29/2/16

Πώς λύνονται τα προβλήματα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

Σάββας Καλεντερίδης
Το επαναλαμβανόμενο λάθος της Ελλάδας να θεωρεί υπεύθυνους τους άλλους για ό,τι κακό συμβαίνει
Είναι τραγικό για την Ελλάδα να συνεχίζεται το ίδιο λάθος, δηλαδή, να αναζητούμε πάντα τις ευθύνες στους άλλους για ό,τι κακό συμβαίνει στην πατρίδα μας και στον Ελληνισμό.
Τις μέρες αυτές, ενώ η Κύπρος συζητά σε κομματικό και εθνικό επίπεδο την «επόμενη μέρα», αφού ήδη ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό την κρίση, στην Ελλάδα, αντί να αναλύσουμε τα δικά μας λάθη, μια που οι εξωτερικοί παράγοντες και ο κόσμος ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΙ, η κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ρίχνουν τις ευθύνες στους «άλλους» και ψάχνουν τους εχθρούς στο εξωτερικό, μια στο ΔΝΤ, μια την Ε.Ε. και μια στην Αυστρία, χωρίς καν ίχνος αυτοκριτικής για τα δικά τους λάθη, που συνέβαλαν στην καταστροφική πορεία στο οικονομικό και το προσφυγικό.
Επειδή πρέπει να βαδίζουμε πάντα με το χειρότερο σενάριο, η πατρίδα μας πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα προς την Ευρώπη και να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.
Πόλεμοι, συγκρούσεις και δυστυχία υπήρχαν στον κόσμο και πριν αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας οι κυβερνήσεις του κ. Τσίπρα. Η Ελλάδα έγινε ελκυστικός προορισμός εξαιτίας της πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. μετά τις 25 Ιανουαρίου, μια πολιτική ανοικτών συνόρων που άσκησε μονομερώς η Ελλάδα, χωρίς να διαβουλευθεί με τις χώρες που υφίστανται τις συνέπειες της πολιτικής της.
Τώρα οι χώρες αυτές με τη σειρά τους κλείνουν μονομερώς τα σύνορά τους και μένει η Ελλάδα στην ουσία μόνη και αβοήθητη να διαχειριστεί το πρόβλημα που εν πολλοίς η ίδια δημιούργησε.
Αν τελικώς συμβεί το παραπάνω, που είναι και το πιο πιθανό, αφού εξ αντικειμένου είναι αδύνατο να σηκώσουν το βάρος του Προσφυγικού και της μετανάστευσης οι χώρες της Ε.Ε., αν δηλαδή όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να περάσουν στην Ευρώπη, τότε μόνο θα πάψει να είναι ελκυστικός προορισμός η Ελλάδα και τότε θα μετριαστούν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Απλά θα συνεχίσουν να έρχονται εκείνοι οι οποίοι -θέλοντας και μη- εξυπηρετούν τα σχέδια της Τουρκίας, που είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε μια ισλαμική χώρα.
Τα άλλα «μέτρα», όπως η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η ανάκληση της πρέσβεώς μας στη Βιένη και η άρνηση στο αίτημα της υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας να επισκεφθεί τη χώρα μας, είναι ενέργειες χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα και λεονταρισμοί για εσωτερική κατανάλωση, που ίσως έχουν και αρνητικό αποτέλεσμα για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Αρα η Ελλάδα, ενώ θα προετοιμάζεται να δεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, πολλοί από τους οποίους θα εγκλωβιστούν στην πατρίδα μας, θα πρέπει να επεξεργάζεται πολιτικές διαχείρισης του προβλήματος και λήψης μέτρων για να μην ξαναζήσουμε αυτό το δράμα στο μέλλον.
Τα μέτρα αυτά θα μπορούσε να είναι:
  • Ακύρωση του νόμου που αναγνωρίζει εξάμηνη νόμιμη παραμονή σε όποιον εισέρχεται στην Ελλάδα,
  • ποινικοποίηση της παράνομης εισόδου σε όλους εκτός από τους αποδεδειγμένα πρόσφυγες πολέμου και από εκείνους σε όσους η ζωή τους κινδυνεύει στην Τουρκία.
  • Ενεργοποίηση των κέντρων κράτησης και ταχύτατη επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών στη χώρα τους.
  • Δημιουργία στα προξενεία της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης και της Αγκυρας μηχανισμών χορήγησης θεώρησης εισόδου σε πρόσφυγες πολέμου, για να εισέρχονται από νόμιμες οδούς στην Ελλάδα και να διευκολύνεται η πιο αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, σε θάλασσα και στεριά.
  • Δημιουργία καταυλισμών για τη φιλοξενία αποκλειστικά προσφύγων πολέμου σε διάφορες περιοχές της χώρας, ύστερα από διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς.
Τέλος, ελπίζουμε αυτή η εθνική περιπέτεια, που υπάρχει κίνδυνος να έχει σοβαρές συνέπειες σε ζωτικούς τομείς της εξωτερικής πολιτικής μας αλλά και στην ίδια την κοινωνία, να νουθετήσει επιτέλους εκείνους τους ιδεοληπτικούς, που προκάλεσαν προβλήματα στην πατρίδα πολύ μεγαλύτερα από το ούτως ή άλλως μικρό πολιτικό τους μέγεθος, για να μην ξαναζήσουμε στο μέλλον ανάλογες περιπέτειες.

