7/1/16

Πώς βίαζαν τα τουρκοζώα τις Ελληνοκύπριες - "Συγγνώμη Μαρία, συγγνώμη Άννα…"

Γ. Καλλινίκου
«Επιάσαν με εμένα κι άλλες κορούδες και μας πήραν στα χωράφια θεοσκότεινα. Έφευγε ο ένας κι ερχόταν ο άλλος κι εγώ να αιμορραγώ, να παρακαλώ το Θεό να με βοηθήσει, να φωνάζω, ένα μωρό 14 χρόνων». Σαρανταένα χρόνια μετά η Μαρία καλείται να αντικρίσει ξανά μπροστά της τον εφιάλτη. Τον χειρότερο που μπορεί να ζήσει ένα κοριτσάκι στην αγνή ηλικία των 14 χρόνων. «Έκαναν το κέφι τους και μας έπαιρναν πίσω . Άκουγα τις γυναίκες που σκέφτονταν να αφήσουν το γκάζι της κουζίνας ανοικτό για να αυτοκτονήσουμε, να γλυτώσουμε από αυτό το μαρτύριο». Έτσι ξεκίνησε η εφηβεία κάποιων γυναικών. Προσβλέποντας στην αυτοκτονία. Ήταν ό,τι περισσότερο έκριναν εκείνη την περίοδο ότι άξιζε γι’ αυτές. Τα υπόλοιπα ήταν φρίκη. Ένας ζωντανός εφιάλτης με το προσωπείο του Αττίλα. Μπορεί άραγε η Μαρία ή οποιοδήποτε άλλο κοριτσάκι να ξέχασε έστω και για μια στιγμή σε αυτά τα 41 χρόνια, εκείνο το μαρτύριο; Να μην περιστρέφεται ξανά και ξανά ο ίδιος εφιάλτης στο μυαλό τους; «Κάθε νύκτα τα ίδια πράγματα. Κρυβόμαστε στο πατάρι του σπιτιού, αλλά μας έβρισκαν και μας τραβούσαν από τα μαλλιά. Συνέχισε αυτή η φρίκη μέχρι δυο-τρεις μήνες». Όχι δυο-τρεις νύκτες, αλλά δυο-τρεις μήνες! Σήμερα, 41 χρόνια μετά, η Πολιτεία τις θυμήθηκε. Αποφάσισε να τις βοηθήσει…

