2/2/16

Ο Οίκος των Ρότσιλντ (1)

Dean Henderson
Η οικογένεια Ρότσιλντ (Rothschild) συνδυάστηκε με τον οίκο της Οράγγης (Orange) της Ολλανδίας (βασιλική οικογένεια) για να ιδρύσει την Τράπεζα του Άμστερνταμ στις αρχές της δεκαετίας του 1600, έγινε η πρώτη ιδιωτική κεντρική τράπεζα στον κόσμο.
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ της Οράγγης παντρεύτηκε με τον αγγλικό οίκο των Ουίντσορ  (Windsor), λαμβάνοντας ως σύζυγο την κόρη του βασιλιά Ιακώβου Β', την Μαίρη. Το Τάγμα της Αδελφότητας της Οράγγης, το οποίο προώθησε πρόσφατα την προτεσταντική βία στη Βόρεια Ιρλανδία, έβαλε τον Γουίλιαμ Γ’ στο θρόνο της Αγγλίας, απ 'όπου κυβέρνησε τόσο τη Βρετανία όσο και την Ολλανδία. Το 1694, ο Γουίλιαμ Γ’ συνεργάστηκε με τους Ρότσιλντ για να ξεκινήσει τη Τράπεζα της Αγγλίας.

Η “γριά της οδού της βελόνας νημάτων” (Threadneedle Street), όπως λένε τη Τράπεζα της Αγγλίας, περιβάλλεται από ένα τείχος 9 μέτρα ύψος.  
Τρεις όροφοι κάτω από την επιφάνεια, βρίσκεται το μεγαλύτερο απόθεμα σε ράβδους χρυσού στον κόσμο.  
Ο μεγαλύτερος θησαυρός βρίσκεται κάτω από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (Federal Reserve Bank of New York) που ελέγχεται από τους Ρότσιλντ. Σύμφωνα με το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Bill Still "The Money Masters", το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρυσού κατασχέθηκε από τα σήμερα άδεια θησαυροφυλάκια του Φορτ Νοξ ως ενέχυρο για τα ομόλογα του χρέους των ΗΠΑ στις οκτώ οικογένειες της Federal Reserve.

Αυτή η οικονομική μαφία ενίσχυσε τον έλεγχό της επί του παγκόσμιου αποθέματος χρυσού όταν 200 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού που ανήκαν στην τράπεζα Nova Scotia (σημ. μτφ.: καναδική τράπεζα), ανακτήθηκαν κάτω από το μακελειό του World Trade Center. Μία ημέρα μετά την ανάκτηση του της 1ης Νοεμβρίου του 2001, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι, απέλυσε εκατοντάδες εργάτες του σχεδίου διάσωσης στο Ground Zero (σημ. μτφ: διευκρινίζουμε παρεμπιπτόντως ότι ο όρος «σημείο μηδέν, Ground Zero » χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για να εντοπιστεί το σημείο έκρηξης ενός πυρηνικού όπλου ... Έχουμε ήδη μιλήσει για αυτό...), λίγο μετά τη τιμητική διάκριση του Ιππότη που του αποδόθηκε  από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β 'και την ανακήρυξη του ως  "Man of the Year" (άνθρωπος της χρονιάς) από το περιοδικό Time magazine...

Η ημερήσια τιμή του χρυσού καθορίζεται καθημερινά στην τράπεζα NM Rothschild στο City του Λονδίνου.  
Εκεί, πέντε από τις οκτώ οικογένειες τραπεζιτών αποφασίζουν μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση, ποια θα είναι η τιμή του χρυσού κάθε πρωί. Το υποκατάστημα της Kleinwort Benson, Sharps Pixley, είναι μία από τις πέντε εταιρείες που αποφασίζουν. Μια άλλη είναι η Mocatta Metals. Ανήκει κατά πλειοψηφία στη Standard Chartered Bank, την τράπεζα που ιδρύθηκε από τον Cecil Rhodes της οποίας το υποκατάστημα του Ντουμπάι κατέθεσε ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στον Mohamed Atta, τον υποτιθέμενο αρχηγό της επιχείρησης στο έδαφος.