Σάββας Καλεντερίδης
κυριακάτικη δημοκρατία

27 σχόλια:

  1. Χαίρετε. Σας παρακαλώ πολύ, σταματήστε επιτέλους να αναφέρεστε σε "προσφυγικό", όταν γνωρίζετε οτι ΔΕΝ υφίσταται ούτε δικαιολογείται νομικά , πολιτικο-κοινωνικά , και πραγματικά τετοιος όρος. Πρόκειται για Λαθρομετανάστες, εισβολείς στην Ελλάδα, βάσει παγκόσμιου σχεδίου. Εσείς τα γράφετε..και άλλοι εντός και εκτός Ελλάδος. έλεος. και τα αναλύετε τόσο ευφυώς δηλαδή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφόσον δεν υπάρχουν οι προστατευτικές δικλίδες και οι μηχανισμοί εκείνοι οι οποίοι θα ενεργοποιούνταν σε περιστάσεις όπως η τωρινή για να απομακρύνουν την πηγή του κινδύνου, εκ των πραγμάτων όταν οι συνθήκες οδηγηθούν σε επίπεδα ασφυκτικά και με τεράστιες ταραχές και ανισορροπίες, κι αφού θα έχει κάνει πρώτα μια σειρά από κράτη της Ευρώπης άνω-κάτω, τότε και μόνο τότε θα οδηγηθεί ο Τσίπρας και το συνάφι του σε παραίτηση και απομάκρυνση από τους κυβερνητικούς θώκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω γράψει πολλές φορές ότι μας χρειάζεται ένας αρχηγός , αυτά τα ξέρουμε !! τον αρχηγό θέλω να μου δείξεις !!! Τρελαίνομαι όταν ακούω από ανθρώπους που έχουν εμπειρία στην διακυβέρνηση ( φράγκος Φραγκούλης - Καλεντερίδης Σάββας ) το μόνο που κάνουν είναι να μας εξηγούν το τι πρέπει να κάνουμε !!!!!! Ξανά λέω …. Α Ρ Χ Η Γ Ο θέλουμε , συγγραφείς έχουμε πολλούς !!!!!!!! Έφτασε στο σημείο να παρακάλα ο λαός το αυτονόητο Ε Λ Ε Ο Σ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε Σαββα, αφου ειναι προτεκτορατο η χωρα απο καταβολης του ψευτορωμαιικου, ορθως καταφερομεθα κατα του εξωτερικου παραγοντος. Αυτοι διοριζουν πρωθυπουργους......Ο λαος απλως τους νομιμοποιει "ελευθερως" (γι αυτο εχουμε και αργυρωννυτους δημοσιογραφους και τα υπερχρεωμενα media......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἕνα ἀκόμη μέτρο λείπει: ἔλεγχος τῶν Μ.Κ.Ο. ποὺ δροῦν ἀνεξέλεγκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 25 Αποτρεπτικα Μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης.

