12/3/16

Σκληρές αλήθειες για το προσφυγικό-μεταναστευτικό - Τσίπρας και Τασία είναι υπεύθυνοι για τον πνιγμό εκατοντάδων ανθρώπων και για το δράμα της Ειδομένης

Άνοιξαν τα σύνορα και κάλεσαν δυστυχισμένους ανθρώπους, χωρίς να έχουν κάνει καμία προετοιμασία και χωρίς να διαβουλευθούν με κανέναν στην Ευρώπη. Ανεύθυνοι, εγκληματικά ανίκανοι, βαθύτατα ανήθικοι, δειλοί και μοιραίοι...
Του Σάββα Καλεντερίδη

Πολλά είναι αυτά που λείπουν από τους πολιτικούς μας, που τους κάνουν καταστροφικούς και ίσως τους χειρότερους στην Ευρώπη, όμως αυτή η έλλειψη γενναιότητας και αυτοκριτικής, είναι που τους κάνει άκρως επικίνδυνους για την κοινωνία και τη χώρα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ακολούθησε την απολύτως ανεύθυνη και καταστροφική από κάθε άποψη πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, χωρίς καμία σχετική προετοιμασία και χωρίς αίσθημα ευθύνης απέναντι στα εθνικά συμφέροντα αλλά και απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με τα εξής αποτελέσματα:
Πρώτον, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που μπήκαν στην Ελλάδα το 2015 ήταν 880 χιλιάδες, ενώ το 2014 υποδεκαπλάσιος, περί τις 75 χιλιάδες.
Δεύτερον, οι πνιγμοί στη θάλασσα του Αιγαίου το 2015 και τους δυο πρώτους μήνες του 2016 έχουν ξεπεράσει τους 600, ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν ξεπερνούσαν τις μερικές δεκάδες.
Τρίτον, η πολιτική αυτή εξυπηρέτησε τα συμφέροντα της Γερμανίας και μάλιστα των βιομηχάνων, αφού ο βιομηχανικός τομέας είναι αυτός που έχει ανάγκη από εργατικά χέρια.
Τέταρτον, η ούτως ή άλλως λανθασμένη και αποδεδειγμένα εγκληματική πολιτική -προκάλεσε εκατοντάδες πνιγμούς- των ανοιχτών συνόρων και η εμμονή του πρωθυπουργού να θεωρεί όλους όσους σπρώχνουν στην Ελλάδα οι λαθροδιακινητές και οι μηχανισμοί του τουρκικού κράτους ως «πρόσφυγες», κατέστησε την Ελλάδα τον «πιο ελκυστικό προορισμό» παγκοσμίως για όποιον ήθελε για οποιουσδήποτε λόγους να εγκατασταθεί παρατύπως στην Ευρώπη.
Πέμπτον, η κατάσταση αυτή, που προέκυψε από την ανοργανωσιά, ανευθυνότητα και έλλειψη πραγματικής ευαισθησίας για πρόσφυγες και μετανάστες –οι εικόνες της Ειδομένης πρέπει να τους κάνουν να ντρέπονται εφ’ όρου ζωής- οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο τις χώρες της Ευρώπης, με τις οποίες δεν έκανε καμία διαβούλευση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, προτού εφαρμόσει μια πολιτική που τις επηρεάζει τόσο σοβαρά.
Έκτον, η κατάσταση αυτή, οδήγησε την Ε.Ε. σε ομόφωνη απόφαση για κλείσιμο των συνόρων των χωρών της δυτικής Βαλκανικής, με ένα και μοναδικό στόχο, να καταστεί σταδιακά η Ελλάδα και πάλι «μη ελκυστικός προορισμός» για πρόσφυγες και μετανάστες, με την εξής λογική. Αφού όσοι έρχονται στην Ελλάδα δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να μεταβαίνουν στην Ευρώπη, θα δοθεί σταδιακά το μήνυμα σε διακινητές και πρόσφυγες-μετανάστες ότι η είσοδος στην Ελλάδα δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημά τους.
Έβδομον, μέχρι να γίνει αυτό, θα συσσωρευτούν στην Ελλάδα κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση, για να μην αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια, βραχυπρόθεσμα της κοινωνίας και μακροπρόθεσμα της εθνικής μας ασφάλειας.
Όγδοον, η πολιτική των κλειστών συνόρων των χωρών της δυτικής Βαλκανικής, που χαιρέτισε ο κ. Τουσκ και αποδέχτηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ασχέτως αν δεν έχει το θάρρος και τη γενναιότητα να το παραδεχτεί ενώπιον των Ελλήνων, επιλέχτηκε επειδή η Ελλάδα δηλώνει αδυναμία ή δεν θέλει να ακολουθήσει αντίστοιχη πολιτική για τα δικά της σύνορα, όπως κάνουν όλες οι χώρες που σέβονται τον εαυτό τους και ενδιαφέρονται πραγματικά για τις ζωές και την υγεία των προσφύγων και των μεταναστών. Αυτές οι χώρες δεν θαλασσοπνίγουν μετανάστες με την πολιτική τους και δεν έχουν εικόνες τύπου Ειδομένης, που εξευτελίζουν την Ελλάδα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Ένατον, η ανερμάτιστη, ανεύθυνη και φονική σε τελική ανάλυση πολιτική Τσίπρα-Τασίας-Δρίτσα-Τόσκα-Κουρουμπλή-Καμμένου, ανάγκασε την Ε.Ε. να παρακάμψει-περιθωριοποιήσει εντελώς την Ελλάδα και να συνομιλεί απ’ ευθείας με την Τουρκία, αναβαθμίζοντάς την με τον τρόπο αυτό πολιτικά και γεωπολιτικά, σε βαθμό που οι Τούρκοι να σκέφτονται, μετά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα, να αναγορεύσουν τον κ. Τσίπρα σε εθνικό ευεργέτη της Τουρκίας και δεν αποτελεί καθόλου σχήμα λόγου ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κι αυτό γιατί η Τουρκία, εκεί που ήταν «στριμωγμένη» διεθνώς λόγω της ανάμειξής της στην ισλαμική τρομοκρατία, το λαθρεμπόριο πετρελαίου του ISIS, το βομβαρδισμό των Κούρδων και το κλείσιμο εφημερίδων, βρέθηκε ξαφνικά με ένα ανίκητο «όπλο» στα χέρια, που της το χάρισαν η Ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας και η κ. Τασία.
Είναι αυτό που λέμε ότι μερικές φορές, κάποιοι μοιραίοι άνθρωποι προκαλούν πολύ μεγαλύτερη ζημιά από το πολιτικό και πνευματικό τους ύψος και βάρος.
H λύση;

