14/2/16

«Ουστ γαϊδούρια!» φώναζαν οι εξαγριωμένοι αγρότες - «Persona non grata» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία: Άγριες αποδοκιμασίες στην Αλεξανδρούπολη

«Είχαν κακούς συμβούλους αυτοί που μας προπηλάκισαν» υποστηρίζει ο Δημήτρης Ρίζος - «Υπογράψαμε δύσκολα μέτρα αλλά παλεύουμε για να βελτιωθούν» δηλώνει σήμερα η Αναστασία Γκαρά

Σε «κακούς συμβούλους» των αγροτών απέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος τον άγριο προπηλακισμό του ίδιου και της συναδέλφου του Αναστασίας Γκαρά, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. 
Εκεί, το μεσημέρι του Σαββάτου, τους περίμενε μια ομάδα αγροτών που σε πολύ υψηλούς τόνους τους ζήτησε να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο, ενώ κατά την αποχώρησή τους, με σκυφτό το κεφάλι και χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις, τα πράγματα αγρίεψαν με αγρότες να φωνάζουν «ουστ από εδώ» και να περικυκλώνουν το αυτοκίνητο, ειδικά του Δημήτρη Ρίζου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κύριος Ρίζος περιέγραψε τα γεγονότα, λέγοντας πως «μας είπαν όταν κατεβήκαμε από το αεροπλάνο ότι έχουν μπλοκάρει την είσοδο αγρότες. Εμείς πήγαμε στο γραφείο του αερολιμενάρχη, είπαμε να έρθουν να συζητήσουμε και όντως ήρθε αντιπροσωπεία πέντε αγροτών και συζητήσαμε, με βασικό τους αίτημα να μην ψηφίσουμε το Ασφαλιστικό».

Βγαίνοντας από την συζήτηση αυτή, όπου τέθηκαν και τα τοπικά προβλήματα των αγροτών, είπε ο βουλευτής, «η κατάσταση ήταν όπως την είδατε, 40-50 άτομα που έχουν αυτή την συμπεριφορά. Πιστεύω πως υπάρχει φόβος, υπάρχει πρόβλημα, αλλά ήταν και πολιτικά τα κίνητρά τους. Έχουν κακούς συμβούλους αυτοί που μας αποδοκίμασαν. Ήταν αγρότες του νοτίου Έβρου, που έχουν πολλά προβλήματα, με τις πλημμύρες και με άλλα ζητήματα και έχουν πραγματικό πρόβλημα».

Όσον αφορά στο αν ήταν χρυσαυγίτες αυτοί που προκάλεσαν την διαμαρτυρία στην μορφή αυτή, καθώς τοπικά ΜΜΕ αναγνωρίζουν στελέχη της Χρυσής Αυγής ανάμεσά τους, ο κύριος Ρίζος έριξε τους τόνους, λέγοντας: «Δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, με ενδιαφέρουν οι τακτικές. Δεν θα κάνω το χωροφύλακα και τον Σέρλοκ Χολμς, θα πω απλά ότι αυτές οι κινήσεις δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων των αγροτών».

Από την πλευρά της η δεύτερη βουλευτής που δέχθηκε τις άγριες αποδοκιμασίες των αγροτών, η Αναστασία Γκαρά δήλωσε την Κυριακή ότι «υπογράψαμε δύσκολα μέτρα αλλά παλεύουμε να τα αλλάξουμε» χρησιμοποιώντας ξανά το επιχείρημα ότι «τα προβλήματα είναι χρόνια και πάρα πολλά και δεν ευθύνεται μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο έτος». 

Τα επεισόδια κατά την άφιξη των βουλευτών στο αεροδρόμιο, το μεσημέρι του Σαββάτου

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ:
    Ἡ ἐντολή τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ εἶναι ἝΝΑ σαφές ΟΧΙ στά νέα δυσμενῆ για κοινωνικές ὁμάδες ΚΑΙ ἄδικα μέτρα.
    ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, Εφ' ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ: α) Ἐπιβιώσεως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ (ὑγεία σωματική καί ψυχική), β) Ἐπιβιώσεως ΟἹΚΟΓΕΝΕΙΑΚῌΣ, γ) Ἐπιβιώσεως ἘΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ, ἀτομικῆς καί κατηγορίας ἐπαγγέλματος, δ) Ἐπιβιώσεως ΕΘΝΙΚΗΣ.
    Ἕνα "ΟΧΙ", νομικῶς ἀπόλυτα δεσμευτικό, καί πολιτικῶς ἀπόλυτα σαφέστατο.
    Ὅποιος προσποιεῖται ὅτι δέν τό κατάλαβε, εἶναι ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΩΣ (ἀλλιῶς, καί .... ΠΟΝΙΚΩΣ!) ὑπεύθυνος γιά τίς ΦΥΣΙΚΕΣ ἐκτροπές, ἀλλά καί γιά τίς προβοκάτσιες ἀπό "ἄγνωστους", πού ἀκολουθοῦν ΣΧΕΔΟΝ ΦΥΣΙΚΑ τέτοια ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ καί Συντάγματος καί λαοῦ καί κονωνικῶν ὁμάδων. _ Ο Χ Ι ! : Ἑρμηνεῦστε το ΣΩΣΤΑ καί ἐφαρμόστε το.
    Κι ἄν ὑπογράψατε ἄλλα πράγματα, ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Οὔτε μέ ἀποφάσεις Βουλῆς σέ νομοθετικό ἤ ἄλλο ἐπίπεδο.
    Ἰσχύουν" μόνο ὡς Συμφωνίες Κυρίων καί ...Κυριῶν, καί μόνο στόν γυάλινο κόσμο τῶν "δανειστῶν" σέ εὐρώ.
    ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΟΝ κόσμο αὐτόν, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ.
    Ἐγγύηση κοινωνικῆς καί πολιτικῆς εἰρήνης στό ἐσωτερικό, καί προϋπόθεση ἀποτελεσματικῆς ἐθνικῆς ἄμυνας, εἶναι ἡ τήρηση τοῦ Συντάγματος καί ΜΟΝΟΝ τῶν αὐστηρῶς συνταγματικῶν ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ νόμων.
    [Τοῦτο, κατά τήν φύση τῶν πραγμάτων, καί παρά τή προπαγάνδα καί τίς χειραγωγήσεις πού στόχευαν στήν ἀπαξίωση τῆς ὑπερασπίσεως τῶν Συνταγμάτων τῆς Εὐρώπης, ὡς ἐκδηλώσεων "εὐρωσκεπτικισμοῦ". Ὅσοι στηρίζονται πολιτικῶς καί διά τῶν ΜΜΕ στήν προτεραιότητα τῆς Ε.Ε., ἤ καί τοῦ εὐρώ, ἔναντι τοῦ λαοῦ ΜΑΣ καί τοῦ Συντάγματός ΜΑΣ, ΠΡΟ-ΔΙ-ΔΟΥΝ τήν πατρίδα μας τήν Ἑλλάδα].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ.
    ΜΟΝΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΦΑΠΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.