   «Μας βάλανε σε αίθουσα του σχολείου στη… μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια. Εκεί έμπαιναν όποτε ήθελαν, διάλεγαν και μας πήγαιναν για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες…». Έτσι άρχισε και η εφηβεία της Άννας. Ο ίδιος ακριβώς εφιάλτης με αυτόν της Μαρίας. Ο ίδιος τρόμος, η ίδια απόγνωση, το ίδιο μαρτύριο. «Ο Ερυθρός Σταυρός μαζί με άλλα πράγματα, μας έστελνε τότε και χάπια σε περίπτωση εγκυμοσύνης… Ένιωθα φόβο, μεγάλο φόβο, όπως και τώρα φοβάμαι…». Τι ειρωνεία. Ήξεραν ότι ανήλικα κορίτσια, που ήταν εγκλωβισμένα, ήταν έρμαιο στα χέρια απάνθρωπων βιαστών. Δεν μπορούσαν, όμως, να κάνουν οτιδήποτε. Δεν μπορούσαν να απαιτήσουν από τους ισχυρούς της γης να πάρουν τα ανήλικα από τα χέρια του σατανά. Φρόντιζαν μόνο να μην διαιωνισθεί ο εφιάλτης. Κάτι ήταν κι αυτό υπό τις συνθήκες… «Όταν θυμάμαι τι γινόταν με τους συγγενείς, νιώθω θυμό. Έλεγαν της μάνας μου, «να την πάρεις και να φύγεις από τη χώρα, γιατί έτσι που είναι τώρα δεν την θέλει κανένας». Ήμουν η ντροπή της οικογένειας μετά το βιασμό. Έτσι μας έχουν κάνει κι έτσι έχουμε παραμείνει, ντροπή της οικογένειας». Είναι δυνατό να υπάρχουν άνθρωποι που μεταχειρίστηκαν με τόσο απάνθρωπο τρόπο ένα κοριτσάκι, που του έλαχε η μοίρα να βιώσει το χειρότερο εφιάλτη; Να ζήσει το μεγαλύτερο μαρτύριο; Από τους βάρβαρους τι να περιμένεις; Από τους δικούς σου, όμως, από τους οποίους προσδοκάς ανθρωπιά, κατανόηση, αγάπη, αλληλεγγύη, στήριξη… «Είμαι 55 χρόνων και το βιασμό δεν τον έχω ξεχάσει ποτέ μου», καταλήγει η Άννα στην εξομολόγηση του δράματος της στο ΚΥΠΕ.
   Σοκ προκαλεί το ξύπνημα αυτού του τρομακτικού εφιάλτη μετά από 41 χρόνια. Ακόμη και για όσους βίωσαν τη φρίκη του πολέμου. Τι τραγικό για ένα ολόκληρο κράτος. Μια ολόκληρη Πολιτεία. Μια ολόκληρη κοινωνία. Είχαμε θάψει αυτή τη φρίκη στη σκοτεινότερη γωνιά του μυαλού μας. Κλειδώσαμε εκεί το δράμα. Το αμπαρώσαμε κιόλας, μπας και επιχειρήσει να διαφύγει και εμφανισθεί κάποια στιγμή μπροστά μας. Τρέμαμε αυτή την ιδέα. Βλέπετε, θα ήταν χειρότερο από τέρας για εμάς. Οι ενοχές και οι τύψεις θα περιστρέφονταν τόσο εκδικητικά γύρω μας, που θα μας βασάνιζαν. Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δεν τόλμησαν ποτέ να καταγγείλουν και να πολεμήσουν αυτό το έγκλημα στα αρμόδια διεθνή σώματα. Δεν πάλεψαν ποτέ για καταδίκη των βαρβάρων. Θα ήταν μια έστω ηθική δικαίωση αυτών των κοριτσιών, που καταδικάστηκαν να κουβαλούν για το υπόλοιπο της ζωής τους μια ντροπή που δεν τους ανήκει. Οι ίδιοι καθ’ ύλην αρμόδιοι διαχρονικά στην ηγεσία Κράτους και Πολιτείας, δεν τόλμησαν ποτέ να αγγίξουν το θέμα ούτε και για να προσφέρουν κάποιας μορφής στήριξη στα αθώα αυτά θύματα, τόσα χρόνια. Στα πρώτα χρόνια όταν σίγουρα βρίσκονταν σε πιο άθλια κατάσταση απ’ ότι σήμερα.
    Σήμερα, 41 χρόνια μετά, τις καλούν να τις βοηθήσουν. Οικονομικά. Ακούς Μαρία, ακούς Άννα; Θα σας δώσουν βοήθεια. Μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Για να ξεχάσετε τον εφιάλτη. Ποια είναι άραγε η ταρίφα κάθε βιασμού; Η Πολιτεία έχει χρέος, άκουγα κάποια πολιτικό να λέει, να επουλώσει, όσο είναι δυνατό, αυτές τις πληγές. Υπάρχει, όμως, οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια, που μπορεί να επουλώσει τέτοιες πληγές; Μπορεί το χρήμα να κλείσει το διαμπερές αυτό τραύμα από κάποια ψυχή; Ποτέ! Αυτές οι πληγές παραμένουν εσαεί αιμάσσουσες, βαθειά στην ψυχή τους. Ίσως να ήταν καλύτερα, αφού 41 χρόνια κρατούσαμε θαμμένο το έγκλημα και την φρίκη, να το αφήναμε εκεί. Δεν θα υποβάλαμε τα τραγικότερα των θυμάτων της εισβολής σε νέο μαρτύριο, ώστε να δουν τον εφιάλτη να ξαναζωντανεύει. Όσο αθώα και αν είναι η πρόθεση των κυβερνώντων…
    Το μόνο που οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε κατάματα τις τύψεις μας. Να παραδεχθούμε πόσο αργήσαμε –πολιτικοί, οργανισμοί, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ- να ενδιαφερθούμε για αυτές τις γυναίκες. Και να υποκλιθούμε, ζητώντας τους ένα τεράστιο ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!! Συγγνώμη Μαρία, συγγνώμη Άννα…

Φιλελεύθερος

18 σχόλια:

  1. Μερικές φορές ο χειρότερος εχθρός είναι εντός των πυλών.Δυστυχώς οι Έλληνες είμαστε πολύ χαζός πολιτικά λαός.Εχθές έβλεπα στη Γερμανία μετά την απόπειρα βιασμού κάποιων γυναικών από μουσουλμάνους οι Γερμανοί αναρχικοί βγήκαν και διαδήλωσαν για τα δικαιώματα των γυναικών.Αν είχε συμβεί το ίδιο στην Ελλάδα οι Έλληνες αναρχικοί αλλά και τα ελληνικά σοβαρά κόμματα (αν υπάρχουν τέτοια) από αριστερά έως δεξιά θα έβγαιναν να διαμαρτυτηθούν κατά της ξενοφοβίας.Ο εχθρός εντός των πυλών και μέσα μας είναι ο πιο επικίνδυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλληνες είμαστε πολύ χαζός πολιτικά λαός
      ---------------------------------------------------
      το σχολιο σου το αποδεικνυει

