8/2/16

Η φρουρά του Ερντογάν στον Ισημερινό επιτέθηκε σε διαδηλωτές

Λόγω  της σύγκρουσης μεταξύ των φρουρών του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και διαδηλωτών στον Ισημερινό, η αστυνομία ζήτησε από τη φρουρά να παραδώσουν τα διαβατήριά τους.
Ο Ερντογάν, γράφει το αραβικό ‘ Σκάι Νιουζ’ βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στον Ισημερινό,  με σκοπό την ενίσχυση των εμπορικών και διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ομάδα γυναικών που  αντιτίθεται με την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία στη Συρία, φώναζε αποκαλώντας τον Τούρκο πρόεδρο «δολοφόνο», κατά τη διάρκεια ομιλίας του την περασμένη Πέμπτη.
Ο Τούρκος πρόεδρος ετοιμαζόταν να δώσει συνέντευξη Τύπου στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανωτέρων Σπουδών στο Κίτο, όταν διαμαρτυρόμενοι  άρχισαν να φωνάζουν  για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων του PKK στην νοτιοανατολική Τουρκία.
Η ομάδα ασφαλείας που είναι υπεύθυνη για την προστασία του Τούρκου προέδρου, όρμηξε προς τους διαδηλωτές αρπάζοντας τρεις γυναίκες και τις έβγαλαν έξω από την αίθουσα. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι οι γυναίκες επιτέθηκαν  καθώς ο Ερντογάν εγκατέλειπε το κτήριο.
Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού, Χοσέ Σερράνο, περιέγραψε το περιστατικό ως πράξη βίας. Η κυβέρνηση του Εκουαδόρ κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στο Κίτο και ζήτησε εξηγήσεις για το περιστατικό και τη κακομεταχείριση των γυναικών που διαμαρτύρονταν.
Αλλά, ο πρόεδρος και οι συνοδοί του άφησαν τον Ισημερινό, ενώ η τουρκική κυβέρνηση δεν προέβη σε κανένα σχόλιο για το συμβάν.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίουπαραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.