    1. Κατάληψη και καταστροφή των σκαφών που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι και όλων των εργαλείων που χρησιμοποιούν.
    2. Αλλάγή του Νόμου περί ναυαγίων εφόσον οι λαθρομετανάστες καταστρέφουν με δόλιο τρόπο το πλοιάριο που τους μεταφέρει.
    Τούτο φέρει τους υπόλοιπους επιβαίνοντες σε κίνδυνο.
    3. Σωστή επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου.
    4. Λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και DNA από όλους τους λαθρομετανάστες.
    5. Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών εγκληματιών στις χώρες καταγωγής τους.
    6. Ενίσχυση του φράκτη στον Έβρο με υλικοτεχνικά μέσα και περιπολίες του Στρατού και της Αστυνομίας.
    7. Μείωση του χρόνου παραμονής στην Ελλάδα από 6 μήνες σε 1 μήνα.
    8. Συστηματικοί έλεγχοι και επιβολή πρόστιμων σε όσους νοικιάζουν οικήματα σε μετανάστες χωρίς άδεια
    παραμονής.
    9. Πραγματοποίηση αστυνομικών επιχειρήσεων για την εξάρθρωση των λαθρεμπόρων, συμμοριών ναρκωτικών.
    10. Καταπολέμηση του παρεμπορίου.
    11. Εθελοντικός Επαναπατρισμός.
    12. Επιπλέον αστυνόμευση σε περιοχές Γκέτο.
    13. Καταγγελία της Συνθήκης Σέγκεν και Δουβλίνο 2.
    14. Περιορισμός ή και απαγόρευση των Θρησκευτικών συναθροίσεων και των αυτοσχέδιων Τζαμιών.
    15. Διάλυση ακραίων Ισλαμικών οργανώσεων και ποινικοποίηση του Τζιχάντ.
    16. Περιορισμός της λαθροεργασίας όπως επίσης και πρόστιμα σε εργοδότες που απασχολούν λαθρομετανάστες χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα ταξιδίου και παραμονής.
    17. Εντολή ένοπλης εμπλοκής σε Λιμενικό, Αστυνομία και Πολεμικό Ναυτικό με λαθρέμπορους.
    18. Σοβαρά αντίμετρα κατά της Τουρκίας σε περίπτωση επαναπροωθήσεως λαθρομεταναστών, πχ διακοπή ελεύθερης βίζας Τούρκων πολιτών.
    19. Παύση χρηματοδοτήσεως σε ΜΚΟ που εμπλέκονται σε λαθρεμπορία και σπείρα εγκληματικής οργάνωσης.
    20. Κατασκευή Hotspots σε νησιά χωρίς Ελληνικό πληθυσμό και καταγραφή στοιχείων.
    21. Περιορισμός άδειας ικανότητας οδήγησης σε λαθρομετανάστες που δεν μιλούν την Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.
    22. Αλλαγή του νόμου περί Αυτοπροστασίας, Αυτοάμυνας, και της προάσπισης ιδιωτικών και οικιακών χώρων.
    23. Μέτρα κατά των βιαστών πχ. Σπρέϊ πιπεριού
    24. Καραντίνα σε λαθρομετανάστες με σοβαρές υγειονομικές ασθένειες, πχ AIDS, Μηνιγγίτιδα
    25. Άμεση απέλαση όσων χρησιμοποιούν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα από το 1996 είναι γνωστό, οι "Έλληνες" νεοταξικοί και διεθνιστές, επεδίωκαν την καταστροφή του Ελληνικού Έθνους με την λαθρομετανάστευση. Με ΚΕΜΟ, ΕΛΙΑΜΕΠ, ΜΗΚΥΟ Αντιγόνη κτλ., αφειδώς χρηματοδοτούμενες. Και με καθημερινό βρύσιμο των Ελλήνων από τα νεοταξικά ΜΜΕ, ως Ελληναράδων κτλ.
    Και όχι μόνον αλλά και από την δεξιά του Κώστα Καραμανλή που απέλυσε τον Πολύδωρα όταν είπε το Αθήνα εάλω. Και που διοργάνωσε ο Κώστας καραμανλής και διεθνές συνέδριο για τη μετανάστευση.
    Υπενθυμίζω επίσης ότι ο Μηλιός του ΣΥΡΙΖΑ, σε βιβλίο του γράφει, ότι το έθνος είναι ιμπεριαλιστικό όργανο και πρέπει να καταστραφεί.
    Συνεπώς με τους υπάρχοντες ανθέλληνες "Έλληνες" πολιτικούς, η Ελλάς πλέον εάλω.
    Μόνον με την άμεση απαλλαγή της Ελλάδας από αυτούς, υπάρχει πιθανότητα να σωθεί ο Ελληνισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και η πιο μεγάλη πυρκαγιά στο ξεκίνημά της μπορεί να σβήσει με ένα ποτήρι νερό. Μετά καίει ότι βρει στο διάβα της.
    Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μια "τρύπα". Γι' αυτό και δεν έχουν άλλη λύση οι Ευρωπαίοι από το να την αποκόψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Καλεντερίδη,

    σας παρακαλώ σημειώστε ότι δε χρειάζεται ποινικοποίηση της παράνομης εισόδου στην Ελλάδα, διότι είναι ήδη ποινικό αδίκημα (το οποίο εντέχνως αποσιωπά η κυβερνητική προπαγάνδα).

