9/2/16

Τα δέκα σημεία της συμφωνίας Μέρκελ-Νταβούτογλου για το Προσφυγικό

  • Στιγμιότυπο από τη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Αχμέτ Νταβούτογλου στην Άγκυρα (φωτ.: ΑΠΕ-EPA/ Stringer)
Ήταν η έβδομη συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τους τελευταίους τέσσερις μήνες και έγινε στην Τσάνκαγια. Στο πλαίσιο των συνομιλιών τους κατέληξαν σε δέκα σημεία για το Προσφυγικό. Συγκεκριμένα:

1. Θα αναληφθεί διπλωματική πρωτοβουλία εναντίον της Ρωσίας, για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί εναντίον αμάχων στη Συρία.
2. Θα υπάρχει από κοινού δράση με την Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων της Τουρκίας (AFAD) και οι υπηρεσίες παροχής βοήθειας της Τουρκίας και της Γερμανίας θα δρουν από κοινού στα σύνορα.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

15 σχόλια:

  1. αυτό δεν είναι συμφωνία δέκα σημείων είναι ευχολόγιο για ανόητους. Η ευρώπη για μια άλλη μια φορά με το κεφάλι στο χώμα και τον κώλο τούρλα ατενίζει το μέλλον με τρόμο.
    Η μέρκελ έχει τόσα στο κεφάλι της , που το προσφυγικό είναι παρωνυχίδα ... να κερδίσει θέλει λίγο χρόνο η κοπελίτσα ... και τίποτε άλλο .
    Οπότε λίγα φούμαρα δεν βλάψανε κανέναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Η μέρκελ έχει τόσα στο κεφάλι της , που το προσφυγικό είναι παρωνυχίδα<

      Πώς καταλήγεις στο συμπέρασμα αυτό, όταν από το προσφυγικό/μεταναστευτικό εξαρτάται η συνέχιση, ή μη, τής πολιτικής της καριέρας;

      Διαγραφή
  2. Διαβάζεις το πρώτο σημείο και σε πιάνουν τα γέλια.

    Διαβάζεις παρακάτω και στο τέλος αναρωτιέσαι πώς έγινε και αυτά τα κοθώνια της ΕΕ κατάφεραν να μας διαλύσουν σαν χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη, εγώ λέω να αναρωτηθείς μήπως έβαλες το χεράκι σου κι εσύ και οι όμοιοί σου, που βρίζετε μέρα-νύχτα την κυβέρνηση Σαμαρά, για να έλθουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να τα κάνουν ρόϊδο...
      Περισυ για την Ελλάδα δεν είχε προσφυγικό ζήτημα σε σχέση με την Ε.Ε.
      Το δημιούργησαν τα αστέρια που προπαγάνδιζες...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Καλεντερίδη

      και εγώ λέω επίσης, ότι και εσείς που βρίζετε καθημερινά την κυβέρνηση να αναρωτηθείτε αντιστοίχως, μήπως μαζί με τους όμοιους σας σας βάλατε το χεράκι σας και φέρατε στην κυβέρνηση τον γνωστό Αντωνάκη και τον φαύλο απατεώνα Βενιζέλο, που επί των ημερών τους όντως διαλύθηκε η χώρα. Εκτός αν βέβαια έχετε την άποψη ότι επί των ημερών τους η χώρα μεγαλούργησε.

      Πλέον τούτου, οι προσφυγικές και λαθρομεταναστευτικές ροές πρός την Ευρώπη μέσω Ελλάδος, είναι αποτέλεσμα, και όχι δημιούργημα, της εγκληματικής πολιτικής των νεοταξιτών της Ουάσιγκτον στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.

      Αυτοί φυσικά έχουν δώσει και τις κατάλληλες οδηγίες στο πιστό τους σκυλί στην περιοχή, στον Τούρκο, να προωθούν ασταμάτητα απελπισμένους ανθρώπους στην Ευρώπη, και ουχί με το αζημείωτο φυσικά.

      Η πολιτική καραμέλλα ότι πρόβλημα με τις ροές το δημιούργησε η σημερινή κυβέρνηση, είναι επιεικώς ανόητη έως και εθνικά μεμπτή, ενταγμένη στο γενικό μότο "για όλα φταίει η κυβέρνηση κτλ κτλ".

      Εκτός βεβαίως εάν εσείς γνωρίζετε την μαγική λύση που θα σταματήσει τις ροές μέσω θαλάσσης, και μολονότι την έχετε τεκμηριώσει και δημοσιεύσει, ουδείς από την κυβέρνηση την εφαρμόζει.

      Διαγραφή
    3. Δημήτρη
      δεν είναι κακό να αναγωνρίζουμε τα λάθη μας. Ίσα ίσα δείχνει γενναιότητα.

      Διαγραφή
    4. @ Dimitri

      Τι έχουν να κερδίσουν οι Αμερικανοί προωθώντας μετανάστες στην Ευρώπη; Τούς συμφέρει και γιατί μία ισλαμική Ευρώπη;

      Διαγραφή
    5. @Nativist

      Νεοταξίτες της Ουάσιγκτον προωθούν μία ατζέντα της οποίας ένας βασικός άξονας θέλει όλες οι εκτός ΗΠΑ κρατικές οντότητες να μετατρέπονται σε εστίες αναταραχής ώστε να έχουν μειωμένη παρουσία στην διεθνή πολιτική, και να εξαρτούν την ύπαρξη τους από την κυβέρνηση των ΗΠΑ (failed state).

      Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ουκρανία. Στην πραγματικότητα σήμερα αυτή χώρα δεν υπάρχει. Δεν διαθέτει εξωτερική πολιτική, την κυβέρνηση διορίζουν οι Αμερικάνοι και ενδεχομένως να γίνει και θέατρο πολέμου εάν και εφόσον το ΝΑΤΟ αποφασίσει να αυτοκτονήσει ξεκινώντας μία σύρραξη με την Ρωσσία. Ουδείς Ουκρανός αποφασίζει σήμερα για τα συμφέροντα της χώρας του.

      Τώρα όσον αφορά τους πάσης φύσεως μετανάστες (νόμιμους και παράνομους) εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι το θέμα έχει φέρει τεράστια αναστάτωση στο Δ΄ Ράιχ αλλά και στους υποτελείς του όση δεν κατάφερε να δώσει ούτε η κρίση του 2009 ούτε και το Ελληνικό θέμα.

      Η Φύρερ τρέχει πανικόβλητη και παρακαλάει τον Τούρκο, οι υπόλοιποι "εταίροι" ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του και ιδού η περίφημη ΕΕ των 350 εκ. πληθυσμού βραχυκύκλωσε από 1 εκ. μετανάστες.

      Να δούμε τι είπε η Φύρερ στην Τουρκία ; ότι για όλα φταίνε οι Ρώσσοι που βομβαρδίζουν άμαχους.

      Αυτό ακριβώς ήταν και είναι το ζητούμενο για τους νεοταξίτες. Βραχυκύκλωμα και failed union.

      Και βέβαια (μολονότι δεν θα γίνει) μία ισλαμιστική Ευρώπη με τον νόμο της Σαρία, θα είναι η καλύτερη περίπτωση για ένα Αμερικάνο ΥΠΕΞ με προδιαγραφές Κλίντον.

      Διαγραφή
    6. 1) Η Ευρώπη εξαρτάται (κακώς, αλλά εξαρτάται) από τις ΗΠΑ. Μετατρεπομένη σε εστία αναταραχής, ή ολότελα ισλαμικό κράτος, δεν θα εξαρτάται περισσότερο. Μάλλον το ακριβώς αντίθετο. Άρα άτοπο.

      2) Το ανωτέρω ισχύσει και για το παράδειγμα τής Ουκρανίας, από το οποίο όφελος είχε μόνον η Ρωσία, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Άρα δεν ισχύει.

      3) Σε τι ωφελεί τις ΗΠΑ η αναστάτωση στην Γερμανία, αφού η χώρα αυτή, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, είναι πιστός σύμμαχός των; Σε τίποτε.

      4) Και ποιος (Αμερικανός, υποθέτω, άλλως δεν βγαίνει νόημα) ενδιαφέρεται για τι τι είπε η Μέρκελ στην Τουρκία; Στην συντριπτική πλειονότητα αυτού τού λαού, ασκεί επιρροή η προπαγάνδα τής Ουάσιγκτον και βλέπει την Ρωσία σαν κόκκινο πανί. Τι σχέση έχει, άλλωστε, αυτό με την προώθηση μεταναστών και πιθανή ισλαμοποίηση τής Ευρώπης;

      5) Πώς είσαι τόσο βέβαιος ότι δεν θα γίνει μία ισλαμιστική Ευρώπη, ενώ σε ολοένα και περισσότερες περιοχές χωρών βλέπομε να εφαρμόζεται η Σαρία; Τι θέλεις να πεις με το "θα είναι η καλύτερη περίπτωση για ένα Αμερικάνο ΥΠΕΞ με προδιαγραφές Κλίντον"; Δεν κατάλαβα.

      Έωλα επιχειρήματα, κυριολεκτικώς τραβηγμένα από τα μαλλιά.

      Διαγραφή
    7. Μία διευκρίνιση στο (1) τού παραπάνω σχολίου μου: Η Ευρώπη δεν εξαρτάται οικονομικώς, αλλά πολιτικώς από τις ΗΠΑ. Τίποτε δεν άλλαξε από την εποχή τού Β'ΠΠ και μετά.

      Διαγραφή
    8. Ευτυχώς που κατάλαβες αμέσως τα έωλα επιχειρήματα, και εγώ θα γλυτώσω τα μαλλιά μου.

      Διαγραφή
    9. Αν εσύ γλυτώσεις τα μαλλιά σου, ελπίζω να μάς απαλλάξεις από τις τρίχες που γράφεις. Διότι, σίγουρα έχεις χοντρό έλλειμμα σοβαρότητας.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Κύριε Σημαιοφορίδη,

      αυτή είναι η κατάρα της χώρας από την αρχαία περίοδο της Ιστορίας της.

      Δυστυχώς στην εποχή μας το κακό παράγινε.

      Διαγραφή
    2. Όντως, διότι κάποιοι παίζουν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.