30/3/16

Λάθος το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής

Λάθος το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής, χρειαζόμαστε επειγόντως διπλασιασμό των επενδύσεων, υπογράμμισε ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης. Πώς θα μπορούσαμε να είχαμε ξεφύγει από την ύφεση σε 2-3 χρόνια. Αν είχαμε αύριο εθνικό νόμισμα θα είχαμε υποτίμηση 60%. Στο 800% του ΑΕΠ το χρέος το 2008.
Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο κ. Γιώργος Προβόπουλος, πρόεδρος της Bulgaria Post Bank Eurobank Ergasias, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΤ την κατάσταση που βιώνει σήμερα η ελληνική οικονομία αλλά και την επόμενη μέρα, αναφέροντας πως παρά τις απώλειες των τελευταίων ετών κανείς δεν ξέρει πως και πότε θα βγούμε από το αυτό το αδιέξοδο.
«Πολλά περισσότερα πράγματα έπρεπε να γίνουν που δεν έγιναν. Είναι σαν να έχουμε μπει σε ναρκοπέδιο και δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε από αυτό» είπε για να συμπληρώσει πως αν είχαν γίνει διαρθρωτικές αλλαγές η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε ξεφύγει από την ύφεση μέσα σε 2-3 χρόνια, θα είχε "χαθεί" το 10-13% του ΑΕΠ, από 26% που έχει χαθεί ήδη, "και αυτή τη στιγμή θα είχαμε ανάπτυξη και μεγάλο μέρος της απώλειας του 12-13% του ΑΕΠ θα το είχαμε ανακτήσει".
Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ανέφερε πως τα χρόνια της κρίσης "το μόνο που δεν έχει υποστεί απώλεια ήταν οι καταθέσεις so far ", εν αντιθέσει με το ΑΕΠ της χώρας που συρρικνώθηκε 26% και τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων που έχουν υποστεί μεγάλη μείωση –σ.σ. τα ακίνητα έχουν χάσει το 60% της αρχικής αξίας τους, οι μετοχές απώλεσαν το 90% της αξίας τους, κ.α.
Για τη συνέχεια Euro2Day 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.