31/1/16

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπερασπίζεται την Τουρκία- για το πετρέλαιο του ISIS

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάρκ Τόνερ, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν συμφωνεί με τις δηλώσεις  της Ελλάδας και του Ισραήλ, ότι η Τουρκία συναλλάσσεται με το ‘ισλαμικό κράτος’ με παράνομο πετρέλαιο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτές τις δηλώσεις, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, όπως σημειώνει  η ‘Gazeta.ru’.

Αυτήν την εβδομάδα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μοσέ Γιααλόν δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές του ‘Ισλαμικού κράτους’ εδώ και καιρό πωλούν πετρέλαιο στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ισλαμιστές, συνεπώς, επιβιώνουν  με «τουρκικά χρήματα».
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε, επίσης, ότι το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου του «ισλαμικού κράτους» περνά από την Τουρκία.

Αν τα λόγια του εκπροσώπου του Υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή,  καθώς η Αθήνα και η Άγκυρα είναι στα μαχαίρια, οι δηλώσεις του Ισραήλ στο θέμα αυτό, λένε οι ειδικοί, αξίζουν την προσοχή.

Γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ έχει μια ισχυρή υπηρεσία πληροφοριών στην περιοχή και παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες των ισλαμικών ομάδων.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάρκ Τόνερ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς των δηλώσεων  της Ελλάδας και του Ισραήλ.

«Πρώτα από όλα δεν έχει κανένα οικονομικό νόημα, και, δεύτερον, δεν υπάρχουν στοιχεία για ποινική δίωξη ότι σε αυτές (τις συναλλαγές) συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης», είπε ο Τόνερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.