25/2/16

Νέοι διάλογοι των εκβιαστών ΣΥΡΙΖΑ: Όλο το άγχος πως θα στηριχτεί ο «αρχιμανδρίτης» Παππάς

Η «δοκιμή ισχύος» στον «Αρχιμανδρίτη» , ο «ελβετικός σουγιάς» και τα ταξίδια στην Αράχωβα
Νέα στοιχεία από την δικογραφία για τους «εκβιαστές των ΜΜΕ» - Οι νέοι εντυπωσιακοί διάλογοι και οι πολιτικές επαφές - Στο μικροσκόπιο 2000 σελίδες χειρόγραφων σημειώσεων
«Ο Μουσσάς άρχισε να μου μιλάει για τον υπουργό Παππά , τον οποίο μου είπε να αποκαλούμε συνθηματικά «Αρχιμανδρίτη» και μου τόνισε ότι τώρα που ο Παππάς έχει προβλήματα με την νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών, η «δική» του ομάδα μπορεί να τον εξυψώσει και να γράφει μόνο θετικά άρθρα γι αυτόν, σε αντίθεση με άλλους δημοσιογράφους που είναι εναντίον του. Μάλιστα που είπε ότι μπορούν να κάνουν κι ένα τεστ με ένα site για να δεί ο Παππάς πόση δύναμη έχουν…»

Απόσπασμα από μία –από τις έξι συνολικά- καταθέσεις που έδωσε τις τελευταίες ημέρες η 44χρονη υπάλληλος δημοσίων σχέσεων ΔΕΚΟ σε σχέση με την δράση των δημοσιογράφων Παναγιώτη Μαυρίκου, Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου, που κατηγορούνται ότι είχαν δημιουργήσει κύκλωμα «εκβιασμών» αλλά και ότι προχωρούσαν σε κατευθυνόμενα δημοσιεύματα. «Το Βήμα» παρουσιάζει νέα στοιχεία της επίμαχης δικογραφίας που συνέταξε η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και τις κρίσιμες υποκλαπείσες συνομιλίες. Τις επόμενες ώρες η ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να παραδώσει στις δικαστικές αρχές και 2000 περίπου σελίδες χειρόγραφες σημειώσεις που κατασχέθηκαν στην κατοχή των κατηγορουμένων και φέρεται να περιέχουν κρίσιμα στοιχεία για τις επαφές και τις μεθοδεύσεις τους.

Σε μία από τις συνομιλίες ένας από τους εμπλεκόμενους δημοσιογράφους, αφού σημειώνει ότι «εμείς έχουμε στρατό δικό μας», αναφέρει για έναν άλλο κατηγορούμενο: «έχει γα..σει τον Μελισσανίδη, τον Μαρινάκη, τον Κυριάκο (σ.σ.τον Μητσοτάκη), τον Βαγγέλη τον Μεϊμαράκη. Ο Παππάς, ο «αρχιμανδρίτης» (σ.σ. υπονοώντας τον υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά) ναι, ο «αρχιμανδρίτης», χρειάζεται, χωρίς να δώσει μετά εξηγήσεις . Τον Σαμαρά με τα σπίτια και μ αυτά, θυμάσαι; Αυτός έκανε την αρχή και μετά έπαιρναν και τα άλλα…» Για να συμπληρώσει αμέσως μετά «εγώ με τον Αρχιμανδρίτη έχω να του κάνω προτάσεις που θα του αρέσουν».

Σε απομαγνητοφωνημένη συνομιλία, μάλιστα, του Μουσσά με τον Βασίλη Μπόνιο, ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας kourdisto portokali, αναφέρονται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του ΔΟΛ, αναλύουν πως θα μεθοδεύσουν δημοσιεύματα ώστε να τους «τελειώνουμε με αυτούς» με τον Μουσσά να λέει προς του Μπόνιο «ρε μ….α να πεις το εξής: Παππά γίνε Αρχιμανδρίτης και πάρες τους τα σκλαλπ».

Σε άλλο σημείο των διαλόγων, ο Μουσσάς δηλώνει ότι θα δίνει πληροφορίες στον κ. Νίκο Παππά από τη Νέα Δημοκρατία.

