10/2/16

Η τριπλή "καταστροφή" της Τουρκίας

της Asli Aydintasbas
Σαν να μην έφταναν η φιλοξενία 2,5 εκατ. Σύριων προσφύγων, μια επικίνδυνη κλιμάκωση με την Ρωσία, και το ταρακούνημα από σειρά νικών των Κούρδων στα νότια σύνορά της, η Τουρκία ξύπνησε με άλλον έναν εφιάλτη τις προηγούμενες ημέρες, καθώς χιλιάδες Σύριοι συγκεντρώθηκαν στα τουρκικά σύνορα.Η νέα έξοδος είναι ένα αποτέλεσμα της εντυπωσιακά ταχείας προώθησης των καθεστωτικών δυνάμεων (με την στήριξη της Ρωσίας) προς το Χαλέπι την προηγούμενη εβδομάδα. Με την βοήθεια μιας έντονης ρωσικής αεροπορικής εκστρατείας, οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Σύριο πρόεδρο Bashar al-Assad ήταν σε θέση να σπάσουν την εδώ και τρία χρόνια πολιορκία των σιιτικών χωριών Nubul και Zahra, και να περικυκλώσουν την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, το Χαλέπι. Ενώ δεν είναι πλέον το πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο που ήταν κάποτε, το Χαλέπι και τα γύρω χωριά έχουν ακόμη περίπου μισό εκατομμύριο Σύριους κατοίκους και παραμένει το νευραλγικό κέντρο για την δραστηριότητα της συριακής αντιπολίτευσης.

για τη συνέχεια Capital

1 σχόλιο:

  1. 'Εχω απαυδήσει διαβάζοντας και σ' αυτή την πατριωτική ιστοσελίδα προαναγγελίες της επικείμενης "καταστροφής"," διάλυσης", "διαμελισμού" της Τουρκίας, που απλώς συμβάλλουν στην αποχαύνωση ενός καθημερινά μαστιγούμενου και πανταχόθεν εμπτυόμενου
    (που τον φτύνουν "σύμμαχοι' και "εταίροι" από κοινού με εχθρούς και γείτονες)λαού και αυτός σούρνεται και ελπίζει πως αύριο Κούρδοι και Ρώσοι θα τους δώσουν πίσω την Πόλη.Δουλειά μας,όσων βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας την σημερινή και την αμέσως αυριανή δική μας ολική καταστροφή είναι να αφήσουμε κατά μέρος τον Νοστράδαμο και τον Αγιο Παίσιο και να ταρακουνήσουμε αυτόν τον λαό με την ΑΛΗΘΕΙΑ για να ξυπνήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.