10/2/16

Αν είχαμε βάλει εχθρους της Ελλάδας να μας κυβερνήσουν, δεν θα τα... κατάφερναν έτσι - Στρατό και αστυνομία στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ στέλνει η Αυστρία

REUTERS/LEONHARD FOEGER
Ο αυστριακός ΥΠΕΞ υπογράμμισε, ότι ο στόχος είναι να ανακοπεί η ροή των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ  (φωτ. αρχείου).
Στρατιώτες και αστυνομικούς στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα αποφάσισε να στείλει η Αυστρία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς μετά από την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον ομόλογο του της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς. 
Ο κ. Κουρτς επεσήμανε ότι ο περιορισμός που έθεσε η αυστριακή κυβέρνηση για τον αριθμό των προσφύγων τους οποίους θα δεχθεί το 2016 στη χώρα, που δεν θα ξεπερνά τους 37.500, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στα δυτικά Βαλκάνια και απαιτείται η αρωγή όλων των χωρών για να ανακοπεί η εισροή προσφύγων.
Ο αυστριακός ΥΠΕΞ υπογράμμισε, ότι ο στόχος είναι να ανακοπεί η ροή των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και για αυτό το λόγο τόνισε πως χρειάζεται να υπάρξει συνεννόηση και συντονισμένες προσπάθειες με τα Σκόπια και το Βελιγράδι.
Ο Σέρβος ΥΠΕΞ Ίβιτσα Ντάτσιτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι εάν η Αυστρία ή κάποια χώρα στην αποκαλούμενη βαλκανική οδό κλείσει τα σύνορα για τους πρόσφυγες, το ίδιο θα πράξει και η Σερβία.
Ο κ. Ντάτσιτς τόνισε ότι «οι πρόσφυγες δεν μπορούν να μείνουν στη Σερβία» και εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει συνεχής ενημέρωση μεταξύ των χωρών που διασχίζουν οι πρόσφυγες, για να μην δημιουργούνται τετελεσμένα και απρόβλεπτες καταστάσεις.
Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας εξέφρασε την ανάγκη να διαμορφωθεί κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Πηγή: ΑΜΠΕ

9 σχόλια:

  1. Tha perimene kaneis oloi autoi na theloun na boithisoun tis ellhnikes arxeskatarxas stelnonta boitheia sthn Ellada! Pou einai to Ypeks na to pei auto to pragma?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άκουσα τον Μουζάλα το πρωί...καλύτερα να προσβαλόμουνα από ΖΙΚΑ ή Η1Ν1 παρά να άκουγα να επικαλείται τα καταδικασμένα και γελοία σλόγκαν από τις δεκαετίες '90-'00: "Μα τι θέλετε να κάνουμε; Πόλεμο με την ΠΓΔΜ; Να καταλάβουμε τα Μικρασιατικά παράλια;"... Η επίκληση τέτοιων ευφυολογημάτων δείχνει ότι είσαι τελειωμένος πριν καν αρχίσεις το ο,τιδήποτε. Αν δηλαδή άρχισε και ποτέ κάτι, ως προς το προσφυγικό. Κατάλαβα ότι κι αυτός είναι τόσο ανίκανος όσο και η κυρα Τασία Μωχαμετοδουλοπούλου. Δεν πρόκειται περί πρώτης φοράς αριστεράς. Πρόκειται για νόσο αχαρτογράφητη ακόμα, που ενέσκηψε στον τόπο, κάποιος συνδυασμός από σκλήρυνση κατά πλάκας, Αλτζχάϊμερ, AIDS, EBOLA και άλλα ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τον είχα ακούσει να μιλάει σε ξένο κανάλι στ' αγγλικά. Τ' αγγλικά του ήταν επιπέδου Τσίπρα κάτι σαν "άι σπίακ ιγκλέσιας βέρι μπέστες"...Με τέτοιους αμόρφωτους που πωλούν ιδεολογίες στους ψηφοφόρους τους, δεν μπορείς να περιμένεις θετικό αποτέλεσμα, όχι μόνο για σοβαρά θέματα αλλά και για τα πιο απλά

      Διαγραφή
    2. Φοβερό κριτήριο! Ο Ελευθέριος Βενιζέλος πόσες ξένες γλώσσες μιλούσε; Αντιθέτως, οι Α. και Γ. Παπανδρέου μιλούσαν απταίστως αγγλικά συν γαλλικά ο πρώτος και σουηδικά ο δεύτερος.

      Διαγραφή
  3. Όλα αυτά αποδεικνύουν το ανεδαφικό τής ενώσεως των ευρωπαϊκών κρατών σε ένα ομοσπονδιακό κράτος, όπως π.χ. οι ΗΠΑ. Με την πρώτη δυσκολία, οι μάσκες πέφτουν και ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. We should had made bilateral treaties with countries like Austria, Serbia, etc. Much better move than hand Aegean to Turkey under the mask of NATO.
    I don't want to hear anymore the excuse we have no leaders. One bullet one kill!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διμερείς συμβάσεις δεν γίνονται από κράτη-μέλη τής ΕΕ.
      "One bullet one kill!" Έλα εσύ να καθαρίσεις αλά Τέξας.
      Πήξαμε στις συμβουλές Αμερικάνων κουραμπιέδων.

      Διαγραφή
  5. Μεγάλα τα σφάλματα Πάνου,Αλέξη στο προσφυγικό που αγγίζουν τα ορία της εθνικής βλάβης αλλά μεγάλη και η ειρωνία των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα.Μας άδειασαν για το Σουλτάνο για άλλη μια φορά και άποψη μου είναι ότι θα εκμεταλλευτούν την ιδεοληψία της κυβέρνησης για να περάσουν το σχέδιο τους που ούτως ή άλλως θα έθεταν σε εφαρμογή που είναι η μετατροπή της Ελλάδος σε buffer της Ευρώπης.Σώνεται η κατάσταση τώρα ? Το ερώτημα το αφήνω στους ειδικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κατάσταση δεν είναι ούτε χθεσινή, ούτε προχθεσινή, για να σωθεί. Η Ευρώπη ουδέποτε θεώρησε τα βαλκανικά κράτη ως ευρωπαϊκά. Αν δε προσθέσεις ότι κι εμείς δεν κάναμε/κάνομε τίποτε για να τούς αλλάξομε γνώμη, το αντίθετο μάλιστα, δεν βλέπω τον λόγο, για τον οποίο θα αλλάξουν στάση. Η πρόθεσή των να απομονώσουν την Ελλάδα, δεν είναι καινούρια.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.