβαίνεις.

      Είπαμε ότι η κυβέρνηση εφάρμοσε πολιτική "ανοικτών συνόρων", αλλά δεν μπορεί να έχει την ευθύνη για ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, με τον οποίο μεταφέρονται οι πρόσφυγες/μετανάστες στην Ελλάδα. Αντιθέτως, μάλιστα, η Ελλάδα έχει δείξει φοβερή αυταπάρνηση στην διάσωση ναυαγών.

      Το ποιος γράφει φούσκες και στον αέρα, απομένει να το δει καθένας, που δεν φορά κομματικές παρωπίδες. Μην θάβεις την χώρα σου, Σημαιοφορίδη, προσπαθώντας να φορτώσεις στην Τασία και στο κόμμα της κι άλλα, εκτός των όσων ευθύνεται και που δεν είναι λίγα. Μην φορτώνεις στην χώρα σου και τον θάνατο ανθρώπων στο Αιγαίο. Αυτό γράφω, αν καταλαβαίνεις.

      Διαγραφή
    12. Την πατρίδα μου την έθαψαν και την θάβουν όσοι συνήργησαν με οποιονδήποτε τρόπο να εκλεγεί αυτή και η προηγούμενη κυβέρνηση.
      Το κατάλαβες, Nativist;
      Επίσης, τη χώρα την βλάπτουν όσοι κρύβουν την κεφάλα τους στο χώμα, αρνούμενοι την πραγματικότητα, διότι προσφέρουν κακή υπηρεσία.

      Τώρα, σε ό,τι αφορά τον θάνατο των ανθρώπων, εγώ ντρέπομαι για αυτά που συμβαίνουν, διότι το κράτος τα επιτρέπει.
      Και κακώς, κάκιστα τα επιτρέπει.
      Αν αυτά που σου λέω νομίζεις ότι είναι κομματικώς ελαυνόμενα, τότε η συζήτηση είναι άνευ αντικειμένου.

      Διαγραφή
    13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    14. Κι εσύ την δυσφημείς, χωρίς ισως να θέλεις, αλλά αυτό κάνεις.
      Αν εσύ ντρέπεσαι που "επιτρέπει" (sic) το ελληνικό κράτος να πεθαίνουν άνθρωποι (να πώς το θάβεις), τι να σού πω; Είσαι άξιος της μοίρας σου.

      Όντως η συζήτηση είναι άνευ αντικειμένου και γι αυτό σταματώ εδώ.

      Διαγραφή
    15. Εγώ ντρέπομαι να δίνει το κράτος χώρο για να εξελίσσονται παράνομες επιχειρήσεις που έχουν ως συνέπεια να σκοτώνονται άνθρωποι.
      Με ενοχλεί να συνεργάζεται εν τοις πράγμασι με τους Τούρκους διακινητές.
      Εσύ μπορείς να υπερηφανεύεσαι για αυτό και να το επικροτείς.
      Απλά, διαπιστώνω, ότι για πολλοστή φορά επιμένεις στους γνωστούς συμπλεγματικούς σου ισχυρισμούς, επομένως, ο άξιος της μοίρας του είσαι ΕΣΥ, με τις αθλιότητές σου.

      Διαγραφή
    16. Είδα τα παρακάτω και παρά το ότι δεν θα ήθελα να δώσω συνέχεια σ' έναν παράλληλο διάλογο, σού τα θέτω υπ' όψιν και κρίνε μόνος σου.

      Στην Τουρκία εντόπισαν και φουσκωτά-μαϊμού για μετανάστες (δες τι γράφω στο σχόλιό μου 1 Φεβρουαρίου 2016 - 6:38 μ.μ.)

      Καταγγελία-σοκ του δημάρχου Σάμου: Εγκλημα με ελαττωματικά σωσίβια

      Aν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι η ελληνική πλευρά (αφήστε τους μεμονωμένους υπουργούς, διότι υπάρχει κυβέρνηση και πρωθυπουργός, που αποφασίζει) ευθύνεται και για τούς θανάτους, τότε εγώ πάω πάσο. Δεν ρώτησα και ούτε ρωτώ για ποιες "αθλιότητές" μου κάνεις λόγο, διότι πιστεύω ότι σε όλους μας ξεφεύγουν κάποια λόγια σε ώρα εκνευρισμού. Αν παρ' όλα αυτά το εννοούσες/εννοείς, θα ήθελα να μού τις κατονομάσεις.