    Συγκεκριμένα το άρθρο 50 του ν. 2910/2001 ορίζει ότι:

    1. Οποιος εξέρχεται ή επιχειρεί να εξέλθει από το ελληνικό έδαφος ή εισέρχεται ή επιχειρεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον πεντακοσίων χιλιάδων δραχμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Οδυσσέας

      Ασπούμεν, λύστε μου μιαν απορία:

      Η χρηματική ποινή - εδώ - είναι πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) «δραχμές»... μεταλλικές ή χάρτινες (υποτιμημένες); Διότι αν είναι μεταλλικές, θα πρέπει η χρηματική ποινή εδώ να αντιστοιχεί (αν δεν κάνω λάθος) με ένα εκατομμύριο (1.000.000) δραχμές (χάρτινες, σαν το φεγγαράκι του Μάνου Χατζηδάκι & του Νίκου Γκάτσου... χαχαχα!).

      < http://moneyingreece.org/metallic-drachma >

      Διαγραφή
  10. Η κυβέρνηση αυτή δεν άνοιξε τα σύνορα στους προσφυγες και τους μετανάστες καταρχάς. Η κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα στα δίκτυα σωματεμπορίας, σε δίκτυα ναρκωτικών, οπλων και τρομορκατίας. Αυτό για να μπαίνουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση! Για να λυθεί λοιπόν αυτό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί η έστω για να εφαρμοστούν μετρα προς τη λύση του θα πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση η οποια εκ πεποιθήσεως στηρίζει τα παραπάνω δίκτυα ακόμα και στα δικαστήρια! Αυτοί οι άνθρωποι είναι μέρος του προβλήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πριν από λίγο είδα στο youtube κατά τύχη ένα ενδιαφέρον βίντεο που δείχνει πιο θα είναι το μέλλον της Ευρώπης μέσω των μεταναστευτικών ροών σε λίγα χρόνια. Αξίζει να το δει ο καθένας. Θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.
    https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα ήταν τόσο απλό ,αν υπήρχε η βούληση (και τα απαραίτητα "μπαλάκια" βέβαια):

    Λοιπόν , αντί σε πλοία για τον Πειραιά, σε πλοίο για τη ΛΑΤΑΚΕΙΑ οι «πρόσφυγες»!

    Το μεγαλύτερο (Δυτικό και Νότιο) κατοικημένο μέρος της Συρίας είναι «ασφαλής προορισμός», κάτω από τον έλεγχο της νόμιμης κυβέρνησης που αναγνωρίζει και η Ελλάδα , και επιπλέον (η Λατάκεια) είναι και κάτω από την προστασία των Ρώσων.

    Με το που θα ακουστεί πως τους επιστρέφουμε εκεί, τελείωσε… αυθημερόν το «προσφυγικό» !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσοχή, με τα... «μπαλάκια» (δεν παίζουμε!)· ενίοτε μετακομίζουν στην περιοχή κάτω από το σαγόνι σου και - το χειρότερο - ανήκουν σε άλλον (τον Κουγιονάρο... χαχαχα!), που είναι πιο μάγκας από σένα!

      Δλδ - αν κατάλαβα καλά - οι «πρόσφυγες» (όπως μας γράφετε) είναι χαζοί και δεν θα πάρουν πρέφα (με τα έξυπνα κινητά Τ/Φ που έχουν)ότι δεν πάνε (όπως - φαντάζομαι - θα τους 'πούνε) π.χ. κατά Αμβούργο ή Κίελο μεριά;;;

      Ύστερα, ο καπετάνιος του πλοίου θα το «παίζει»... Αρτεμισία (*) και θα τους αλυσοδέσει (έστω όχι στ' αμπάρια σαν κωπηλάτες, αλλά) πάνω στο πλοίο (σαν επιβάτες, χωρίς κόμιστρο προσφορά του ΟΗΕ) για να τους μεταφέρει στον προορισμό τους; Διότι, αν δεν τους αλυσοδέσει, λογικό θα ήταν να πέσουν όλοι τους στη θάλασσα και τότε ωρέ... ποιος Στόλος και ποια Ακτοφυλακή θα αναλάβουν να κάνουν... «Έρευνα & Διάσωση»... έεε;;;

      (*) Αρτεμισία Α' της Καρίας, αν και Ελληνίδα, ήταν ναύαρχος στον περσικό στόλο του Ξέρξη στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ.