Σύμφωνα με τον βρετανό βουλευτή Michael Meacher, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian του Λονδίνου, ο Omar Saeed Sheikh, ο άνθρωπος που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Ντάνιελ Περλ το 2002, ήταν πράκτορας της βρετανικής MI6. Είπε ότι ήταν επίσης ο Sheikh ο οποίος, για λογαριασμό του στρατηγού Mahmoud Ahmed των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών ISI, κατέθεσε 100.000 δολάρια ΗΠΑ στον Μοχάμεντ Άτα από την Standard Chartered Bank του Ντουμπάι πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Ο ισχυρισμός αυτός του Meacher επιβεβαιώθηκε από τον Dennis Lomel, διευθυντή του τμήματος χρηματοοικονομικών του FBI και από ένα άρθρο της Times of India στις 11 Οκτωβρίου 2001. Η εταιρεία Mocatta Metals είναι επίσης ένα από τα χρηματοδοτικά μέσα των δραστηριοτήτων της Μοσάντ.

Το υποκατάστημα Midland Bank Samuel Montagu είναι ένας τρίτος "διαπραγματευτής" της τιμής του χρυσού στο Λονδίνο. Το 1999, η Midland, της οποίας η έδρα βρισκόταν στην καρδιά των χρημάτων της κοκαΐνης στον Παναμά, αγοράστηκε από την τράπεζα HSBC Bank που ελέγχεται από τη βρετανική τραπεζιτική ολιγαρχία· το παλιό πλυντήριο των χρημάτων των Πολέμων του Οπίου της Hong Kong Shanghaï Bank Corporation έγινε σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο. Η Midland ανήκει μερικώς στη μοναρχία αλ-Σαμπάχ του Κουβέιτ.  
Οι άλλοι δύο αποφασίζοντες τη τιμή του χρυσού είναι οι Johnson Matthey και NM Rothschild, οι δύο εταιρείες έχουν διοικητικά συμβούλια διασυνδεμένα με την Anglo American και τη HSBC.

Η Anglo-American είναι η τρίτη παγκόσμια εταιρεία εξόρυξης. Ελέγχεται από τους Ρότσιλντ και την οικογένεια Oppenheimer της Νότιας Αφρικής. Έχει την Engelhardt, η οποία έχει σχεδόν το μονοπώλιο στην παραγωγή του παγκόσμιου χρυσού καθώς και το μονοπώλιο των διαμαντιών, τη De Beers. Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της De Beers είναι ο Nicky Oppenheimer. Η DeBeers κατηγορήθηκε το 1994 για νόθευση των τιμών και τέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέχρι σήμερα, οι αξιωματούχοι αυτής της εταιρείας δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο έδαφος των ΗΠΑ για το φόβο της σύλληψης τους από τις αρχές.

Οι Ρότσιλντ, ελέγχουν επίσης τη BHP Billiton και τη Rio Tinto, οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης στον κόσμο, όπως και τη Royal Dutch / Shell και τη Bank of America. Όπως είπε ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας George Blunden: "Ο φόβος είναι αυτό που κάνει τις εξουσίες της τράπεζας τόσο αποδεκτές. Η τράπεζα είναι σε θέση να ασκήσει την επιρροή της, όταν οι άνθρωποι εξαρτώνται από εμάς και φοβούνται να χάσουν τα προνόμια τους ή όταν είναι τρομοκρατημένοι».

Ο Meyer Amschel Rothschild πούλησε στη βρετανική κυβέρνηση Γερμανούς μισθοφόρους από την Έσση για να πολεμήσουν εναντίον των Αμερικανών επαναστατών, μεταφέροντας τα κέρδη στον αδελφό του Nathan στο Λονδίνο, όπου έδρευε η τράπεζα NM (Nathan & Mayer) Rothschild & Sons. Ο Mayer ήταν ένας πολύ φιλομαθής μαθητής της Καμπάλα και ξεκίνησε την περιουσία του με κλεμμένα χρήματα, μέσω εκβιασμού του William ΙΧ, βασιλικού διοικητή της περιοχής Έσσης-Κάσελ και γνωστού μεγάλου Τέκτονα.