      Διαγραφή
    17. Επιθυμώ να κάνω διάλογο, έστω παράλληλο αφού δεν δίδεται άλλη δυνατότητα εδώ, με επιχειρήματα και όχι με ύβρεις ή προσωπικές προσβολές, γιατί δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι.
      Στο πλαίσιο αυτό δεν έχω προσβάλει κανέναν και προσπαθώ, παρά την ένταση της κατάστασης της πατρίδας μας, να είμαι μετριοπαθής στις εκφράσεις μου.
      Προσπαθώ, ξαναλέω.

      Όσον αφορά στην ουσία του ζητήματος, πιστεύω ότι όσο δίνεις χώρο για να διαπράττονται εν γνώσει σου εγκλήματα, τότε ευθύνεσαι κι εσύ.
      Αυτό λέω.

      Διαγραφή
    18. Τώρα αρχίζεις να πλησιάζεις. Η Ελλάδα εφαρμόζει πολιτική ανοικτών συνόρων, η κυβέρνηση με τα hot spots γίνεται κράχτης (βλέπε και σημερινό άρθρο Καλεντερίδη), άρα ευθύνεται που έρχονται περισσότεροι και πνίγονται περισσότεροι. Αυτό δεν θέλεις να πεις;

      Για το ότι έρχονται περισσότεροι, ναι, ευθύνεται. Για τον εγκληματικό, όμως, τρόπο, με τον οποίον έρχονται, ή τούς στέλνουν, όχι. Αν οι Τούρκοι δεν τούς πούλαγαν φουσκωτά και σωσίβια-μαϊμού, αν τούς έφερναν με ασφαλή πλοία, δεν θα πνιγόντουσαν. Έτσι δεν είναι; Άρα, την ευθύνη για τούς πνιγμούς την έχει η Τουρκία και όχι η Ελλάδα. Αυτό θέλω να πω κι ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός. Αν όχι, δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο.

      Διαγραφή
    19. Επαναλαμβάνω,
      όσο δίνεις χώρο για να διαπράττονται εν γνώσει σου εγκλήματα, τότε ευθύνεσαι κι εσύ.
      Ο τρόπος μεταφοράς τελεί σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης, ότι δηλαδή έρχονται με υλικά επισφαλή.
      Ένας λόγος παραπάνω να δραστηριοποιηθεί το ελληνικό κράτος.
      Ένας λόγος παραπάνω για να μην σφυρίζουμε αδιάφοροι.
      Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι έρχονται δια θαλάσσης, με σωσίβια μαϊμού που γράφεις κι εσύ και εξακολουθεί να επιτρέπει αυτήν την κατάσταση;
      Και δεν φταίει;;;

      Διαγραφή
    20. >Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι έρχονται δια θαλάσσης, με σωσίβια μαϊμού που γράφεις κι εσύ και εξακολουθεί να επιτρέπει αυτήν την κατάσταση;
      Και δεν φταίει;;;<

      Και πώς να την εμποδίσει; Μπορεί να επέμβει στα τουρκικά θαλάσσια χωρικά ύδατα;

      Διαγραφή
  13. Αγαπητέ Nativist, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης για την τωρινή κυβέρνηση είναι κύρια ιδεολογιτικοπολιτικό.
    Αυτοί δεν πιστεύουν στο εθνικό κράτος. Δεν πιστεύουν σε πατρίδα.
    Άλλωστε οι τελευταίοι οιονεί πατριώτες φύγαν από τον σύριζα, όταν αποσχίστηκε η Λαΐκή ενότητα
    Πιστεύουν ότι με την διάλυση της εθνικής ομοιογένειας, την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης και την χορήγηση πολιτικών δικαιωμάτων στους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, θα διαιωνίσουν την παραμονή τους στην εξουσία. Αυτή ακριβώς είναι η αιτία της συμπεριφοράς τους.
    Εγκληματούν ενσυνείδητα κατά του έθνους και της πατρίδας, όπως ακριβώς πράττουν και στην Θράκη τα τελευταία χρόνια. Είναι αρρωστημένοι εθνομηδενιστές οι άνθρωποι.
    Εκείνο όμως που με προβληματίζει είναι ότι δεν βλέπω και στην άλλη πλευρά, να πρωταγωνιστεί πολιτικά, το πατριωτικό μπλόκ που έκανε αισθητή την παρουσία του, στην καταδίκη των αρνητών της γενοκτονίας, στο ζήτημα των μουφτήδων κ.α.
    Πάντως πέραν πάσης αμφιβολίας στο θέμα που συζητάμε, οι τωρινοί κυβερνώντες είναι η απόλυτη καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως. Στην Θράκη, βέβαια, το εγκλήμα είναι πολύ παλιό, από το 1952, αλλά τα τελευταία χρόνια οξύνθηκε το 2005, με την επίσκεψη Μπαμπατζάν.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι το σχόλιο του κ. Λαζαρίδη με καλύπτει όσο αφορά τους (δήθεν) αριστερούς, (δήθεν) κυβερνώντες και εγκληματικά για τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού χειριζόμενους τα ιερά και όσια της Ελλάδος.

