9/2/16

«Συνομωσιολογικά» μίντια: μηδέν νεκρός. «Κανονικά» μίντια: εκατομμύρια νεκροί. Ποία είναι τα πιο επικίνδυνα;

Les médias « complotistes » : 0 mort. Les médias « normaux » : des millions de morts. Qui sont les plus dangereux ? 
Όταν οι πολεμοκάπηλοι ψάχνονται για μελλοντικά θύματα, τους χρειάζεται η υποστήριξη της κοινής γνώμης. Είναι μια σταθερά. Και ποιος τους φέρνει τη ένταξη στην άποψη τους σε ένα δίσκο; Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ήταν παρόντα σε κάθε πόλεμο για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους.

Για να μιλήσουμε μόνο για τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, το σχολαστικό, επαγγελματικό και καλά τεκμηριωμένο έργο τους επέτρεπε το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη.

Αφγανιστάν  : τους πιστέψαμε όταν περιέγραφαν τα υπερ-εξοπλισμένα σπήλαια του Κανταχάρ που προστάτευαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος με τους ελίτ-πιλότους του, ανατίναξε τρία κτίρια με δύο αεροσκάφη, μετά την εξουδετέρωση των συστημάτων παρακολούθησης της πιο προχωρημένης χώρας του κόσμου σε αυτό τον τομέα. 
Συνέπειες: χιλιάδες θάνατοι και ένας πόλεμος που συνεχίζεται για 15 χρόνια μετά. Αν είχαμε πιστέψει ό τι έλεγαν οι «συνομωσιολόγοι», κανείς δεν θα είχε πάει στο Αφγανιστάν, και δεν θα υπήρχε κανένα θάνατος.

Ιράκ  : τους πιστέψαμε όταν μας είπαν την ιστορία των βρεφών που πέθαναν στο Κουβέιτ από ασφυξία στις θερμοκοιτίδες τους από τους στρατιώτες του Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος είχε όπλα μαζικής καταστροφής. 
Αποτέλεσμα, εκατομμύρια θάνατοι. Αν είχαμε πιστέψει τους συνομωσιολόγους, δεν θα υπήρχε δεύτερος πόλεμος στο Ιράκ, και κανένας νεκρός.

Λιβύη  : πάντα έμπιστευόμενοι και χαζούληδες, τους πιστέψαμε όταν μας περιέγραφαν τους Λίβυους στρατιώτες με τις τσέπες γεμάτες Viagra. Πάλι χιλιάδες νεκροί. Αυτό δεν θα είχε συμβεί αν είχαμε ακούσει τους συνομωσιολόγους.

Συρία: Αναμφισβήτητα αδιόρθωτοι, τους είχαμε εμπιστοσύνη με κλειστά τα μάτια, όταν μίλησαν για αέριο σαρίν, για αντιπολιτευόμενους που επιδίωκαν την αληθινή δημοκρατία, ενώ μας έδειχναν αυτούς τους αντιπολιτευόμενους να τρώνε την καρδιά των αντιπάλων τους, αφού τους είχαν αποκεφαλίσει. Υπάρχουν περισσότεροι από 250 000 νεκρούς, σύμφωνα με την πηγή τους που εδρεύει στο Λονδίνο. Αν είχαμε εμπιστευτεί τους συνομωσιολόγους, η Συρία θα ήταν όσο όμορφη ήταν πριν, και σύμφωνα με τις πηγές των συνομωσιολόγων, θα υπήρχε μηδέν θάνατος.

Ας να μην αναφέρουμε τους πολέμους του περασμένου αιώνα, όπου θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε τα ίδια σχήματα. Μέχρι στιγμής, οι συνομωσιολόγοι μετράνε μηδέν θάνατο, ενώ οι Κύριοι, επειδή σκέφτονται καλά και με σύνεση, υποστήριξαν γενοκτονίες με τη διορατική πίστη τους. 
Πάραυτα, οδηγούν χωρίς σεμνότητα ή ντροπή, μια εκστρατεία που θα τους επιτρέψει να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους για να συνεχίσουν τις σφαγές τους κάπου αλλού, ή ίσως αυτή τη φορά στην Ευρώπη, όπου προετοιμάζουν, μέσω παρεμβαλλομένων μεταναστών, μια άλλη μεγάλη σφαγή που θα φορτώσουν σε κάποιο φτωχό δαιμονισμένο φουκαρά όταν έρθει η ώρα, ο οποίος θα λιντσαριστεί και κρεμαστεί στη συνέχεια. 

Εν πάση περιπτώσει, τα "καλά" τα μίντια δεν μας ενημέρωσαν σωστά και χρησιμοποίησαν ακούσια τη παραπληροφόρηση κατά της οποίας, ακριβώς, διαμαρτύρονται οι συνομωσιολόγοι. 
Κατά ειρωνικό τρόπο, ή κυνικό, είναι αυτοί οι παραπληροφοριοδότες, πιστοί στη μέθοδο αντιστροφής τους, οι οποίοι θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο, στηριζόμενοι σε λίγα σφάλματα εδώ και εκεί που οφείλονται ακριβώς στην έλλειψη αξιόπιστων πηγών.

Οι συνομωσιολόγοι του σήμερα είναι οι ειρηνιστές του χθες. Αλλά σε προπολεμική περίοδο, οι ειρηνιστές είτε τουφεκίζονται είτε φυλακίζονται, ή εξαφανίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. 
Δεν είναι επικίνδυνοι παρά μόνο για ένα κράτος που προετοιμάζεται για πόλεμο και για τους εμπόρους όπλων, οι οποίοι τυχαίνουν να είναι επίσης οι ιδιοκτήτες των "κανονικών" μέσων ενημέρωσης.

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 9.2.2016



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.