11/2/16

Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις των τουρκικών αρχών κατά του PKK στο Τσιζρέ


REUTERS/RODI SAID
Φωτογραφία αρχείου
Οι επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας κατά των ενόπλων αποσχιστών του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) στην πόλη Τσιζρέ της νοτιοανατολικής Τουρκίας ολοκληρώθηκαν, ωστόσο η απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή θα παραμείνει.
Σχετικές δηλώσεις έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη επιβλήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια να ξεριζωθεί η παρουσία του PKK στην περιοχή, καθώς οι Κούρδοι αντάρτες είχαν σκάψει οχυρώματα και είχαν υψώσει οδοφράγματα.
Δεκάδες ένοπλοι του PKK, αλλά και Τούρκοι στρατιώτες, αστυνομικοί, καθώς και άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους στις μάχες. Το Τσιζρέ, πόλη με κυρίως κουρδικό πληθυσμό, βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ.
Το PKK, με αφορμή τη μη στήριξη της Τουρκίας στην αδελφή του κουρδική οργάνωση στη Συρία, Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), έσπασε την εκεχειρία με το τουρκικό κράτος και ανανέωσε τις επιχειρήσεις του, καθώς η αυτονομία την οποία έχουν κατακτήσει ντε φάκτο στη βόρεια Συρία οι Κούρδοι αναζωπυρώνει τις ελπίδες για τη δημιουργία αυτόνομου ή και ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στην περιοχή.
Αυτόνομο είναι ντε φάκτο και το Ιρακινό Κουρδιστάν, το οποίο αυτοκυβερνάται, εντός όμως της επικράτειας και της κρατικής κυριαρχίας του Ιράκ.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.