      Διαγραφή
  2. Πολυ δικιο εχεις.Αλλα μπροστα στον προοδευτισμο,την μαχη κατα του ''φασισμου'' και της ''μισαλλοδοξιας'' δε πρεπει να μιλαμε.
    Ας ειναι καλα η πολιτικη ορθοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλαβα την έγκυρη πληροφορία ότι μέχρι σήμερα στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στην Αγλλία υπάρχουν περίπου 2000 Κύπριες σε ψυχιατρεία, οι οποίες το 1974 κακοποιήθηκαν από Τούκους. Για αυτές τις ψυχές και τις οικογένειες τους πρέπει να πληρώσει η Τουρκία και όσοι είναι σύμμαχοί της. Ο Χριστιανισμός όμως μαθαίνει τους Κύπριους και τους Ελλαδίτες να συγχωρούν και να ζητούν το μαρτύριο και τη σταύρωση. Με τέτοια μυαλά λοιπόν, παθητικά, ποιός και πως θα τιμωρήσει τους εγκληματίες; Για 1400 χρόνια ο χριστιανισμός δίνει το αίμα του και τα παιδιά του στα χέρια του Ισλάμ. Βρίσκουν και τα κάνουν. Χαϊβάνια, πρόβατα και ζώα αποκαλούν σχεδόν σε καθημερινή βάση οι μουσουλμάνοι τους χριστιανούς Έλληνες και άλλους. Βρίσκουν και τα κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εύκολο να κατηγορεί κανείς αβάσιμα!! "Ο Χριστιανισμός μαθαίνει τους Κύπριους και τους Ελλαδίτες να συγχωρούν και να ζητούν το μαρτύριο και τη σταύρωση".
      Τι ανακρίβειες είναι αυτές;
      Πήγαμε ποτέ και παραδοθήκαμε έτσι απλά σε μαρτύριο; Επειδή είναι κτήνη οι Μωμαθανοί, αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς είμαστε παθητικοί.
      Τι κουβέντες είναι αυτές; Εδώ κατηγορείται η Χριστιανική Εκκλησία ότι πρωτοστάτησε στους εθνικούς ξεσηκωμούς: παπάδες και Δεσποτάδες ήταν στην συντριπτική πλειοψηφία τους μπροστάρηδες στους αγώνες κατά τού τούρκικου κτήνους. Ακόμα και στην Κύπρο η πλειονότητα σχεδόν των ηρώων μαρτύρων τής ΕΟΚΑ ήταν "χριστιανόπουλα". Αυτοί που στηρίζουν τον τούρκικο σατανά σε Αγγλία και αλλού δεν είναι χριστιανοί: είναι ένα μεταχριστιανικό μπασταρδεμένο κοκτέϊλ εξουσιολαγνείας , ρατσισμού και εθνικιστικής υστερίας πασπαλισμένο με τάχα ευαγγελικά ρητά και βεβηλωμένους σταυρούς.
      Μόνο παθητικά μυαλά δεν είμαστε ούτε υπήρξαμε ποτέ !!!
      Σιγά μην απαλλάξουμε την κτηνωδία τού τούρκικου στοιχείου και την κακοήθεια των υποστηρικτών τους και καλλιεργήσουμε την συκοφαντία ότι πήγαμε με το "σφάξε με ν' αγιάσω". Ακόμα και η ειρωνική λαϊκή αυτή έκφραση επιβεβαιώνει ότι αυτήν την συμπεριφορά ο λαός μας ποτέ δεν την υιοθέτησε.
      Μερικά πράγματα δεν μπορεί να λέγονται μήτε ως "υποθέσεις εργασίας".

      Διαγραφή
    2. Κύριε Σιδηρούντιε, βρίσκουν ἀνθρώπους σάν καί σένα, πού βρίζουν τους χριστιανούς, καί τά κάνουν. Γιατί ἐσείς εἴσαστε οἱ αὐριανοί Βεληγκέκες τους καί οἱ σημερινοί συνήγοροί τους. Διότι, διασπᾶτε τήν ἐθνική μας ἑνότητα, σέ πραγματικούς διαχρονικούς Ἕλληνες καί σέ ..."πρό Χριστοῦ Ἕλληνες" πού μάλιστα, μή ἐπιλέγοντας ὡς ἄτομα τόν Χριστό, μένετε ἄθεοι ἤ καί εἰδωλολάτρες, δηλαδή χωρίς πρόσωπο ἐνώπιον τοῦ ἀληθινοῦ Θεοῦ, καί ἐν τέλει, εἴσαστε ὑποψήφιοι πρός ἐκούσιο ἐκμουσουλμανισμό. Σέ σᾶς ποντάρουν οἱ βιαστές αὐτοί, γιά νά μήν πληρώσουν:
      Ἐσεῖς οἱ ὑβρίζοντες ἐμᾶς τούς χριστιανούς, μᾶς πολεμᾶτε μαζί μέ τούς ἐχθρούς τοῦ γένους μας , τῆς πίστεώς μας, τοῦ πολιτισμοῦ μας. Ἐφηύρατε τό ἱστορικῶς ψευδέστατο καί ἀνυπόστατο, "σφάξε με Ἀγά μου ν' ἁγιάσω", γιά νά δικαιολογήσετε τό δικό σας "ἔλα Ἀγα μου νά κάνουμε σύμφωνο "συμβιώσεως"...". Μετά, σᾶς φταῖνε οἱ χριστιανοί, ἐπειδή ὑπάρχουν!
      Δεῖτε ποῦ φθάσατε: Ἤδη σᾶς φταῖνε ὅλοι οἱ χριατιανοί τῆς Ἑλλάδας καί τῆς Κύπρου, ἐπειδή ἐβιάσθησαν χριστιανές κοπέλλες ἀπό τούς τούρκους. Μέ τήν ἴδια λογική φταίει τό θύμα, ἐπειδή προκάλεσε τόν δράστη τοῦ ἐγκλήματος. "Εὖγε" σας!

