12/2/16

ΔΝΤ: Η επιτυχία του προγράμματος ανήκει στην κυβέρνηση και στο λαό της Κύπρου

Η επιτυχία του προγράμματος ανήκει στον κυπριακό λαό και τις κυπριακές αρχές, είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
«Η επιτυχημένη ιστορία της Κύπρου - αν την περιγράφουμε έτσι - είναι μια επιτυχία για την Κύπρο, την κυπριακή Κυβέρνηση και τον κυπριακό λαό. Λέγοντας αυτό, είναι αλήθεια και είναι μια ακριβοδίκαιη δήλωση, πως η Κύπρος τα πήγε καλά με το πρόγραμμα και τις μεταρρυθμίσεις της. Βλέπουμε ανάπτυξη το 2015 και συνέχιση της ανάπτυξης το 2016 και σταδιακή βελτίωση μετά».
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ εξέφρασε την ετοιμότητα του «Ταμείου», αν ζητηθεί από τις κυπριακές αρχές, να διεξάγει τη δέκατη και τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος, το οποίο είναι προγραμματισμένο να τερματιστεί στα μέσα Μαΐου.
Στο ερώτημα γιατί η Κύπρος τα πήγε καλά, απάντησε πως «τα δημοσιονομικά βελτιώθηκαν σημαντικά, επομένως επέδειξαν δημοσιονομική σύνεση. Επίσης προχώρησαν σε άλλα θέματα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ούτω καθεξής. Πάνω απ `όλα έχουν αποδείξει κυριότητα του προγράμματος και δέσμευση για την εφαρμογή, αν με ρωτάτε για τις βασικές πτυχές».
Ο κ. Ράις πρόσθεσε πως ενώ σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος, θα απαιτηθούν βιώσιμες δημοσιονομικές προσπάθειες μεσοπρόθεσμα για να τεθεί το δημόσιο χρέος σε σταθερό έλεγχο.
«Και αυτές οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χρειάζεται να συνεχίσουν να εφαρμόζονται, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Η Κύπρος τα πήγε καλά, αλλά πρέπει να συνεχίσει να πιέζει. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό», κατέληξε.
ant1iwo 

1 σχόλιο:

  1. Είναι και αυτοί στην αρχή του τούνελ ,στη στροφή που θα δούνε φως έχοντας διανύσει τα 3/5 της μακράς πορείας που θα τους βγάλει στο ξέφωτο από που θα αρχίσει μία ανηφορά μετά θα κατηφορίσει και θα στρίψουμε στην ανάπτυξη που μας έλεγαν οι Σαμαράς ,Βενιζέλος και τώρα μας λέγει ο καλύτερος για τη δουλειά Αλέξης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.