Καλή μελέτη των λημμάτων «αιδώς», «τύψεις» και «αυτοκριτική» στο ελληνικό λεξικό από τους ανεύθυνους θαλασσοπνίχτες και δημιουργούς της ντροπής της Ειδομένης...

Δημοσιεύεται στη δημοκρατία

40 σχόλια:

  1. Τα είπατε όλα με ένα άρθρο. Πρίν από λιγους μήνες ο σύριζα με τον υπουργό εξωτερικών δήλωνε σε ΜΜΕ ότι η Ελλάδα είναι η μόνη σταθερή χώρα σε μια περιοχή πολέμων, από Ουκρανία, μέση ανατολή και βόρεια αφρική. Δήλωνε/απειλούσε ότι αν η Ελλάδα αποσταθεροποιηθεί τότε οι εύλεκτες ζώνες, σαν δρεπάνι, θα γυρίσει εναντίων τους. Πιστεύω ότι για άλλη μια φορά πήγαμε στη Δύση με τη λογική του εκβιασμού. Θυμίζω ότι απειλούσαμε με grexit και με κατάρρευση της ΟΝΕ. Το αποτέλεσμα ήταν να μας προτείνουν 50 δις να φύγουμε μόνοι μας. Τώρα εκβιάζαμε με μετανάστες. Μας έκλεισαν λοιπόν τα σύνορα κ τώρα ψάχνουμε λεφτα για να περιθάλψουμε όλους αυτούς τους δύσμοιρους. Προτείνω, λοιπόν, στην κα Τασία να πάρει εφάπαξ το χρήματα από το κονδύλι που προορίζεται για τα κόμματα και από την κρατική διαφήμιση που προορίζεται σε κομματικούς φίλους. Τουλάχιστον το χρηματικό να το επωμιστούν οι ίδιοι. Τώρα στο εθνικό. Θα έρθει στιγμή που θα παραιτηθούν από μόνοι τους, όπως το '74. Μακάρι όμως να το καταλάβουν νωρίς για να μην πάθουμε καμία μεγάλη ήττα όπως τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἄσε, τοὺς ἐψήφισε ὁ λαὸς μετὰ τὸ ὄχι τοῦ δημοψηφίσματος, καὶ τώρα κοιτᾶνε νὰ δημιουργήσουν ὅπως ὅπως κρατικὲς θέσεις ἐργασίας ὥστε νὰ τοὺς ξαναψηφίσῃ ὁ κόσμος, ἀφοῦ θὰ τὸν κρατᾶνε μέσῳ τῶν κρατικῶν θέσεων ἐργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς έχετε δίκιο, αλλά δεν μας λέτε περισσότερα για τις αποφάσεις που έχουν παρθεί για την καταστροφή της χώρας. Το Στράτφορ μας το είπε καθαρά πριν μερικά χρόνια: Η Ελλάδα δεν έχει λόγο ύπαρξης. Εκείνο τον καιρό βγήκαν και οι χάρτες της ΕΕ που δίνουν το μισό Αιγαίο με τα μισά νησιά στην Τουρκία. Για το σχέδιο ειρηνικής κατάληψης της χώρας από ισλαμικούς πληθυσμούς ελπίζω πλέον να μην έχετε αμφιβολίες.
    Το σχέδιο για ένωση της Ελλάδας με την Τουρκία, θα το πληρώσουμε με τεράστιας κλίμακας σφαγή του Χριστιανικου στοιχείου των Βαλκανίων. Το Ισλάμ το στηρίζουν και το θέλουν ανοιχτά για την καταστροφή Ρωσίας και Κίνας. Μόνο οι στρατηγικές για την εξαφάνιση του Ισλαμισμού από την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, και η υποχρεωτική αλλαγή θρησκεύματος των Μουσουλμάνων, θα επιτρέψουν σε Έλληνες, Κόπτες, Εβραίους, Αρμένιους και άλλους να έχουν μέλλον. Όσο το Ισλάμ αυξάνει τόσο δεν υπάρχει μέλλον για όλους τους μικρούς. Δεν είναι λύση ο Κιτσικισμός και ο Κούλης. Οι σύμμαχοί μας δεν βλέπουν μπροστά τους. Μάλλον πάμε για πυρηνικό πόλεμο που θα αρχίσει μάλλον από Μέση Ανατολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ούτε θα ακούσεις κάτι, πόσο μάλλον την αλήθεια. Τάχα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα, ότι..οι δηλώσεις της Τασίας και η ανερμάτιστη πολιτική των Αριστερών μας ευθύνεται για το κακό που ΘΑ ΕΡΘΕΙ (γιατί ακόμη δεν είδαμε παρά μόνο το περιτύλιγμα του "δώρου" των..Ευρωπαίων).
      Λές και την πολιτική ή τις αποφάσεις τις παίρνει..ο καταληψίας ή τα σταλινικά απολιθώματα τύπου Τασίας, Φλαμπουράρη κ.λ.π. Σαν να είναι άμοιροι ευθυνών οι "προηγούμενοι" (που έγιναν οι θερμότεροι προασπιστές της αισχρότερης κομματοκρατίας που γνώρισε η Πατρίδα μας) και οι "προηγούμενοι των προηγούμενων" (που μεθοδικά δηλητηρίασαν ό,τι καλό υπήρχε στον τόπο μας).
      Το ξαναλέω: Η ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, Η ΙΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ (ΚΟΜΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ (ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ) ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ (ΕΠΙΣΗΣ) ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ..
      Και αυτοί που καμώνονται τους "υποψιασμένους αναλυτές" φροντίζουν να ταΐζουν το αδιάβαστο και ανιστόρητο "πόπολο" (εμάς δηλαδή) με επιστημονικοφανείς αναλύσεις και διπολικές κορώνες. Γιατί αν πούν την αλήθεια την επόμενη στιγμή τους κόβουν τα πόδια μεταφορικά και κυριολεκτικά.

