29/3/16

Επειδή είναι αριστεροί, δεν πειράζει, μπορούν να είναι υποκριτές!!! Οταν ο μισός ΣΥΡΙΖΑ έλεγε τα Σκόπια «Μακεδονία»

Με αφορμή την κρίση Καμμένου-Μουζάλα 
Παναγιώτης Σαββίδης

Διαχρονικά, υπουργοί και στελέχη της σημερινής κυβέρνησης επιμένουν ότι τα Σκόπια πρέπει να αναγνωριστούν με το συνταγματικό τους όνομα - Ψηφίσματα, άρθρα και επίσημες ομιλίες συνθέτουν τη «βίβλο» της εθνικής πρόκλησης «Ο κόσμος το ’χει τούμπανο και ο ΣΥΡΙΖΑ κρυφό καμάρι». Η παραφθορά της λαϊκής ρήσης ταιριάζει απόλυτα με την προσπάθεια κυβερνητικών αξιωματούχων να υποβαθμίσουν προκλητικές θέσεις γνωστών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι όχι μόνο αποκαλούν τα Σκόπια«Μακεδονία», αλλά ζητούν προκλητικά να αναγνωρίσει η Ελλάδα τους γείτονες με τη συνταγματική τους ονομασία.

Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, να ζήτησε συγγνώμη δημόσια για την «γκάφα» του -όπως τη χαρακτήρισε- να αποκαλέσει τα Σκόπια  «Μακεδονία», αλλά το φιλοσκοπιανό λόμπι κάνει αισθητή την παρουσία του εντός του ΣΥΡΙΖΑ, απολαμβάνοντας ενίοτε δημόσιες θέσεις και αξιώματα. Την ώρα που η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός «κατανοεί και συμμερίζεται την ευαισθησία των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ελληνικού λαού για το ονοματολογικό ζήτημα με την ΠΓΔΜ» -για την  «γκάφα» του κ. Μουζάλα δηλαδή-, ουκ ολίγα στελέχη του κόμματός της συστηματικά υποτιμούν τη θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ενισχύοντας την επιχειρηματολογία των γειτόνων στα διεθνή φόρα. Το «γλωσσικό ολίσθημα» του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αντικατοπτρίζει ουσιαστικά την αντίληψη μεγάλης μερίδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία επιχειρούν μεθοδικά να επιβάλλουν την εθνομηδενιστική τους ατζέντα ξαναγράφοντας εκ νέου την Ιστορία και όχι μόνο. Είναι οι ίδιοι που πρόσφατα υπερασπίστηκαν δημόσια το δικαίωμα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη να αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ο κ. Μουζάλας ουσιαστικά αυτήν την κυρίαρχη τάση εντός ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε. 
Υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές και… παρατρεχάμενοι
Στη διεθνή προσπάθεια των Σκοπίων να επιχειρηματολογήσουν κατά της χώρας μας και υπέρ του δικαιώματός τους να αναγνωριστούν ως… «Μακεδονία» -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα- συμπεριλαμβάνονται και οι κατά καιρούς προκλητικές δηλώσεις -αλά Μουζάλα- Ελλήνων πολιτικών, που πολλοί από αυτούς σήμερα κατέχουν σημαντικές θέσεις.

Πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, αρχές Απριλίου του 2008, όπου η Ελλάδα αρνήθηκε να συναινέσει στην ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία ακόμη και με την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ, διακόσια και πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν προκλητικά κατά της εθνικής γραμμής, ζητώντας ευθέως από την Αθήνα να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως «Μακεδονία». Επιχειρώντας να ικανοποιήσει τις εθνομηδενιστικές τους εμμονές, κόντρα στο κοινό αίσθημα και τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, η εφημερίδα «Αυγή» δημοσίευσε στις 13/3/2008 άρθρο-διακήρυξη με τίτλο «Οχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν», την οποία υπέγραφαν γνωστά στελέχη του κόμματος, αλλά και της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. 

«Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία», ανέφερε μεταξύ άλλων το προκλητικό άρθρο-διακήρυξη στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατηγορούνταν για «εθνικισμό» όσοι υπερασπίζονταν στην Ελλάδα τις πάγιες θέσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, παραβλέποντας προκλητικά την ίδια ώρα τον εντεινόμενο εθνικισμό και τις αλυτρωτικές ενέργειες της κυβέρνησης Γκρουέφσκι. 