Η ελεγχόμενη από τους Ρότσιλντ εταιρεία Barings χρηματοδότησε το κινεζικό εμπόριο οπίου και το εμπόριο της παράνομης διακίνησης των μαύρων της Αφρικής.  
Χρηματοδότησε την αγορά της Λουιζιάνας (από τον Ναπολέοντα): Όταν μερικά κράτη έκαναν στάση πληρωμής για τα δάνειά τους, η Barings δωροδόκησε τον Daniel Webster για να βγάλει λόγους για να τονίσει τις αρετές της αποπληρωμής των χρεών. Τα κράτη μέλη διατήρησαν τη θέση τους, και ο οίκος των Ρότσιλντ έκοψε τη στρόφιγγα το 1842, βυθίζοντας τις ΗΠΑ σε μια τεράστια οικονομική ύφεση.  
Ειπώθηκε συχνά ότι η περιουσία των Ρότσιλντ εξαρτάται από την πτώχευση των εθνών. Ο Mayer Amschel Rothschild είχε πει: «Εμένα δεν με νοιάζει ποιος ελέγχει τις πολιτικές υποθέσεις ενός έθνους όσο μπορώ να ελέγξω το νόμισμα του».

Συνεχίζεται

Dean Henderson

url του αρχικού άρθρου:
https://hendersonlefthook.wordpress.com/2015/12/26/the-house-of-rothschild/  (Excerpted from Chapter 19: The Eight Families: Big Oil & Their Bankers…)

-Μετάφραση από Αγγλικά στα Γαλλικά από Αντίστασης 71 ~
-Μετάφραση από Γαλλικά στα Ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογώμονα Πολιτικά, 2.2.2016




13 σχόλια:

  1. ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΜΟΙΡΟ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Κ.Ο.Κ ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΚΤΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΗΚΕ Η ΨΥΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Rotcschild έχει σπίτι στην Κεφαλονιά δεν έχει σπίτι στην Τουρκία. Επίσης έρχεται συχνά στην Ελλάδα. Αν θέλετε κλείστε μια συνέντευξη μαζί του και ακουστέ τι έχει να σας πει για την Ελλάδα την οποία και ανεξαρτητοποίησε από τους Οθωμανούς όπως και το Ισραήλ. Οι δεσμοί είναι άρρηκτη λοιπόν και καλό είναι να ακούτε κι’ολας και όχι μονό να μιλάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεχίζω.

      Καὶ ποιὸς εἶσαι ἐσὺ ποὺ θὰ μᾶς πῆς νὰ ἀκοῦμε καὶ νὰ μὴ μιλᾶμε μόνο;

      Θὰ μιλᾶμε καὶ θὰ λέμε τὴν γνώμη μας ὅποια καὶ νὰ εἶναι αὐτὴ εἴτε ἀρέσει εἴτε ὄχι.

      Διαγραφή
    2. Εδώ μια συνέντευξη με τον Jacob Rothschild στην Κέρκυρα https://www.youtube.com/watch?v=YYPT_Vyrgmg

      Διαγραφή
  3. Ὥστε αὐτὸς μᾶς ἔκανε ἐλεύθερους,καὶ ὄχι οἱ ἀγωνιστὲς τοῦ 21.
    Κῦττα νὰ δῆς λεπτομέρεια!

    Τί μοῦ λές ρὲ φίλε,νά σὲ βάλουμε νὰ ξαναγράψης τὴν ἱστορία τῆς χώρας μας καὶ νὰ μᾶς ἀνοίξης τὰ μάτια.

    Ἐπειδή ὅμως ἔχω μιὰ μανία νὰ διαβάζω ἱστορία δὲν θὰ ἔλεγα ὅτι συμφωνῶ μαζί σου γιατὶ ἄλλα ἔχω διαβάσει γιὰ τὸν ρόλο τῶν "ἐκλεκτῶν".

    Τό τί ἔκανε γιὰ τὸ Ἰσραὴλ νομίζω πώς δὲν ἐνδιαφέρει τοὺς Ἕλληνες.