      Πράγματι, πρόκειται περί μιας καταστροφικής συμμορίας, φανατικά, θα έλεγα φασιστικά, διακείμενης εχθρικά και με διαστροφικό μίσος προς κάθε τι Ελληνικό!!

      Το άλλο μέρος που δεν με καλύπτεται, είναι εκείνο της ανικανότητας αντίληψης των αναρτήσεων του κ. Καλεντερίδη!

      [Δεν μπορώ να ξεχάσω εκείνη την ανάρτηση που αναφερόταν για την αρτιότατη πληροφόρηση των Ελληνικών Αρχών ως προς την διάταξη και τα σχέδια των τουρκικών δυνάμεων στα Ίμια, όταν είχα ακούσει από τον μετέπειτα ΥΕΘΑ σε ομιλία του να λέει τα ακριβώς αντίθετα!

      Δηλαδή, ότι δήθεν οι Τούρκοι είχαν πληροφορηθεί όλα τα σχέδια των Ελλήνων ................]

      Να διαβάζετε προσεκτικότερα όσα γράφει ο κ. Καλεντερίδης. Να διαβάζετε και .............. μέσα από τις γραμμές!!!

      Ευμένης Καρδιανός

      Υ.Γ. Βέβαια είναι πολύ περίεργη η άγνοιά τους όσον αφορά το πολιτικό Ισλάμ και τα προβλεπόμενα από το Κοράνι, τα οποία αντιφάσκουν τελείως ως προς τις αστείες τους επιδιώξεις. Αν φαντάζονται ότι θα τους ακολουθήσουν οι φανατικοί μουσουλμάνοι αντιμαρξιστές του Ισλάμ .... τότε κοιμούνται πολύ βαθύ ύπνο!

      Διαγραφή
  14. Ποιος ειναι ο δικός μου; Διαφωνώ στο ότι μου λες ότι δεν φταίει η Χριστοδουλόπουλου στο ότι πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο. Αυτο προσπάθησα να σου εξηγήσω πως βλέπω. Εγω δεν εχω δικούς μου κομματικούς δικός μου ειναι οποίος αισθάνεται Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παυλόπουλος, ποιος άλλος; Ή μήπως δεν το ξέρεις;
      Κι εγώ προσπάθησα να σού εξηγήσω ότι δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα στραβά ψωμιά, αλλά το κομματικό σου μένος δεν σ' αφήνει να καταλάβεις.

      Διαγραφή
    2. Εσύ με λες "νεοδημορκατη", άλλοι με λένε "συριζαιο", άλλοι με λένε Χρυσαυγίτη. προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί. Ωστόσο εγώ σου ανέπτυξα μια λογική για αυτό που λέω εσύ αν διαφωνείς μπορείς να την αντικρούσεις ωστόσο μου λες ότι το μένος μου δεν μπορεί να δει τη δικη σου λογική. Όπως καταλαβαίνεις το επιχείρημα σου είναι εντελώς αδύναμο. Είναι προτιμότερο να εξηγήσεις γιατί η Τασία δεν φέρει ευθύνη για τον θάνατο των προσφυγων και σύγκρινε την άποψη σου με το δικό μου επιχείρημα.

      O Paulopoulos kiolas dikos mou :) :) :) :)

      Διαγραφή
    3. Εκτός από ΝΔημοκράτη, δεν είδα να σε που αλλιώς. Να επαναλαμβάνω 100 φορές τα ίδια; Εξήγησα και σε σένα και στον Σημαιοφορίδη το γιατί.

      Δεν θ' ασχοληθώ περισσότερο.

      Διαγραφή
  15. Βέβαια τώρα διάβασα ότι μετά τον αλησμόνητο Παπακωνσταντίνου που ήθελε να συνδέσει με καλώδια ηλεκτροδότησης τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με την Τουρκία ο μέγιστος υπουργός Παππάς θέλει να δώσει τηλεοπτική άδεια σε τουρκικό κανάλι! Οι γκρίζοι λύκοι τόσο καλά δεν θα τα κατάφερναν! Είναι άμεση ανάγκη πλέον να ελεγχθεί η σχέση των πολιτικάντηδων με την Τουρκία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χθες διέγραφα όλα τα μηνύματα/σχόλια από το έτος 2012 έως σήμερα, από το Λαπ τοπ μου.