      Διαγραφή
    3. APOZHMOIWSH 500.000,00 GIA KATHE MIA APO TIS KUPRIES POU KAKOPOIHTHIKAN. OPOIOS PPKANEI LATHOS APOZIMOIWNEI

      Διαγραφή
  4. Ο Χριστιανισμός στο σύνολό του είναι μια κατάσταση μαύρο δράμα. Ισχυρότερος, πλουσιότερος, ωραιότερος, μεγαλύτερος, δίνει γη και ύδωρ στο Ισλάμ κάθε τρεις και λίγο.
    Περι της Εκκλησίας που προτίμησε και προτιμά την Τουρκοφιλία παρά την ένωση και συνεργασία με προταστάντες και Καθολικούς, τι να πω; Έχω χάσει το σεβασμό μου. Ποιός είναι ο αντίχριστος τελικά; Ο πάπας τους Φραγκίσκος ή το παπαδαριό μας που διδάσκει ότι δια της αγάπης θα κάνουμε το Ισλάμ χριστιανικό; Τι λαό έχει φτιάξει η Εκκλησία μας; Αδιάφθορο; Μαχητή της ελευθερίας; Σε είκοσι χρόνια τι πληθυσμό θα έχει η Ελλάδα; Γιατί η χριστιανική Ορθόδοξη χώρα μας είναι πρώτη σε εκτρώσεις εδώ και δεκαετίες; Γιατι πρώτη στα τροχαία, στο κάπνισμα, στην παχυσαρκία παιδιών; Κάτι σατανικό παίζει. Αν δεν βρει την ηθική της και τον ανδρισμό της η Εκκλησία, τι θα γίνει η χώρα; Μαζί με μια καραδικτατορία που έχουμε πλέον ανάγκη, πρέπει να ξηλωθεί και να αλλάξει όλο το σατανόσχημο αρχιερατικό κακό συναπάντημα. Η Εκκλησία πρέπει να αρχίσει να βγάζει λέοντες αντί για πρόβατα προς σφαγή. Μέχρι στιγμής αυτό κάνει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Αν ήταν θρησκευτικό καθήκον του Χριστιανού να μη ψηφίζει λαμόγια, μάλλον δεν θα είχαμε φτάσει στη σημερινή κόλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγνοεῖτε πάρα πολλά περί τῆς πίστεώς μας, περί τῶν "λεόντων" ἁγίων μας τούς ὁποίους ἀκολουθοῦμε, καί περί τῆς ὀρθοδόξου χριστανικῆς (καί διαχρονικῆς , καί σήμερα) συνιστώσης τοῦ λαοῦ μας.
      Ὕστερα, μπερδεύετε τήν Ἐκκλησία μέ τόν παπισμό καί τόν προτεσταντισμό. Δέν σᾶς ἀδικῶ, δἐν φταῖτε, σέ αὐτό. Πολλοί ἔχουν τήν σύγχυσή σας. Ἀκόμη καί ἱερεῖς καί ἱεράρχες.
      Ἔχετε δίκηο πού μέμφεσθε ὅσους μέμφεσθε γιά ἐνδοτισμό πρός τούς τούρκους, ἀλλά μπεῖτε στήν θέση τους καί προσπαθήστε νά τούς ξεχωρίσετε. Ἄλλο νά μιλᾶς για ἀγάπη ἐντός ἐχθρικῶν μουσουλμανικῶν πλαισίων γιά λόγους σωτηρίας ἀπό τήν σφαγή , ἄλλο νά μιλᾶς γιά ἀγάπη Χριστοῦ σέ πλαίσιο φιλικῶν πρός τήν Ὀρθοδοξία μουσουλμανικῶν κοινωνιῶν, καί ἄλλο νά μιλᾶς γιά ἀγάπη ἀόριστα, ἀπό οἰκουμενιστικό φρόνημα, χάριν ἐνός πνευματικοῦ ἀχταρμᾶ, καί γιά ταρίχευση δηλαδή τῆς Ὀρθοδοξίας εἴτε ἐντός τοῦ ἰσλἀμ εἴτε ἐντός ρωμαιοκαθολικῶν ἤ προτεσταντικῶν σχημάτων, τῆς δῆθεν εὐσεβείας.
      Γιά τόν ἀνδρισμό, ἔχει καί ἡ Ἐκκλησία καί τά πιστά μέλη της, σᾶς διαβεβαιῶ, καί ἀνδρισμό καί ἀνδρεία -καί οἱ γυναῖκες. Ἄλλοι δέν ἔχουν ἀνδρισμό καίανδρεία. Ἄθεοι, εἰδωλολάτρες, ἀλλά καί ὁρισμένα βαρύτατα ἁμαρτάνοντα μέλη τῆς Ἐκκλησίας (στά ὁποῖα μονάχα προφανῶς ἀναφέρεσθε,καί γά τά ὁποῖα ἄν γνωρίζετε κάτι συγκεκριμένο ὑποχεώσή σας εἶναι νά τό καταγγείλετε ἁρμοδίως πρός ἔρευνα.
      ΕΝ ΤΕΛΕΙ κύριε Σιδηρούντιε, ἀντί νά βρίζετε καλλίτερα νά σκέπτεσθε καί νά ἐμβαθύνετε χωρίς περιττές κατηγορίες, διότι αὐτά πού σφάλλουν οἱ ἄλλοι, τά βλέπουμε διότι ἔχουμε ἤδη σφάλει ὁμοίως καί ἐμεῖς, τουλάχιστον στό βαθύτερο εἶναι μας, ἀλλιῶς δεν θά τά βλέπαμε.

