3/2/16

Κατά διαόλου

Αυτό είναι ένα γράφημα που έφτιαξα με στοιχεία του Index of Economic Freedom. Όπως, ίσως γνωρίζετε, κυκλοφόρησε σήμερα το Index για το 2016. Και όπως βλέπετε πέσαμε κι άλλο. Σχεδόν μια ποσοστιαία μονάδα.
Από το 2010 μέχρι σήμερα η Ελλάδα έπεσε συνολικά 9,5 μονάδες! (από το 62,7 στο 53,2). 
Δηλαδή μετά από πέντε χρόνια «μεταρρυθμίσεων» η ελληνική οικονομία έγινε πιο κλειστή, με λιγότερο ελεύθερη αγορά και βέβαια με περισσότερες θεσμικές στρεβλώσεις.

Η Ελλάδα έχει εγκατασταθεί πλέον στον πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βρίσκεται στην τελευταία θέση και απέχει 6 μονάδες από την προτελευταία Κροατία! Αλλά και στον πάτο της Ευρώπης - λίγο πιο πάνω από χώρες όπως η Ουκρανία, η Λευκορωσία και η Ρωσία (όχι δεν ξέχασα τη Μολδαβία, μας περνά 4,2 μονάδες).
Αυτό το διάγραμμα κρατήστε το για να μην απορείτε γιατί όλα πάνε κατά διαόλου στην οικονομία αλλά και για να το τρίβετε στη μούρη των ηλιθίων που θα σας ξαναπούν για νεοφιλελευθερισμό.

Aristidis Hatzis

2 σχόλια:

  1. Ακόμη περισσότερο αποκαλυπτική είναι η εικόνα του ΑΕΠ από το 2001 μέχρι σήμερα, δηλαδή από την δραχμή μέχρι τον σημερινό 16ο χρόνο του "Μένουμε Ευρώπη".

    Μηδέν από μηδέν, μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.