      Διαγραφή
    2. Ο Σωστότερος όλων.
      Δυστυχώς οι φασίστες δεξιάς και αριστεράς με τις αρλούμπες που λένε αποσυντονίζουν την κοινή γνώμη.
      Λύση υπάρχει και είναι απλή συνήθως και αυτή θα έπρεπε να απαιτούμε σαν πολίτες.
      Σύλληψη και άμεση απέλαση , είτε προς ασφαλείς ζώνες της Συρίας , Αφγανιστάν , Πακιστάν ή όπου αλλού.
      Ο ουμανισμός απαιτεί οι άνθρωποι να ζουν εν ειρήνη στις εστίες του.Να δημιουργούν και να ζουν ευτυχισμένοι.
      Ούτε να ξεσπιτώνονται , ούτε να προωθούνται απο δω και απο κει.

      Διαγραφή
    3. Nikolaos, είπε κανείς πως θα τους ξεγελάσουμε? Σαν ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ θα πάνε, όπως άλλωστε επιβάλουν οι νόμοι της Ελληνικής Δημοκρατίας για τους παράνομα εισερχόμενους. Για τα άλλα που γράφεις ,με κάλυψε η αναφορά του φίλου Tsakirogf σε αρλούμπες...

      Διαγραφή
    4. Nikola ante pare merokammato agori mou gia poso douleueis gia 360? Ante na pareis merokamato toso poulhses to ethnos sou 360 to mhna, autos eisai, ti eisai?

      Διαγραφή
  13. Δεν ξέρω αν και σε τι βαθμό το γνωρίζεις Σάββα θα γράψω όμως λίγα περί αυτού. Δεν υπάρχει γεγονός και επιχείρημα που μπορεί να τεκμηριώσει πως η παρούσα κυβέρνηση ασκεί το έργο της επειδή τάχθηκε για αυτό με κάθε νόμιμο τρόπο και εναρμόνιση με τους νόμους του κράτους και του συντάγματος από τον Ελληνικό λαό.

    Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ξεκάθαρα και αδιαμφησβήτητα παράνομη και αντισυνταγματική και απορώ πως το επιτρέπουν οι δικαστικές, εισαγγελικές, στρατιωτικές και όποιες άλλες αρμόδιες αρχές.

    Και μπορεί όποιος θέλει να εξετάσει τα λόγια μου κι αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι, λαμβάνοντας υπ' όψιν πως ο Τσίπρας και το συνάφι του επιλέχτηκαν από τον Ελληνικό λαό για να εφαρμόσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και πολιτική φιλοσοφία.

    Το πρόγραμμα για το οποίο τους έδωσε την εντολή να τους κυβερνήσουν ο Ελληνικός λαός δεν εκτελείτε, δεν υλοποιείτε και δεν αποτελεί με οποιονδήποτε τρόπο στρατηγική αντίληψη πολιτικής εφαρμογής από την κυβέρνηση. Και αυτό ακριβώς είναι που αφαιρεί από την εκλογική διαδικασία η οποία τους έδωσε την κυβερνητική εξουσία κάθε έννοια νομιμότητας και συνταγματικής κατοχύρωσης. Είναι αμιγώς και καθολικά, είναι ξεκάθαρο αυτό, μία παράνομη ομάδα η οποία καταχράστηκε και λεηλάτησε κακουργηματικά τις νόμιμες θεσμικές διαδικασίες, τους εσωτερικούς λειτουργικούς κανονισμούς του κράτους, και το ήθος του Ελληνικού λαού, για να καταλάβει με δόλιο τρόπο και πρόθεση την κυβερνητική εξουσία.