    Μᾶλλον πώς ἔχει σπίτι στὴν Κέρκυρα καὶ θὰ ἐπιθυμοῦσα νὰ μὴ μᾶς προτιμᾶ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπα να μην μιλάς είπα να μάθεις να ακούς κι ολας Ελληναρα. Δεν είπα ότι δεν πολέμησαν οι Έλληνες για την Ελλάδα αλλά είπα ότι οι εν λόγο οικογένεια συνέβαλε χρηματικά και όχι μόνο (έδωσαν οπλισμό δηλαδή μέσω χρηματοδότησης της Ελληνικής Επανάστασης) στην Δημιουργία Τράπεζας της Ελλάδος με την Εκκλησία (ναι την ορθόδοξη εκκλησία δεν είναι κακό) Υπογραμμίζω δε ότι έχει σπίτι στην Κεφαλονιά δε και ΟΧΙ στην Τουρκία (δεν ξέρουμε πως θα είναι η Τουρκία δηλαδή σε λίγα χρόνια) . Α ναι, σου συνιστώ να ξαναδιαβάσεις το εν λόγο άρθρο το οποίο ξεστραβώνει αρκετά και τα λέει μια χαρά. Επίσης καλό θα ήταν ΝΑΙ να ακούσεις και τους Ροθτσαιλτ όταν θα κάνουν διακοπές στην Κεφαλονιά πίστεψε με όταν μιλεί ο Ροθτσαιλ έχει την σημασία του.

      Καληνύχτα και τα χάπια σου.

      Διαγραφή
    2. Η αληθεια ειναι οτι απο την "τυχαια" ναυμαχια του Ναυαρινο γιναμε κρατος...Απλα τοτε οι μεγαλοι αποφασισαν οτι τους συνεφερε ενα κρατιδιο στα πλευρα της οθωμανικης αυτοκρατοριας...Διαβαστε και κατι αλλο εκτος των σχολικων βιβλιων...

      Διαγραφή
  4. Κάτι τελευταίο όταν ένα σύστημα δεν λειτουργεί καταρρέει Δεν ανακάλυπταν την Τράπεζα οι Ροθτσαιλτ μόλον οι Έλληνες και οι Άραβες την ανακάλυψαν. Όταν ένα σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει καταρρέει όσο ισχυρό και αν είναι για παράδειγμα Σοβιετική Ένωση δεν παν να την έκτισαν και οι Ροθτσαιλτ αν δεν λειτουργεί απλά θα γκρεμιστεί. Όταν ένα σύστημα είναι παραγωγικό τότε λειτουργεί και το χρήμα φέρνει χρήμα. Αρά δουλέψτε το μυαλό σας στην Χώρα επιτέλους. Τα υπόλοιπα είναι όμορφα ιστορικά καταγεγραμμένα τα όποια δεν χωρούν και αμφισβητήσεις στο άρθρο και πιστεύω και η συνέχεια του θα είναι «αποκαλυπτική» δεν μπορούν τα χρήματα να ελέγξουν τα πάντα και να τα ελέγξουν θα καταρρεύσουν. Ήταν μια πολύ όμορφη «πάσα» το άρθρο «αποκάλυψη» γιατί για πολύ καιρό ήθελα να εκφράσω κάποιες απόψεις αναθεωρητικές ρεβιζιονιστικής αντιλήψεως. Νομίζω ότι ήταν να πω το είπα και το ξεκαθάρισα αποκρυσταλλώνοντας την άποψη μου. Τώρα αντισημιτισμός πέρα από το αληθινό άρθρο υπήρχε και θα υπάρχει για πάντα και χαίρομαι όταν βγαίνει το μίσος από όπου και αν προέρχεται ακροαριστερό ακροδεξιό κέντρο θρησκευτικό διότι αντιλαμβάνεται κανείς το ότι τελικά σε ζηλεύουν και τελικά για να υπάρχει τόσο μένος σημαίνει ότι κάπου κάτι κάνεις σωστά το ότι το Ισλάμ όντος μισή την Δύση σημαίνει ότι τελικά η Δύση επέτυχε στον πολιτισμό της από την άλλη το να μισείς θανάσιμα κάποιους απλά γιατί είναι εβραίοι σημαίνει ότι κάτι σωστό κάνουν και οι Εβραίοι . Τα τελευταία έτσι για την «πάσα» που μου έδωσε ο unknown κάπου εκεί στο άγνωστο. Τελικά όλοι αυτοί οι ακραίοι το μόνο που κατάφεραν είναι να τους μισήσουν οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι για παράδειγμα και να υποχρεωθεί και το Ισλάμ και την ίδια την Σ. Αραβία που τα χρηματοδότησε εν πολύς και να υποχρεωθεί τελικά και αυτή από την πλευρά της περνώντας τον 19αι της να αναθεώρηση ρεβιζιονιστικό Ισλάμ όπως οι σταυροφόροι όπως και η Ευρώπη τους προηγούμενους αιώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητε Λεον. Σπιτι εχει στην Κερκυρα. Ολοκληρο ακρωτηρι στα βορειο ανατολικα. (εχω περασει ουκ ολιγες φορες απ΄εξω.)Οχι στην Κεφαλονια. Και ο Δένδιας (ο γνωστος) ειναι ο νομικος του εκπροσωπος στο νησι και στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ορθως ο κος Ροτσιλντ διαμενει στην Ελλαδα, μια και ειναι εξαιρετικη απο πλευρας κλιματος και αποτελει αλλωστε ενδοχωρα του Ισραηλ και ειναι και αποικια χρεους. Σιγα - σιγα θα φτιαχτει και η 2η Ιερουσαλημ να δεχθει εποικους Ιουδαιους οπως τοτε επι Σουλειμαν του μεγαλοπρεπους, αφου το Ερετς Ισραελ δεν χωραει πια. Η νυχτα για την Ελλαδα θα ειναι ατελειωτη οσο δεν αντιλαμβανεται ο Ελληνικος λαός ποιος ειναι και απο που προερχεται και να αρθει στο υψος των ιστορικων απαιτησεων. Ξεπεινασε με το ΕΥΡΩ και του βγηκε ξινο. Ετσι θα γινοταν. Εκεινο που προξενει εντυπωση ειναι πως καταντησε ετσι ενας λαος με τετοιο παρελθον που υποταχτηκε στη μοιρα του χωρις να ακουστει ντουφεκια. Διαφωνω καθετα με τον κο Λεον οτι ο Ελληνας ειναι αντισημιτης. 3000 χρονια ζουμε μαζι (Ρωμανιωτες)και στρατοπεδα να σαπωνοποιησουν τους Εβραιους λειτουργησαν μονο στη Σιλεσια. Κατα της απληστης χρηματοπιστωτικης χουντας που εχει διαλυσει τη χωρα ειναι. Βεβαια το οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των διεθνων παικτων του χρηματοπιστωτικου κλαδου ειναι Εβραικου θρησκευματος, και δικαιως επισυρει την μηνιν του κοσμου με την συμπεριφορα της, αυτο δεν αποτελει ευθυνη των Ελληνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Εκεινο που προξενει εντυπωση ειναι πως καταντησε ετσι ενας λαος με τετοιο παρελθον που υποταχτηκε στη μοιρα του χωρις να ακουστει ντουφεκια."