    Ταυτόχρονα τα διάβαζα και εντυπωσιαζόμουν από το μεστό περιεχόμενό τους. Ιδιαίτερα, μου έκαναν εντύπωση οι παρατηρήσεις του «Γρέγου Ακρίτα» του «Ακρίτα» του «ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ» και πολλών άλλων, μεταξύ αυτών και της αείμνηστης Ελήνας Γαληνού που δεν πρόφτασα να της γράψω ότι και η Νόνα μου πήγε στο ίδιο σχολείο με αυτήν – πριν από περίπου 100 και κάτι χρόνια!

    Παρατήρησα πως πουθενά δεν υπήρξε τέτοια … «δυσκολία» στην ερμηνεία των άρθρων του κ. Καλεντερίδη. Ιδίως εκεί που αναφέρεται σε πράγματα που δεν κάνει να αναφερθούν ανοικτά!!

    Διότι, αν δεν το έχετε φανταστεί μέχρι σήμερα, πολλοί και διάφοροι διαβάζουν τα γραφόμενά του, καθώς και τα δικά μας, για να διαμορφώσουν μία τρέχουσα εικόνα των απόψεων εν γένει των Ελλήνων πολιτών.

    Διαδίκτυο είναι αυτό, ανοικτό σε κάθε έναν και όλοι μας είμαστε υπό παρακολούθηση από όποιον το επιθυμεί να γνωρίζει τι πρεσβεύουν οι Έλληνες, όταν δεν τους έχουν «ταπωμένους» τα διάφορα έντυπα που κυκλοφορούν!

    Με ενοχλεί όταν διαβάζω ότι είμαι υποτίθεται «εγκλωβισμένος» κατά κάποιον τρόπο κομματικά στην ΝΔ, όταν από το 1999 εξοργίζομαι από τους χειρισμούς των «αρχόντων» της, όπως τους Μιχάλη Λιάπη, Κωστάκη Καραμανλάκια, κυρία Γιαννάκου Κουτσίκου και όλους τους γνωστούς «αστέρες» που ξεπήδησαν μετά το 1975 στην πολιτική αρένα.

    Θυμάμαι τις αναφορές μου στον Μέγα «Φρυδερίκο» που οι περισσότεροι τον έχετε για «άγιο», που αμέσως αποστράτευσε τους τρεις αξιωματικούς της Πολεμικής μας Αεροπορίας, οι οποίοι κυνήγησαν και κατέρριψαν τους τρεις Τούρκους πιλότους που τόλμησαν το 1974 να πετάξουν πάνω από την Αθήνα …..!!!

    Που το έμαθα; Το άκουσα από τον ένα εκ των τριών Αξιωματικών που είχαν αποστρατευτεί στην εκπομπή (Νομίζω του ΑΝΤΕΝΝΑ) που είχε αφιερωθεί στον απόστρατο αξιωματικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας Βρακά, που πέταξε με ένα αεροπλανάκι για ψεκασμούς μέσα στην Βόρεια Ήπειρο ρίχνοντας προκηρύξεις.

    Ειδικά για τον Κωστάκη των Κοψιδοφάγο που το μεσημέρι έκλεινε το «μαγαζί» και πήγαινε στη Ραφήνα για ύπνο και παιχνίδια στον υπολογιστή, που μας παρέδωσε στον «Γιωργάκη» τον «ποδηλάτη και κωπηλάτη», ενώ γνώριζε τι θα επακολουθήσει, του έχω σούρει τα μύρια όσα.

    Όποιος δεν πιστεύει ας διαβάσει, ή καλλίτερα ας μελετήσει το βιβλίο του Δημοσιογράφου κ. μ. Ιγνατίου «Τρόϊκα Ο Δρόμος προς την Καταστροφή», Λιβάνης, όπου θα διαπιστώσει πως ο χοντρούλης το έβαλε στα πόδια σαν ρίψασπις εγκαταλείποντάς μας στο έλεος του ιδεοληψία και παντελώς ανίκανου προβληματικού «Γιωργάκη».

    Ας σταματήσουν λοιπόν οι ειρωνικές «μπηχτές» για την κομματική μας γραμμή από εκείνον που χωρίς να γνωρίζει αναφέρθηκε άκριτα σε σχόλιό μου για την πρεσβεία μας στην Βιέννη και για τον κ. Ιπποκράτη Ζαφειράκη έναν εξαιρετικό Διπλωματικό Υπάλληλο, τυπικό και άκρως ευσυνείδητο και δεξί χέρι όλων των πρεσβευτών μας που υπηρέτησαν στην Αυστρία!

    Όσο για τον άλλο αμφισβητία που με έβαλε στον κόπο, να βγάλω αντίγραφα και να τα μεταφράσω, από ένα βιβλίο για τους κροάτες φασίστες του Άντε Πάβελιτς που πολέμησαν μαζί με του Ναζήδες, και να του τα μεταφράσω και να τα στείλω στον Ινφογνώμονα. Ας είναι καλά ο κόπος μου. Κάποιος θα τα διάβασε και αυτό κάτι είναι.

