10/2/16

Για πρώτη φορά μετά το 1922, ο Πατριάρχης τελεί σήμερα λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο της Κρήνης (Τσεσμέ

Με συγκίνηση περιμένουν σήμερα οι Μικρασιάτες αλλά και όλοι οι Έλληνες την τέλεση Θείας Λειτουργίας, για πρώτη φορά από το 1922, στην ανακαινισμένη εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους στην Κρήνη (Τσεσμέ) χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Την μεγάλη μέρα την περιμένουμε όλοι από πέρυσι, όταν είχε ανακοινωθεί πως ο Πατριάρχης και η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είχαν προσκληθεί επισήμως από τις Αρχές της Σμύρνης και του Τσεσμέ για να λειτουργήσουν στον ναό. Η λειτουργία όμως δεν έγινε.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

2 σχόλια:

  1. Proswpika mou einai entelws adiaforo kai pleon einai kai terastia ypokrisia na xairomaste gia tetoia pragmata otan autoi oi idioi prospathoun na klepsoun ta edafh mas kai thn eleutheria mas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Πρώτη φορά λειτουργία στον τάδε ή στον δείνα παλαιό ναό μετά από τόσες δεκαετίες ή αιώνες"! Συγκίνηση μεγάλη, δεν είναι μικρό πράγμα, αλλά πάνω σε τι έδαφος; Κατακτήσαμε αυτό το δικαίωμα ή μας χορηγείται μεγαλοψύχως η άδεια, Κύριος Οίδε με τι σκέψεις του Σουλτάνου; Και αύριο, μόλις αλλάξει το σκεπτικό η άδεια να ανακαλείται; Εξεφράσθη η πολυαναμενόμενη ΣΥΓΓΝΩΜΗ των Τούρκων για τις σφαγές και τους εξανδραποδισμούς των Χριστιανών της Ανατολής και δεν το πήρα είδηση; Με τις σφαγές των Χριστιανών της Συρίας, τι γίνεται; Άλλοι Χριστιανοί είναι εκείνοι; Έτσι σφυρηλατείται η φιλία και η αδελφοσύνη των λαών ή μήπως πρέπει αμέτι μουχαμέτι να αναδειχθεί μια εικόνα της Τουρκίας ως ανεξίθρησκης Δημοκρατικής και ανεκτικής χώρας; Λειτουργίες α λα καρτ σε ναούς δεν νοούνται! Βεβαίως το Χριστεπώνυμον πλήρωμα θα συμμετάσχει με λαχτάρα στην λειτουργία και πολύ καλά θα κάνει, δεν βάζει πονηριά μέσα του, αλλά οι κεφαλές που διοργανώνουν τέτοια show διαπράττουν μέγα αμάρτημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.