26/3/16

Με αφορμή την 25η Μαρτίου: Ποιοι είμαστε, τι θέλουμε, πού πάμε

Παντελής Σαββίδης 
Οι εθνικές επέτειοι προσφέρονται για την αποτίμηση της πορείας ενός λαού, όσο διχασμένος και διαλυμένος και αν είναι, σε κρίσιμες συγκυρίες της ιστορικής του διαδρομής. Υπήρξαν περίοδοι που ο ελληνισμός επέδειξε υψηλές ικανότητες και άφησε το ιστορικό αποτύπωμά του στην ανθρώπινη ιστορία (η πλέον πρόσφατη η Επανάσταση του ’21), αλλά και άλλες, όπως η σημερινή, που κυμαίνεται στο ναδίρ των δυνατοτήτων του.
Μια πρώτη αποτίμηση που θα μπορούσε να γίνει, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, είναι ότι για να υψωθεί μια κοινωνία στο βάθρο της ιστορίας και του πολιτισμού της ανθρωπότητας πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Λαός που είναι αποφασισμένος να συμμετάσχει στις αλλαγές, ανιδιοτελής ηγεσία που έχει ισχυρή θέληση και φρόνημα να αναλάβει την πρωτοβουλία κινήσεων, πνευματική ηγεσία που να βρίσκεται στην πρωτοπορία του διεθνούς προβληματισμού και να μην περιμένει τη σίτισή της από την κρατική συνδρομή, και ακμαία οικονομική τάξη που, πέραν του πλούτου της, έχει εθνική συνείδηση και επιθυμεί να συμμετάσχει στο πολιτισμικό γεγονός. 
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

5 σχόλια:

  1. "Aνιδιοτελής ηγεσία που έχει ισχυρή θέληση και φρόνημα να αναλάβει την πρωτοβουλία κινήσεων": Συγχαρητήρια στον κ. Σαββίδη αλλά και στον κ.Καλεντερίδη που φιλοξενεί τέτοια άρθρα. Τα γεγονότα θα μας αναγκάσουν να κηρύξουμε την ανεξαρτησία μας, όχι αυτή τη φορά από τους Τούρκους, αλλά από τους αγαπητικούς των Τούρκων, τους Ευρωπαίους, που στις μέρες μας με ανανεωμένο μισελληνισμό, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να καταρρεύσει η πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η ανιδιοτελης ηγεσια που θα βρεθει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πρόκειται να βρεθεί καμιά ηγεσία, μην έχει κανείς αυταπάτες, ούτε ηγεσία υπάρχει ούτε και λαός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και να βρεθεί μία τέτοια ηγεσία θα την "καθαρίσουν" σαν αυγό (όπως τον δυσμοιρο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ). Αυτό το Κράτος; Βλέπεις Υπερτερεί κατά πολύ της Σικελιανης και Ναπολιτανικής ΜΑΦΙΑ.
    Άλλωστε πλην των μεγάλων Αγωνιστών(Κολοκοτρωνη,Καραϊσκάκη,Υψηλαντη,Πολυζωιδη κλπ) που άφησαν το σπόρο τους ως παρακαταθήκη, υπήρξαν και Νενεκοι,Κωλετηδες κλπ που επίσης άφησαν το σπόρο τους που κυριαρχεί στην εποχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aυτό το λένε και οι Ιταλοί της Νάπολι, στην Ελλάδα μαφία είναι το ίδιο το κράτος, για την ακρίβεια ελέγχουν το κράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.