13/1/16

Είναι ο Πατριωτισμός το μοναδικό εργαλείο με το οποίο μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση; Η απάντηση στην εκδήλωση "Κρίση και Πατριωτισμός", στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Παρουσίαση βιβλίου στο Σύλλογο Ποντίων Αλεξάνδρειας Ημαθίας την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου
Ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάδρειας και Περιχώρων και οι Εκδόσεις Ινφογνώμων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σάββα Καλεντερίδη «Οικονομική Κρίση και Πατριωτισμός», που θα γίνει την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 στις 19:00, στην Αίθουσα του Συλλόγου.
Μετά την εισήγηση του κ. Καλεντερίδη θα ακολουθήσει διάλογος με τους πολίτες.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο πολιτικός επιστήμονας Γιώργος Παναγιωτίδης.
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Κρίση και Πατριωτισμός

Ο πατριωτισμός, ένα ιερό και υπέρτατο ιδεώδες που χαρακτήριζε επί αιώνες τους Έλληνες και αποτέλεσε μια από τις κύριες δυνάμεις που προστάτεψαν το Ελληνικό έθνος στους δαιδαλώδεις και επικίνδυνους δρόμους της Ιστορίας, τις τελευταίες δεκαετίες εκφυλλίστηκε, με αποτέλεσμα τη βαθιά ηθική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση, η οποία κορυφώθηκε τα έξι τελευταία χρόνια και συνεχίζεται, χωρίς να είναι ακόμα ορατή η κατάληξή της.
Όπως εντοπίζουμε τα κύρια αίτια της κρίσης στον εκφυλλισμό του ιδεώδους του πατριωτισμού, έτσι είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε και να βγούμε από την κρίση, είναι η ανάκτηση και αναγέννηση του πατριωτισμού στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Κι αυτό γιατί ο πατριωτισμός είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί πλέον να ενώσει και να χαλυβδώσει τους διχασμένους Έλληνες απέναντι στην κρίση, η οποία εκτός από την οικονομία, απειλεί πλέον το ίδιο το Έθνος και την Πατρίδα.
Το βιβλίο αυτό εκδίδεται με την ελπίδα να αποτελέσει έναυσμα για έναν έντονο και βαθύ προβληματισμό σχετικά με το κορυφαίο ζήτημα του Ελληνικού πατριωτισμού, τον οποίο αν ανακαλύψουμε ξανά, αναδιφώντας στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας, αν τον επαναφέρουμε στο προσκήνιο και αν επανακαθορίσουμε και ενστερνιστούμε την έννοιά του με όρους 21ου αιώνα, τότε και μόνον τότε θα βρούμε το νήμα που θα μας ενώσει,θα μας κάνει πιο δυνατούς και θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.
Να ξαναβρούμε τον πατριωτισμό που απωλέσαμε, για να βγούμε επιτέλους από την κρίση.

2 σχόλια:

 1. Να ξαναβρούμε τον πατριωτισμό που απωλέσαμε, για να βγούμε επιτέλους από την κρίση.

  Για να γίνει αυτό θα πρέπει να πάψουν να υπάρχουν προδότες και παρτάκηδες, γεγονός που δεν οφείλεται στην κρίση αλλα στους λόγους που φτάσαμε στην κρίση
  Και για να σταματήσουν να υπάρχουν θα πρέπει να επέλθει η λογική ότι δεν λύεται θάβεται.
  Αντί λοιπόν να προσπαθούμε να βοηθήσουμε άλλους λαούς να λύσουν τα προβλήματά τους (όχι πως είναι κακό καλό ειναι) καλύτερα θα ήταν να καθαρίσουμε το δικό μας πιάτο πρώτα και μετά των άλλων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ιστορία του Πολύβιου στα κείμενα που πραγματεύεται τον επεκτατισμό της Ρώμης κι απ την άλλη ο πατριωτισμός χρειάζεται διορατικότητα

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.