29/2/16

Ιστορική συμφωνία για την Αργεντινή

Σε διακανονισμό $4,65 δισ. κατέληξε η κυβέρνηση της Αργεντινής με τα funds που είχαν μηνύσει την χώρα. Το 75% των απαιτήσεων τους θα λάβουν οι πιστωτές. Aνοίγει ο δρόμος για έξοδο στις αγορές.

Η Αργεντινή κατέληξε σε «συμφωνία επί της αρχής» 4,65 δισ. δολαρίων με τα hedge funds που είχαν μηνύσει την χώρα μετά τις δύο αναδιαρθρώσεις χρέους κατά την προηγούμενη δεκαετία, βάζοντας τέλος σε μια 15ετη δικαστική διαμάχη.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο ειδικός μεσολαβητής Daniel Pollack ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Αργεντινής και η ομάδα των funds που είχαν μηνύσει την χώρα, μεταξύ των οποίων και το Elliot Management του Paul Singer, κατέληξαν σε μια «συμφωνία επί της αρχής» το βράδυ της Κυριακής.
Όπως ανέφερε ο κ. Pollack ο κ. Singer συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις τις τελευταίες εβδομάδες. 
Με βάση τους όρους της συμφωνίας, τα funds θα λάβουν το 75% του συνόλου των απαιτήσεων τους, συμπεριλαμβανομένων των τόκων και του κεφαλαίου.
Τα funds, στα οποία περιλαμβάνονται επίσης τα Aurelius Capital Management, Davidson Kempner και Bracebridge Capital, θα λάβουν αποζημίωση για τον διακανονισμό διεκδικήσεων εκτός του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης αλλά και για την κάλυψη νομικών εξόδων που προέκυψαν κατά την διάρκεια της δικαστικής διαμάχης. 

Για τη συνέχεια Euro2Day

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.