10/2/16

FT : Οι Βρυξέλλες αυξάνουν την πίεση στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Η Κομισιόν θα παρουσιάσει σήμερα συγκεκριμένα μέτρα στην Ελλάδα για τη βελτίωση των συνθηκών των προσφύγων/μεταναστών, ενώ ετοιμάζεται ξεχωριστή αξιολόγηση για τις ελλείψεις στους ελέγχους στα σύνορα. Που αποσκοπούν οι πιέσεις.
Οι Βρυξέλλες αναμένεται να πιέσουν την Αθήνα να βελτιώσει τις συνθήκες για τους αιτούντες άσυλο, ελπίζοντας πως θα διευκολύνει τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ να τους επαναπροωθήσουν στην Ελλάδα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μια λίστα με συγκεκριμένα μέτρα που περιμένει να πάρει η Ελλάδα προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με τα διεθνή πρότυπα οι εγκαταστάσεις της, περιλαμβανομένης της πρόβλεψης για επιτροπές που θα εξετάζουν τα αιτήματα για άσυλο.
Οι συστάσεις αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης έκθεσης προόδου επί των προσπαθειών του μπλοκ να ανταποκριθεί στην μεταναστευτική/προσφυγική κρίση, τονίζοντας τις επίμονες ελλείψεις που έχουν υπονομεύσει τις προσπάθειες για εφαρμογή κοινών λύσεων.
Οι πιέσεις των Βρυξελλών για τις συνθήκες για τους αιτούντες άσυλο έρχονται την ώρα που η Κομισιόν ξεκινά μια ξεχωριστή αξιολόγηση των «ελλείψεων» των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας. Τα δυο αυτά είναι πιθανό να προκαλέσουν νέα δυσαρέσκεια στην Αθήνα, όπου οι αξιωματούχοι είναι ήδη αγανακτισμένοι με το βάρος που έχει επιφέρει στην χώρα η κρίση.

Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Η Ελλάδα είναι ο αδύναμος κρίκος, συνεπώς αυτήν θα πιέσουν, όπως πάντα.

    Δεν είδα καμμία κίνηση εκ μέρους των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, εκτός από μία Ερώτηση του Νίκου Χουντή προς την Κομισιόν. Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.