5/1/16

Εισαγγελείς αντιστέκονται στα φαινόμενα καθεστωτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι παραιτούνται για να τον στηρίξουν

Κόλλια Ελευθερία 
Παραιτήθηκαν 5 από τα 9 μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας
Για την ανακοίνωση σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ που εξεδόθη «ερήμην τους»
Ανοικτός εμφύλιος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας πέντε από τα συνολικά εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, στον απόηχο της ανακοίνωσης που εξεδόθη το πρωί με την οποία κατακεραυνώνεται πρόσφατη τροπολογία (στον νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης) του υπουργείου Δικαιοσύνης που επιτρέπει την αποδεικτική αξιοποίηση στοιχείων που έχουν συλλεγεί με μη νόμιμο τρόπο.
Οι παραιτηθέντες είναι: ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Πάρις Αδάμης, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Γιώργος Νούλης, ο ταμίας κ. Γιάννης Παναγόπουλος και τα μέλη κυρίαΜίνα Σωτηροπούλου και κ. Αντώνης Παπαματθαίου – όλοι τους εισαγγελείς πρώτου βαθμού.

Η κίνηση έχει αμιγώς συμβολικό χαρακτήρα, καθώς –σύμφωνα με πληροφορίες– οι πέντε εισαγγελείς διαφώνησαν με το γεγονός ότι η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας εξέδωσε την ανακοίνωση ερήμην τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίμαχη ανακοίνωση φέρει τις υπογραφές του προέδρου της Ένωσης κ. Κωνσταντίνου Τζαβέλλα και του γενικού γραμματέα κ. Δημήτρη Ζημιανίτη.

Με βάση την ανακοίνωση, οι εισαγγελείς αμφισβητούν τη συνταγματικότητα της διάταξης, κάνουν λόγο για «εργαλειακή χρησιμοποίηση» της Δικαιοσύνης, αλλά και ασυμβατότητα με βασικές δικαιοκρατικές παραμέτρους ως προς τα υπερασπιστικά δικαιώματα κατηγορουμένων.

Η Ένωση αναφέρει ανοικτά ότι η νέα διάταξη «εξυπηρετεί τη διεκπεραίωση εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης» (σ.σ.: της λίστας Λαγκάρντ), ασκώντας κριτική για νομοθετική παρέμβαση ad rem.

Βασικό επιχείρημα πάντως όλων όσοι διαφωνούν με την ανακοίνωση είναι ότι μέσω της επίσημης στάσης της Ένωσης παρέχονται επιστημονικά επιχειρήματα σε κατηγορουμένους στην πολύκροτη υπόθεση.
ΒΗΜΑ

7 σχόλια:

  1. http://www.express.gr/afieroma/eforia/555677oz_20120122555677.php3
    http://www.fimes.gr/2012/09/onomata-forofygadon-sdoe/
    http://www.iefimerida.gr/news/69763/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-36-%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD
    http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/07/eurobank-wind.html
    http://attikanea.blogspot.gr/2015/09/o_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15 Σεπτεμβρίου 2015 - 8:25 μ.μ.
    Μαλακίες για να περνάει η ώρα. Τα 130 δις Ευρώ που πήραμε από τρία πακέτα Ντελόρ, από 3 πακέτα Σαντέρ και το ΕΣΠΑ ας ψάξουν, να μη μείνει αριστερός ούτε για δείγμα στη χώρα

    Ανώνυμος15 Σεπτεμβρίου 2015 - 9:33 μ.μ.
    Παραείναι απλοϊκό για να πιστευτό.Η όλη δημοσιότητα γίνεται στα πλαίσια της προεκλογικής μάχης,προκειμένου να δοθεί και πάλι η ψευδαίσθηση της πάλης εναντίον διαπλοκής και φοροφυγάδων.Για την λίστα αυτή, καθώς και την λίστα Λαγκάρντ,Λίστα Λουξεμβούργου, Λίστα Λιχτενστάϊν,Λίστα offshore εταιρειών,Εμβάσματα του εξωτερικού,όλα σε65 cd τα οποία μουχλιάζουν στα συρτάρια από ετών και για τα οποία 2014 ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 538 μόνο υποθέσεις,οι οποίες δεν αφορούσαν ποτέ τους διαπλεκόμενους με την πολιτική επώνυμους,οι οποίοι χαίρουν ασυλίας γιατί φρόντισαν εκ των προτέρων την περιφρούρηση των δικών τους δικαιωμάτων.Μέσω αλληλοεκβιασμών,τα μεγάλα ψάρια βρίσκονται στο απυρόβλητοhttp://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113474145

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν καταλαβα καλά οι Κοι Εισαγγελεις(οι οποίοι παρεπιπτωντως μαζί με τους λοιπούς δικαστικούς 'επερναν ανα τετραετία ενα εφάπαξ=100.000) δεν συμφωνούν να δημεύονται τα κλεψιμέικα και να οδηγούνται οι κλέφτες στη φυλακή επειδή τα στικάκια δεν μας τα έστειλαν οι τράπεζες αλλα τα πήραμε απο τις δημόσιες αρχές της Γαλλίας η της Γερμανίας οι οποίοι μάζεψαν δισεκατομύρια απο τα δικά τους λαμόγια.
    Τα καθίκια τα δικά μας απο επίσημες αναφορές είναι πολλαπλάσια και τα δις φθάνουν τα 300 δις κατα τους Αυστριακούς. Βεβαίως κάποιοι θα πούν δεν είναι αλήθεια αλλά η μόνη αλήθεια είναι ότι η ληστεία των Ταμείων του κράτους ολοκληρώθηκε και το χρέος ξεπέρασε τα 300 δις.
    Αυτούς που είχαν τα στικάκια στα συρτάρια και έσβηναν τα ονοματάκια που ήθελαν σε άλλα Κράτη με πολίτες λιγότερους διεφθαρμένους θα τους ΄΄τακτοποιούσαν΄΄ όπως τους αξίζει και όχι να μας προκαλούν με την νεόπλουτη συμπεριφορά με τα κλοπιμέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόσα χρόνια που φαγαμε στη "μάπα" τα λαμογια και τα τσιράκια τους καταλάβαμε πολλα. Δεν χρειαζόμαστε άλλες υποδείξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.