      Διαγραφή
  5. Δεν αγνοώ τίποτα περι της πίστεως. Υπήρξα πιστώτατος για πολύ καιρό.
    Η Ορθοδοξία δεν μας διδάσκει το ότι πρέπει να είναι θρησκευτικό μας καθήκον η σκληρή τιμωρία των βιαστών. των λαμογίων, των δολοφόνων. Αυτό τα λέει όλα για το πόσο άδικη είναι προς τα θύματα. Φτιάχτηκε ως θρησκεία για να ευνοεί τους θύτες και να φτιάχνει πρόβατα που θα τα σφάζουν λύκοι και τσοπάνηδες.

    Ολόκληρη η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία με ένα σταυρό στο χέρι λύγισε και προσκύνησε στο τέλος το άγριο κίνημα που άρχισαν οι αμόρφωτοι βοσκοί της ερήμου της Αραβίας. Οι Χριστιανοί για αιώνες βλέπουν ο ένας στον αλλο το πρόσωπο του εχθρού. Μετά φταίνε οι Εβραίοι ή οι Μουσουλμάνοι που σας έχουν καβαλήσει, οι μεν στον τραπεζικό τομέα και οι δε στο βιολογικό.
    Τι να καταγγείλω, το ότι οι περισσότεροι άγαμοι ιερείς και αρχιερείς έχουν το πρόβλημα; Αυτό το γνωρίζουν άπαντες. Καταθέτω τις πρωτιές στη φρίκη, στην υποκουλτούρα, στη σήψη, και δείχνω ξεκάθαρα ότι η χώρα μας έχει φτάσει εδώ κατόπιν καθοδήγησης από μια προβληματική Εκκλησία που διαφθείρει τη νεολαία. Εάν η Εκκλησία διαθέτει το οποιοδήποτε αδιάφθορο δυναμικό, αυτό τώρα πρέπει να μπει μπροστά να ανατρέψει το τέλος του γένους που πλησιάζει.

    Η Ορθοδοξία πρέπει να σταματήσει τον άκρατο αυτοερωτισμό και μάθει να κοινωνεί με όλη την ανθρωπότητα και ειδικά με όλους τους άλλους Χριστιανούς. Αυτή τη στιγμή η Ορθοδοξία, όπου επικρατεί φέρνει το χάος και τις παγκόσμιες πρωτιές στις εκτρώσεις. Ελλάδα, Σερβία, Ρωσία, Βουλγαρία, σκοτώνουν περισσότερα έμβρυα εδώ και δεκαετίες από κάθε χώρα στον πλανήτη, πλην Κίνας. Κάτι σατανικό και απάνθρωπο έχει μπει βαθιά μέσα στο πετσί της Ορθοδοξίας. Όλες οι Ορθόδοξες χώρες πάνε κατα διαόλου ακριβώς επειδή οι πνευματικές τους ηγεσίες ρίχνουν το ποιμνίο τους προς αυτή την κατεύθυνση. Τον γκρεμό μπροστά δεν τον βλέπετε; Ποιός είναι ο αντίχριστος παρακαλώ, ο Φραγκίσκος η το σύνολο της Ορθοδόξου πνευματικής ηγεσίας; Για δείτε καλύτερα και τους προτεστάντες; Ποιοί άλλοι δίνουν τόσα πολλά για φιλανθρωπία και παιδεία; Δείτε τι χώρες έχουν φτιάξει και πως προσέχουν την αξία της ανθρώπινης ζωής στις χώρες τους. Ποιός άλλος ξεπαστρευει στον πλανήτη τα έμβρυα με τέτοιο μίσος για τον άνθρωπο, όσο έχουν οι Ορθόδοξοι λαοί; Δείτε τις στατιστικές, τα νούμερα λένε την αλήθεια. Τα περισσότερο γκαστρώματα εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα και στις Ορθόδοξες χώρες τελειώνουν με τη δολοφονία των εμβρύων. Αυτό σε έμένα τα λέει όλα. Είστε του Σατανά και γι' αυτό εγώ πλέον δεν είμαι Ορθόδοξος. Αγαπάω το Άγιον Όρος περισσότερο από κάθε άλλο θρησκευτικό τόπο, αλλά έξω από αυτό νομίζω ότι είστε σατανιστές οι Ορθόδοξοι. Σέβομαι περισσότερο τους πολυθεϊστές αρχαιολάτρες, τους Καθολικούς, τους Προτεστάντες, τους Εβραίους, τους Βουδιστές.