«Αλλαξε αυτοκίνητο και κόψε το κομωτήριο

Εντυπωσιάζει ακόμη η συνομιλία που κατεγράφη –στις 13 Φεβρουαρίου 2016- σε καφετέρια ενός από τους κατηγορουμένους (εκπροσωπείται νομικά από τον κ. Σάκη Κεχαγιόγλου) με την 44χρονη υπάλληλο της ΔΕΚΟ. Αφού της ανέφερε αρχικά ότι «έχει πολλούς φίλους που είναι πολύ ισχυροί και στη «μέρα» και στη νύκτα», της έκανε υποδείξεις πως δεν θα προχωρά σε προκλητικές εμφανίσεις για να μην συγκεντρώνει δυσμενή σχόλια για την οικονομική κατάστασή της. Αφού λοιπόν ο δημοσιογράφος άρχισε να της σχολιάζει για το …κομμωτήριο που πηγαίνει της λέει τα εξής: «να πάρεις ένα μικρότερο, καινούργιο, αμάξι γιατί θα σου σπάσουνε τα αρ…α».Κι όταν εκείνη του λέει ότι «δεν έχω λεφτά να πάρω τώρα», εκείνος συμπληρώνει ότι «θα έχεις με αυτά που θα πάρουμε. Ακου με τώρα θα πάρεις μικρότερο» .

Για να συνεχίσει ο ίδιος άνθρωπος τις συμβουλές: «δεν θα πας τώρα στην Αράχοβα , τώρα στα καλά καθούμενα να κάνεις ένα τριήμερο. Γιατί θα ζωγραφίζουν το έργο και θα πουν ότι είδαμε την αυτή , την υπεύθυνη Τύπου της ΔΕΚΟ στην Αράχοβα. Χωρίς να σε βρίσουν , χωρίς να πουν τίποτα. Στο κομμωτήριο η Τζάκρη τη γαμ…με. Οτι πήγε στο καινούργιο κομμωτήριο κλ.π. Θυμάσαι την περίπτωση; Αμα πούμε κάποιος τώρα σου βγάλει μία φωτογραφία έτσι και έχουνε παλιό αρχείο θα μιλήσουν για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Να σου πω, τι θα τους πεις; «Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ»; Την πού….ες».

«Εμείς θα είμαστε ένας Ελβετικός σουγιάς»

Στη συνέχεια ο ίδιος δημοσιογράφος αφού συζητά για τη«δοκιμή ισχύος» που υποστηρίζει ότι θα προχωρήσει στον υπουργό Επικρατείας κ. Παππά μέσω συνεργαζόμενων site, συμπληρώνει « η εφημερίδα έχει δυνατότητα μία φορά την εβδομάδα, το site κάθε βράδυ. «Λοιπόν άκου τώρα. Εμείς, λοιπόν, είτε μπορούμε να καίμε θέμα , το οποίο πάει να σκάσει γιατί εμείς θέλουμε να το κάψουμε εκεί θα εξαφανίζονται μετά. Κατάλαβες τι λέω; Το θέμα είναι αυτό. Ή που όταν παίζει ένα θέμα, θα το παίζει το ΒΗΜΑ, στα αρχ…α μας εμάς. Δεν θα παίζει πουθενά. Δεν είναι ωραίο αυτό που σου λέω; Όταν θέλουμε να γαμ…με θα λές «αυτόν , θέλει να τον γαμ….με μέσα από την κυβέρνηση». Είναι δικός τοςυ λόγος, δεν ξέρω εγώ». Για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι «εμείς θα είμαστε ένας Ελβετικός σουγιάς» (σ.σ. «πολυεργαλείο»). Ο ίδιος κατηγορούμενος σε άλλο σημείο της επίμαχης συνομιλίας συνδέει ανάρτηση σε έντυπο για θέμα μίας ΔΕΚΟ με βουλευτή της «Χρυσής Αυγής».

Στην συνέχεια ο ίδιος άνθρωπος αναφέρεται σε υπόθεση μιας τράπεζας και ότι είχε δεχθεί απειλές για την ζωή του αλλά και ότι σε μία περίπτωση αντί για να δεχθεί μίζα είχε ζητήσει να γίνει «φιλανθρωπική δωρεά».