      Διαγραφή
    2. Εγώ δεν θα κόψω κάτι, άλλοι θα κόψουν τη χώρα σε φέτες.
      Περι πυρηνικών, πολλά δείχνουν ότι δεν θα γλυτώσει ο πλανήτης τις βομπίτσες του. Ας πρόσεχε και ο πλανήτης που δέχθηκε το ανθρώπινο είδος πάνω του.

      Διαγραφή
  4. Μια δυο παρατηρήσεις κ. Καλεντερίδη.Γράφετε στο <> ότι η Τουρκία ήταν στριμωγμένη διπλωματικά.Επιτρέψτε μου μια διαφορετική προσέγγιση.Η Τουρκία για τη Γερμανία και την Αυστρουγγαρία(και τους λοιπούς κρυπτοναζί γείτονές τους) είναι μια χώρα που τη φοβούνται(Έξω από τη Βιέννη ήταν κάποτε οι χαλιφηδες) και τη σέβονται(πάντα οι Γερμανοί και Αυστριακοί όπως ο Μέττερνιχ ήταν προσκυνητές και γλύφτες της εκάστοτε Τουρκιάς είτε σουλτανικής είτε προεδρικής) και τέλος τη θεωρούσαν πάντα χωροφύλακά τους στη μέση ανατολή.Επομένως η άποψή σας ότι Τσίπρας(ο οποίος δείχνει έντονα σημάδια διπλωματικού και πολιτικού αναλφαβητισμού όταν απλώνει αμέριμνα το χέρι προς τον χαλίφη Νταβούτογλου) είναι αυτός που οδηγεί σε απαξία την Ελλάδα με βρίσκει εντελώς αντίθετο.Η άποψή μου λοιπόν είναι ότι ο Τσίπρας είναι αυτός που κλείνει την πόρτα τελευταίος.Κλείνει την πόρτα ενός σάπιου οικοδομήματος για το οποίο έχουν απόλυτη ευθύνη όλοι οι προηγούμενοι κυβερνώντες ειδικά αυτοί που πέρασαν από το 1996 και μετά..Σιμίτης, Καραμανλής , Γιωργάκης, Σαμαράς. Αυτοί έχουν το 90% της ευθύνης και ας αφήσουμε τον ανίδεο Τσίπρα (που του έκατσε η πρωθυπουργία) με ένα 10% της ευθύνης και ας μην τον αναγάγουμε σε Ιησού Χριστό που θα σηκώσει όλες τις αμαρτίες του πολιτικού συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη
      σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο για τα τουρκογερμανικά, αλλά ειδικά τώρα η Τουρκία ήταν τελειωμένη και την αναστήσαμε εμείς πολιτικά και γεωπολιτικά.

      Διαγραφή
    2. Εγώ Βασίλη νομίζω έχεις απολύτως άδικο για αυτά που γραφεις. Όλοι δηλαδή είναι "κρυφοναζι" εκτος από εμάς τους προοδευτικούς? Άσε ρε Βασίλη ρέστα στη συνέλευση του Σύρριζα και της ΚΝΕ αυτά.