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 4/2/2008, ο κ. Νίκολα Γκρουέφσκι είχε καταθέσει στεφάνι στον τάφο του κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ στα Σκόπια -που αν και Βούλγαρος οι Σκοπιανοί τον θεωρούν εθνικό τους ήρωα- μπροστά  από έναν  τεράστιο χάρτη-λάβαρο της «Ενιαίας Μεγάλης Μακεδονίας». Για εκείνη την προκλητική ενέργεια, η οποία στη συνέχεια αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους για τη στάση της κυβέρνησης Καραμανλή στο Βουκουρέστι, τα τότε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξαν να ενοχλούνται ιδιαίτερα. Πολλά μάλιστα από αυτά τα στελέχη του τότε ΣΥΡΙΖΑ του 5% (2007) που υπέγραφαν το άρθρο-διακήρυξη στην «Αυγή», σήμερα είναι υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όπως  ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι βουλευτές Τασία Χριστοδουλοπούλου, Κώστας Γαβρόγλου, Χριστόφορος Παπαδόπουλος και Ελένη Σταματάκη. 

Επίσης πρόσωπα τα οποία σήμερα έχουν διοριστεί σε διάφορες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό με μοναδικό προσόν την κομματική τους ταυτότητα ή την... αρθρογραφία τους στην «Αυγή», όπως οι κύριοι Κώστας Αθανασίου (γ.γ. Βουλής), Νίκος Καρανίκας (σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού), οι κυρίες Κατερίνα Αντωνίου (πρόεδρος ΕΟΦ), Ξανθούλα Καρανίκα (σύμβουλος ΟΛΘ), οι κύριοι Φώτης Παλαμιώτης (ειδικός συνεργάτης στο υπουργείο Εσωτερικών), Σταύρος Παπαγιαννόπουλος (Πολιτικό Γραφείο αναπλ. υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη), Αλέξης Πουλιάσης (Πολιτικό Γραφείο υπουργού Οικονομικών), Χρήστος Σίμος (Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ), Αγγελος Τσέκερης (διευθυντής Γραφείου Τύπου πρωθυπουργού), η κυρία Ζωή Χαλιδιά (επικοινωνιολόγος πρωθυπουργού). Τη φιλοσκοπιανή διακήρυξη υπέγραφαν επίσης και πολλά -πρώην πλέον- στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Γιάννης Μηλιός που έως τον Μάρτιο του 2015 ήταν επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του κόμματος. Να σημειωθεί ότι το επίμαχο άρθρο-διακήρυξη «κατέβηκε» προεκλογικά από την ιστοσελίδα της «Αυγής».

Η λίστα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που είτε αποκαλούν εκ παραδρομής είτε ευθαρσώς τα Σκόπια «Μακεδονία» έχει συνέχεια. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πράβδα» της Μπρατισλάβα ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης αποκάλεσε δύο φορές τα Σκόπια «Μακεδονία», προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοσκοπιανά σύνορα λόγω του προσφυγικού ζητήματος. 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου δήλωσε σε ιστοσελίδα των Σκοπίων: «Σας αποκαλώ “Μακεδονία”, όπως ο υπόλοιπος κόσμος». Στο ίδιο μήκος κύματος και το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, που στα δημόσια άρθρα του στο Διαδίκτυο αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία». Προκλητικός στα social media και ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του πρωθυπουργού δημοσιογράφος Ματθαίος Τσιμιτάκης που έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ποια πρώην; Ολοι Μακεδονία λένε, πλην εθνικιστών που πέτυχαν να συμβεί», για να το διαγράψει και στη συνέχεια να παραιτηθεί λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν.Εως πρόσφατα ορισμένες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ -κάποιες αποχώρησαν από το κόμμα μετά τη φιλομνημονιακή στροφή του περασμένου καλοκαιριού- αποτελούσαν μόνιμο υποστηρικτή των Σκοπίων. Πρόκειται για τις:

■ ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά). Το 2008 το επίσημο όργανό της -η εφημερίδα «Εποχή»- δημοσιεύει άρθρο για διαδήλωση αντεθνικιστικών και αντιμιλιταρικών κινημάτων στα Σκόπια, από Ελλάδα και... «Μακεδονία», στην οποία θα συμμετάσχει και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

■ ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά), με την πρώην βουλευτή Ιωάννα Γαϊτάνη να αποκαλεί ευθαρσώς τα Σκόπια «Μακεδονία» και να υποστηρίζει ότι πίσω από το θέμα της ονομασίας βρίσκονται  συμφέροντα Ελλήνων καπιταλιστών.

■ ΡΟΖΑ. Εχει ζητήσει μέσα στα κομματικά όργανα  του  ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει «το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε λαού (και επομένως και των εθνικά «Μακεδόνων») στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό».