    Σας το λέω ξεκάθαρα, οι Ορθόδοξοι έχουν αποκτήσει τη φήμη των υπάνθρωπων με τα έργα τους. Οι δυτικοί έχουν και αυτοί τα δικά τους στραβά και κακά, αλλά η Ορθοδοξία τους ξεπερνά στα μαύρα χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δύσκολα βρίσκει κανείς τόσο μεθοδική διαστρέβλωση τής Ιστορίας όση συναντά στο σχόλιο τού σχολιαστή Γιώργος Σιδηρούντιος “8 Ιανουαρίου 2016 - 10:37 π.μ.”
    Αλλά και η σύστοιχη σπανία παραποίηση τής πραγματικότητας κατά την οποία η Ορθοδοξία που αγιάζει το Πρόσωπο και Θεώνει τον Άνθρωπο, παρουσιάζεται ως δήθεν κιβωτός και εκτροφείον υπανθρώπων, αφήνουν άναυδο όποιον γνωρίζει στοιχειωδώς ιστορία και έχει πληροφόρηση για την Ορθόδοξη Πίστη και Πράξη. Το σχόλιο αυτό (τού σχολιαστή Γιώργος Σιδηρούντιος “8 Ιανουαρίου 2016 - 10:37 π.μ.”) αντιβαίνει στους κανόνες λειτουργίας τού διαδικτύου . Υβρίζει και συκοφαντεί κατά χυδαίο τρόπο τούς Ορθόδοξους αναγνώστες και σχολιαστές, επικαλούμενος προς επίρρωση των επιχειρημάτων του ευθέως σατανικές αναφορές.
    Σε ποια συκοφαντία να πρωτοαπαντήσει κανείς; Αποδίδει ακόμη και τον μεγάλο αριθμό εκτρώσεων στην Εκκλησία (sic) που πράττει ό,τι είναι δυνατό για να προλάβει και να αποτρέψει αυτές τις σφαγές!! Εκθειάζει τα προτεσταντικά κράτη συλλήβδην για την κοινωνικές παροχές τους και συκοφαντεί την Ορθόδοξη Εκκλησία ως δήθεν στερούμενη αγάπης ˙ αλλά είναι πασίγνωστο ότι Αυτή έχει εδώ και χρόνια υποκατασταθεί στην θέση τού Κράτους σε ό,τι αφορά την κοινωνική Πρόνοια. Από την εποχή τής “Βασιλειάδας”, με την οποία η Ορθοδοξία δίδαξε τι εστιν αγάπη έμπρακτη και φιλανθρωπία, μέχρι και σήμερα, παρά τα όποια τυχόν λάθη και αμαρτήματα ανθρώπων η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η πραγματική τροφός και προστάτρια των πασχόντων, των απόρων, των θλιβομένων, των αδικουμένων .
    Ενίσταμαι και διαμαρτύρομαι σε οποιονδήποτε αρμόδιο τού blog για την εξύβριση που δέχομαι ως Ορθόδοξος και Έλλην και για την καθύβριση τής Ορθόδοξη Πίστης που διατυπώνεται και ενεργείται με τα παραπάνω σχόλια τού σχολιαστή με τα στοιχεία “Γιώργος Σιδηρούντιος” στο παρόν νήμα και ιδιαίτερα το σχόλιό του με χρονολόγηση “8 Ιανουαρίου 2016 - 10:37 π.μ.”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θέλω να προσβάλω κανενός την πίστη. Η Ορθοδοξία, σε όλες τις χώρες όπου έχει το πάνω χέρι μέσα στις κοινωνίες, τα έχει κάνει θάλασσα. Πιστεύω στις στατιστικές που δείχνουν τα επίπεδα διαφθοράς σε κάθε χώρα.

    Βρήκαν και τα κάνουν αυτοί που μας έριξαν στην κρίση. Αν η Ορθοδοξία είχε άριστες αδελφικές σχέσεις με άλλους Χριστιανούς τουλάχιστον, δεν θα έτρεχε ο αρχιεπίσκοπός μας να ζητήσει βοήθεια από το Κατάρ, το οποίο χρηματοδοτεί σφάχτες τζιχαντιστές.

    Τι να πω πρώτο και τι τελευταίο; Ζούμε γενοκτονία και η Εκκλησία διδασκει υπομονή και υποταγή. Όλες τις ανήθικες που αποκάλυψε ο παπα Κατινάς και η υπηρεσία εξυγίανσης του κλήρου, έγιναν μεγάλα και τρανά αρχιερατικά ονόματα. Να πως ένας λαός, όταν τον οδηγούν οι ανήθικοι, φτάνει μέσα σε λίγες δεκαετίες στον πάτο.

    Ο πνευματικός αυτισμός της Ορθοδοξίας πάει τους λαούς της στον θάνατο.
    Υπάρχει σοβαρότατο ηθικό πρόβλημα. Το ζήτημα είναι η κάθαρση και στον κλήρο και στην πολιτική, και στον ακαδημαϊκό χώρο. Αν δεν γίνει η κάθαρση, όλα αυτά μαζί θα πέσουν στον βόθρο της οριστικής εξαφάνισης του γένους μας.

