5/3/16

Α. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα είναι πάνω απ’ όλα για τη Ν.Δ. (ηχητικό)

«Τσίπρας-Χριστοδουλοπούλου πάτησαν το κουμπί και άνοιξαν τα σύνορα»
Την Παρασκευή 4 Μαρτίου ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για το προσφυγικό, την αξιολόγηση, τη στάση της Ν.Δ. και τις τακτικές της κυβέρνησης. 
Συνέντευξη Α. Γεωργιάδη

Για την υπόθεση του διορισμού Καρανίκα στο Μαξίμου
«Eμείς είχαμε Καρανίκα στο Μαξίμου; Εμείς, εάν βάζαμε στο Μαξίμου έναν τύπο που κάνει like στην Μενεγάκη στο Facebook και λέει «τι ωραία πέδιλα που φοράς, Ελένη μου και τι ωραίο φόρεμα», ξέρεις τι θα γινόταν στην Ελλάδα; Και εγώ δεν έχω τίποτα με την κυρία Μενεγάκη και καλά κάνει και βλέπει την εκπομπή της, αλλά εγώ δεν τη βλέπω. Δεν λέω πως το να βλέπει κανείς την εκπομπή της είναι παράνομο, αλλά λέω ότι εάν το έκανε σύμβουλος του Σαμαρά, τι θα έκαναν οι Αριστεροί στην Ελλάδα; Τι θα έγραφε η «Αυγή»;»

Για το προσφυγικό και τη στάση της Ν.Δ.
«Τώρα, στην ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στη γραμμή της Ν.Δ. και ξανανοίγει Αμυγδαλέζες. Θυμίζω με πόσο πάθος διαφήμιζαν το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας και τώρα θα ανοίξουμε καμιά 20αριά Αμυγδαλέζες. Εμείς είπαμε από την αρχή ότι το μεταναστευτικό είναι ένα εθνικό θέμα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ως εθνικό θέμα και επειδή κινδυνεύει πράγματι η Ελλάδα, εάν κλείσουν τα σύνορα και εξακολουθήσουν να έρχονται, με καταστροφή ιστορικών διαστάσεων, άρα πρώτος στόχος δεν είναι η αντιπολίτευση εδώ. Ο πρώτος στόχος είναι να διαφύγει η Ελλάδα τον κίνδυνο. Αν μπορούμε εμείς με τη στάση μας πράγματι να είμαστε χρήσιμοι, για να διαφύγει η Ελλάδα του κινδύνου – και αυτό μπορεί να μας κοστίζει μερικές ψήφους, αλλά ας τις χάσουμε – πρώτη μας επιλογή θα είναι η Ελλάδα.
Αν πάει και θέσει βέτο η Ελλάδα σε σειρά ζητημάτων σε αντίδραση στο κλείσιμο των συνόρων, δεν μπορούν και αυτοί να θέσουν βέτο σε σειρά ζητημάτων που αφορούν την Ελλάδα; Την ίδια μέρα που έχεις το Eurogroup και θες αυτοί να ψηφίσουν υπέρ της Ελλάδας για να προχωρήσει η αξιολόγηση, θα πας εσύ να θέσεις βέτο στο Brexit; Θα θέσεις βέτο εσύ, θα θέσουν και αυτοί. Έτσι, θα μείνεις με κλειστά τα σύνορα και χρεοκοπημένος!»
Για τις ευθύνες της κυβέρνησης στο ζήτημα
«Η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο κύριος Αλέξης Τσίπρας πάτησαν το κουμπί. Για να είμαι δίκαιος, το άλλο μισό το πάτησε η Μέρκελ. Έτσι έγινε, για να είμαι απολύτως δίκαιος. Όμως, τα σύνορα τα άνοιξε η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να ρωτήσει κανέναν στην Ευρώπη. Και ακούς τον Τουσκ δίπλα στον Τσίπρα, στην Ελλάδα. Λέει: «στέλνω μήνυμα σ’ αυτούς τους ανθρώπους, να μην σας κοροϊδεύουν, γιατί η Ελλάδα δεν είναι πια χώρα transit». Ο Τσίπρας, το είπε;»
 Για την αξιολόγηση της οικονομίας και την έκβασή της
«Θέλω να κλείσει, πρώτα απ’ όλα. Θέλω να κλείσει, διότι θα μπει η χώρα σε τρομερή περιπέτεια αν δεν κλείσει. Δεν είναι επιλογή μας (για να μην το χειριστούμε εμείς, η Ν.Δ.), δεν είναι η καρέκλα και ποιος θα την πάρει του χρόνου ή του παραχρόνου. Αυτή είναι η θέση της Ν.Δ.: η Ελλάδα είναι πρώτη. Και το καλό της Ελλάδας είναι να κλείσει αυτή η αξιολόγηση. Δυστυχώς, θέλω να είμαι καθαρός: δεν έχω αισιόδοξη εκτίμηση (για την αξιολόγηση).
Αν κλείσει την αξιολόγηση η κυβέρνηση, προφανώς (θα παραμείνει). Δεν θα πέσει μετά. Δεν λέω ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και θα πέσει, αλλά πρόβλεψη τριετίας μπορεί να κάνει κανείς στην Ελλάδα; Εμείς, δεν βιαζόμαστε. Με την έννοια ότι δεν είμαστε εξουσιομανείς και ότι όταν έχεις κάνει εκλογές στην Ελλάδα τρεις φορές σε ένα χρόνο, ασφαλώς δεν μπορείς να δώσεις την εντύπωση ότι κάνεις εκλογές όποτε σου αρέσει, διότι θα κάνεις εκλογές κάθε Κυριακή. Δεν γίνεται, δεν δουλεύουν έτσι οι κοινοβουλευτικές δημοκρατίες. Αλλά αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, τότε πλέον μιλάμε για άλλα σενάρια και άλλη εξέλιξη των γεγονότων.»
 Για τις τακτικές της κυβέρνησης
«Αισθάνομαι ότι σιγά-σιγά η χώρα δημιουργεί την αίσθηση ενός ολοκληρωτισμού. Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής: βλέπω πράγματα, για τα οποία δεν θέλω να αναφερθώ ονομαστικά, διότι η Ν.Δ. θα τοποθετηθεί επίσημα ως κόμμα για όλα αυτά μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα και μαζεύουμε πληροφορίες από δεξιά και αριστερά. Αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να φτιάξει καθεστώς. Παρεμβαίνει όσο μπορεί και όπου μπορεί, στοχοποιεί ανθρώπους.»
 Για τη μήνυση της προέδρου του Αρείου Πάγου κατά του καθηγητή Τσακυράκη
«Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι είναι ένα πρωτοφανές γεγονός. Και φαντάζομαι ότι η κυρία πρόεδρος του Αρείου Πάγου που προσπαθεί να σταθεί στο ύψος ενός σημαντικού ρόλου και μιας σημαντικής θέσης που έχει, είμαι βέβαιος ότι θεσμικά θα σκεφτεί συν τω χρόνω τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση και της εντύπωσης που δίνει στους πολίτες. Διότι είμαι βέβαιος ότι εκείνη θέλει στους πολίτες να υπάρχει η αίσθηση του σεβασμού της Δικαιοσύνης».
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.