■  Οικοσοσιαλιστές Ελλαδος. Ως «Οικολογική Παρέμβαση» το 2008 κατηγορούσε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι «ξεκίνησε εθνικιστική επίθεση εναντίον του γειτονικού κράτους της Δημοκρατίας της “Μακεδονίας”».

Επίσης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ  συνεργάστηκε με τους Οικολόγους, τοποθετώντας υποψήφιο στην Α’ Θεσσαλονίκης τον κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο οποίος έχει υποστηρίξει επανειλημμένως ότι τα Σκόπια πρέπει να αναγνωριστούν ως «Μακεδονία» χωρίς κανέναν προσδιορισμό...



Εκδήλωση και στην Αθήνα πραγματοποίησαν όσοι θεωρούν ότι πρέπει τα Σκόπια να ονομάζονται «Μακεδονία»



Πορεία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα Σκόπια το 2008

Νεολαία ΣΥΝ: «Αυτονόητο δικαίωμα για τους γείτονες»
Τον Μάιο του 2008 αντιπροσωπεία της Νεολαίας του ΣΥΝ -που μετεξελίχθηκε σε Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ- συμμετείχε σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια με κεντρικό σύνθημα: «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ». Το δελτίο Τύπου έκανε λόγο για συμμετοχή οργανώσεων από την Ελλάδα και τη… Δημοκρατία της «Μακεδονίας». Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17/5/2008 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Σκοπίων η κυρία Σίσσυ Βωβού, υπεύθυνη φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που το 2013 μάλιστα είχε θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος απέναντι στον κ. Αλέξη Τσίπρα, τάχθηκε υπέρ των Σκοπιανών να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες», και μίλησε ευθαρσώς για «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα. «Εμείς ζητάμε την αναγνώριση της “μακεδονικής εθνότητας” όσον αφορά στο τμήμα του λαού της Δημοκρατίας της Μακεδονίας που είναι Μακεδόνες, αλλά και όσον αφορά στους Ελληνες ντόπιους Μακεδόνες που ζουν στον Βορρά της ελληνικής Μακεδονίας», δήλωσε προκλητικά.

Στο 5ο Συνέδριο της Νεολαίας του Συνασπισμού, τον Δεκέμβριο του 2007, εγκρίθηκε κείμενο θέσεων για το Σκοπιανό, στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Υπερασπιζόμενοι και υπερασπιζόμενες την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών, θεωρούμε πως το όνομα “Μακεδονία” μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί από τους γείτονές μας και είναι αυτονόητο δικαίωμά τους. Η ιστορική αυτή ονομασία έχει από χρόνια υιοθετηθεί από τους κατοίκους της περιοχής και αντιστοιχεί στη συνείδησή τους, αφού με αυτή γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Εξάλλου, το όνομα αντιστοιχεί σε πραγματικότητες των διεθνών σχέσεων που διαμορφώθηκαν εδώ και πολλές δεκαετίες, τις οποίες η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακυρώσει». Για την ιστορία, θεωρητικά τουλάχιστον, οι θέσεις αυτές της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ισχύουν.

Πρώτο Θέμα

13 σχόλια:

  1. Κάποιοι τους έδωσαν το δικαιώμα.Το αυγό το σκοτώνεις πριν γίνει φίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο 5ο Συνέδριο της Νεολαίας Συνασπισμού, που διεξήχθη στην ΑΣΟΕΕ και εγκρίθηκε κείμενο με αυτές τις ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ θέσεις,Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού ήταν ο...Δημήτρης Τζανακόπουλος.
    Ο νυν Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού.
    Έτσι, για να συνειδητοποιούν ακόμη και οι αδαείς τί εστί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τον οποίο ψήφισαν.
    Στην ουσία με την ψήφο τους έδωσαν συναίνεση σε ανάδυση και ανάπτυξη ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ θέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέψου ποσο είχαν απηυδήσει με τους προηγούμενους και ποσο πιο πικινδυνους τους θεωρούσαν και όχι άδικα κατα τη γνώμη μου.Η αλλαγή ηταν επιβεβλημένη έστω και με την έλευση των προδοτών στην εξουσία.ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

      Διαγραφή
    2. Όταν έχεις σκοπό να προδώσεις την πατρίδα σου, τότε πράγματι, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

      Διαγραφή
    3. Ας μην αυταπατώμεθα. Οι Έλληνες ψήφισαν με μοναδικό κριτήριο τα οικονομικά και τίποτε άλλο. Πίστεψαν στις μπαρούφες τού Τσίπρα ("εμείς θα παίζουμε λύρα και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη", "θα καταργήσουμε τα μνημόνια μ' έναν νόμο" κλπ.) και τώρα πληρώνουν και την αποτυχία του στην οικονομία, βλέποντας το εισόδημά τους να συρρικνώνεται πολύ ταχύτερα από πρώτα, την λαίλαπα των επερχομένων νέων φόρων, την διογκούμενη ανεργία, αλλά και τα χάλια μας με τούς μετανάστες.