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου, με ολο το θαρρος, δεν θεωρω κανενα δημοσιογραφο οτι ειναι η "ΔΟΜΗ". Σαν ανθρωπος που ειναι και μαλιστα εργαζομενος, που σημαινει θελει χρημα για να ζησει, ειναι ευκολο, να σου περασει οτι θελει το συστημα. Αλλιως θα ψαχνει για εργασια. Οποτε αν θελεις μην εχεις εμπιστοσυνη ειδικα σε επαγγελματιες δημοσιογραφους. Και οσο πιο μεγαλο δημοσιογραφος ειναι τοσο περισσοτερο ειμαι επιφυλακτικος μαζι του. Ειναι δυσκλο, αλλα ετσι εχω τις αμυνες μου και δεν ειμαι κοροιδο κανενος.

      Διαγραφή
  17. Den yparxei logos na ekneurizesai, opoios aplws apodidei thn apopsh sou se kommatikh grammh aplws den mporei na thn antikrousei! Einai aplo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΄Ωστε έτσι λοιπόν, η τραγικής εμφανίσεως «λαίηντυ Τασία» η οποία μαζί με τους ομοϊδεάτες της «κάρφωνε» διαβάλλοντας ασύστολα το Λιμενικό Σώμα, διαδίδοντας θρασύτατα και ψευδέστατα, δήθεν παραβιάσεις καθήκοντος και για βύθιση των πλοιαρίων των «Λαθρομεταναστών» που φεύγουν ή τους «φεύγουν» οι τούρκοι διακινητές τους, μεταξύ των οποίων, εκτός των καθαρμάτων από την Αλγερία και το Μαρόκο, υπάρχουν και πραγματικοί πρόσφυγες, είναι αθώα περιστερά???

    Ώστε έτσι, ο έλεγχος που υπήρχε πριν, με τον φράκτη στον Έβρο και την Αμυγδαλέζα και τον επαναπατρισμό εικοσιοκτώ χιλιάδων (αριθ. 28.000) από δαύτους τους μουσουλμάνους, ηλικίας ως επί το πλείστον από 20 έως 30 ετών, που φεύγουν από την ομόθρησκή τους ισλαμική Τουρκία του ισλαμοφασίστα «σουλτάνου», Ελληνικής καταγωγής, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να έρθουν στην ορθόδοξη Χριστιανική Ελλάδα και την Χριστιανική Ευρώπη, κατά μερικούς εκ των σχολιαστών του άρθρου, δεν υπήρξαν ποτέ???

    Αθώα η απαισίας εμφανίσεως μαντάμ, αθώα η ιδεοληπτική «πρώτη φορά αριστερά», τρομάρα της, τόσα χρόνια ο πλημμυρισμένος από το αριστερομάνι ημερήσιος τύπος και τα διάφορα αριστερόφωνα κανάλια ραδιοφώνου και τηλεόρασης, που εμφανίζουν όλους εμάς τους Έλληνες πατριώτες ανεξαιρέτως ως «φασίστες» είναι αθώοι???

    Τα «ανοικτά ή ανύπαρκτα θαλάσσια σύνορα» ήσαν προϊόν της προηγούμενης διακυβέρνησης και όχι του μειρακίου Τσίπρα???

    Η μόνη κυβέρνηση που δεν ακούει το εκλογικό της σώμα είναι η ιδεοληπτική ελληνική κυβέρνηση του «μπάτε σκύλοι αλέστε» που με τους τραγικούς χειρισμούς της προσφέρει στην Γερμανία την ευκαιρία να κουνά το δάκτυλο προς την Ελλάδα παριστάνοντας την αθώα περιστερά.

    Άντε βγάλε άκρη με έναν τέτοιο λαό!


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για όσους από μας έχουν ζήσει εκεί και γνωρίζουν τι είναι η Γερμανία, όπως λέει φίλος μου γιατρός που πρόσφατα ταξίδεψε συχνά στην χώρα αυτήν, - πρόκειται για άλλον πλανήτη -, όσοι λαθρομετανάστες ή πρόσφυγες βρεθούνε εκεί, όχι μόνο είναι γνωστός στις αρχές ο τόπος της εργασίας τους (εάν εργάζονται!) αλλά βάσει νόμου είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής με το λεγόμενο Meldezettel τον τόπο κατοικίας τους. Αλλιώς, αλλιώς είναι παράνομοι με ότι αυτό συνεπάγεται στην Γερμανία!