      Η Γερμανία έχει τεράστιο τουρκικο πληθυσμό εντός της χώρας της δεν μπορεί να έχει εχθρικές σχέσεις με την Τουρκια. Και ναι συνεργάστηκαν στο παρελθόν, και ποίες μεγάλες δυνάμεις δεν συνεργάστηκαν μαζί τους? Όλοι συνεργάζονται για χίλιους δυο λόγους!

      Το να μου λες οι προηγούμενοι ήταν σκατά δεν μου λέει τίποτα το θέμα είναι ότι τώρα κυβερνάει η συμμορία Τσίπρα και θα κατακρίνω αυτόν που κυβερνάει όχι την αντιπολίτευση! Αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας κάνει κακό και στην αντιπολίτευση με τα αίσχη που κάνει!

      Στην Τουρκια ο Ερντογάν τα έχει κάνει μαντάρα! Έχει εξασφαλίσει απολύτως τις συνθήκες διαμελισμού της Τουρκίας! Δεν έχει απλώς διχάσει τη χωρα την έχει κόψει σε κομμάτια! Έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του 50% των φανατικών Ισλαμιστών η του 40-45% για την ακρίβεια και μετά έχει ενώσει τους Κούρδους πιο πολύ από ποτε, αλλα κρατάει δύναμη γιατί κατάφερε να διχάσει τους Κεμαλιστές σε εθνικιστές και lgotero εθνικιστές! Έχει αποξενώσει όλες τις μειονότητες και επιπλέον στο εξωτερικό δεν τον εμπιστεύεται κανένας και όταν λέμε κανένας κανένας, είναι αναγκαίο κακό και σε κανέναν δεν θα λείψει αν ξεκουμπιστεί! Και από εδώ έχουμε τα παλληκάρια που νομιμοποιούν την ύπαρξη του Ερντογάν γιατί λέει δεν είχαμε κρίσεις με τον Ερντογάν. E βεβαια αν δεν προσγειώνεσαι στην Ρόδο και αποδέχεσαι τις εντολές του Σουλτάνου δεν θα έχεις κρίση! Αν σου στέλνει τους προσφυγες που ο ίδιος έχει συμβάλλει σημαντικά στην προσφυγιά τους και εσύ τον αθωώνεις οπωσδήποτε δεν θα έχεις κρίσεις! Αλλα γιατί, μα γιατί ο Τσαβούσογλου πήγε προχτές στην Κομοτηνή και το έστειλε το μηνυματάκι με τη φωτογραφία με τους 4 βουλευτάδες! Για να μην πέσει λοιπόν από την κυβέρνηση πήγε εκεί και του είπε ότι του έγραψε ο τσαβούσογλου, γιατί δεν μπορεί να είναι αλλιώς!

      Ο τύπος ουσιαστικά τα δώδεκα μίλια τα εξίσωσε με το casus μπέλι! Δηλαδή μιλάμε για έκτρωμα κανονικό! Το δικαίωμα της Ελλάδος το έκανε πασα στον Νταβούτογλου για να το εξισώσει με την απειλή πολεμου! Ο οποιος ζήτησε να παραιτηθεί η Ελλάδα από το νόμιμο δικαίωμα της για να άρει την απειλή πολεμου! Εδώ μιλάμε για ξύλο, ποιος έχει κάνει τέτοιο egjklhma άνθρωπε και αν το έχει κάνει σημαίνει ότι θα το κάνει κι αυτός? Τι λογική είναι αυτή, λογική Νταλάρα? Επιπλέον οι Τούρκοι κάνουν πλακα δεν παίρνουν κανέναν λαθρομετανάστη πίσω και στέλνουν ασταμάτητα και εμείς λέμε δεν φταίνε οι Τούρκοι οι καημένοι! Επίσης, δεν ξέρω αν το διάβασες αλλα τα ψίχουλα της EEgia τους μετανάστες δεν θα πάνε ούτε σε δήμους ούτε σε κοινότητες ούτε σε κρατικές υπηρεσίες, αν και οι τελευταίες δεν υπάρχουν πουθενά, ούτε σε ανθρώπους που από το υστέρημα τους μπορεί να βοήθησαν τους προσφυγες, ξέρεις που θα πάνε? Στις δεκάδες ΜΚΟ που λειτουργούν με αφορμή το προσφυγικό και το κράτος δεν έχει ιδέα, την παραμικρή ιδέα τι ρολο βαράνε!

      Άσε ρε Βασίλη τώρα που θα μας πεις ότι ο τσίπρας είναι και Ιησούς, ο αντίχριστος μπορεί να είναι ο ισησους αποκλείεται! Και πρόσεχε με τις παρομοιώσεις μην σε ακούσει ο διώκτης των χριστιανών και γενικώς "αντηρωποδιωκτης" "κτηνωδια" Φίλης και σε συλλάβει, γιατί τώρα σύμφωνα και με τον "κρετσο", το κράτος ταυτίζεται με την Κυβέρνηση! και εμείς καθόμαστε και τα ακούμε και δεν παίρνουμε τον βούρδουλα!

      Διαγραφή
    3. Σάββα, μια ζωή αυτή είναι αποστολή μας. Να κάνουμε το σκαμνάκι στη Τουρκία. Μη ξεχνάμε και την Ντόρα.

