8/2/16

Η Μόσχα προειδοποιεί την Άγκυρα

Moscou met en garde Ankara
Réseau International
«Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, η πιθανή συμμετοχή των τουρκικών μαχητικών-βομβαρδιστικών σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση των εντάσεων», προειδοποίησε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ.

Όσον άφορα τις πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, σχετικά με την ενδεχόμενη συμμετοχή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στις μάχες κατά των τρομοκρατών στο εσωτερικό του συριακού εδάφους, ο Franz Klintsevitch, πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την άμυνα και την ασφάλεια, θέλησε να τονίσει:
«Παρ 'όλες τις εγγυήσεις που προέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θα μπορέσουμε  να αγνοήσουμε τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας, σε περίπτωση μιας επέμβασης της τουρκικής αεροπορίας στη Συρία». Σε κάθε περίπτωση, η ένταση θα ανεβεί ένα σκαλοπάτι στον συριακό ουρανό.

«Πριν πάρουν τέτοιες αποφάσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να το σκεφτούν δύο φορές», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ανάγκη για την παρουσία της τουρκικής αεροπορίας πάνω από τη Συρία.

«Θα έπρεπε τα τουρκικά μαχητικά να σέβονται πλήρως το περιεχόμενο του μνημονίου συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών σε θέματα ασφάλειας πτήσεων στην περίπτωση συμμετοχής σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία», δήλωσε ο Ανατόλι Αντόνοφ, τη Παρασκευή ενώπιον ενός ακροατηρίου δημοσιογράφων.

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 8.2.2016




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.