    Εφόσον δεν είναι θρησκευτικό καθήκον ο πόλεμος ενάντια στη διαφθορά και η εξαφάνιση των δολοφόνων μας, μιλάμε για μια ακόμα σατανική κίνηση. Η Εκκλησία μας παρέδωσε εδάφη και αίμα στο Ισλάμ, τα δώρησε, και δεν ζητά καμία τιμωρία, δεν διδάσκειμκαμία εκδίκηση, δίνει συνεχώς τα πάντα στο Ισλάμ.

    Και οι Καθολικοί σε πολλά μέρη έχουν πέσει σε παρόμοια σατανική αίρεση, όχι όμως παντού. Οι προτεστάντες θεωρούν καθήκον τους να τσακίζουν τα λαμόγια, όταν υπάρχουν τα στοιχεία. Βγάλαμε το όνομα ότι είμαστε λαμόγια, υπάνθρωποι, και σε αυτό βοήθησε και το ότι αναδείξαμε πρώην αρχιεπίσκοπο με σειρά από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Ντροπή και αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα συλλυπητήρια μου στο infognomonpolitics.blogspot για την κατάντια να παρέχει τον χώρο σε σχολιαστή με τα στοιχεία “Γιώργος Σιδηρούντιος”, προκειμένου αυτός να διασπείρει ανενόχλητος ιταμές συκοφαντίες και ύβρεις κατά τής θρησκευτικής πίστης των Ορθόδοξων Χριστιανών . Τα σχόλιά του στο παρόν νήμα (ιδίως τα τελευταία με χρονική σήμανση 8 Ιανουαρίου 2016 - 10:37 π.μ. και 8 Ιανουαρίου 2016 - 10:47 μ.μ.) γεμάτα από νοσηρές συκοφαντικές κακοήθειες και ανιστόρητα ψεύδη (παραμύθια επιπέδου προπαγανδιστικής σέχτας γνωστών βλάσφημων αιρέσεων) παραβιάζουν κατάφορα τούς κανόνες τού διαδικτύου προσβάλλοντας βάναυσα την θρησκευτική πίστη μας .
    Δεν ελέγχει κανείς τι δημοσιεύετε; Δεν έχετε καμιάν ευθύνη; Τι άλλο θέλετε να γράψει δηλαδή για να καταλάβετε ότι υβρίζει και προσβάλλει την θρησκευτική Πίστη Ορθοδόξων Χριστιανών;
    Νομίζω ότι είναι υποχρέωση τού blog – site σας με κατάλληλους νόμιμους μηχανισμούς και την εποπτεία τού υλικού από moderator, να αποκλείει την
    ανάρτηση τέτοιων σχολίων. Εκτός εάν νομίζετε ότι είμαστε υποχρεωμένοι εμείς, ο κάθε αναγνώστης σας, να παρακολυθούμε και κάθε λίγο και λιγάκι να εντοπίζουμε και να ανασκευάζουμε την κάθε χυδαία συκοφαντία τού οποιουδήποτε νοσηρού τύπου θελήσει να κάνει “την πλάκα του” (ή ίσως και να εκτελεί αμειβόμενη αποστολή του) σε βάρος των εθνικών ιδανικών μας, ή τής θρησκευτικής πίστης μας ή και τής ευπρέπειάς μας ακόμη ˙ να αποδεικνύουμε δηλαδή εμείς, κάθε τρείς και δύο σε κάθε σκοτεινό υποκείμενο ότι “δεν είμαστε ελέφαντες”…
    Λυπάμαι ιδιαίτερα γιατί έχω συστήσει το blog – site σας σε φίλους και γνωστούς μου ως αξιόπιστο και υπεύθυνο! Τώρα τι να πώ; ότι ντρέπομαι που το σύστησα; Δεν ντρέπομαι διότι γι' αυτά τα αίσχη βέβαια δεν ευθύνομαι, απλά έπεσα έξω που σάς εμπιστεύθηκα και σάς διεφήμισα.
    Ειλικρινά λυπάμαι . Μας απογοητεύετε . Να χαίρεστε τους λασπολόγους συκοφάντες σχολιαστές που περιθάλπετε.
    Λυπάμαι.
    Κρίμα. Κρίμα. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και τι πρέπει να κάνουν οι διαχειριστές, να σβήνουν τα σχόλια του κάθε πονεμένου; Ας τα σβήσουν τα δικά μου, δεν έχω πρόβλημα.

    Δεν θέλω να προσβάλω κανένα, αλλά έχω αγανακτήσει. Δεν μπορεί κάθε τόσο να λέμε οι Ορθόδοξοι ότι είμαστε ανώτεροι σε πνευματικό, άυολο και ουράνιο επίπεδο, ενώ έχουμε τα πρωτεία στις εκτρώσεις, το κάπνισμα, την παχυσαρκία, τα τροχαία και ένα σωρό άλλα που δείχνουν ότι κατ' ουσία έχουμε πιάσει πάτο. Η Εκκλησία σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο έχει δυνατότητες να αλλάξει τις κοινωνίες. Δεν μπορεί σήμερα η νεολαία να φορά κομποσχοίνια και με το ίδιο χέρι να στηρίζει λαμόγια εξουσιαστές. Να μπει στον αγώνα κατά της διάλυσης της χώρας η Εκκλησία πρώτη, να ξαναγίνω χριστιανός. Ας στείλουν τα μοναστήρια από ένα δύο από τους καλύτερους μοναχούς, να πάρουν την ηγεσία της Εκκλησίας στα χέρια τους. Κάθαρση πρέπει να γίνει άμεσα.