      Διαγραφή
  5. Ε ρε με τους μ@λάκες τους Τσιπροκαμμένους που έχουμε μπλέξει ρε.......ρε δεν υπάρχει κανείς να κάνει κάτι να μας γλιτώσει από την πολιτική καμμένης γής που αφήνουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προτείνω ἡ ὅποια ἐπόμενη ἘΘΝΙΚΗ Κυβέρνηση, σέ ὅλους τούς πολιτικούς πού κυβέρνησαν ἤ διακυβέρνησαν,ἤ πού θά ἔχουν διακυβερνήσει, νά τούς κάνῃ ἕνα νόμο-δῶρο, ἀναθεωρώντας καί τό Σύνταγμα ἄν χριεάζεται:
    α) Τούς μέν κυβερνήσαντας μέχρι τό πρῶτο μνημόνιο καί ὑπερδανεισθέντες γιά...λογαριασμό μας, νά τούς στείλει τόν λογαριασμό τῶν δανείων "μας" στό σπίτι τους, νά τούς πάρει τήν περιουσία "τους" καί νά τήν δώσῃ στούς δανειστές "μας" ἔναντι ἐξοφλήσεως..., νά τούς ἐγκαταστήσει δέ σέ μία ἐργατική ἤ μικροαστική κατοικία, κατά προτίμηση ἕνα μικρό διαμέρισμα,
    β) Τούς κυβερνήσαντας κλπ, ὡς καί βουλευτές ἀπό τό πρῶτο μνημόνιο μέχρι καί σήμερα, ἐκτός ἀπό τήν ἀφαίρεση τῆς λοιπῆς περιουσίας, νά τούς διαμορφώσει μοναδική σύνταξη ὕψους ὅσο ὁ μισθός ἀνειδίκευτου ἐργάτη ἤ ἡ κατώτερη σύνταξη τοῦ ΙΚΑ καί νά τούς ὑποχρεώσῃ νά κατοικοῦν σέ ἕνα ἀπέριττο διαράκι, γιά τό ὁποῖο ὅμως νά πληρώνουν καί ΕΝΦΙΑ. Καί
    γ) ΕΙΔΙΚΩΣ στούς προκαλέσαντας μέ δηλώσεις καί μέ παραλείψεις δηλώσεων, μέ πράξεις καί μέ παραλείξεις πράξεων, τήν συνεχῆ εἰσβολή ("ροές") προσφύγων καί μεταναστῶν, στήν Ἑλλάδα ἤ καί στή Εὐρώπη, νά τούς ἐπιβάλλῃ νά μένουν σέ ἀντίσκηνα ἐπί δύο μῆνες κάθε χρόνο, καί νά φιλοξενοῦν στό διαράκι τους ἀπό πέντε προσφυγες ὁ καθένας.
    Εἰδικά ὅμως στόν Τσίπρα καί στήν Σια καί γενικά σέ ὅποιον μπερδεύει μετανάστες καί πρόσφυγες, τά πέντε φιλοξενούμενά τους ἄτομα νά εἶναι ἀποδεδειγμένως μετανάστες πού νά πιθανολογεῖται ὅτι εἶναι καί τζιχαντιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ''H λύση;Καλή μελέτη των λημμάτων «αιδώς», «τύψεις» και «αυτοκριτική» στο ελληνικό λεξικό από τους ανεύθυνους θαλασσοπνίχτες και δημιουργούς της ντροπής της Ειδομένης...''

    Και από τους ψηφοφόρους τους θα πρόσθετα μόνο σε όλο το κατά τα άλλα άριστο άρθρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. I don't know is it is 100% true, but I have heard the gov is revoking citizenship to people from the former Soviet Union. If true, knowing where the majority of them leave, I wouldn't give Tsipras the benefit of STUPIDITY but called him a calculated TRAITOR.

    The Pontians will not vote for SYRIZA while all the new arrivals will assure anti-Hellenic governments for the next 100 yrs. We always have had the skill to keep the wrong people in Greece leaving scientists and other needed minds to go elsewhere. This is who we are. If Greece meant something for us, we would have taken up arms to protect HER...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ σωστές διαπιστώσεις και μόνο. Τί έχετε όμως να προτείνετε που να μή θυμίζει ήπια προσαρμογή αλλά ανατροπή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν καταλαβα , γιατι ο Βασιλης εχει δικαιο ? Αν ο αρχηηλιθιος τσιπρας ειχε τα γονατα σε αυτην την πανευρωπαικη ρευστη πολιτικη σκηνη , και πιεζε την κατασταση σιγουρα θα ημασταν πολυ καλυτερα . Οχι οτι οι αλλοι ειναι καλυτεροι !!!! αλλα οχι οτι ο ηλιθιος δεν φταιει τα μεγιστα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυριε Σαββα ειναι ωραια να μιλαμε για τα γεωπολιτικα για το προσγυγικο για την οικονομια για ολσ αυτα, τα επικαιρα που μας αφορουν ολους...ΑΛΛΑ υπαρχει ενας Ελληανας εφευρετης(Πετρος Ζωγραφος), που εκανε την ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ στην εκπομπη (Zougla.gr) του Μακη Τριανταφυλλοπουλου και κανενα ΜΜΕ δεν κανει ΟΥΤΕ Μια αναφορα....Εχετε ακουσει για αυτη την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ εφαευρεση ,η οποιοα ειναι υπο την προστασια του Υπουργειου Αμυνας? εχει κανει εκπομπες απο τον Νοεμβριο και κανενα ΜΜΕ δεν το προβαλει....Γιατι τοση σιωπη? Αυτα ειναι ΘΕΜΑΤΑ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο
      θα προσπαθήσω να βρω χρόνο και να ασχοληθώ με το θέμα.
      Αν έ<ει ενδιαφέρον, θα το αναδείξω όσο μπορώ.