    Τα γεγονότα και επιχειρήματα που έχει ανάγκη κάποιος για να κρίνει την ορθότητα ή μη και την σχέση ή όχι με την πραγματικότητα όσων αναφέρω πιο πάνω, μπορεί να τα αντλήσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες του Τσίπρα και του συναφιού του, εξαγγελίες για τις οποίες διαβεβαίωνε πως είναι λεπτομερώς σχεδιασμένες και εφαρμόσιμες. Κάτι που τελικά η ιστορία απέδειξε πως τίποτε άλλο δεν κρατούσε στα χέρια του ο Τσίπρας σχετικά με τις εξαγγελίες του παρά μόνο ότι αυτές ήταν οι πεποιθήσεις που έτρεφε για την δεδομένη χρονική κοινωνική πραγματικότητα, και όχι ένας σοβαρός και λεπτομερής εφαρμόσιμος με κάθε πρόνοια πολιτικός κατάλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εάν η Τουρκία δεν έχει συνέπειες από την προώθηση μεταναστών στην Ευρώπη και οι συνεργάτες των Αυστριακών δεν έχουν συνέπειες για τις πράξεις και παραλήψεις τους δεν θα αλλάξουν εύκολα τακτική. Η ΕΕ και εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε κάποιες συνέπειες, όπως :

    • Να επαναπροωθηθούν οι Τούρκοι, Σκοπιανοί κτλ παράτυποι μετανάστες που βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση πίσω στις χώρες τους – να ανοίξει χώρος για τους Σύριους.
    • Κλιμακούμενα οικονομικά και ταξιδιωτικά μέτρα κατά χωρών που δεν δέχονται την επαναπροώθηση υπηκόων τους όπως Πακιστάν, Μπανγκλαντές κ.α. πχ περιορισμός στις πτήσεις προς την Ευρώπη από αεροδρόμια των χωρών αυτών, τήρηση αυστηρών κανόνων ασφάλειας πτήσεων, καθυστέρηση σε τραπεζικές συναλλαγές τους με την Ευρωπαϊκές τράπεζες τους, μείωση χρόνου ισχύος στις βίζες τους κ.α.
    • Ενόψει και της τουριστικής περιόδου τα hot spots της Ελλάδας να μεταφερθούν σε ακατοίκητα νησιά με προτίμηση αυτά που «διεκδικεί..» η Τουρκία. Ποιος θα μας πει ότι τα hot spots πρέπει να είναι μέσα στα θεμέλια της τουριστικής μας οικονομίας;
    • Να κινητοποιηθεί η εκκλησία και να φιλοξενήσει τους Χριστιανούς μετανάστες σε Μονές στην Δ Θράκη και Έβρο. Οι Έλληνες Μουσουλμάνοι είδη συζούν με Έλληνες Χριστιανούς, άρα δεν θίγονται. Αφού οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν παιχνίδι στην περιοχή, ας έχουν και αρνητικές για τα σχέδια τους συνέπειες.

    Χωρίς να παραβούμε τις διεθνείς συνθήκες /κανόνες και τις δικές μας αρχές μπορούμε να συνετίσουμε χώρες με παραβατική συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προσπάθησα όσο μπορούσα χτες να παρακολουθήσω τον θλιβερό άνθρωπο που έχουμε για πρωθυπουργό. Ξέρω ότι αυτά που θα γράψω δεν ξεκίνησαν πέρυσι ξεκίνησαν το 2009 αλλα έχουν τα θεμέλια τους einai πολύ βαθύτερα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δείχνει ότι πλέον τα πράγματα mpainoun σε άλλη διάσταση ευθέως. Αυτά που κάποτε ήταν συνομωσιολογες θεωρούνται από την υπάρχουσα kyvernisi ως φυσιολογικά ενδεχόμενα και νομίζω πως θα πρέπει να αναζητηθούν νόμιμες οδοί αντίδρασης ώστε να μπορέσει νa διασωθεί η Ελλήνων πολιτεία.

    Αντίθετα με τα αλλα έθνη κράτη της Δύσης η Ελλάδα έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που το έχουν και αλλα κράτη πρώην αποικίες δεν δημιουργήθηκαν για να δημιούργησouν εθνικές συνειδήσεις αλλα δημιουργήθηκαν από εθνικές συνειδήσεις. Η Ελλάδα επομένως δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν είναι Ελλήνων πολιτεία. Αν δεν ανήκει στους Έλληνες παύει απλώς να είναι Ελλάδα. Σήμερα έχουμε μια ενορχηστρωμένη και απρόκλητη επίθεση εναντίον της Ελλάδος και του Ελληνισμού εκ των έσω. Υπάρχουν στελέχη της κυβέρνησης που επιδιώκουν την μετατροπή της Ελλάδος σε μια δήθεν πολυπολιτισμική κοινωνία η οποια όμως δεν φτιάχτηκε για να είναι πολυπολιτισμική άρα απλώς επιδιώκουν την κατάργηση της Ελλάδος και τη δημιουργία ενός χώρου ουσιαστικά ακυβέρνητου κατά πασα πιθανότητα στα πρότυπα του Λίβανο.