      Ὅτι δὲν κατάφερε ἡ Τουρκοκρατία,τὸ κατάφερε ὁ Ἀνδρέας Παπανδρέου ὁ καταραμένος.
      Τόν ἔμαθε στὴν καλοπέραση.
      Τόν ἀφελλήνισε.

      Τὶς ἐποχές ποὺ ὁ Ἕλληνας ἦταν αὐτὸ ποὺ θαυμάζουμε,εἶχε γιὰ σύντροφο τὴν πενία,μὲ τὴν ἔννοια ὄχι τῆς ἐξαθλιώσεως ἀλλὰ μὲ τὴν ἔννοια ὅτι ὅλα τὰ ἀποκτοῦσε μὲ πόνο(κόπο),"ἀπὸ τοῦ ἐργάζεσθαι καὶ πονεῖν ποριζόμενος τὸν βίον".
      Αὐτὴ εἶναι καὶ ἡ ἔννοια τῆς λέξεως πενία.

      Τώρα,γιὰ νὰ συνέλθη ὁ Ἕλληνας πρέπει νὰ τὸν βρῆ μεγάλη ἐθνικὴ συμφορά.

      Διαγραφή
  7. Αναφέρεσθε στον Οίκο Ρότσιλντ που ο ιδρυτής του χρυσοχόος και σαράφης Άμσελ Μωϋσής Μπάουερ, δημιούργησε ένα ανταλλακτήριο νομισμάτων στο εβραϊκό γκέτο της Φρανκφούρτης. Που στην πόρτα της επιχείρησής του είχε σαν σήμα ‘ένα κόκκινο εξάκτινο αστέρι, το γνωστό άστρο του Δαυίδ;

    Η επιχείρηση του Μπάουερ, έγινε γνωστή από το κόκκινο αστέρι ως Rot (κόκκινο) και Schild (έμβλημα), από το οποίο προήλθε το Rotschild ήγουν Ρότσιλντ. Όταν ο γιός του Άμσελ ο Μάγιερ Άμσελ Μπάουερ πήρε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του από Μπάουερ σε Ρότσιλντ.