      Διαγραφή
    2. Ωραια,γιατι ειναι παρα πολυ σοβαρο θεμα ,κατα τους Ελληνες επιστημονες εντος,και εκτος Ελλαδος, και ηδη τον Πετρο Ζωγραφο και την επιστημονικη του ομαδα ,τους εχουν πλησιασει αρκετες μεγαλες εταιριες του εξωτερικου (Airbus-Bosch-Formula1 και αλλες).Επισης αναφερει οτι μια(δεν κατονομαζει) απ της μεγαλες αδερφες πετρελαιου (Shell-Total-ENI-Chevron-Exxon ktl) πηγε να τον δωροδοκησει ωστε να μπορει να αυτη η εφευρεση προs τα εξω ...Υπαρχουν πηγες για να δειτε πληροφοριες οπωσ: Hellagen.gr --ομαδα στηριξης εφευρετη Πετρου Ζωγραφου στο Facebok--πολλα βιντεο στο Υουtube..Efxaristo Savva

      Διαγραφή
  12. Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Συγχαρητήρια!
    Μόνο ένα σχόλιο μπορώ να κάνω για το νούμερο 8 αν επιτρέπετε.
    Υπάρχει μια φήμη ότι συμφώνησε με τον Τουσκ όχι επειδή όντως συμφωνούσε αλλά επειδή δεν κατάλαβε τι ειπώθηκε!! Ξέρετε έλλειψη καλής γνώσης αγγλικών, διπλωματικής ορολογίας- εμπειρίας κλπ.
    Εύχομαι να μην αληθεύει τέτοια ξεφτίλα!!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ήρθε σήμερα ο Στυλιανίδης ο επίτροπος της ΕΕ να μας ανακοινώσει λες και μιλούσε για κάποια μακρινή χωρα ότι η ΕΕ στηρίζει την Ελλάδα στο προσφυγικό πως βεβαια δεν μας είπε, ωστόσο ανακοίνωσε ότι θα δώσει η ΕΕ 700 εκατομμύρια Ευρώ, για τους προσφυγες......στις ΜΚΟ! Εδώ μιλάμε για το σκάνδαλο του αιώνα! Δήμοι, κοινότητες, απλοί άνθρωποι δίνουν στέγη, φαγητό και νερό στους προσφυγες και τα λεφτά θα τα πάρουν ΜΚΟ!!!! Και το τούβλο που κάνει τον πρωθυπουργό κάτι ψέλλισε και μετά είπε ευχαριστώ που του έκλεισαν τα σύνορα που μετατρέπεται η Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών που συνεχίζει απρόσκοπτα η αθρόα προσέλευση μεταναστών και προσφυγων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για όσα λέτε είναι περίπου η πραγματικότητα, αλλά, για όσα παλαιότερα περι του ιδίων γεγονότων δεν λέτε υπήρξαν και αυτά εξίσου καταστροφικά. Εννοώ για την πέριοδο από το 1992 μέχρι το 2014.

    Η Ελλάδα ήδη έχει τώρα πάνω από 4 εκατομμύρια μετανάστες από τρίτες χώρες που εν αρχή ήσαν σχεδόν όλοι τους παράνομοι. Και όλους αυτούς δεν τους εγκατέστησε εδώ ο σύριζα και οι ΑΝ.ΕΛ. αλλά αντιθέτως όλοι μας θε έπρεπε να θυμόμαστε τα όσα παράλογα δήλωνε περί του θέματος τότε ο Υπ.Εσ. Παυλόπουλος και νυν πρόεδρος της δημοκρατίας.

    Άλλωστε θα ήθελα ειλικρινά να μου πείτε, τι διαφορετικό μπορούν να κάνουν οι της Ν.Δ. όταν η ίδια η αδελφή του νυν προέδρου της, κάνει με ιδιαίτερη θέρμη αυτά που για τον σύριζα εσεις τώρα τον εγκαλειτε.

    Δείτε για παράδειγμα εδώ: ΜΚΟ ActionAid, και ποιο πρόσωπο προϊσταται αυτής: Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, και δείτε και εδώ ποιος συμμετέχει στη διοικούσα επιτροπή στο "καραβάνι ελευθερίας" και τέλος από όλο αυτό το πακέτο των χρημάτων που θα στειλει η ΕΕ πόσα χρήματα αλήθεια θα λάβουν αυτές οι ΜΚΟ καθώς και άλλες που τώρα χάριν ευκολίας χρόνου παραλείπονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα θα τα λάβουν ΜΚΟ! Ο Τσιπρας γιατί τα δίνει σε ΜΚΟ και ο Αχμετ τα βάζει στα ταμεία του κράτους του;