    Βλέπουμε μια ενορχηστρωμένη επίθεση από μέλη της κυβέρνησης όπως ο κύριος Ξυδάκης ο οποιος σε Μέσα ως Υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται στα Σκοπια ως Μακεδονία ενώ δημοσίως υποστηρίζει αντισυνταγματικά πως θέλει να βοηθήσει το δημογραφικό πρόβλημα μέσω της μεταφοράς λαθρομεταναστών και προσφυγων ως μονιμους κατοικους στη χωρα. Ωστόσο δημογραφική πολιτική δεν μπορεί να γίνει μέσω προσφυγων και μεταναστών. Δημογραφική πολιτική ορίζει το σύνταγμα πως πρέπει να γίνεται με κανόνες ώστε να υπάρχει πληθυσμιακή και κοινωνική συνοχή ενώ το κράτος έχει υποχρέωση και να ασκεί δημογραφική πολιτική αλλα και να προστατεύει τον χαρακτήρα του ελληνικού κράτους! Ουσιαστικά όμως ο Κύριος αυτός όπως και ο Κύριος Παππάς ο οποιος έχει γράψει αυτά τα πράγματα σε εργασίες του στο εξωτερικό αγνοούν πως η Ελλάδα δεν έχει τους μηχανισμούς ένταξης τόσων ανθρώπων στην κοινωνία ειδικά μάλιστα σε μια εποχή που το ελληνικό κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να παράσχει υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες όταν εκδιώκονται 250 χιλιάδες άνθρωποι επειδή δεν μπορεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει θέσεις εργασίας! Ως προς τι λοιπόν η εν λόγω δήλωση? Μήπως έτσι δεν ενισχύει ακόμα περισσότερο τα δίκτυα να συνεχίσουν τη σωματεμπορία και περισσότεροι άνθρωποι να στραφούν σε αυτά τα δίκτυα για να έρθουν στην Ελλάδα? Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι αν θα μείνουν στην Ελλάδα πως θα ενταχθούν όταν δεν θα μπορούν να βρούν δουλειά αφού ούτε οι Ellhnes μπορούν να βρούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές ωστόσο οι αντιλήψεις είναι απόρροια μιας ιδεολογίας η οποια έχει καταρριφθεί πλήρως και σε όλα τα επίπεδα μια ιδεολογίας που λέει ότι η ταυτότητα δεν έχει σημασία και πως μόνον οι τάξεις μετρούν. Αυτή η λανθασμένη θεωρία/ιδεολογία ουσιαστικά ήταν η αιτια της κατάρρευσης του υπαρκτού σοσιαλισμού όπως είναι και η αιτια των πολέμων στη μέση Ανατολή και η αιτια της διάλυσης των αυτοκρατοριών. Το ελληνικό κράτος είχε πετύχει μια αξιοζήλευτη συνοχή, μια συνοχή βεβαια που είχε πολύ σκληρό τίμημα και πληρώθηκε με πολύ αίμα. Η μετατροπή του σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία τώρα είναι βέβαιο ότι θα πληρωθεί πάλι με αίμα γιατί δεν επαναφέρει κάποιο προηγούμενο status quo του Ελλαδικού χώρου. Οι άνθρωποι που έρχονται δεν έχουν κάποιο σύνδεσμο με την Ελλάδα και σίγουρα η ελληνική πολιτεία δεν είναι διατεθειμένη να τους παράσχει τέτοιον σύνδεσμο αλλα και ακόμα και αν ήταν είναι αμφίβολο αν έχει τη δυνατότητα! Η Ελληνική κυβέρνηση επομένως παραβιάζει το σύνταγμα καταφανέστατα, το οποιο προβλέπει την προστασία του ελληνικού πολιτισμού και την συνοχή της κοινωνίας!
      Επιπλέον η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί εμφανώς εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων μέσω επισημων λειτουργών της! Αρχικά ο κύριος Φίλης αρνήθηκε τη γενοκτονία των Ποντιων. Αυτό όμως έχει και επιπτώσεις νομικές διότι αλλα πράγματα διεκδικεί κάποιος μέσω μιας γενοκτονίας και άλλο το νομικό καθεστώς της γενοκτονίας και άλλο της εθνοκάθαρσης! Το να υποβιβάζει το γεγονός δεν είναι μονο προσβλητικό ηθικά είναι προσβλητικό και όσον αφορά των διεκδικήσεων που μπορούν να διεκδικήσουν οι Έλληνες έναντι της τουρκικης βαρβαρότητας. Ο κύριος Ξυδάκης αναφέρεται στα Σκοπια ως Μακεδονία προκαλώντας προφανή προβλήματα στην αμυντική στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα αυτό. Ο Πρωθυπουργός παραδέχεται πως η Τουρκια του στερεί το δικαίωμα να προσγειωθεί σε ελληνικό έδαφος και το λέει ανερυθρίαστα στην κυβέρνηση αμφισβητώντας ουσιαστικά την ελληνικότητα ελληνικού εδάφους! Επιπλέον μας λέει πως έκανε να πάντα για να πείσει τον Ερντογάν να περιπολούν τουρκικες φρεγάτες μέσω του ΝΑΤΟ δυτικά της Ρόδου. Έχει χωρικά ύδατα δυτικά της Ρόδου η Τουρκια? Τρομερά και συγκλονιστικά πράγματα ακούμε καθημερινά και δεν μπαίνω καν στον κόπο να σχολιάσω τα της οικονομίας. Για να συζητάς για την οικονομία πρέπει να έχεις πατρίδα πρώτα και εδώ απειλείται ευθέως η ύπαρξη της πατρίδας μας!