      Είμαστε λαός ανώριμος και επιρρεπείς προς τούς λαϊκιστές.

      Διαγραφή
  3. Αυτά ήταν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό γνωστά.
    Επίσης, πρόσωπα και ομάδες έχουν δικαίωμα στην διαφορετική άποψη. Δημοκρατία έχουμε.
    Υπάρχει ένα θέμα ωστόσο. Δεν υπάρχει εξουσιοδότηση.

    Το σημαντικό είναι πως ο Τσίπρας δείχνει να αντιλαμβάνεται πως ΔΕΝ έχει καμία εξουσιοδότηση για το συγκεκριμένο θέμα. Για άλλο πράγμα τον ψήφισαν 1.925.904 άνθρωποι και υποθέτω 200.423 άνθρωποι ψήφισαν ΑΝΕΛ μάλλον για να εξασφαλιστούν έναντι κάτι τέτοιου.

    Σαν σύνολο, μιλάμε για λιγότερο απο το 30% του εκλογικού σώματος. Δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να αλλάξει πολιτκή γι αυτό το θέμα.

    Επειδή όμως οι Ελληνικές Κυβερνήσεις αυτού του κοματικού - πελατιακού συστήματος σταθερά γράφουν τις δημοκρατικές εξουσιοδοτήσεις και τις συναινέσεις και τις συνθέσεις στα παλιά τους τα παπούτσια, να δούμε τι θα γίνει όταν αρχίσουν οι πιέσεις απο ΕΕ και ΗΠΑ...

    Και έρχεται και ένα Κυπριακό όπου να 'ναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως, ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος, όταν ήταν στο αντάρτικο και δίπλα στην κοινωνία όπως τουλάχιστον υποστήριζε, για να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους του, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος και αποδεικνύεται κάθε μέρα.. σε κάθε προεκλογικό φυλλάδιο του τόσο για τις δημοτικές όσο και για τις ευρωεκλογές, ανέφερε ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική. Μάλιστα, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι πριν τις Δημοτικές εκλογές του 2014, ήθελε να κατεβάσει υποψήφιο δήμαρχο στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Μπουτάρη με σύνθημα " Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική" για να κοντράρει το "γνωστό" δήμαρχο...Ωστόσο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2013, είχε συμφωνήσει με τον κ.Τσίπρα (προσωπικά...όπως έλεγε ο ίδιος τότε) να κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ και του Σύριζα, ένας σημερινός βουλευτής του Σύριζα. Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και στο εσωτερικό του κόμματος των ΑΝΕΛ, λόγω των θέσεων του Σύριζα για το Σκοπιανό και μάλιστα υπήρξαν και κάποιες αποχωρήσεις τότε. Τελικά, από όλο αυτό το μπάχαλο δεν κατέβηκε κανένας υποψήφιος από τους Ανελ, διότι έγιναν κάποια λάθη(;) από την παράταξη του πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα κ.κ Παπαγεωργίου, τον οποίο για πολλούς 'κρέμασε' το ίδιο του το κόμμα τότε και δεν συμμετείχε καν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Την ίδια στιγμή και ο Σύριζα κατέβηκε για να πάρει(;) το Δήμο Θεσσαλονίκης με τον κ.Μηταφίδη, ο οποίος βγήκε τρίτος. Αποτέλεσμα όλου αυτού του παιχνιδιού, ήταν ο Δήμος Θεσσαλονίκης να καταλήξει για άλλη μια τετραετία στο "γνωστό'' μας κ.Μπουτάρη...ο οποίος είναι ουσιαστικά σύμμαχος των Σκοπίων, σε αυτό το εθνικό μας θέμα και "αντίπαλος" σε ό,τι έχει να κάνει με τα εθνικά μας θέματα...αυτή η παλινωδία - παρωδία, Σύριζα - Ανελ, πολύ πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου, είχε δείξει κάποια επικίνδυνα δείγματα γραφής και στα εθνικά μας θέματα και μια περίεργη σχέση με του τουρκικό προξενείο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή . αν σας πω ότι με κάνατε να σας σιχαθώ (συριζαιους ) !! Ανατρέξτε στην Ιστορία και θα δείτε ότι μετά από παρακμή κράτους είχαμε κρεμάλες !! Να δείτε εσείς μέρες που θα ζήσουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η απόλυτη άρνηση της ελληνικότητας σ' όλο της το μεγαλείο! Βέβαια τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά όσο θα θέλαμε διότι όλοι οι εργοδότες που δίχως όρους επένδυσαν στα Σκόπια και όχι μόνο, ενήργησαν ως Έλληνες πατριώτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός των επιχειρηματιών το δικαιώμα το έχει δώσει το ίδιο το κράτος και το πολιτικό σύστημα στους κυρίους αυτούς.Όταν ο Παπανδρέου δέχθηκε το μικρό πακέτο μετά το εμπάργκο της θεσσαλονίκης τελειώσε το θέμα.Έπρεπε ή να επέμβει ο Στρατός ή να συνεχιστεί το εμπάργκο.Επίσης το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έπρεπε να διακόπτει διπλωματικές σχέσεις με κάθε χώρα που αναγνώριζε τα Σκόπια.Αντ αυτού το μόνο κράτος που δεν αναγνωρίζει τα Σκόπια με το παράνομο όνομα τους το Μεξικό δεν το προβάλουμε.