    Εκεί, οι Αφρικανοί, οι Πακιστανοί, οι Μαροκινοί και όλο αυτό το κακό συνονθύλευμα αλλόδοξων και αλλοδαπών, θα αναγκαστούν «να μπουν στο παχνί» και εκεί να δουλέψουν πειθαρχημένα, ή θα πάρουν το επίδομα ανεργίας λουφάροντας αλλά θα πρέπει να έχουν δηλώσει τόπο κατοικίας για να μπορούν να το εισπράξουν ή θα περάσουν στην παρανομία.

    Πριν από 15 περίπου χρόνια είχα διαβάσει πως στο Βερολίνο οι τουρκικές συμμορίες είχαν επικρατήσει των ιρανικών συμμοριών στο έγκλημα!

    Βέβαια, φαίνεται πως τελευταία άρχισε και στη Γερμανία η σήψη που μαστίζει όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, αρκεί να δει κανείς το φιλμ «Η Αρπαγή», στο οποίο παρουσιάζονται οι Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες στο Παρίσι, να συνεργάζονται και να εισπράττουν μίτζα από φρικτούς εγκληματικούς εμπόρους λευκής σάρκας και ναρκωτικών!

    Εδώ σε μας, έχει παραγίνει το κακό!

    Φωνάζουν οι αγρότες, αυτήν την φορά ίσως έχουν δίκαιο, γιατί όμως ζητούν «διακομματική»;

    Γιατί, αφού ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότεροι, από εκεί να ζητήσουν τα ρέστα τους!

    Εμείς όλοι οι άλλοι που μια ζωή μας παρακρατούσαν ΟΓΑ από τον μισθό μας τι τους φταίμε;

    Οι διάφοροι ψευτοαριστεροί, διότι ψευτοαριστερός είναι εκείνος που κυκλοφορεί με Μερσεντές, ζεί πλουσιοπάροχα εκμεταλλευόμενος την εργατιά και δεν πληρώνει φόρους!

    Ψηφίζει βέβαια πάντα αριστερά, - βλέπε περίπτωση μπαμπά Βαρουφάκη -, αλλά συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο εταιρείας η οποία μόνιμα ζήταγε εργάτες, για να τους απολύει μετά από δυο τρεις μήνες χωρίς αποζημίωση, και να προσλαμβάνει άλλους για να τους εκμεταλλευτεί και αυτούς με τον ίδιο τρόπο!

    Μέχρι σήμερα η παρούσα κυβέρνηση μόνο κακό έχει κάνει, κυρίως στην οικονομία που πήγαινε να διορθωθεί. Καθώς επίσης στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους τους οποίους απομυζά για να ταϊζει τον δημόσιο τομέα – τον κομματικό της στρατό τους ψηφοφόρους της -, εξ αιτίας του οποίου χρεοκόπησε η χώρα.

    Το ένα εκατομμύριο άνθρωποι που έχασαν την δουλειά τους, και οι άλλοι που εργάζονται πενιχρά αμειβόμενοι και άγρια φορολογούμενοι, αυτοί καθόλου δεν τους ενδιαφέρουν.

    Γιατί; Είναι ….. φασίστες;;;

    Εμένα και όλους τους άλλους Έλληνες που μας έχουν στίψει στους φόρους για να κάνουν τις «πολιτικές» τους, μας ρώτησαν αν θέλουμε να στηρίζουμε τους Τούρκους που ενέχονται στο εμπόριο λευκής σάρκας με τον οβολό μας;

    Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο Ευρώ μας στοιχίζουν όλοι αυτοί που μας έρχονται απρόσκλητοι, την στιγμή κατά την οποία γίνονται περικοπές στα εισοδήματα όλων μας, εκτός βέβαια αυτών των «πρώτη φορά (υποτίθεται γιατί το ΠΑΣΟΚ τι ήταν, αριστερό δεν ήταν;) αριστερά» που διορίζονται κατά εκατοντάδες στο δημόσιο με ανώτατους μισθούς υπαλλήλων με 35ετία και πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

    Ο πατέρας που παίρνει το παιδάκι του από την ισλαμική Τουρκία για να ρισκάρει με ένα σαπιοκάραβο και ψεύτικο σωσίβιο το πέρασμα από το φουρτουνιασμένο Αιγαίο, αυτός δεν έχει καμία ευθύνη για την πράξη του!

    Τι είδους κυβερνήτες της Ελλάδας είναι αυτοί που δεν βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για την άτιμη και δολοφονική στάση των Τούρκων εγκληματιών!