      Διαγραφή
    2. Η κυβέρνηση έχει μεταβάλει τη δημοκρατία σε τετραετία δικτατορίας. Δεν έχει τηρήσει ούτε λέξη από το πρόγραμμα της και κάνει αλλα πράγματα τα οποια δεν ήταν στο πρόγραμμα της. εμφανώς αντιμετωπίζει την ψήφο του ελληνικού λαου ως λευκη επιταγή, αυτό δεν είναι δημοκρατία. Οφείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι δικαστικές αρχές και ο στρατός με οποια νόμιμα μέσα έχουν να παρέμβουν ώστε να σταματήσει ο χαμός της πατρίδας μας. Εάν δεν επιδιώξουν την νόμιμη παρέμβαση μέχρι ανατροπής της κυβερνήσεως εάν αποτύχουν να συνεννοηθούν τότε απλώς είναι συνένοχοι στον χαμό της χώρας.
      Εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική δεν είναι μακριά η ώρα που η Αθηνα θα θυμίζει Βηρυτό! Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλωβισμένων είναι άνθρωποι οργισμένοι οι οποιοι μπορούν άνετα να γίνουν εκμεταλλεύσιμοι από αλλότριες δυνάμεις που έχουν ξεκάθαρα εχθρικές προθέσεις εναντίον της πατρίδας μας! Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να κρατήσουμε το κράτος μας Ελληνικό πατρίδα Ελλήνων φιλόξενη ναι αλλα ελληνική και ας αποφύγουμε να γίνουμε ο Ευρωπαϊκός Λίβανος, οι οποιοι ούτε κατάλαβαν ποτε έχασαν την πατρίδα τους! Είναι χρέος μας η ανατροπή της "κυβενρησης" η οποια αποδεδειγμένα πλέον λειτουργεί εις βάρος του ελληνικού κράτους! Δεν είναι δυνατόν να μένουμε απαθείς σε πρακτικές που δικαιολογούνται από αυτοαποκαλούμενους ανθρωπιστές! Ποιος ανθρωπισμός ακριβώς υπαγορεύει τον πλουτισμό δικτύων σωματεμπορίας, πορνείας, ναρκωτικών και οπλων? Σε αυτούς άνοιξε τα σύνορα η κυρια Τασία και όχι στους προσφυγες και το ήξερε! Οι συνέπειες αυτών των πολιτικών θα σημάνουν πολύ δύσκολες ώρες για την Ελλάδα! Αισχρή οικονομική πολιτική, αισχρή μεταναστευτική πολιτική παράνομες, αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές σε συνδυασμό με προδοτική εθνική πολιτική είναι ένα εκρηκτικό μείγμα που αν δεν απομακρυνθεί θα ανατιναχτεί και θα είμαστε όλοι μέσα!

      Διαγραφή
  16. ΠΟΛΥ ΘΕΩΡΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ. ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΟΒΑΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΦΥΣΙΚΑ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΣΕ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ, ΓΥΑΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΔΙΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εξεγερση του λαου για εξοδο απο ευρω εοκ νατο και διαγραφη ολου του χρεους των 1000 δις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.