    Όσο περνάει ο καιρός και μαθαίνω για τα έργα αρκετών χουντικών, τόσο αλλάζω γνώμη υπέρ των χουντικών αυτών. Μόνο η χούντα βοήθησε την Εκκλησία να καθαρίσει. Η χούντα αναγέννησε και το Άγιον Όρος. Δίχως αυτούς θα το είχαν κάνει καζίνο οι αρχιερείς.

    Δεν πάμε καθόλου καλά σε επίπεδο θρησκείας, ιδεολογίας.
    Κάποτε με δίδασκαν στην Εκκλησία ότι ο πλησίον τον οποίο πρέπει να αγαπάμε είναι ο Τούρκος, και ότι στην Πόλη οι σφαγιασθέντες έπαθαν ότι έπαθαν διότι ο Θεός τους τιμώρησε για τις αμαρτίες τους. Επίσης, πάει σύννεφο η διδασκαλία ότι σώσαμε την πίστη μας επειδή γίναμε δούλοι των Οθωμανών. Αυτές οι διδασκαλίες μας κατέστρεψαν και μας καταστρέφουν ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προφανώς δεν έχει νόημα ούτε να επισύρω πλέον την προσοχή των κωφευόντων αρμοδίων, ούτε βέβαια να συνεχίσω να απαντώ σε παρανοϊκές απλουστεύσεις ανόητων σχολίων, σύμφωνα με τα οποία π.χ. αφού κάνουμε ως κοινωνία ό,τι μάς καπνίσει ενάντια σε όσα διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία, υπαίτιος είναι η Εκκλησία. Ή να ανατρέψω την συκοφαντία ότι η Εκκλησία θα έκανε Καζίνο το Άγιον Όρος ή ακόμα-ακόμα να ψάχνω να κατανοήσω τι λέει κάποιος για κάποιον άρρωστο που διαστρέβλωσε τα Ευαγγέλια και αντί τού "πλησίον" που ορίζεται ξεκάθαρα με την παραβολή τού Καλού Σαμαρείτη, όρισε (ποιός;) ως πλησίον τούς τούρκους (;;).
    Και απομένει πλέον το "έασον αυτούς χαίρειν" αφού αλλιώς δεν γίνεται.
    Στους λοιπούς καταλείπεται (κατ' αρχήν) ο θρήνος για τα χάλια.
    Καλή σας νύχτα και καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο λαός μας πληρώνει την αστυνομία να τον προστατεύει από τους εγγκληματίες, το στρατό να τον προστετεύει από βάρβαρους, τους δασκάλους να τον μαθαίνουν γράμματα, και τους παπάδες να τον κάνουν ηθικότερο.

    Το ότι ο λαός δεν γίνετε ηθικότερος, αγιότερος και καλύτερος είναι ευθύνη της πνευματικής ηγεσίας. Το ότι τα πράγματα πάνε κατα διαόλου τα λέει όλα.

    Το καζίνο το είπα μεταφορικά, αλλά δεν απέχει πολύ από το τι θα είχε καταντήσει το ΑΟ αν η χούντα δεν μάζευε καλόγερους από όλη την Ελλάδα και δεν τους έστελνε να αναστυλώσουν τις μονές. Σήμερα στην καλύτερη περίπτωση θα είχαν γίνει μουσεία, ή θα τα δίναμε και αυτά ως ερείπια έναντι του χρέους, για να κάνουν εκεί μπανάκια οι Γερμανοί.

    Η δε παράνοια δεν είναι μόνο δικό μου χάρισμα, είναι και όσων πιστεύουν ότι ο θεός έφτιαξε τον άνθρωπο, και όχι ότι ο άνθρωπος ανέκαθεν φτιάχνει θεούς ανάλογα με τις παράνοιες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο άμαχος πληθυσμός ήταν ο μεγάλος χαμένος μιας προκαθορισμένης κατάστασης που κάποιοι σχεδίασαν και κάποιοι εκτέλεσαν.
    Οι συμπεριφορά των στρατιωτών σε μια κατακτητική κίνηση διαμορφώνετε κατά απαίτηση των νέων δεδομένων. Ο πολιτισμός ,η παιδεία ,το ήθος και η αξιοπρέπεια τους δοκιμάζετε στη δεδομένη ακραία κατάσταση. Η ηγεσία του στρατεύματος μπορεί σε μεγάλο βαθμό να ελέγξει την κατάσταση και να επιβάλει τον επαγγελματισμό και την πειθαρχία. Η ηγεσία του στρατεύματος φέρνει την εύθηνη για της ωμότητες και τους βιασμούς του στρατεύματος και συνήθως εκείνα γίνονται υπό την ανοχή , την συγκάλυψη άλλα κάποιες ακραίες φορές και με την επιβολή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.