    Αν θελήσουν οι τουρκικές αρχές, σταματούν όλα μέσα σε μερικές ώρες!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα κύριε Καλεντερίδη, θα ήθελα να μεταφράσω στα Αγγλικά ένα από τα βιβλία σας. Αν ενδιαφέρεστε παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.
    Με σεβασμό και εκτίμηση,
    artemisnanou@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://www.efsyn.gr/arthro/kryfo-shedio-samara-gia-toys-prosfyges Το «κρυφό σχέδιο» Σαμαρά για τους πρόσφυγες

    1)Ο αριθμός των υπηκόων Συρίας που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα έχει εκτιναχθεί το 2014 (σ.σ. παραθέτει αριθμούς).

    Σήμερα οι εισερχόμενοι Σύροι παίρνουν εντολή απομακρύνσεως, η ισχύς της οποίας αναστέλλεται για έξι μήνες (ανανεούμενη για όσο καιρό συνεχίζεται η συριακή κρίση) και αφήνονται ελεύθεροι.

    ● Το Σχέδιο “Ιώνη” μπορεί να διαχειριστεί μαζικές εισροές Σύρων μόνον για λίγες ημέρες.

    ● Λόγω των κανόνων Σέγκεν οι Σύροι δεν μπορούν να μεταβούν σε άλλα κράτη-μέλη. Εγκλωβίζονται στην Ελλάδα έχοντας ως μόνο εφόδιό τους τη συγκεκριμένη αναστολή απομακρύνσεως.

    ● Οι Σύροι θέλουν να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες μόνον σε άλλα κράτη-μέλη της E.E. όπου το καθεστώς του πρόσφυγα συνοδεύεται από στέγαση και μηνιαίο επίδομα (π.χ. Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία). Γι’ αυτό δεν υποβάλλουν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί ( οι οποίοι είναι κακής ποιότητας , όλοι τους ) αλλά και ο λαός μας σκάτα είναι !!!!! Που και που , πολύ σπάνια περνά ένας πατριώτης ( σαν ΕΡΤΟΓΑΝ δες Τουρκία για τους τούρκους δηλαδή ) , παίρνει τα επάνω της για λίγο και ξανά στα σκατα με τους σκατάδες πολιτικούς !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Eγω παλι διαφωνω οχι τοσο στα λεγομενα σας ,αυτα λιγο-πολυ ειναι γνωστα δηλ. οτι οι αριστεροι κατεχουν τα σκηπτρα του εθνομηδενισμου κιοτι οι δεξιοι ειναι ας πουμε οι πιο πατριωτες,αλλα διαφωνω ως προς την ουσια των πραγματων.Δηλ. ως προς το τι βλεπω στο αμεσο περιβαλλον μου,γυρω μου.Κιαυτα που εβλεπα γυρω μου ηταν μια Αθηνα κατειλημμενη οχι μονο απο βαλκανιους αλλα και απο πακιστανους-αφγανους-αφρικανους-αλγερινους πολυ πριν αναλαβει ο Συριζας.Η πλατεια Ομονοιας ουδεμια σχεση ειχε με ελλαδα.Στις 12 τα μεσανυχτα σολη την πατησιων, εβλεπες μονο κατι πηγαδακια απο εγχρωμους δεν ξερω απο που.Στην ευριπιδου περα απτα κινεζικα μαγαζια,οι αφρικανοι ,αλλοι "εσπρωχναν" χαρτακια με "ασπρη" κιαλλοι εκλεβαν κανα στρωμα απο καποιο φορτηγο που ξεφορτωνε...Τα φαναρια τιγκα απο πακιστανους να ενοχλουν τους οδηγους,πότε με τα πλυσιματα, πότε με τα λαθροκινεζικα μπιχλιμπιδια τους...Στα πεζοδρομια αλλοι παλι, εξεθεταν με τρομακτικη "διαθεση νομιμοτητας" και "υψηλοτατη φορολογικη συνειδηση" την πραματεια τους...ξερετε,ειναι οντως ανωριμο να μην δεχεσαι τις ευθυνες σου.Αλλα ειναι εξισου ανωριμο να παιρνεις κιευθυνες που δεν σου αναλογουν οπως μας αρεσει τελευταια σόλους μας.Δεν ξερω τι γινεται πισω απο κλειστες πορτες,δεν ξερω ποιά ειναι η κρυφη στρατηγικη των δεν ξερω ποιανων...Ομως ο φρακτης στον εβρο εγκαινιασθηκε επι γκιοργκου και το "ευχαριστω που μας καταδεχθηκατε" επι κωστα και παυλοπουλου.Οσον αφορα τους χαζους-ονειροβατες ανθρωπους της αριστερας,αυτοι εχουν το ακαταλογιστο:Απαλλασσονται λογω ΒΛΑΚΕΙΑΣ.Οσον αφορα ομως τα ευρωπαϊκα και δη τα γερμανικα ή τα κινεζικα μεγαλοιδεατικα "ιδεωδη", δεν θαπρεπε αυτα κατουδενα τροπο να μενουν στο απυροβλητο.Φταιμε λοιπον ολοι μας, διοτι οπως και ναχει ,αφου δεν θεωρουμε την Ελλαδα το κεντρο του Συμπαντος,δεν αξιζουμε αυτον τον τοπο...Κιαν νομιζετε οτι υπερβαλλω τοτε δικαιωνομαι ατυχως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλα για πεστε μου,αφου χαρακτηριζετε τον Συριζα ως αριστερο κομμα,πως χαρακτηριζετε αυτην την πραξη της μπολσεβικικης ΕΡΤ1: https://youtu.be/_AT24h4k9r8