    Παραφραστικά στην Αγγλία το έκαναν Ροθτσάϊλντ Rothchild!

    Βεβαίως η κατοικία του βρίσκεται, όχι στην Κεφαλονιά Leon Isaak αλλά στην Κέρκυρα. Κρίμα το εβραϊκό σου παρατσούκλι!

    Εκείνη την εποχή η εκκλησία απαγόρευε στους Χριστιανούς να ασχολούνται με τραπεζιτικές εργασίες και να είναι τοκογλύφοι, έτσι και ο Εβραίος Μάγιερ αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα.

    Ο Μάγιερ Άμσελ Μπάουερ απέκτησε δέκα παιδιά, πέντε κόρες και πέντε γιούς, τους οποίους γιούς εγκατέστησε στην Αυστρία, την Αγγλία, την Γαλλία και την Ιταλία, δηλαδή στα τότε κέντρα λήψης αποφάσεων, ικανά να επηρεάζουν τις εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη

    Η συνέχεια από τον φίλο Κριστιάν που κοπιάζει μεταφράζοντας τόσα κείμενα, δίνοντάς μας την δυνατότητα να τα διαβάζουμε και εμείς που δεν ξέρουμε Γαλλικά.

    Φιλικά
    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το άρθρο είναι πράγματι πολύ καλό. Η τοποθέτηση του Leon Izaak θεωρώ ότι έγινε με χιουμοριστική διάθεση, γιατί διαφορετικά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανάγνωσης της ιστορίας και κρίσης…
    Όπως είναι γνωστό τα ιστορικά στοιχεία δεν διαψεύδονται. Το δάνειο δόθηκε, για να γίνει μια χώρα υποχείριο και οι δανείζοντες να πλουτίσουν τόσο από τους τόκους, όσο και από την ανταλλαγή του δημοσίου πλούτου (που είναι ο πραγματικός), με χρήμα (δηλ. τυπωμένα χαρτιά). Τα όπλα που «αγοράστηκαν» ήταν κράνη και παλιά δύσχρηστα όπλα του γαλλικού στρατού. Το μόνο όφελος, που επιχειρηματολογούσαν οι υποστηρικτές του δανείου, ήταν ότι οι δανειστές, θα έκαναν το παν, για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση της Ελλάδος, προκειμένου να πληρωθούν. Πράγματι η ναυμαχία του Ναβαρίνου, σφράγισε την ανεξαρτησία της Ελλάδος και οδήγησε τον μεγάλο πρωταγωνιστή ναύαρχο Κόδριγκτον, σε καθαίρεση και αποπομπή, από την κυβέρνηση Γουέλιγκτον και στο περίφημο “untoward event”, για τη ναυμαχία.
    Η ανεξαρτησία όμως της Ελλάδος θα μπορούσε να είχε σφραγιστεί νωρίτερα, αν δεν μεσολαβούσε ο εμφύλιος…
    Όσον αφορά τους «Ρότσιλντ», πραγματικά το όνομα δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι το σύστημα ελέγχου και διαχείρισης του ανταλλακτηρίου μέσου, στην προκειμένη περίπτωση του χρήματος. Η αναφερόμενη οικογένεια, είναι μία εξ αυτών που ελέγχει και διαχειρίζεται αυτό το σύστημα. Είναι υπεράνω κυβερνήσεων ; Σαφώς αφού ελέγχουν το χρήμα, μπορούν να εξαγοράζουν και να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, ή μέσω της φήμης να εξολοθρεύσουν αντιπάλους τους (βλ. J.P Morgan).
    Αντιμετωπίζονται; Σαφώς, με την ίδια μέθοδο που είχαν αντιμετωπιστεί και στο παρελθόν, (βλ. «Money Masters», αλλά παράλληλα μελετήστε και ιστορία), με την προϋπόθεση ότι αυτός που θα αποφασίσει να αλλάξει το σύστημα αυτό, ανοίγει πόλεμο, γι΄ αυτό θα πρέπει να είναι έτοιμος και να θυσιαστεί.
    Λύσεις υπάρχουν, μας το διδάσκει η ιστορία, γι΄ αυτό δεν χωρούν μεμψιμοιρίες. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουν οι κυβερνώντες μας, είναι οι σωστές στρατηγικές συνεργασίες, προς όφελος των πολλών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.