29/2/16

FT - Editorial: Η Ευρώπη δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη στην Ελλάδα

Ως προσβολή στις αξίες και στα ιδανικά της Ευρώπης χαρακτηρίζουν στο κύριο άρθρο τους οι FT το ενδεχόμενο να «επιβληθεί» μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Οι μονομερείς ενέργειες και η σημασία της Συνόδου Κορυφής της 17ης Μαρτίου.

Στερεύει ο χρόνος για να αναλάβουν τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ τη συντονισμένη δράση που χρειάζεται για να αρχίσει να τίθεται υπό έλεγχο η προσφυγική κρίση της Ευρώπης.
Στις αρχές αυτού του χρόνου, ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της ΕΕ, προειδοποίησε τους ηγέτες του μπλοκ πως πρέπει να εφαρμόσουν μια πανευρωπαϊκή λύση στην κρίση, όταν συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 17 Μαρτίου, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν «σοβαρές συνέπειες» καθώς ξεκινά το καλοκαίρι και επιταχύνονται οι ροές προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική. Με λιγότερες από τρεις εβδομάδες να απομένουν από τη διάσκεψη, η προειδοποίησή του πρόθυμα αγνοείται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που προτιμούν τη μονομερή δράση έναντι της συλλογικής προσπάθειας που είναι τόσο απαραίτητη.

Τις τελευταίες μέρες, όλο και περισσότερα κράτη-μέλη έχουν παραβλέψει σαρωτικά το σύστημα της Σένγκεν για ελεύθερη διέλευση στην ΕΕ και έχουν δράσει μεμονωμένα. Η Γαλλία και το Βέλγιο λογομάχησαν έπειτα από απόφαση του Βελγίου να επιβάλει ελέγχους στα σύνορα που μοιράζονται. Η Ουγγαρία έχει δεσμευτεί για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διαμοιρασμό σε όλο το μπλοκ των προσφύγων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε Ελλάδα και Ιταλία -ένα σοβαρό πλήγμα κατά της κοινής δράσης.
Για τη συνέχεια Euro2Day

2 σχόλια:

  1. Ναι έβαλαν τους Αυστριακούς να κάνουν τους κακούς ,και κάποιο άλλοι ,όπως και η Μέρκελ άλλωστε ,το παίζουν καλοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ. ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΑΖΟΓΕΛΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΤΟ 4ο ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.