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι «η ζωή παιδάκι μου είναι για εμάς. Εξουσίες…» . Σε άλλη δε συνομιλία για το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων ο ίδιος κατηγορούμενος σημειώνει «εγώ είμαι της άμεσης δράσης τώρα, έχω ένα σύστημα τεράστιο». Κι όταν ο συνομιλητής του , του λέει ότι δύο πολιτικά πρόσωπα που είναι υποψήφια για την συγκεκριμένη θέση δεν έχουν καμιά προοπτική , εκείνος απαντά «έχουμε δει στην ζωή μα…α , ότι τίποτα δεν τελειώνει αν δεν τελειώσει».

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Νέοι διάλογοι φωτιά των δημοσιογράφων που κατηγορούνται ως εκβιαστές

Η καφέ ατζέντα με τις σημειώσεις

Στο μικροσκόπιο των Δικαστικών Αρχών αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες η μυστηριώδης καφέ ατζέντα με τις σημειώσεις των υπέρογκων ποσών δια χειρός Παναγιώτη Μαυρίκου, αλλά και τέσσερα «καυτά» ντοσιέ που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στο γραφείο του στην εφημερίδα Ακρόπολη.

«Έχω 341.000, 300.000 ευρώ, 282.434 ευρώ και σύνολο 822.396 ευρώ γράφει ο ίδιος ο κατηγορούμενος εκδότης στο μίνι σημειωματάριο του, αποκαλύπτοντας τις ροές του χρήματος που φέρεται ότι περνούν από τα χέρια του.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα Espesso, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ζήτησε να διωχθούν ποινικά ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολη, Παναγιώτης Μαυρίκος και οι δημοσιογράφοι Τάκης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκος.

«Είμαι διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ από τις 8 Ιουλίου 2015. Στα καθήκοντα μου είναι η πλήρης επίβλεψη της λειτουργίας της ΕΥΔΑΠ. Όσον αφορά το διαφημιστικό μπάτζετ της ΕΥΔΑΠ για το έτος 2016, είναι 150.000 ευρώ. Αυτό βέβαια το ποσό δαπανάται και για την προβολή και την επικοινωνία της εταιρίας. Έχω ενημερωθεί ότι οι Μουσσάς, Φράγκου και Μαυρίκος εκβίαζαν τη Κάτζου, ώστε να εισηγηθεί σε μένα και να με πιέσει να τους δίνω χρήματα από το προαναφερόμενο μπάτζετ και αυτοί αρθρογραφούν θετικά για την ΕΥΔΑΠ.

Η 27χρονη γραμματέας

Κατά εντολήν του Παναγιώτη Μαυρίκου, υποστήριξε ότι δρούσε η 27χρονη γραμματέας του εκδότη, ως βοηθός του από τα χέρια της οποίας εστάλησαν τιμολόγια συνολικού ύψους 60.000 ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ.

Στην κατάθεση της η 27χρονη εξηγεί ότι όπως την είχε ενημερώσει ο κ. Μαυρίκος, «η συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ ανερχόταν στο ποσό των 60.000 ευρώ, ωστόσο η πρώτη δόση ήταν 52.000 ευρώ» και διευκρινίζει πως στη συνέχεια έστειλε συμπληρωματικά μία επιπλέον προσφορά για ακόμα δύο καταχωρήσεις, αξίας 4.000 ευρώ η καθεμία.

«Δεν έχω δει ποτέ μου τον Τάκη Μουσσά, αλλά ξέρω ότι είναι φίλος και συνεργάτης του Μαυρίκου. Η συνεργασία τους αφορούσε προβολή εταιρειών όπως είναι η ΕΥΔΑΠ, με την οποία σχετίζεται από όσο ξέρω ο κ. Μουσσάς.

Ακόμα και με ισόβια

Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα το Έθνος, υπό την απειλή των ισόβιων δεσμών σε περίπτωση καταδίκης έθεσε χθες τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο και τους δημοσιογράφους Τάκη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου ο εισαγγελέας, ο οποίος προχώρησε στη αυστηροποίηση των κατηγοριών που βαρύνουν τους πρωταγωνιστές του κυκλώματος εκβιαστών.

Οι δημοσιογράφοι θα απολογηθούν την Παρασκευή στον 1ο ειδικό ανακριτή, στα χέρια του οποίου διαβιβάστηκε η δικογραφία της υπόθεσης με στοιχεία φωτιά που αφήνουν ανοικτό παράθυρο για διερεύνηση της λίστας των κατηγορούμενων.

Πηγή Espresso, Έθνος

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.