      Διαγραφή
  15. Συμφωνώ ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη για τον πνιγμό τόσων πολλών ανθρώπων και ιδικά μικρών παιδιών. Όπως είναι συνυπεύθυνη και για την εξαφάνιση τόσων χιλιάδων ασυνόδευτων παιδιών που πέρασαν από τη χώρα μας και απλώς κάνανε ότι δεν τα είδανε. Ποιος όμως από αυτούς έχει συναίσθηση του τι έπραξε όταν δεν υπάρχει συνείδηση;
    Αυτοί που κυβερνούν τη χώρα μας, έπρεπε τουλάχιστον να παραιτηθούν, γιατί φόρτωσαν στη χώρα μας ένα πρόβλημα άλλων αφού οι χώρες που διέλυσαν την Συρία και όχι μόνο βγάζουν την ουρά τους απέξω και πληρώνουμε εμείς τη νύφη και από πάνω μας κουνάνε και το δάχτυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Σάββας Καλεντερίδης εχει απόλυτο δίκιο σε αυτα που λεει γιατί ήταν μια ζωή μάχιμος..και όχι Αρθρογράφος τις πολυθρόνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διάβασα κάπου, δεν μπορώ να το διασταυρώσω. Ότι προτίθενται να αφαιρέσουν την υπηκοότητα από παλλινοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση και μάλιστα με φιρμάνι να την κάνουν εντός 30 ημερών.

    1. Αληθεύει;
    2. Οι παλλινοστούντες στην Θράκη είναι σημαντικό κομμάτι και θα έχουμε και άλλες συνέπειες αν είναι αλήθεια.
    3. Να δραστηριοποιηθούν όλοι οι Ποντιακοί σύλλογοι, το θέμα είναι πολύ σοβαρό.
    4. Ίσως για αυτό ξεσπάθωσαν με Σαββίδη

    Μακάρι να μην είναι αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ωπος το γράφει έτσι είναι ακριβώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αισθάνομαι σαν Παπούα (ας με συγχωρήσει η συμπαθής φυλή) όταν ακούω για Ιταλούς αστυνόμους στην Αλβανία, Αυστριακούς στην ΠΓΔΜ κλπ. Γιατί δεν έρχονται από την δικιά μας μεριά των συνόρων; Πώς τα έχουμε καταφέρει έτσι; Μόνο οι ιδεοληψίες και η πασίδηλη ανικανότητα της ψευδοαριστερής κυβέρνησης μας έφεραν εδώ ή όλα είναι εν γνώσει της και ισχύει και για τα εθνικά θέματα πως ό,τι δεν τολμούσαν να κάνουν οι παλιές κυβερνήσεις θα το κάνει αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριε Καλεντερίδη σᾶς εἶχα ρωτήσει παλιότερα σὲ ἕνα μήνυμά μου, κάνοντας μία ὑπόθεση

    ἐργασίας γιὰ τὴν Θράκη καὶ δὲν μοῦ ἀπαντήσατε, τὸ καταλαβαίνω γιὰ εὐνόητους λόγους.

    Σᾶς ρωτάω λοιπόν, ὑπάρχει σχέδιο ἐκτακτης ἀνάγκης γιὰ

    τὴν χώρα, δηλαδὴ μὲ ἁπλὰ ἐλληνικὰ ὅταν τεθῇ θέμα ἐπιβίωσης τοῦ ἔθνους ποιός θὰ

    ἀναλάβῃ, οἰκουμενκὴ ἢ τὰ ὅπλα; Δὲνν εἴμαστε καθόλου μακριὰ ἀπὸ τέτοιους εἰδους ἐξέλιξη.

    Τὰ γεγονότα καλπάζουν, καλπάζουν μὲ ρυθμοὺς ὄχι ἀλόγου ἀλλὰ πέραν τῆς ταχύτητας φωτὸς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο πράγμα το Έθνος, άλλο η χώρα και άλλο το κράτος. Ενίοτε συμπίπτουν χρονικά και τα τρία. Το Έθνος ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΠΑΝΤΑ, το κράτος όταν υφίσταται τυπικά λειτουργεί ή όχι και η χώρα (σαν γεωγραφική οντότητα που είναι) μεταβάλλεται στο ιστορικό γίγνεσθαι ανάλογα τις συγκυρίες και τους δρώντες.
      Σχέδια ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ όπως υπήρχαν και για την Κύπρο το '74, για την κρίση των Ιμίων κλπ Το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ;;;;
      Και βέβαια αν σήμερα υπάρχουν ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΙ που πολύ αμφιβάλλω αφού η κομματοκρατία "χορεύει" στις Ε.Δ..
      Για την πολιτική ηγεσία (κυβέρνηση και λοιποί "εν δυνάμει κυβερνήτες") η οποία και έχει το γενικό πρόσταγμα (σκέψου ότι σε περίοδο κρίσης και τεταμένης κατάστασης, ο Αρχιστράτηγος είναι ο....ΤΣΙΠΡΑΣ (!!!!!!!!!!))πιστεύω ότι έχεις ιδίαν άποψη...

