28/2/16

Ντοκουμέντο: Αυτό είναι το έγγραφο που δείχνει τον Μαυρίκο στο pay roll της ΝΔ

ΝΔ: Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα από κάποιο απλήρωτο τιμολόγιο του 2010
mavrik
Έγγραφο που αποκαλύπτει πως ο Τάκης Μαυρίκος, πρωταγωνιστής στην υπόθεση του κυκλώματος δημοσιογράφων εκβιαστών, ήταν στο payroll της ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά, φέρνει στο φως η εφημερίδα Παραπολιτικά, σημειώνοντας πως ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» λάμβανε το ποσό των 18.450 ευρώ το μήνα.

Η εφημερίδα παρουσιάζει τιμολόγιο του 2010 που πληρώθηκε από την τότε διοίκηση της Ρηγίλλης στην εταιρεία Ελληνική Βιομηχανία Εκτυπώσεων ΑΒΕΕ προς «δημοσίευση κειμένων για τη Νέα Δημοκρατία στην εφημερίδα Ακρόπολη», με την εφημερίδα να σημειώνει πως μέσω του pay roll της ΝΔ αποκαλύπτεται η «άρρηκτη» σχέση με τον εκδότη της Ακρόπολης Τάκη Μαυρίκο, βασικό κατηγορούμενο για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε επιχειρηματίες, διοικητές οργανισμών, εκδότες, πολιτικούς και δημοσιογράφους.


Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα: «Το κονκλάβιο Σαμαρά έβαζε βαθιά το μακρύ χέρι του στον κρατικό κορβανά για να δημοσιεύει ο Τ. Μαυρίκος στη φυλλάδα του κείμενα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από το τιμολόγιο προκύπτει η διαρκής σχέση μεταξύ των δύο μερών, καθώς στον κωδικό "προηγούμενο υπόλοιπο" αναγράφεται το ποσό των 18.450 ευρώ, δηλαδή σύνολο οφειλής της ΝΔ προς τον εκδότη 36.900 ευρώ. Κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μηνιαία καταβολή, αν και θα είχε ενδιαφέρον μια ξεκάθαρη απάντηση από τη ΝΔ».
«Η Νέα Δημοκρατία δε λειτούργησε ως κόμμα αλλά ως ιδιωτική επιχείρηση που πρόεβαλε εν είδει ρεπορτάζ τις θέσεις της, με δυσθεώρητου κόστους εργολαβία. Φυσικά και δεν είχε κανέναν λόγο να το πράξει αυτό αφού το "Ζάππειο 1" που είχε παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς ένα μήνα νωρίτερα είχε τύχει ευρείας δημοσιότητα από το σύνολο του Τύπου ενώ δόθηκαν και κονδύλια για τη διαφημιστική προβολή της νεοδημοκρατικής οικονομικής πρότασης», αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει:
«Απερίφραστα, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα: ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος των ενταλμάτων πληρωμής προς την εταιρεία του κυρίου Μαυρίκου, που εξέδιδε εφημερίδα με κυκλοφορία 30-40 φύλλων εκείνο το διάστημα; Μήπως επρόκειτο για αμοιβή προς εξυπηρέτηση άλλων υπηρεσιών και δη εκβιασμού των αντιπάλων του περιβάλλοντος Σαμαρά;».
Εν τω μεταξύ η εφημερίδα το Χωνί, σε δημοσίευμά της υπογραμμίζει και την σχεδόν μόνιμη παρουσία του νυν προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Ακρόπολη» από την αρχή του έτους.
Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος της Όλγα Γεροβασίλη ζητάει από τη ΝΔ «ξεκάθαρες και πειστικές απαντήσεις», σχετικά με τις αποκαλύψεις.
«Γελιέται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αν νομίζουν ότι δια της σιωπής θα προσπεράσουν τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του κόμματός τους με το κύκλωμα των εκβιαστών», αναφέρει και προσθέτει: «Ο ελληνικός λαός περιμένει μια άμεση και ξεκάθαρη απάντηση:
  • ισχύει ότι η ΝΔ πλήρωνε 18.450 ευρώ τον μήνα στον κατηγορούμενο για εκβιασμούς Μαυρίκο;
  • ποιες ακριβώς υπηρεσίες αγόραζε και μάλιστα με χρήματα των φορολογούμενων;
  • ποιες άλλες τέτοιου είδους "υπηρεσίες" έχουν αγοράσει και για ποιόν σκοπό;»
http://www.spirospero.gr/index.php/aksizei/177000-dokoumento-afto-einai-to-eggrafo-pou-deixnei-ton-mavriko-sto-pay-roll-tis-nd