      Διαγραφή
  7. θα πω 5 γενικές αλήθειες επιτέλους για να μη επανερχόμαστε πάλι και πάλι στα ίδια:
    1. στο συριζα πουυ απο 4% 'εγινε 34% (αυξησε 750% την εκλογική του δύναμη) μαζεύτηκε η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα - κατά συνέπεια είναι ένα ανοικτό κόμα -τύπου "ότι του φανεί του Λολοστεφανή"
    2. το στελεχειακό δυναμικό δυναμικό που στελεχώνει την κυβέρνηση είναι ετερόκλητο αλλά δεν είναι εκείνο που με τόση στοργή και αγάπη μας περιέβαλε για τόσες δεκαετίες και τόσες δόξες γνώρισε η χώρα
    3. η λειψανδρεία είναι τόσο εμφανής πλέον που υπουργός έγινε ο φίλης , ο μάρδας και άλλοι τέτοιοι τριτοκλασάτοι τσανακογλείφτες- ακριβώς σαν αυτούς που είχαμε τόσα χρόνια - λιάπης-ακριτίδης-σιούφας και πλείστοι άλλοι
    4. δεν είναι χειρότεροι ούτε καλύτεροι από αυτούς που είχαμε και λιγο πολύ έχουν την ίδια αποψη για το ονομα της Φυρομ -ζαμάν φου κι απάνω τούρλα- το παντελόνι να γιομίζει και δεν πάνε να τους πουν και τζαμαχιρία κλάιν μαίν
    5. στα παλία μου τα παπούτσια τι λέει ο μπαλαουρας , ο χλιμιτζουρας και ο παπαροπουλος άμα έχουν κάκαλα ας το φέρουν στη βουλή - για να ξεχωρίσουμε πλέον γιατί φούστηδες και παλικάρια γίναμε μαλία κουβάρια
    αυτά και τίποτε άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επίσης,κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό το τσίρκο (να μου επιτραπεί αυτή η έκφραση) των δηλώσεων για το μείζον θέμα των Σκοπίων. Ωραία, η κυβέρνηση που έχουμε είναι ανεύθυνη, δεν έχει σαφή προσδιορισμό όχι μόνο για τα εθνικά μας θέματα, αλλά ούτε για να διακυβερνήσει όσον αφορά στα στοιχειώδη καθημερινά προβλήματα. Ένας άνθρωπος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά από το κόμμα της ΝΔ, ( δεν πρέπει να λησμονούμε το Βέτο του Κ.Καραμανλή το 2008 για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ), να προκαλέσει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 143 του ΚτΒ, για να πάρουν ξεκάθαρη θέση όλα τα κόμματα της Βουλής και να σταματήσει αυτή η συζήτηση στα κανάλια για το θέμα αυτό. Επιτέλους, λίγη σοβαρότητα και ωριμότητα από το πολιτικό προσωπικό. 1+1 κάνει 2....όσο δεν γίνεται συζήτηση στη Βουλή τόσο θα παίζονται πολιτικά παιχνίδια επιβίωσης εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1+1=2; πως τολμας και το λες αυτο! φασιστα! (ειρωνικα το λεω μη παρεξηγηθω,να ευθυμισουμε και λιγο)

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.