20/2/16

Οι Τούρκοι έκαψαν ζωντανούς 150 Κούρδους στην Τσίζρε – Έκοψαν και κεφάλια (φωτο)

Οι Τούρκοι έκαψαν ζωντανούς 150 Κούρδους στην Τσίζρε – Έκοψαν και κεφάλια (φωτο)
Περίπου 150 Κούρδοι πολίτες της Τουρκίας κάηκαν ζωντανοί από τον τουρκικό στρατό, σε «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις των Τούρκων στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας.

Η Κούρδισσα βουλευτής της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Φελεκνάς Ουτσά, κατήγγειλε στο ρωσικό Sputnik:
«Στην πόλη Τσίζρε της επαρχίας Σιρνάκ, περίπου 150 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί σε διαφορετικά κτίρια από τον τουρκικό στρατό. Κάποιες σοροί βρέθηκαν αποκεφαλισμένες. Κάποιες άλλες είχαν καεί εντελώς, σε σημείο που να μην μπορεί να γίνει αναγνώριση», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο την Πέμπτη.

Η Φελεκνάς Ουτσά δεν είναι μια τυχαία Κούρδισσα πολιτικός. Είναι Γιαζίντι (Ζωροάστρισσα) στο θρήσκευμα και επί 10 χρόνια (1999-2009) ήταν ευρωβουλευτής εκλεγμένη με το γερμανικό αριστερό κόμμα Die Linke.
Η Ουτσά έχει και γερμανική υπηκοότητα. Στο τουρκικό κοινοβούλιο εκλέχτηκε το 2015 ως βουλευτής του Ντιγιάρμπακιρ, της Άμιδας δηλαδή, της πρωτεύουσας του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν.
Η Ουτσά μιλώντας στο Sputnik υπογράμμισε ότι όλοι οι απανθρακωμένοι ήταν κουρδικής καταγωγής.
Οι άνθρωποι αυτοί κάηκαν ενώ είχαν βρει καταφύγιο στα υπόγεια σπιτιών για να γλιτώσουν από τις τουρκικές σφαίρες και βομβαρδισμούς.
Κατήγγειλε επίσης ότι υπάρχουν και περίπου 200 κουρδικής καταγωγής Τούρκοι πολίτες παγιδευμένοι στα υπόγεια των σπιτιών τους στη συνοικία Σουρ, του Ντιγιάρμπακιρ, η οποία επίσης δέχεται την επίθεση του τουρκικού στρατού.
Οι τουρκικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν στους αμάχους να βγουν από τα υπόγεια και να καταφύγουν σε ασφαλές σημείο.
Οι Κούρδοι στο διαδίκτυο αναρτούν φωτογραφίες των θυμάτων που κάηκαν ζωντανοί από τους Τούρκους στην Τσίζρε. Δείτε ορισμένα από τα θύματα:
kourdissa1 Σουλτάν Ιρμάκ, 16 χρονών, προφανώς μέλος της κουρδικής νεολαίας και ίσως της πολιτοφυλακής YPS. Κατέφυγε τραυματισμένη σε ένα υπόγειο, όπου κάηκε ζωντανή. Δεξιά η φωτογραφία είναι από τον τάφο της.
derya_koc Ντέρυα Κοτς, γνωστή Κούρδισσα ακτιβίστρια, έβγαινε και στα κανάλια και μετέδιδε τα όσα συνέβαιναν στην Τσίζρε. Ο τουρκικός στρατός την εκτέλεσε και στη συνέχεια την έκαψε.
Τα απανθρακωμένα πτώματα που βλέπετε είναι Κούρδων από την Τσίζρε. Σε αυτή την κατάσταση βρέθηκαν περίπου 150 σοροί ανθρώπων.
cizre2
cizre3
cizre4

http://www.tribune.gr/world/news/article/216494/i-tourki-ekapsan-zontanous-150-kourdous-stin-tsizre-ekopsan-ke-kefalia-foto.html

5 σχόλια:

  1. Πρέπει να το παραδεχθούμε. Ο Τούρκος είναι αποφασιστικός. Δεν νοιώθει. Πρέπει να χτυπηθεί εκεί που πραγματικά φοβάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι καιρός να διαμελιστεί αυτό το φασιστικό μορφωμα που λεγεται Τουρκία που είναι γεματο με ποταμούς αίματος Αρμένιων Ελλήνων Κιτρδων Συριών κ.λ.π
    Ντροπή για την Γερμανία ΠΟΥ ΤΟΥς ΣΤΗΡΊΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.