ΝΔ: Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα από κάποιο απλήρωτο τιμολόγιο του 2010

Έγγραφο που αποκαλύπτει πως ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Τάκης Μαυρίκος και πρωταγωνιστής στην υπόθεση του κυκλώματος δημοσιογράφων εκβιαστών, ήταν στο payroll της ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά, με το ποσό των 18.450 ευρώ το μήνα, φέρνει στο φως η εφημερίδα Παραπολιτικά. Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ζητεί εξηγήσεις από την ΝΔ, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν διαψεύδει, αλλά ούτε επιβεβαιώνει την καταγγελία

Alexandros Michailidis / SOOC
Μέσω του pay roll της ΝΔ αποκαλύπτεται η «άρρηκτη» σχέση με τον εκβιαστή Τάκη Μαυρίκο, σημειώνεται στο δημοσίευμα, στο οποίο παρουσιάζεται τιμολόγιο του 2010  που πληρώθηκε από την διοίκηση της Ρηγίλλης στην εταιρεία Ελληνική Βιομηχανία Εκτυπώσεων ΑΒΕΕ προς «δημοσίευση κειμένων για τη Νέα Δημοκρατία στην εφημερίδα Ακρόπολη».

«Η Νέα Δημοκρατία δε λειτούργησε ως κόμμα αλλά ως ιδιωτική επιχείρηση που πρόεβαλε εν είδει ρεπορτάζ τις θέσεις της, με δυσθεώρητου κόστους εργολαβία. Φυσικά και δεν είχε κανέναν λόγο να το πράξει αυτό αφού το "Ζάππειο 1" που είχε παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς ένα μήνα νωρίτερα είχε τύχει ευρείας δημοσιότητα από το σύνολο του Τύπου ενώ δόθηκαν και κονδύλια για τη διαφημιστική προβολή της νεοδημοκρατικής οικονομικής πρότασης. Απερίφραστα, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα: ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος των ενταλμάτων πληρωμής προς την εταιρεία του κυρίου Μαυρίκου, που εξέδιδε εφημερίδα με κυκλοφορία 30-40 φύλλων εκείνο το διάστημα; Μήπως επρόκειτο για αμοιβή προς εξυπηρέτηση άλλων υπηρεσιών και δη εκβιασμού των αντιπάλων του περιβάλλοντος Σαμαρά;», αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά.
___________________________________________________________________________


Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ζητεί εξηγήσεις από την ΝΔ ύστερα από δημοσίευμα, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε έχει απαντήσει, ούτε έχει διαψεύσει, αλλά ούτε έχει επιβεβαιώσει την καταγγελία.

«Γελιέται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αν νομίζουν ότι δια της σιωπής θα προσπεράσουν τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του κόμματός τους με το κύκλωμα των εκβιαστών», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και ζητεί άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις για το αν «ισχύει ότι η ΝΔ πλήρωνε 18.450 ευρώ τον μήνα στον κατηγορούμενο για εκβιασμούς Μαυρίκο, ποιες ακριβώς υπηρεσίες αγόραζε  και μάλιστα με χρήματα των φορολογούμενων και ποιες άλλες τέτοιου είδους "υπηρεσίες" έχουν αγοράσει και για ποιόν σκοπό»

«Την ώρα που η χώρα καταστρέφεται, στην αρχή με κλειστές τράπεζες και τώρα με κλειστά σύνορα, όλοι οι Έλληνες περιμένουν την απολογία της μοιραίας παρέας εξουσίας και του μοιραίου πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Για τις δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό, τη νεκρή οικονομία, τον πρωτοφανή αυταρχισμό και το σκληρό κομματικό Κράτος. Αυτά τα μεγάλα και σοβαρά απασχολούν σήμερα τους Έλληνες. Όχι κάποιο απλήρωτο τιμολόγιο του 2010. Πέραν τούτου ουδέν», σχολίασε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας 