      Διαγραφή
    2. Συμφωνῶ καὶ φυσικὰ ἄλλο πρᾶγμα εἶναι τὸ ἔθνος, ἀλλο τὸ κρᾶτος καὶ ἄλλο ἡ χώρα. Ἀλλὰ πές μου εἰλικρνὰ μὲ τὴν ἁγνότητα καὶ τὴν ἁπλοϊκότητα ἑνὸς παιδιοῦ, ἂς μοῦ ἐπιτραπεῖ ἡ ἀνωτέρω ἔκφραση, θὰ ἤθελες νὰ καταντήσουμε σὰν τοὺς Παλαιστίνιους ἢ ἀκόμα σὰν τοὺς Ἀσσύριους μερικοὺς ἀπὸ τοὺς ὁποίους ἔχω συναντήσει στὴν Σουηδία ποὺ οὔτε τὴν ἔννοια τοῦ ἐδάφους (χώρα) δὲν μποροῦν νὰ ὁραματιστοῦν; Ἔχεις ἀπόλυτο δίκιο, ὅταν λὲς ποιός θὰ δώσῃ τὴν ἐντολή, οὔτε Κατσιμήτρος ὑπάρχει στὸν ὁρίζοντα οὔτε Δαβάκης. Συνεπῶς ἐγὼ ἐπειδὴ εἶμαι τῶν κακῶν σεναρίων ἴσως χρειαστοὺν ἄλλα 400 χρόνια γιὰ τὴν ἐμφάνιση Κολοκοτρώνη, Διάκου, Πλαπούτα, Καραϊσκάκη, Νικηταρά, κ.ο.κ
      Κάτι τελευταῖο, ἐγὼ δὲν ρώτησα ἂν ὑπάρχῃ πολιτικὴ ἡγεσία νὰ δώσῃ ἐντολή, ἐγὼ ρωτάω σὲ περίπτωση ποὺ κρατᾶς ὅπλο καὶ κάποιος μπαίνει στὸ σπίτι σου μὲ σκοπὸ νὰ σὲ σκοτώσῃ ἢ νὰ βλάψῃ τὴν οἰκογένεία σου, τότε ἐσὺ καλεὶς τὴν ἀστυνομία καὶ περιμένεις νὰ ἔρθῃ, σκέφτεσαι ὅτι ἂν τραυματίσῃς/σκοτώσῃς τοὺς εἰσβολεὶς τί θὰ γίνῃ μετὰ ἢ ἀπὸ ἔνστικτο σώζεις τὴν οἰκογένειά σου; Ὅπως ξέρω αὐτὰ τοὺς παιδικοὺς ἐνδοιασμοὺς τοὺς εἶχαν πρὸ πολλοῦ ἐπιλύσει στὴν ἀρχαία Ἑλλάδα ποὺ συνεχῶς μερικοὶ βρονταφωνάζουνε γιὰ τὴν δημοκρατία καὶ τὴν δημοκρατία.

      Διαγραφή
    3. To έθνος χωρίς κράτος δεν μπορεί να επιβιώσει, αναφέρουν την περίπτωση των Εβραίων αλλά ξεχνούν ότι πολιτισμικά μόνο στο Ισραήλ επιβιώνουν σήμερα οι Εβραίοι. Ειδικά σήμερα δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στο έθνος, την χώρα και το κράτος, αν κάτι από τα τρία δεν υπάρχει εξαφανίζονται και τα άλλα δύο, εδώ στην Ελλάδα που το κράτος τα τελευταία χρόνια δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων γίνεται η αιτία να κινδυνεύουν με αφανισμό και η χώρα και το έθνος.

      Διαγραφή
  21. Μολις παραδεχθηκε, δημοσια στον Αυτια ( 09:05 Σαββατο πρωι 12 Μαρτιου 2016) , ο πρωην στρατηγος Τοσκας οτι θα υπαρχουν Τουρκοι "παρατηρητες" επανω στα νησια Μας που θα βοηθουν στην επαναπροωθηση των λαθρομεταναστων! Αισχος πια ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ! Η πατριδα δεν ειναι δικη σας! Αυτα δεν γινονται πουθενα στον πλανητη. Αισχος γιατι ειναι και στρατηγος! Αισχος και αγανακτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πραγματικά μου κάνει εντύπωση ο Τοσκας εχει αναρωτηθεί αν πρεπε να αυτοκτονήσει με αυτα που εκει και κάνει; Ένας αξιοπρεπής αξιωματικός θα το σκέφτονταν σοβαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ Β.Α11 Μαρτίου 2016 - 3:16 μ.μ

    Σαν να είναι άμοιροι ευθυνών οι "προηγούμενοι" (που έγιναν οι θερμότεροι προασπιστές της αισχρότερης κομματοκρατίας που γνώρισε η Πατρίδα μας) και οι "προηγούμενοι των προηγούμενων" (που μεθοδικά δηλητηρίασαν ό,τι καλό υπήρχε στον τόπο μας).

    Δεν σου φτάνουν όσα αναφέρονται στο υπ' σριθμόν 1:

    Πρώτον, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που μπήκαν στην Ελλάδα το 2015 ήταν 880 χιλιάδες, ενώ το 2014 υποδεκαπλάσιος, περί τις 75 χιλιάδες.


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ..ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΣΤΗ ΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ...Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ...ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΠΡΩΞΕΙ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ! ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΞΕΡΑΝΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΙ ΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα λεφτά που παίρνουν για τους μετανάστες είναι πολλά και ανεξέλεγκτα, πειρασμος για τους κυβερνόντας, το 70 % εξαφανίζετε, που?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.