      Διαγραφή
  24. Μόλις ἄκουσα στίς εἰδήσεις, ὅτι,
    ὁ Ὀμπάμα θά μαζέψει ἡγέτες τοῦ κόσμου σέ συνέδριό του, γιά νά τούς δεσμεύσῃ στό μεταναστευτικό. Ἡ .αμεση συζήτηση στήν Βουλή μέ δεσμευτικές γιά τόν κ.Τσίπρα ἀποφάσεις, εἶναι ἀπαραίτητη ὅσο ποτέ ἄλλοτε.
    (Πολύ περισσότερο ποὐ ποτέ ἡ Ἑλλάδα δέν εἶχε ἕναν Πρωθυπουργό τόσο λίγο ἀντιπροσωπευτικό, δηλ. Πρωθυπουργό τοῦ ὁποίου ἡ πλειοψηφία στήν Βουλή, ἀντιπροσωπεύει μόνον τό 21,5% τῶν ψήφων ἐπί τοῦ ὅλου ἐκλογικοῦ σώματος, τῶν συνταγματικῶς προβληματικότατων ἐκλογῶν τοῦ Σεπτεμβρίου τοῦ 2015).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Τσιπρας θα κανει οτι του πουν τ αφεντικα του ο Ομπαμα και η Μερκελ.και το κακο ειναι οτι η τελευταια λογω μεταναστευτικου εχασε εκλογες.τρεμω στην ιδεα τι θα μας φορτωσει ο Αλεξης και η κομπανια του,οτι χειροτερο εχει κυβερνησει την χωρα

      Διαγραφή
    2. Ὅποιος ἀκολουθεῖ ἐκουσίως καί ἀμέσως τίς παροτρύνσεις ἀπό τίς ἑκάστοτε "παρα"-λογιζόμενες ὁμάδες συμβούλων τοῦ Προέδρου τῶν ΗΠΑ, χἀνει. Καί αὐτός καί ἡ χώρα του.
      Διότι τό μεταναστευτικό τάχα ἔχον ὡς "ἐπίλυση", ἕνα γενικό ἀνακάτεμα λαῶν καί δή εὐρωπαϊκῶν, δέν ἀνήκει στόν σκληρό πυρῆνα τῆς ἀτζέντας τῶν ἰδίων τῶν ΗΠΑ, ἀλλά στόν πυρῆνα τῶν σκέψεων τοῦ Καλλέργη περί μιᾶς, κυρίως Γερμανικῆς, Εὐρώπης Εὐγενῶν (μέ ἐξαθλιωμένη "πλἐμπα" τό συνοθύλευμα λαῶν).
      Τό ὅτι σἠμερα τό σχέδιο αὐτό προωθεῖται στίς ΗΠΑ γιά νά προωθηθῆ ἀπό τόν Ὀμπάμα, ὅσο καί ἄν ἴσως συμφέρει αὐτό κάποιες πολυεθνικές τῶν ΗΠΑ (ἀμφίβολο) καί ἰδίως τήν πολιτική διάλυση τῶν εὐρωπαϊκῶν λαῶν, δέν σημαίνει ὅτι τό σχέδιο αὐτό εἶναι σχέδιο τῶν ΗΠΑ.
      Φεύγοντας ὁ Ὀμπάμα, θά φύγῃ καί τό σχέδιο αὐτό. Γι' αὐτό ἔχει σχεδον παραφρονήσει τό "σύστημα δημοσκοπήσεων" στίς ΗΠΑ, κατά τοῦ Τράμπ. Μιά μικρή ὁμάδα εἶναι, προσωρινά ἰσχυρή παρά τῶ νῦν Προέδρῳ, ἡ ὁποία ἔχει τά δικά της σχέδια. Δέν εἶναι οἱ ΗΠΑ.
      Φοβοῦ τούς Σόρος καί δῶρα φέροντας.

      Διαγραφή
  25. Απελπίστηκα... θεέ μου τι γίνεται σε αυτό το κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.