9/2/16

Κατάπαυση του πυρός στη Συρία ζητούν ΗΠΑ και Σ. Αραβία

REUTERS/BASSAM KHABIEH
Φωτογραφία αρχείου από έκρηξη στη πόλη της Δαμασκού.
Έκκληση να τεθεί σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός και να υπάρξει πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων στη Συρία, απηύθυναν τη Δεύτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Σαουδική Αραβία, αποφεύγοντας πάντως να αναφερθούν ρητά στο καθεστώς της Δαμασκού και τη Ρωσία. 
«Έχουμε τεράστιο συμφέρον να διευθετήσουμε τα προβλήματα της περιοχής πριν μας καταστρέψουν όλους», είπε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε ότι οι δύο συμμαχικές χώρες «καταβάλλουν προσπάθειες στο ανώτατο επίπεδο ώστε η Διεθνής Ομάδα Στήριξης της Συρίας (σ.σ. ΔΟΣΣ, 17 κράτη και τρεις πολυμερείς οργανισμοί που έχουν υιοθετήσει έναν διπλωματικό οδικό χάρτη για τη συριακή σύρραξη) να είναι σε θέση να προχωρήσει προς μια ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση και μια πλήρη εκεχειρία».
Από την πλευρά του ο κ. Τζουμπέιρ τόνισε πως το Ριάντ είναι αποφασισμένο να «συνεργαστεί με τιςΗΠΑ και με τους συμμάχους μας σε όλο τον κόσμο για να υπάρξουν πρόοδοι στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας, στις προσπάθειες σταθεροποίησης της Μέσης Ανατολής, στις προσπάθειες ειρήνευσης ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους ή ακόμη στις προσπάθειες να υπάρξει ειρήνη στην Υεμένη».
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

1 σχόλιο:

  1. Ασφαλώς και πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός.

    Ευθύς μόλις σκοτωθεί και ο τελευταίος μισθοφόρος των Αμερικάνων και των υποτελών της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.