Π. Λαφαζάνης: «Το pay roll από τη ΝΔ προς τον Παναγιώτη Μαυρίκο, αποτελεί σκάνδαλο των σκανδάλων»

lafazanis1_600

«Το pay roll από τη Νέα Δημοκρατία προς τον Παναγιώτη Μαυρίκο, αποτελεί σκάνδαλο των σκανδάλων. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται αυτή η πρακτική από ένα δημοκρατικό κόμμα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90.1και τον Γιάννη Παπαγιάννη ο επικεφαλής της Λαικής Ενότητας  Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πρόσθεσε πως «ανάμεσα στους καλούς δημοσιογράφους ενδημούν και κοινοί απατεώνες, τονίζοντας οτι στην Ελλάδα ενώ οι μικροαπατεώνες πιάνονται οι μεγαλοαπατεώνες που είναι και διαπλεκόμενοι κάνουν τα μεγάλα deal για να παίζουν τα παιχνίδια στον παρασκήνιο χωρίς συνέπειες», επειδή κουκουλώνονται οι υποθέσεις τους.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε επίσης ότι «η χώρα σαπίζει, τα ΜΜΕ δεν κάνουν την δουλειά τους παίζουν άλλα παιχνίδια όπως και οι συστημικές τηλεοράσεις πανελλαδικής εμβέλειας, τα κόμματα ψάχνουν υπηρετικό προσωπικό για να κάνουν τα παιχνίδια» και πρόσθεσε : «όλα αυτά είναι δείγμα χώρας που παρακμάζει και λεηλατείται και κινδυνεύει τώρα και με εθνικό αφανισμό φαινόμενα σάπια, που χρειάζονται μεγάλες τομές και αποφάσεις για να ανακοπούν»…

Παράλληλα επιτέθηκε στην Κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «τα βάζει με την παλιά διεφθαρμένη διαπλοκή για να φτιάξει την δική της διαπλοκή».

http://www.greekmoney.gr/%CF%80-%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF-pay-roll-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B4-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD/

4 σχόλια:

  1. Αρχισα να διαβάζω το κείμενο θεωρώντας ότι θα αποκαλυφθεί ενα σκάνδαλο. Αλλά τελικά διάβασα για την γνωστή πρακτική ΟΛΩΝ των πολιτικών κομμάτων,να πληρώνουν για διαφήμιση σε εφημερίδες ή για δημοσιεύσεις συγκεκριμένων δημοσιευμάτων. Μεγαλύτερη έγινε η απογοήτευση όταν είδα ότι το τιμολόγιο είναι του 2010,με πρόεδρο της ΝΔ τον Σαμαρά,ο οποίος τώρα είναι βουλευτής της ΝΔ. Το υποτιθέμενο σκάνδαλο μετετράπη σε αστείο και μάλιστα κρύο,ως εκ του ότι έχουν παρέλθει 6 χρονια από τότε.
    Εν πάση περιπτώσει, ενώ ο κόσμος καίγεται και η Ελλάδα θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,διότι αυτό θα γίνει περιμένετε και θα το θυμηθείτε,οι "δημοσιογράφοι" ασχολούνται με τον Σαμαρά του 2010,σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.
    Μέσα σε όλα αυτά,κλείνει η ανάρτηση με συνέντευξη του μεγίστου σαλταδόρου Λαφαζάνη στον Παπαγιάννη. Είναι σα να μιλούν δύο serial killers για μια δολοφονία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Ι.Κ. το να δινει πανω απο 18.000 τον μηνα ενα "δημοκρατικο" κομα σε ενα εκβιαστη, δεν ειναι μικρο πραγμα !! Εκτος και να σε ποναει αυτη η υποθεση και θελεις να κουκουλοθει και αυτη η παταιονια του Σαμαρα !!!

      Διαγραφή
  2. Μία ενδιαφέρουσα ερώτηση έχει να κάνει με το πού βρήκε τα λεφτά ο επενδυτής Μαυρίκος για να αγοράσει τον τίτλο της Ακρόπολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λιγο σεβασμός ρε παιδιά ο ανθρωπος ουτε τρομοκρατης ειναι ουτε δικαστηκε ακομα. τι τον πηγαινουν σιδηροδεσμιο. τι φοβουνται. Ειναι απατεωνας οκ. Αλλα η διαπομπευση ημαρτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.